COLABORATORUL SRI SE INTOARCE IN DNA – “Brigada Nufarul” pregateste binecuvantarea pentru procurorul Cornel David Deca. Partener al SRI, demascat pentru abuzurile comise, sufocat de achitari si cu dosar la SIIJ, Cornel David Deca face cale intoarsa la DNA dupa o scurta retragere la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia. Stati cu ochii pe procurorii din CSM!

Scris de: George TARATA

14.10.2019 17:11
Vizualizari: 3833

Atentie mare la Sectia pentru procurori a CSM, cunoscuta sub denumirea de “Brigada Nufarul”. Se pregateste reprimirea in DNA a unuia dintre cei mai controversati procurori care au activat vreodata in parchetul anticoruptie. Ne referim la procurorul Cornel David Deca (foto).

Astfel, pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori a CSM de joi, 17 octombrie 2019, este programata sustinerea interviului de catre candidatii inscrisi la “concursul pentru numirea in functie de executie in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”. Printre acestia se numara si Cornel David Deca. Fost sef la DNA Brasov, plecat din parchetul anticoruptie in iunie 2019 si intors la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, David Deca a surprins pe toata lumea cand s-a sucit, inscriindu-se la concursul de admitere in DNA. Constatandu-se ca indeplineste toate conditiile pentru a participa la concurs, si notat cu 34,8 puncte la proba privind evaluarea unor acte profesionale efectuate in ultimii 5 ani, Cornel David Deca urmeaza sa sustina in aceasta saptamana interviul in fata procurorilor din CSM. Si mai probabil ca va fi admis.


Palmaresul decapatorului

In ceea ce-l priveste pe acest procuror, reamintim ca Lumea Justitiei l-a demascat ca fiind colaborator al SRI (click aici pentru a citi), asa cum instantele l-au demascat pentru abuzurile comise, abuzuri care in cele din urma au determinat deschiderea unui dosar la SIIJ in care Cornel David Deca este cercetat. Si ca sa marcam cateva episoade din cariera lui Deca, mentionam dosarul pe care acesta i l-a fabricat liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu, dosar soldat cu achitare definitiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi). Tot cu achitare s-a soldat si dosarul pe care acelasi Deca i l-a facut fostului sef de cabinet al lui Tariceanu, Dorin Marian (click aici pentru a citi).

De asemenea, sa nu uitam despre un alt caz celebru, dosarul “Ferma Baneasa”, in care 18 persoane au primit achitare la Curtea de Apel Brasov, printre care jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Rosu sau oamenii de afaceri Tal Sillberstein si Benyamin Steinmetz (click aici pentru a citi).

O alta inscenare in care a fost implicat Cornel David Deca l-a privit pe primarul din Brasov George Scripcaru. Este vorba despre un dosar in care Tribunalul Brasov a dispus de curand solutia de achitare. Diferenta fata de cazurile mentionate mai sus este ca de aceasta data Cornel David Deca nu a mai fost procurorul de caz, ci doar a girat mizeria prin confirmarea rechizitoriului intocmit de colega sa Monica Munteanu (click aici pentru a citi).

Alti opt procurori asteapta aviz favorabil de la CSM

Altfel, in aceeasi sedinta a CSM de joi, 17 octombrie 2019, urmeaza sa sustina interviuri si ceilalti candidati inscrisi la concursul pentru functii de executie in cadrul DNA, dupa cum urmeaza (vezi facsimil):

Ana Maria Aparaschivei

Elena Hach

Sorin Ioan Iercosan

Catalin Lefter

Gabriela Nicoleta Marian

Octavia Patricia Oros

Cosmin Georgian Radu

Lidia Camelia Raicu


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii