26 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONSULTARI CU PROCURORII DNA – Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pregateste un nume nou pentru sefia Sectiei I a DNA. Procurorul Lucian Papici isi va lua adio de la functia in care s-a „remarcat” prin achitari rasunatoare. Este posibil ca sefa Sectiei judiciare din DNA Elena Matiesescu sa fie reinvestita pentru inca 3 ani

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

13 September 2013 14:00
Vizualizari: 7154

 

Pe data de 23 septembrie 2013, procurorilor sefi sectie din DNA Lucian Papici, de la Sectia I de combatere a coruptiei si Elena Matiesescu, de la Sectia judiciara penala, le va expira mandatul de 3 ani in care au fost numiti de Basescu, la propunerea ex-ministrului Predoiu. Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc (foto) a inceput deja consultari cu o serie de procurori din interiorul DNA, pentru a decide pe cine va propune spre numire in cele doua functii de conducere. Potrivit legii, in cazul sefilor marilor parchete, ministrul Justitiei propune, CSM da un aviz consultativ (care nu are valoare), iar Presedintele Romaniei face numirea prin decret prezidential.


Plecarea lui Papici va permite aflarea adevarului despre dosarele tinute la sertar la Sectia I

Contactat telefonic, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc ne-a confirmat ca are discutii cu mai multi procurori care ar indeplini criteriile profesionale pentru numirea in cele doua functii. Robert Cazanciuc nu ne-a comunicat ce nume de procurori are in vedere pentru cele doua propuneri pe care le va face, dar ne-a precizat ca: „Am in vedere sa pastrez pe unul din cei doi”.

Precizarea ministrului Justitiei poate fi tradusa in felul urmator: intrucat Lucian Papici isi incheie la 23 septembrie 2013 cel de-a doilea mandat de 3 ani in functia de procuror sef sectie, el nu mai poate fi propus pentru un nou mandat in aceasta functie intrucat nu mai are dreptul prin lege. Prin urmare, este posibil ca ministrul Cazanciuc sa ia decizia sa propuna reinvestirea in functie a procuroarei Elena Matiesescu la Sectia judiciar penala a DNA.

Cine va fi alesul ministrului Justitiei pentru sefia Sectiei I a DNA urmeaza sa aflam cel mai probabil saptamana viitoare, cand acesta va inainta propunerile sale catre CSM.

Amintim ca procurorul Lucian Papici s-a „remarcat” in ultimii sase ani la DNA ca un ratangiu fara pereche, el incasand numeroase achitari in dosare cu nume grele si „concurand” la acest capitol cu fostul sef al Sectiei a II-a din DNA Doru Florin Tulus. Plecarea lui Papici va permite ca si la Sectia I sa iasa adevarul la lumina in privinta dosarelor grele tinute la sertar de ani de zile.

Comentarii

# Alex date 13 September 2013 16:28 +7

Domnule ministru, faceti odata curat la DNA, ca s-a saturat lumea de abuzurilor lor!

# Raneti Tudor date 14 September 2013 19:30 0

Fac eu curat. Ma votezi?

# POATE DNA SA FACA CURAT date 13 September 2013 19:02 +6

declaratie din dosar dna 33 p 2005  date 11 aprilie 2013 15:40 +2 :lol:  :lol:  :lol: ,,Pentru „ridicarea moralului”, Radulescu Stefan ne-a prezentat, mie si lui Purnichescu Violeta, o adresa-memoriu apostilata de Adrian Nastase catre Cristian Diaconescu -  ministrul justitiei, ca pe o mare victorie, inceputul sfirsitului procurorului Gherta. Cam in aceeasi perioada, Radulescu Stefan si Radulescu Mariana au pomenit despre intilnirile si discutiile avute cu Robert Cazanciuc – sef al corpului de control al primului-ministru, actualmente purtator de cuvint al Parchetului General la o casa a acestuia din judetul Prahova si la domiciliul mamei acestuia din Drumul Taberei. Acesta le promisese ca intervine pe linga procurorul general Ilie Botos, dar ca acesta era plecat in delegatie in SUA si nu avusese inca prilejul sa discute cu el. ,,. CEZICI NEAJENEL??

# Istratie date 14 September 2013 07:07 0

Curat murdar!

# DOREL date 14 September 2013 22:16 +1

O-la-la ! Pai, asa parca se leaga niste lucruri !

# Av. Popa Nicolae -Tulcea date 13 September 2013 22:28 0

Buna idee cu acest mandat, raspund si de faptele lor de putere excesiva in functiile avute ? Nu se poate afirma ca legea a fost omisa de cei care se aflau la conducere pana la un moment dat,. De exemolu, stiu ei ca art.14 din Decret -Lege nr.90/28.02.1990 nu a fost respectat de barourile \"casice\"sau \"traditionale\" si ca s-a constata in cel putin doua dosare de urmarire penala de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau si Parchetul de pe langa Judecatoria Timis ca entitatile sus enuntata nu detin acte proprii de infiintare legala (statut sau act constututiv) si nici nu au putut prezenta asemenea cate intr-un stat de drept ? Cum spunea Hegel, cel ce fuge de ceva nu este inca liber ; el depinde de cel de care fuge. Este cazul U.N.B.R., \"traditional\" si barourilor \"Clasice\" care incearca sa rupa dreptul d-lui Bota Pompiliu, incalcand Constitutia si legea, entitata Bota are prevazut in statut expres la Cap. II, Scopuri si obiective\", printre altele, si \"infiintarea de barouri si notariate\'. 

# Punct date 14 September 2013 01:02 +4

Numiti-va prin rotatie, sa fiti tot voi si ai vostri, sa va acoperiti faradelegile , niste nulitati ordinare, conduse de un cancioc, pontoc ce se inchina la  O BASINA ! Mai duceti-va naibi si sa o luati si pe spioanca Kovesi cu voi ! 

# Av.Popa Nicolae -Tulcea date 14 September 2013 22:01 0

De retinut ca utilul exercitarii unei profesii liberale, cum este si cea de avocat, exercitata de persoane fizice independente din barourile lega infiintate de dl. Bota Pompiliu, in statul de drept, entitatea, este subordonata regulilor de drept Constitutional, iar atunci cand exista contardictie intre diverse antagonisme idividuale si interesul general este just ceea ce face balanta sa incline in favoarea a ceea ce este util pentru toti oamenii. Cum doar moralitatea d-lui Bota Pompiliu poate furniza un astfel de criteriu de respectare a art.1 alin.5 Constitutie si legilor in vigoare pe fondul nerespecterii art.14 din Decret - Lege nr.90/28.02.1990 (M.Of.nr.32) de barourile \"clasice\"sau \"traditionale\", persoana juridica infiintata de dl. Bota la nivel social intr-un stat de drept este tot una cu virtutea, astfel criteriul echitatii nu poate fi stabilit decat de omul virtuos ; nu poate exista echitate acolo unde nu exista virtute si vedeti dosarele enuntate mai sus definitive in penal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.04.2024 – Tranca nu se intoarce la dosare. Parfum de sobolan (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva