CONDAMNAT DE ZIUA LUI – Curtea de Apel Bucuresti i-a redus pedeapsa fostului presedinte al Camerei Deputatilor si lider al adevaratului PNL, Bogdan Olteanu. Dupa 7 ani primiti la Tribunalul Bucuresti, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani inchisoare cu executare pentru un pretins trafic de influenta facut in urma cu 12 ani. Pedeapsa a venit fix in ziua in care Olteanu implineste 49 de ani (Minuta)

Scris de: George TARATA

29.10.2020 10:58
Vizualizari: 4547

Liberalii adevarati dispar unul cate unul. Fie sunt eliminati politic din partid, fie sunt trasi pe dreapta prin dosare penale, astfel incat in actualul PNL sa ramana “liberali” precum Raluca Turcan, Ion “Grinda” Stefan sau Monica Anisie. Ultimul liberal autentic scos definitiv din joc este fostul presedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (foto stanga, alaturi de Crin Antonescu), unul dintre liderii PNL pe vremea in care PNL chiar era un partid liberal.


 

Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv joi, 29 octombrie 2020, de Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani inchisoare cu executare pentru un pretins trafic de influenta. Un pretins trafic de influenta pe care l-ar fi comis, asa cum a sustinut DNA, in urma cu 12 ani. Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti si-au facut insa “mila” de Olteanu, reducandu-i pedeapsa primita la Tribunalul Bucuresti, de la 7 ani inchisoare cu executare, la 5 ani inchisoare cu executare.

Decizia definitiva a fost pronuntata in dosarul in care Bogdan Olteanu a fost acuzat ca ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, pentru a interveni in vederea numirii jurnalistului Liviu Mihaiu in postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Altfel, decizia de condamnare a lui Bogdan Olteanu la 5 ani inchisoare cu executare a fost pronuntata chiar de ziua acestuia. Mai exact, in 29 octombrie, Olteanu implineste 49 de ani. Daca asta s-a dorit, ca decizia de condamnare (a carei pronuntare a fost amanata de trei ori) sa fie data de ziua lui Olteanu, atunci avem de-a face in opinia noastra cu un cinism ingrozitor din partea judecatorilor CAB.


Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 29 octombrie 2020, din dosarul 20082/3/2017:


Decizia penala nr.1129/A din data de 29 Octombrie 2020 - In temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedura penala, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN impotriva Sentintei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala, in Dosarul nr.20082/3/2017. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si, in fond, rejudecand: Reduce pedeapsa principala aplicata inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infractiunea de trafic de influenta, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani inchisoare la 5 ani inchisoare, mentinand pedepsele complementare si accesorii aplicate aceluiasi inculpat prin sentinta apelata. In temeiul art.424 alin.3 Cod de procedura penala rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principala de 5 ani inchisoare aplicata inculpatului perioada retinerii, a arestarii preventive si a aretului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. in temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare din apel raman in sarcina statului.

In temeiul art.275 alin.6 rap. la art.272 alin.1, 2 din Codul de procedura penala, onorariul partial cuvenit avocatului din oficiu desemnat pentru inculpat, in cuantum de 220 lei, ramane in sarcina statului, fiind suportat din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi 29 octombrie 2020. Document: Hotarare 1129/2020 29.10.2020”.


Iata comunicatul DNA din 18 octombrie 2016 privind trimiterea in judecata a lui Bogdan Olteanu:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputatilor, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa primul ministru de la acea data, astfel incat o anumita persoana sa fie numita pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Astfel, la data de 31 iulie 2008, a avut loc o intalnire intre Bogdan Olteanu si omul de afaceri intr-o localitate situata in Delta Dunarii, prilej cu care inculpatul i-a cerut omului de afaceri suma de 1 milion de euro in schimbul influentei pe care urma sa o exercite asupra primului ministru in vederea numirii unei persoane agreate de omul de afaceri pe postul de guvernator al Deltei Dunarii; in acelasi sens, inculpatul a acceptat si promisiunea omului de afaceri de a-i oferi sprijin electoral constand in prestarea servicii electorale in campanie.

Ulterior, activitatea infractionala a continuat cu remiterea, catre inculpatul Olteanu Bogdan, a sumei de un milion de euro, prin intermediar, intr-o zi din intervalul 31 octombrie - 7 noiembrie 2008, la sediul unui partid politic. In perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv si serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiza, profilul candidatului, monitorizari media, documentare statistice referitoare la profilul alegatorilor din colegiul in care candida inculpatul, simulari referitoare la rezultatul votului si la alocarea mandatelor de parlamentar).

Avand in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor detinute de inculpat pentru a servi la confiscarea prin echivalent a sumei de un milion de euro, precum si dispozitiile art. 20 din legea 78/2000, care prevad ca in situatia infractiunilor de coruptie, luarea masurilor asiguratorii este obligatorie, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului.

S-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de alte fapte si alte persoane”.

Comentarii

# DODI date 29 October 2020 11:46 +15

Și așa puiul de securist nu a fost iertat de alți liberali, tot fii de securiști, pentru faptul că nu a împărțit prădăciunile cu ei după ce s-a văzut într-o sinecură. SRI nu iartă ”fiii rătăcitori” care uită proverbul că din servicii nu ieși decât cu picioarele înainte. Nu în fund!

# NM date 29 October 2020 17:28 +9

Nu înțeleg și nu am înțeles niciodată cum inpart ticalosi astia de magistrati pedeapsa, adică Olteanu ia un milion de euro mita și primește 5ani, Cocos fura multe milioane și primește un an, oameni simpli cu diferite fapte cu sume foarte mici primește pedepse mult mai mari. Nu pot sa pricep după ce cod penal judeca nenorociti astia, exemplu lui Olteanu trebuia sa primească peste 10 ani mai ales prin funcția de demnitar. Asta nu ieste lege și nici judecători nu sunt judecatori

# escu date 30 October 2020 07:32 +2

Crin a fost trecut pe dreapta, dar nu cunoaștem, încă, motivul. A fost sau nu șantajat? A luat sau nu șpagă, știe el de unde? Oltenu, dacă era soțul Alinei Gorghiu nu ar fi fost condamnat, deoarece, probabil, fapta nu există. Așa, că norocul lui Isar, care nu a primit nici măcar o lună cu suspendare pentru accidentul de circulație, peste care s-a așternut batista pe țambal.

# Lechi date 30 October 2020 14:24 +3

Salut Furi o gaina ,iei 6 luni, da imediat ! Daca furi un milion de euro cam 160 000 de gaini iei cinci ani. Respectand proportiile, pedeapsa rezulta 80 000 de ani! Pentru ca, sa fim seriosi , nu le-a furat cate una, vi toate deodata, deci nu este recidivist , a primit o pedeapsa echivalenta a ....10 gaini , hehe, nu mai furati putin !

# ghizela date 29 November 2020 05:23 0

Il cheama Olteanu? Credeam ca il cheama Vass, ca pe verisoara-sa, madam Paul-Vass, nepoata lui Ghizela Vass, ilegalista, securista etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii