CORONAVIRUS: TINT SI TOADER PUN ANGAJATII CSM IN PERICOL – De neinteles: sefele CSM Nicoleta Tint si Tatiana Toader au programat sedintele Sectiilor de judecatori si procurori in plina criza a coronavirusului, punand angajatii pe drumuri si expunandu-i infectarii cu COVID-19. Pe ordinea de zi figureaza eliberari, numiri, delegari in functii si apararea reputatiei judecatoarei Camelia Bogdan si a adjunctului PICCJ Razvan Horatiu Radu. Unde e urgenta, de nu pot fi amanate sedintele?

Scris de: George TARATA

16.03.2020 12:20
Vizualizari: 2820

Angajatii Consiliului Superior al Magistraturii si membrii CSM sunt pusi pe drumuri in plina criza a coronavirusului si expusi riscului infectarii cu COVID-19. In loc sa amane sedintele CSM, cele doua sefe ale Consiliului, judecatoarea Nicoleta Tint (foto 1) si procuroarea Tatiana Toader (foto 2), au programat sedinte ale Sectiei de judecatori si ale Sectiei pentru procurori, desi nu este niciun subiect care sa nu poata fi amanat.


 

Astfel, pe site-ul CSM figureaza doua sedinte care ar trebui sa aiba loc marti, 17 martie 2020. Este vorba despre sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM si sedinta Sectiei pentru procurori a CSM. Pana in momentul de fata, conducrea CSM nu a anuntat nicio masura speciala pentru desfasurarea respectivelor sedinte, in sensul ca membrii Consiliului sa faca dezbaterile si sa voteze online, ceea ce inseamna ca acestia vor trebui sa se prezinte la sediu. Dar nu doar ei, ci inm primul rand angajatii Consiliului, care, din informatiile noastre, sunt peste 100. Toti acestia din urma vor fi pusi pe drumuri si vor trebui sa iasa din case, unii dintre ei fiind nevoiti chiar sa se deplaseze cu mijloacele de transport in comun, in conditiile in care nu beneficiaza de sofer precum judecatorii si procurorii din CSM. Asadar, peste 100 de oameni vor expusi infectarii cu COVID-19, riscul fiind ca la randul lor sa infecteze alte persoane, in primul rand membrii familiilor.

 

Pericolul COVID-19, ignorat pentru apararea judecatoarei Camelia Bogdan si a procurorului Razvan Horatiu Radu


Decizia de a programa sedintele CSM in plina criza de coronavirus (repetam: pana in prezent, nu exista niciun anunt despre amanarea acestora sau despre tinerea lor online) este cu atat mai inexplicabil, cu cat observam ca niciun punct de pe ordinea de zi nu reprezinta o urgenta. Spre exemplu, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM, condusa de Nicoleta Tint, figureaza in general eliberari din functie prin pensionare, numiri in functii, delegari, detasari, rapoarte ale Inspectiei Judiciare, o solicitare a judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina si o cerere de aparare a reputatiei profesionale formulata de judecatoarea Camelia Bogdan.

La fel stau lucrurile si in cazul Sectiei pentru procurori a CSM, condusa de Tatiana Toader, unde regasim pe ordinea de zi eliberari din functie prin pensionare, detasari, delagari, detasari si raportul Inspectiei Judiciare privind cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata adjunctul Procurorului General Razvan Horatiu Radu.

Deci unde sunt urgentele, de nu pot fi amanate sedintele CSM?


Iata ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de marti, 17 martie 2020:

 


Iata ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM de marti, 17 martie 2020:

 


Comentarii

# Pintea date 16 March 2020 13:48 0

Acum ii cheamă, că e urgent! Când trebuiau să o voteze pe Adina Florea fugeau toti, se dadeau f. ocupati! Până si-a pierdut răbdarea si a renuntat singură. CSM trebuie desfiintat si bugetul redus, ca isi permite prea multe plăceri. Ce utilitate socială are acum in plină pandemie? Doctorii nu merită si ei niste prime/salarii/pensii de servici la nivelul unui magistrat? Magistratul stă cu fundul pe scaun si răsfoieste dosare, doctorul aleargă prin tot felul de medii, sa salveze vieti! Adică au grijă de noi. Magistrații ii vânează, tocmai ce ne arătară ura lor viscerală cu cele 2 cazuri: Beuran si Pintea.

# Edelweiss - Ivory Tower @lioara's Convict date 16 March 2020 16:40 +1

Hi, hi, hi! :lol: Se duce @lioara s-o îmbrace Consiliul Inferior al Magistaturii cu caftanul de Toquemadă. Hi,hi, hi, hi! Mey, CIM, dar dacă to bate fata asta atâta amar de cale, dați-i cadeau un virusel teenage, chipeș, chippendal, overgifted și cu sâmțul humorului, care să-i țână companie plictiselii din „Emergency Moon” (tot un fel de Honey Moon, dar numa-n bedroom, fără preumblări pe sub clar de lună, arătări de Luciferi pe bolta cerească - superfluu leitmotiv pentru achipuit curii). Că ș-așa fata îi sângură la părinți și mândră-n toate cele și dacă o zâs că-ntâi cariera (munca) și p-ormă dixtracția (motăneala ludică), batâr amu în luna asta să mai lucreze oleacă la creșterea imunității, detensionându-se psihic giucându-se cu Covi-chippendalul ei! :P

# carcotas date 16 March 2020 19:58 0

Acum se va vedea si mai clar calitatea profesionala si umana a astora ajunsi sefi in parchete si instante prin sustinerea de proiecte, chipurile de management, copiate sau furate unii de la altii, ale caror sustineri astia nici nu le pricepeau, nici nu-i interesau, caci jocurile erau facute sa ajunga ei pe functii. Se reped care mai de care, mai in fata ori mai in spatele colegiilor de conducere, sa dea decizii, ordine sau hortarari,care mai de care mai pline de fason si aer martial, urmarind in esenta sa supuna gloata magistratilor unor obligatii de declarare pe proprie raspundere a locurilor pe unde si-au tocat lefurile nesimtite,din Barlad si pana in Peru. Insa ei, nu isi asuma nicio raspundere, nici macar aceea ca au supus spatiile instantelor sau parchetelor unei decontaminari temeinice.Fraieru declara ca n-a fost in zone periculoase, dar vine, ca musca la hartia lipicioasa, intr-o instanta sau intr-un parchet in care cloceste deja virusul, adus pe talpile pantofilor din scuipati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii