COVID LA CURTEA DE APEL – Un angajat al Curtii de Apel Alba Iulia a fost confirmat cu coronavirus, dupa ce s-a prezentat la spital cu simptome de viroza respiratorie: “A fost declansata ancheta epidemiologica si au fost identificati contactii directi... Pentru restul angajatilor instantei, va fi realizata testarea de grup... Activitatea instantei se desfasoara in continuare in conditii normale”

Scris de: B.G.

29.06.2020 15:31
Vizualizari: 2765

Covid la Curtea de Apel Alba Iulia. Un angajat al acestei instante a fost confirmat pozitiv dupa ce s-a prezentat duminica, 28 iunie 2020, la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie.


 

Potrivit Curtii de Apel Alba Iulia, au fost anuntati reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, a fost declansata ancheta epidemiologica si au fost identificati contactii directi care urmeaza sa fie testati individual. Pentru restul angajatilor instantei va fi realizata testarea de grup.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Alba Iulia informeaza ca activitatea instantei se desfasoara in continuare in conditii normale.

 

Iata comunicatul Curtii de Apel Alba Iulia:


Duminica, 28.06.2020, un angajat al Curtii de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 in urma prezentarii la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, care au debutat in cursul zilei de sambata seara.

Inca din cursul zilei de duminica 28.06.2020 au fost anuntati reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba iar luni 29.06.2020 a fost declansata ancheta epidemiologica si au fost identificati contactii directi care urmeaza sa fie testati individual. Pentru restul angajatilor instantei va fi realizata testarea de grup prin metoda pooling.

Pana in prezent niciun alt angajat al instantei nu a manifestat simptome de infectare iar colegii contacti directi cu cel mai mare risc de infectare au ramas in autoizolare la domiciliu, urmand sa fie testati individual. Activitatea instantei se desfasoara in continuare in conditii normale iar Curtea de Apel Alba Iulia colaboreaza indeaproape cu reprezentantii DSP Alba si urmeaza toate masurile recomandate.

Reamintim pe aceasta cale ca respectarea cu strictete a masurilor de protectie si prevenire a infectarii cu coronavirus (COVID-19) anuntate public de catre Curtea de Apel Alba Iulia, care depinde in mare masura si de conduita responsabila a publicului din instante, ne va permite sa trecem impreuna cu bine peste aceasta perioada. In acest sens, ne mentinem recomandarile pentru publicul instantei, transmise inca de la inceputul pandemiei:

-Evitarea prezentei la sediul instantei, in cazul in care aceasta nu este absolut necesara si limitarea stationarii in incinta Palatului Justitiei doar pentru timpul strict necesar indeplinirii obligatiilor judiciare sau profesionale;

-Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanta, de transmitere a documentelor si de informare disponibile permanent la nivelul instantei:

 e-mail ( [email protected] - Registratura; [email protected] - Biroul de informare si relatii publice) fax (0258810286) telefon (0258810289 - Arhiva, Registratura; 0258819877, 0746100207 Biroul de informare si relatii publice);


-Utilizarea aplicatiei informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului si limitarea deplasarii fizice la Arhiva instantei sau la celelalte compartimente publice;

-Exprimarea acordului pentru citarea si comunicarea actelor de procedura in format electronic prin intermediul aplicatiei 'TDS' (Trimitere Document Securizat) si eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedura comunicate de instanta prin intermediul serviciilor postale;

-Utilizarea exclusiva a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare si solicitarea de lamuriri inclusiv, cu privire la masurile aplicate in aceasta perioada”.

Comentarii

# Gheo date 30 June 2020 09:33 0

Oare cand vor raspunde conducatorii institutiilor pentru masurile dispuse? Da, s-au relaxat, au dispus ca justitiabilii pot veni sa consulte dosarele la arhiva ca, de, actul de justitie e mai importat decat sanatatea propiilor angajati. Cu ce riscuri? Acelea de a imbolnavi angajatii in a caror grija se afla. Nu am auzit ca vreun conducator de institutie/autoritate/societate sa raspunda penal pentru ucidere din culpa sau vatamare corporala/din culpa pentru ca au facilitat imbolnavirea propiilor angajati datorita masurilor luate.

# vaduva date 30 June 2020 21:21 0

@Gheo, dar asta inseamna ca masca si termoscanarea sunt vax albina.....nici un justitiabil nu intra in nici o instanta din Romania NEMASCAT si NETERMOSCANAT.....plus cu DECLARATIA IN DINTI....cine stie pe cine avea in anturaj sau in familie angajatul covidat ? :-x

# sic semper tyrannis date 10 July 2020 07:21 +1

Dictatura PROSTIEI SI PANICII. Va amintiti, pe vreamea lui ceashk ca faceam viroze respiratorii in draci la scoala? se imbolnavea un plod o luaM cu totii? O data pe an imi umflau ponelul cu moldamin sau polidin. In 3 zile deja nu mai aveam nimic, dar tratamentul dureros dura cam 5-10 zile. Nu imi amintesc sa fi inchis cineva Romania si nici nu imi amintesc ca nu aveam voie sa interactionez cu alti copii. SOCIALIZAREA SI APROPIEREA NU ERAU INTERZISE SI NICI NU TE DESPARTEA NIMENI DE FAMILIE. Pentru batranii bolnavi cronic grav si o simpla "raceala" poate fi devastatoare."Dragi tovarasi si pretini" despre ce anume vorbim exact...? dictatura care se instituie "pas-cu-pas" pe frica romanilor care nu mai gandesc decat cu televizorul. DEEP STATE VA VREA IDIOTI, IPOHONDRI, BOLNAVI SI UCISI PAS-CU-PAS! MASCA IMBOLNAVESTE PLAMANII, IAR CREIERUL NU SE MAI OXIGENEAZA SUFICIENT! NU VA SPALATI IN EXCES PE MAINI, ASTA DISTRUGE IMUNITATEA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii