CRAPA FIEREA-N EI – Dusmanii judecatoarei Gabriela Baltag din CSM se umilesc si mai rau. Nervosi ca au primit reject cat ei de mare in cazul sesizarii formulate de judecatoarea Alina Mihaela Nita de la Tribunalul Neamt, adversarii Gabrielei Baltag forteaza reluarea votului, doar-doar o iesi a doua oara. Cin' sa fie: Bobita sau Andreaua?

Scris de: George TARATA

23.06.2020 14:31
Vizualizari: 3696

Va spuneam recent ca avem motive reale de distractie cu actualul Consiliu Superior al Magistraturii. Iar cazul pe care il vom prezenta mai jos nu face altceva decat sa confirme asta.


 

In Sectia pentru judecatori a CSM se forteaza reluarea votului din cazul prin care s-a incercat patarea imaginii judecatoarei Gabriela Baltag. Este vorba despre sesizarea formulata de judecatoarea Alina Mihaela Nita (fosta Palancanu) de la Tribunalul Neamt, un magistrat activist ce se suia pe trepte cu hartiute in mana ca sa protesteze, care a cerut apararea reputatiei intregului corp de magistrati din cauza unor adevaruri spuse de Gabriela Baltag. Asa cum Lumea Justitiei a prezentat in articolul “Servetele pentru activista”, in 4 iunie 2020, Alina Mihaela Nita a fost trimisa la plimbare, de partea ei, deci implicit impotriva judecatoarei Baltag, votand doar membrii CSM Bogdan Mateescu, zis “Bobita”, si Andrea Chis (click aici pentru a citi).

 

A doua oara poate e cu noroc


Surpriza insa, la aproximativ trei saptamani de la acel moment, se forteaza reluarea votului, doar, doar o iesi asa cum vor fosta Palancanu, Bobita si Andreaua. Astfel, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 25 iunie 2020 figureaza urmatorul punct: “Raportul Inspectiei Judiciare nr. 20-741/2020 (reluarea votului cu privire la punctul 13 de pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori din data de 04 iunie 2020)”.

Mai multe detalii nu se ofera. Spre exemplu, cine a facut cererea de reluare a votului. Totusi, nu este greu de intuit autorul. Este vorba fie de Bogdan Mateescu (foto stanga), fie de Andrea Chis (foto dreapta), daca nu cumva amandoi, singurii care au votat pentru Alina Mihaela Nita. O excludem pe Alina Mihaela Nita, intrucat aceasta putea face eventual plangere prealabila.

 

Manevra nu are cum sa tina


Oricine ar fi gandit strategia ar trebui sa fie resemnat. Asta intrucat manevra nu are nici cea mai mica sansa de reusita, din punctul nostru de vedere. Si spunem asta tinand cont de Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, care la art. 19 prevede urmatoarele:

(1) In caz de paritate de voturi, dezbaterile si procedura de vot se reiau in aceeasi zi, daca este posibil.

(2) In cazul in care dupa reluarea procedurii de vot nu se poate adopta o hotarare, punctul va fi inscris pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Plenului, cu respectarea termenului de solutionare prevazut de lege, daca este cazul”.

Evident, desi face trimitere la Plen, articolul se aplica si in cazul Sectiilor CSM, de judecatori sau procurori, cum stabileste art. 45 alin. (3):

Dispozitiile art. 17 alin. (4) - (6), art. 18, 19, 20 si 21 se aplica in mod corespunzator si in cazul lucrarilor Sectiei pentru judecatori”.

Totodata, acelasi Regulament al CSM stabileste, asa cum se stie, ca hotararile Plenului si Scetiilor se iau cu votul majoritatii membrilor prezenti.

Asadar, niciuna dintre situatiile de mai sus nu este valabila in cazul cererii de reluare a votului pentru denigrarea Gabrielei Baltag. Nu a existat o paritate de voturi astfel incat procedura sa se reia, asa cum nu a existat vreo situatie care sa impiedice luarea unei hotarari. Dimpotriva, votul a fost cat se poate de clar de 6 la 2, singurii care au votat pentru Alina Mihaela Nita si impotriva Gabrielei Baltag fiind Bogdan Mateescu si Andrea Chis.

Drept urmare, sa pregatim alte servetele.

Comentarii

# Maria date 23 June 2020 14:39 0

Alina a fost colega noastra la Botosani. A fost grefiera s.a.pregatirea ei nu se compara cu cea a doamnei Baltag. Ea este departe iar cum a ajuns in magistratura se stie. E bine sa nu uite de unde a plecat

# dorel date 24 June 2020 12:42 +2

Ba sa uite ca altfel nu ar putea iesi pe strada de rusine, ar sta in hruba de unde intunericul locatiei a patruns adinc si in mintea ei. Bobita si Andreaua, din maneaua "Noi doi si-ale tale buze moi", caci buzele tele ca doua petele...Bobita nu ma fa sa dau din casa! Fa nu e de porc, nu este despre aliata, ca sa nu avem vorbe la proces, este despre actiune (forma de imperativ afirmativ, la persoana a II-a singular, asta este). Amindoi sunteti la ani lumina fata de ce reprezinta, in Justitia din Romania, doamna Baltag. Sunteti din teatru de umbre, hidrocefali viscosi si uneori urit mirositori.

# covid-19 date 24 June 2020 13:16 +3

Sa le dea veninul pe nas, cand poarta masca Pnl!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii