CONSILIERUL LUI IOHANNIS, DAT JOS ABUZIV DE DNA – Decizie definitiva in dosarul fabricat de DNA impotriva fostului consilier prezidential George Scutaru si liderului PNL Dan Motreanu. Trimisi in judecata pentru spalare de bani, George Scutaru si Dan Motreanu au fost achitati definitiv la Inalta Curte. Completul de 5 judecatori a demascat ticalosia DNA cu o solutie data pe motiv ca “fapta nu exista” (Minuta)

Scris de: George TARATA

10.06.2019 14:35
Vizualizari: 4488

Este oficial: DNA a reusit sa dea jos abuziv un consilier prezidential al lui Klaus Iohannis. Ne referim la George Scutaru (foto dreapta), cel care a renuntat la functia de la Palatul Cotroceni, inainte ca DNA sa lanseze pe piata si sa anunte public inscenarea pe care i-a pregatit-o. Iar DNA nu s-a multumit doar cu George Scutaru, ci l-a executat si pe liderul PNL Dan Motreanu, considerat la acea vreme drept favoritul lui Iohannis pentru preluarea sefiei partidului liberal.

Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat luni, 10 iunie 2019, decizia definitiva in dosarul in care George Scutaru si Dan Motreanu au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani, la fel ca un al treilea inculpat din dosar, Ana Maria Schaer, administrator al unei societati comerciale. Astfel, Completul de 5 al ICCJ a mentinut sentinta pronuntata la fond de un complet de 3 ICCJ, in 25 iunie 2018, prin care George Scutaru, Dan Motreanu si Ana Maria Schaer au fost achitati pentru pretinsa fapta de spalare de bani.


Extrem de important este insa temeiul in care s-a dispus solutia de achitare. Este vorba despre art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”. Temei care nu face altceva decat sa confirme o alta ticalosie comisa de DNA sub mandatul Laurei Kovesi.

Iata minuta Completului de 5 judecatori al Inaltei Curti:

Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr.384 din data de 25 iunie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpatii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-stefan si Schaer Ana-Maria.

In baza art.275 alin. (3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului. In baza art.275 alin. (6) Cod procedura penala, onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pana la prezentarea aparatorilor alesi pentru intimatii inculpati, in suma de cate 217 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 10 iunie 2019”.

Iata minuta Completului de 3 judecatori al Inaltei Curti:

“I. In baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 si art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala, achita pe inculpatul Scutaru George-Adrian (...), pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a, b si c din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.
II. In baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 si art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala,
achita pe inculpatul Motreanu Dan-Stefan (...), pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a si b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.
III. In baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 si art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala,
achita pe inculpata Schaer Ana - Maria (...), pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a si b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.

Ridica masurile asiguratorii instituite, prin ordonanta nr. 114/P/2015 din data de 25.09.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Stefan si Schaer Ana Maria. In temeiul art. 275 alin.3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

In temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedura penala, onorariul partial cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpati in suma de cate 500 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Cu apel in termen de 10 zile de la data comunicarii copiei minutei hotararii”.

Prezentam comunicatul DNA din septembrie 2015 privind trimiterea in judecata a inculpatilor:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata

sub control judiciar a inculpatului SCUTARU GEORGE-ADRIAN, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, cu privire la savarsirea infractiunii de
spalare a banilor,

si in stare de libertate, a inculpatilor:

MOTREANU DAN STEFAN, deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (la data faptelor si in prezent), cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor,

SCHAER ANA MARIA, administrator al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala – denuntator in prezenta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de persoana denuntatoare, aceasta le-a remis inculpatilor Scutaru George-Adrian si Motreanu Dan Stefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei intelegeri anterioare. Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate.

Pentru a disimula provenienta acestor sume de bani, inculpatii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Stefan si Schaer Ana Maria au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, in mai multe transe, din contul societatii administrata de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale in campania electorala.

In cauza, fata de toti cei trei inculpati, a fost dispusa masura sechestrului asigurator si poprire asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor, pana la concurenta sumei de 1.213.090 lei, suma care a fost efectiv platita firmei producatoare a materialelor electorale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Gilu date 10 June 2019 15:11 +3

DNA = MASINA DE SPALAT , pe partea dreapta si cositoare pe partea stanga ! La fel si chestia asta numita " justitie " . Romanii cinstiti , sa nu se lase pacaliti . Luati - va ba , carnete de partid ! Ori aveti grade ...Platiti - va macar cotizatia !

# DODI date 10 June 2019 16:47 +2

Cretinul de la Cotroceni poate mulțumi slujirii că l-a scăpat de un consilier integru care, în modestia și verticalitatea lui, nu a vrut să ”colaboreze” cu SRI. Și de aici i s-au tras navetele făcute la DNA și la instanțele de judecată. Iar ciolanis, în stilul obișnuit de marionetă necuvântătoare, nu știe să taxeze DNA pentru rateurile sale și pentru imaginea șifonată pe care o aruncă asupra justiției române. La câte pete negre are (a se citi dosare penale) ciolanis NU ARE păreri, NU ARE VOIE să aibă păreri și NU POATE AVEA păreri. Singurele păreri admisibile sunt părerile SRI pe care, în prostia-i cunoscută, le debitează și în somn. Că treaz nu este niciodată. La un somnambul nemțesc nu poți pretinde o trezire românească.

# Pintea date 10 June 2019 15:52 +1

Pai nu, nu vedeti? Cei doi sant din PDL! Ce justitie ticaloasa! ICCJ pu-te!Cum sa nu fie achitati!? De ce in cazul lor s-a mai amanat inca o data pronuntarea, iar la Dragnea, nu? Nu vedeti ce sume se vehiculeaza drept mita? Iar banii s-au dus in campania electorala, si probabil ca o parte, la Basescu personal? Cum sant astia toti achitati tot timpul, iar din PSD NIMENI? Ever!

# Ipochimen date 10 June 2019 16:21 +2

@Pintea: Te inseli! La vremea respectiva erau PNL-isti. Cand PNL-ul era PNL. N-au avut nicio treaba cu Basescu!

# romanul date 11 June 2019 08:20 +1

"Cum sant astia toti achitati tot timpul, iar din PSD NIMENI? Ever!" Asta ma mira si pe mine! Cand am citit titlul, mi-am spus ca astia sunt precis sunt penelisti de-al lui Johannis, cel care spune: sunt multumit de justitie!!!!! Pesedistii au "ghinion" dupa cum spunea un contemporan celebru!

# un mizantrop date 10 June 2019 16:26 +3

Doar nu-si inchipuie cineva ca Iohanis a fost strain de mizerie...Bineinteles ca a folosit sistemul smenar sa-si faca un pic de loc in schema de personal, ca prea erau multi trimisi politic, n-avea ipochimenul unde sa-si indese sorosistii ce-i asigurau comunicarea cu binomul ruso-german...Toata lumea se minuneaza de ce se intampla in Moldova, unde ueistii se pupa pe gura cu prorusii, uitand cine l-a (mai) sponsorizat pe Dulapila...numai cine nu vrea nu vede ca asta e doar o reminiscenta nucleara a pactului Ribbentrop-Molotov (cu accente pe Molotov, ca acolo sunt informatiile toxice, pe nemti ii mai prostesti o tura...)

# DNA trebuie desfiintata, urgent ! ANI face cam acelasi lucru date 10 June 2019 17:05 +3

Prea multi paraziti cu salarii astronomice si apoi cu pensii nesimtite. Cinste CCR , Inspectia judiciara si Sectia speciala ! Plesoainu presedinte ! :-)

# Ady date 11 June 2019 00:03 0

Toate institutiile care sunt in prezent trebuie desfiintate, nu doar DNA ca da iama in politicieni. Toate trebuie desfiintate in frunte cu DIICOT SI SRI. Aceste institutii colcaie de coruptie. Padurile sunt taiate in continuare ( politicieni impreuna cu servicii si justitie iau spagi lunar sacose cu bani din taierile ilegale). Nu se va ridica in veci Ro daca aceste institutii nu vor fi desfiintate si formate altele cu oameni noi. Este jenant sa se vorbeasca intr-una si sa nu se faca nimic. Si politicul actual trebuie desfiintat. Trimisi la munca curatat ******-uri. Astia sunt tartorii care au distrus Ro si care nu fac absolut NIMIC pt tara. Tarcea a fost salvata. Se spala o javra pe alta. Toti astia trebuie trimisi la plimbare. Singura solutie ESTE CONTINUAREA a ceea ce s-a inceput in 89. Singura si unica solutie

# romanul date 11 June 2019 08:24 +1

Ma intreb, pentru toate aceste dosare "fapta nu exista" si oameni distrusi, raspunde cineva? Sau doar "constatam" si asta e, "ghinion"!!! :sad:

# ha,ha date 11 June 2019 08:58 +1

Pai daca fac parte din partidul care trebuie.......... :P

# procurorul date 11 June 2019 10:38 +1

Văd că paradigma se confirmă. Dacă esti de la PSD=PUȘCĂRIE, dacă ești de la PNL9PDL)= ACHITARE SAU SUSPENDARE. Curat justiție independentă !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii