CRIMA DIN CARPATI – Printul Emanuel von Liechtenstein, fiul printului Nikolaus, prietenul lui Klaus Iohannis, l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din padurile Romaniei. Presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului, Marius Marinescu: „CA Constanta a decis ca e ilegala derogarea de la lege privind impuscarea ursilor... Braconaj si ucidere cu intentie... Sa raspunda toti ministrii Mediului care au dat derogari din 2009 pana acum”. Cerem anchetarea urgenta a faptasilor

Scris de: Valentin BUSUIOC

05.05.2021 18:08
Vizualizari: 8024

Printul Emanuel von und zu Liechtenstein (foto 2) – fiul printului Nikolaus (foto 1 dreapta), cel care in martie 2020 i-a oferit medalia Kalergi presedintelui Klaus Iohannis (foto 1 stanga) – l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din padurile Romaniei, au anuntat miercuri, 5 mai 2021, ONG-urile de mediu Agent Green si VGT.Revoltatorul act a putut avea loc ca urmare a unei derogari de la lege oferita de catre Ministerul Mediului, arata cele doua organizatii non-guvernamentale. Asociatiile subliniaza ca derogarea fusese acordata pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube in 2020 la unele ferme din comuna Ojdula, judetul Covasna. Mai mult: printul Emanuel nu a omorat ursul care crea probleme, ci pe Arthur, un mascul care traia in adancul padurii si care nu venise niciodata in apropierea localitatilor.

Ca reactie, fostul senator Marius Marinescu – presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) – a declarat la Antena 3 ca ONG-ul pe care il conduce a sesizat deja Politia si ca va semnala acest caz scandalos chiar si Comisiei Europene. Prin uciderea ursului, s-a comis o dubla ilegalitate: nu doar braconaj, ci si incalcarea unei hotarari a Curtii de Apel Constanta, care a stabilit drept ilegal un ordin de ministru ce permitea derogarea de la lege in materie de impuscare a ursilor, a detaliat Marinescu. El a cerut anchetarea tuturor ministrilor Mediului care au dat derogari din 2009 pana in prezent.

Inainte sa va prezentam comunicatul asociatiilor de mediu Agent Green si VGT, precum si explicatiile lui Marinescu, precizam ca Lumea Justitiei cere anchetarea urgenta a faptasilor.


Iata comunicatul Agent Green si VGT:


Ursul urias Arthur, impuscat de un print austriac la Ojdula, Covasna intr-o arie naturala protejata

ONG-urile ofera ministerului mediului solutii pentru a pune capat vanatorii de trofee

Organizatiile Agent Green si VGT (Austria) condamna uciderea ursului brun Arthur de catre vanatorul de trofee, Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit in Romania in luna martie pentru a-l impusca.

Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident in Riegersburg, localitate situata in regiunea austriaca Stiria, si-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferita de ministerul mediului din Romania acordata pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judetul Covasna. Dar in realitate, Printul nu a omorat ursul problema, ci un mascul care traia in adancul padurii si care nu venise niciodata in apropierea localitatilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai multi ani de rangerul Agent Green din zona respectiva si era recunoscut ca fiind un exemplar salbatic si neobisnuit cu prezenta omului si sursele de hrana oferite de acesta. Habitatul sau era aria protejata Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130.

Arthur avea varsta de 17 ani si a fost cel mai mare urs observat in Romania si probabil cel mai mare care traia in Uniunea Europeana. Masuratorile cadavrului indica ca Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezinta maximum posibil in industria vanatorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record pana acum. Ma intreb cum a putut printul sa confunde o femela cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista in adancul padurii. Este clar ca printul nu a venit sa rezolve problema localnicilor ci sa omoare ursul si sa isi duca acasa cel mai mare trofeu pentru a-l agata pe perete. Avem de a face cu o partida de braconaj, de vreme ce au impuscat ursul gresit”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.

Ursul intampina multiple amenintari care ii pericliteaza supravietuirea: degradarea habitatului, schimbarile climatice si persecutia omului. Ministerul mediului trebuie sa abordeze cauzele care au condus la conflictul om-urs si nu efectele. Extractia masculilor mari destructureaza populatia si poate conduce la cosangvinizare. Nu se stie cati ursi exista cu adevarat si orice cota de derogare acordata este periculoasa. Vanatoarea de trofee trebuie scoasa in afara legii. Alfel, confictele vor spori si specia va fi in pericol de disparitie, asa cum s-a intamplat in majoritatea Europei”, a spus Ann-Kathrin Freude, coordinator de campanii al VGT (Verein Gegen Tierfabriken), o organizatie pentru drepturile animalelor din Austria. „Este o rusine pentru Austria, ca Printul Emanuel a abuzat o derogare pentru a ucide acest superb urs doar pentru a bifa o noua lovitura pe lista sa de trofee.“

Ursul brun este o specie strict protejata de legislatia UE si de Conventia de la Berna. Derogarile sunt exceptii care se dau in cazuri extreme de la caz la caz, dupa o evaluare amanuntita a situatiei, iar metoda letala este ultima solutie atunci cand alternativele (inclusiv relocarea) au esuat, iar ursul problema pune in pericol vieti omenesti si gospodarii. Comisia Euopeana a aprobat Statelor Membre buget pentru a compensa imediat si just orice fermier care sufera pagube pe propriul teren sau in zone unde au contract pentru a practica agricultura.

Agent Green a discutat pe 28 aprilie 2021 cu primarul din Ojdula si a vizitat mai multe gospodarii din acest sat. ”Am stat de vorba cu localnicii care au raportat atacuri ale ursoacei, inclusiv cu domnul Berszan Gheorghe, cel care a cerut Asociatiei de Vanatoare Botos in luna ianuarie 2021 sa impuste ursoaica care i-a provocat pagube in vara anului 2020. Atat domnul Gheorghe, cat si alti sateni au gospodariile la marginea satului, invecinandu-se direct cu habitatul ursului. Niciunul nu are gard electric. De fapt niciunul nu are vreun fel de gard in partea dinspre padure. Niciunul nu a primit compensatii pentru pagubele suferite. Niciunul nu s-a plans de un urs mascul, ci de femele cu pui. Fiecare fermier cu care am discuat a spus ca nu s-a schimbat nimic de cand a fost impuscat ursul de sex masculin si ca femela continua sa vina zilnic in gospodarii. Gospodariile nu au caini din rase speciale care alunga ursii si nu implementeaza nicio masura de coexistenta si coadaptare. Pe domnul Gheorghe l-am rugat sa isi citeasca propria plangere facuta de domnia sa catre asociatia de vanatoare, dar nu a fost capabil sa o faca. Uciderea lui Arthur este extrem de suspecta si este de competenta politiei sa faca lumina in acest caz”, a adaugat Paun.

Romania a incalcat in mod consecvent legislatia comunitara in domeniu de cand a intrat in UE prin stabilirea cotelor de recoltare si de derogare fara a implementa vreodata masuri de coexistenta si coadaptare. Mai presus de toate, Romania nu si-a masurat niciodata populatia de ursi prin metode stiintifice care include probe de ADN. Masuratorile realizate pana acum s-au bazat doar pe observatii directe ale reprezentantilor fondurilor de vanatoare. O astfel de metodologie a permis numararea aceluiasi urs de multiple ori intr-o singura zi si in consecinta nu s-a stiut niciodata cati ursi au fost in Romania. In cazul lui Arthur, este posibil ca ursul s-a deplasat sute de kilometri de vara trecuta de cand fermierul Berszan Gheorghe a raportat ca o ursoaica i-ar fi facut paguba si pana in ianuarie cand s-a hotarat sa ceara asociatiei de vanatoare sa impuste animalul. Intreaga documentatie subsecventa necesara legalizarii aparente a partidei de vanatoare pentru print a fost realizata in mare graba.

Romania este privilegiata sa fi putut oferi habitat pentru aceasta specie emblema situate in varful piramidei trofice a zonei de clima temperate. Este nevoie de un plan national ambitios care abordeaza amenintarile la adresa specie si care investeste in masuri de coexistenta si coadaptare. Ulterior, tara se va putea promova drept capitala biodiversitatii Europei. Potentialul pentru ecoturism este inca inegalabil”, a adaugat Paun, care este specialist in ecologie si ecoturism.

Este nevoie si de cateva masuri mai ferme. Cand solutia letala este singura ramasa, atunci ar trebui sa fie prezent si un jandarm si un comisar de mediu. Impuscarea ar trebui evitata, prioritizandu-se tranchilizarea, urmata de eutanasie. Pentru a pune capac vanatorii de trofee, toti ursii morti vor trebui incinerati, dupa ce se vor fi prelevat probe de ADN. La fel s-a facut si cu fildesul elefantilor pentru a salva aceasta specie”, a concluzionat Paun”.


Redam declaratiile presedintelui FPAM:


Marius Marinescu: Vorbim de constatarea unui sir de infractiuni. Pe de o parte, vorbim de incalcarea hotararii judecatoresti a Curtii de Apel Constanta. Pe data de 1 aprilie, dupa aproape 12 ani de proces, la solicitarea FPAM, a decis ca a fost ilegal Ordinul 203/2009 privind derogarea de la lege cu privire la impuscarea ursilor, stabilita de Ministerul Mediului. Si, incepand cu 1 aprilie, Ministerul Mediului nu mai are voie sa dea niciun fel de derogare de impuscare a ursilor pana nu se va finaliza procesul (daca va fi) si la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Deci este ilegal ce s-a intamplat, daca s-a dat in aceasta perioada, dupa 1 aprilie, o derogare pentru impuscarea ursilor. Daca este vorba de o derogare data in ianuarie, ar fi trebuit ca Ministerul Mediului sa anuleze aceasta derogare pentru impuscarea ursilor.

Pe de alta parte, vorbim de braconaj si, nu in ultimul rand, vorbim de o ucidere cu intentie, sanctionata de legea de protectie a animalelor. Sigur ca vom face o solicitare acum catre Politia Animalelor, ca sa inceapa aceasta ancheta penala in rem. Politia Animalelor este singura structura din Politie specializata in acest domeniu: pentru protectia animalelor si pentru sanctionarea penala a celor care incalca legea.

Vom face o solicitare catre premierul Citu, ca printr-un act normativ sa interzica vanzarea de trofee si de carne de urs, fiindca in momentul de fata continua braconajul. Si acelasi lucru o sa-l facem si catre Comisia Europeana – sa dea o directiva in acest sens. Si daca nu se va intampla nimic in Romania, vom cere Comisiei Europene sa bage Romania in infringement (exact cum ne-a bagat si pentru defrisari ilegale), fiindca in momentul de fata se braconeaza la greu. Vedeti cel putin Covasna si Harghita: este paradisul braconajului.

Reporter: In cazul in care autoritatile vor constata ca in aceasta situatie a fost incalcata legea, cine ar putea sa raspunda pentru asta? Poate chiar si ministrul Mediului sa dea explicatii pentru modul in care a fost data aceasta autorizare?

Marius Marinescu: Toti cei care au semnat aceasta derogare de la lege pentru impuscarea ursului – inclusiv cei care l-au executat pe acest urs trebuie sa raspunda penal. Trebuie sa stopam masacrarea ursilor o data pentru totdeauna.

Din 2009 pana astazi, Ministerul Mediului a dat ilegal (fapt constatat de Curtea de Apel Constanta) circa 2.300 de autorizatii de impuscare a ursilor. Toti ministrii Mediului care au dat aceste derogari din 2009 pana acum trebuie sa raspunda penal si pecuniar. Eu sper ca, printr-un act normativ, sa stopam vanatoarea, sa stopam acest masacru. Vanatoarea nu este un sport, ci o crima. Si trebuie sa ne oprim, sa nu-i mai lasam pe acesti indivizi frustrati sa vina sa ne macelareasca fauna din Romania. Fiindca ati vazut: flora au distrus-o. Nu e posibil sa distrugem tot ecosistemul.

 

Cerere de rectificare

 

Lumea Justitiei a primit o cerere de rectificare din partea agentiei de consultanta Serban & Musneci Associates, mandatata sa comunice pentru printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein.

Astfel, agentia de consultanta precizeaza ca in presa au fost redate mai multe informatii eronate cu privire la membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatura cu acest eveniment. In acest sens, printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein, presedintele Societatii Europene Coudenhove-Kalergi precizeaza ca nu au fost prezenti in Romania in martie 2021 si nu au participat niciodata la vanatoarea unui urs in Romania sau in alta tara.

Redam cererea de rectificare:

“In legatura cu controversa privind vanatoarea unui urs, au existat mai multe relatari de presa in care au fost redate informatii incorecte care au culminat cu mentionarea eronata a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatura cu acest eveniment. Identificarile eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputationale) pentru printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein, presedintele Societatii Europene Coudenhove-Kalergi. Acestia precizeaza ca nu au fost prezenti in Romania in martie 2021 si nu au participat niciodata la vanatoarea unui urs in Romania sau in alta tara. Ca atare, pornind de la eroarea dumneavoastra de documentare, va atragem atentia ca printul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatal sau, printul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legatura cu evenimentul mentionat anterior, despre care ati relatat in diferite materiale de presa disponibile pe Lumea Justitiei. Dam exemplu doar unul dintre aceste articole pe care l-ati publicat pe Lumea Justitiei intitulat:

CRIMA DIN CARPATI – Printul Emanuel von Liechtenstein, fiul printului Nikolaus, prietenul lui Klaus Iohannis, l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din padurile Romaniei. Presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului, Marius Marinescu: „CA Constanta a decis ca e ilegala derogarea de la lege privind impuscarea ursilor... Braconaj si ucidere cu intentie... Sa raspunda toti ministrii Mediului care au dat derogari din 2009 pana acum”. Cerem anchetarea urgenta a faptasilor disponibil online la https://www.luju.ro/crima-din-carpati-printul-emanuel-von-liechtenstein-fiul-printului-nikolaus-prietenul-lui-klaus-iohannis-l-a-ucis-pe-arthur-cel-mai-mare-urs-din-padurile-romaniei-presedintele-federatiei-pentru-protectia-animalelor-si-mediului-marius-marinescu-ca-constant

Prin urmare, solicitam corectarea adecvata si imediata sub forma unei erate in toate articolele ce au inclus informatia eronata si de asemenea publicarea unui material distinct in care redactia pe care o reprezentati explica greseala de documentare, respectiv rectificarea tuturor numelor, fotografiilor, detaliilor si relatiilor incorecte care au fost deja publicate pe platforma media pe care o reprezentati. Solicitam sa va asigurati de identificarea corecta a partilor implicate in orice materiale viitoare”.

sursa foto Emanuel: Impact.ro

Comentarii

# Goargăș date 5 May 2021 19:29 +54

Țară minoră....0f, chelneri de bacșișuri mici (Eugen Barbu). Ca la noi, la nimeni. Felicitări tuturor acelora care s-au ridicat împotriva prințului bășinos, de doi bani găuriți, care știa bine ce și pentru ce face. Spiritul regelui Carpaților îl va urmări perpetuu, nu va muri în patul lui. Mi-e scârbă de cât de jos am ajuns.

# Lorenzo de Medici date 5 May 2021 20:35 +55

Cam puțin să-l bântuie pe așa-zisul "prinț" spiritul ursului brun carpatin asasinat. Dacă am fi normali la cap și verticali, nu preșuri în fața oricărui târța-pârța de prinț, conte, baron sau orice poreclă își mai pun ei între ei niște expirați și eșuați din vestul Europei, l-am trimite pe "herr prinz" la "zuhaus-ul" românesc, pentru infracțiunile comise, ca să-i iasă pe nas pofta de a mai măcelari prin pădurile României animale, care în Austria se mai găsesc decât în cărțile desenate pentru copii. Dar, uitandu-ma la rânjetul de plăcere pentru tichia de mărgăritar, primită de la ta-su prințului infractor de Trădătorul de la Cotroceni, îmi dau seama că urșii noștri chiar sunt într-un real pericol.

# Zanfir date 5 May 2021 21:09 +22

Pe pasaportul austriac nu poate sa scrie "von". Au nu mai are printi, printese, magrafi, baroni ... dupa I-ul razboi mondial. Pe pasaportul de Lichtenstein, da. Exista si decizii CEDO care confirma pozitia constitutionalqa a Au . Daca vrei sa fii cetatean austriac, fara "von" in nume!

# Neanae date 5 May 2021 23:51 +55

Am mare satisfacție când un vânător crapă împușcat la vânătoare din greșeala! Când crapă tout court. Lucru pe care-l urez tuturor însetaților de sânge de animale chinuite, cărora alți criminali le fura habitatul și mâncarea. Îmi plânge sufletul ca multe autostrăzi sunt făcute fără a crea pasaje pentru animale. Le izoleaza, le despart, le torturează de moarte împingându-le in zone fără apa, fără posibilitate de a se hrăni, de a se adăposti. NU AM MILA PENTRU CINE NU ARE MILA. Sa nu-mi vina niciun înțelept de periferie sa-mi zică: bre, nu compara animalele cu oamenii! După o strașnică înjuratura îi zic sa nu aibe nesimtirea sa compare oamenii cu animalele!!! Dumnezeu le-a creat înaintea omului, ca toate celelalte frumuseți ale pământului. Trăiau fericite fără om. Apoi ULTIMUL a fost creat omu’. Ca SA SE BUCURE DE CREAT! Ce a făcut și face in continuare e sa distrugă, sa omoare fără mila. In loc sa fie recunoscător fiindcă fără ceea ce a fost creat înainte ar fi crăpat, omul, in secund 2

# Batman date 5 May 2021 23:58 +42

In zilele noastre a fi vanator si a ucide diferite animale cu o pusca reprezinta o impotenta vadita din partea unui asa zis barbat. Daca acest individ care l-a ucis pe urs este si print, care ar trebui sa dea dovada de rafinament, atunci acest asa zis barbat print nu este decat un ghiolban si un cioban natarau. Dixit

# Neanae date 6 May 2021 00:10 +45

Ar trebui sa fim recunoscători animalelor, caci ne hrănim și încălzim din negura timpurilor cu carnea și blana lor. Cu pieile lor. Dar cu constientizarea ca își dau viața pentru noi am putea fi mai cumpărați și mai ales sa dam animalelor posibilitatea sa trăiasca și sa crească. Olocaustul anual de miei, iezi și viței este o nesăbuință. Este pentru ca se moare de foame? Cugetați! Citiți Castaneda și înțelepciunile lui don Juan. Șaman. Vâna pt hrana și mulțumea acelui suflet care a fost sacrificat ca el sa trăiască! Sunteți de acord ca exagerăm? Rahatul de print din Principatul Liechtenstein sa tragă bine apa peste el.

# Neanae date 6 May 2021 00:14 +20

Am draci! Se mai pune și dracul ăsta de ortograf. ERRATA CORRIGE - scrisăi “sa fim mai CUMPĂTAȚI ...” ieșiră CUMPĂRAȚI !

# cristina ioana date 6 May 2021 01:12 +32

Klaus Iohannis i-a permis sa ucida ursul! ;-)

# von und zu date 6 May 2021 07:26 -19

"VON und ZU" unseamna "ciocu-mic-harapi-albi!".

# escu date 6 May 2021 09:21 +39

Alooo!, ciocul mic măi pigmeilor. Acum suntem noi la guwernare și facem ce vrea mușchii noștri. Clara?? Deci, Colonia ROMÂNIA este la picioarele oricăror prinți scăpătați. Poate ne inervați și-i facem și regi peste Românistan, doar istoria voastră a cunoscut așa ceva. Și tot sub conducere liberală, când a fost mazilit un domn român, pe numele său Cuza, deoarece nu convenea bogătanilor acelor timpuri și au adus pe Hopânțol, prinț scăpătat de pe meleaguri nemțăști, pe care l-au uns rege. De atunci ni se trage, nu mai putem avea un conducător/conducători cu filon național, românesc, ci numai alogeni. Dacă ar fi făcut așa ceva guvernul PeeeSeeedeee Ciolannis ar fi stat toată ziua cu capul în TV și iar fi făcut criminali, iar onegiștii care se ocupă de liliecii care traversează autostrăzi, de construcția de tuneluri pentru urșii care poftesc a traversa șosele și autostrăzi ar fi ocupat Piața Victoriei. Acum, cu o excepție, tac mălc, ca porcul în păpușoi. Să le adresăm un democratic HUOOOOO!

# Narcis date 6 May 2021 09:31 +47

Daca pe printul asta scapatat (cu o existență inutilă!), cu fata de retard, l-ar impusca cineva la vanatoare (ca pe socrul lui Ponta), durerea, i-ar face placere? Probabil i s-ar subtia vocea! Cred ca are niste probleme daca el considera ca da dovada de barbatie impuscand un animal fara aparare! Este f vinovat si Ministerul Mediului, sunt vinovati si sefii de ocoale silvice care sunt unii dintre cei mai bogati oameni din RO! In schimbul banilor, permit cele mai mari faradelegi - taierea padurilor, uciderea animalelor, etc. Vand lemnul taiat ilegal, au averile trecute pe numele sotiilor si al altor rude si sunt protejati de o intreaga mafie. Ar trebui sa vedem deja deschise o serie de dosare penale, iar rahatul ăsta de ”prinț” arestat imediat si sa nu aiba voie sa plece din RO. Sa plateasca! Dar daca impusca Dragnea acest urs, la vreo vanatoare ? Jihad era!

# Nracis date 6 May 2021 09:58 +44

Liechtenstein este una dintre cele mai corupte tari din lume, este spalatoarea de bani a mafiei italiene. Asa ca acest ”print” este ca interlopii de la noi. Dintr-o tara mica si corupta, vine la noi sa isi bata joc de ceea ce este al nostru! Gratiela Barseanu pe cand a fost ministrul mediului, a facut un plan de ucidere a 167 ursuleti. Ca avem prea multi! Da-i naibii, ce ne trebuie animale, paduri!? Suntem un popor de nimic, pentru asa ceva nu iese nimeni in strada, sa il ciufuleasca pe vanator! Conform HCNSU nr. 23 din 22.04.2021 a stat in carantina 10 zile dupa ce a intrat in RO? Ca Liechtenstein e pe lista! Si by the way, era si fara masca, macar pt asta sa ii dea si lui o amenda, sa zicem si noi ca am facut ceva!

# Mihaela date 6 May 2021 12:37 +36

Romania - raiul infractorilor fara frontiere !

# lege-faradelege date 6 May 2021 12:53 +39

Evident este un caz de coruptie la nivel inalt, toate autoritatile ar trebui sa se autosesizeze, dar nu o sa vedem nicio reacţie din partea acestora, daca ursul ar fi fost împuşcat la fel de ilegal de fiul unui român şi dacă acesta mai avea şi ghinionul ca tatăl să fie politician de nuivel înalt nu la PNL+USR+ PLUS ci la PSD, fiul şi tatăl deja erau în arest preventiv la acest moment. Dar pentru că piesa infracţională este jucată de actori agreaţi de actuala putere totul se va muşamaliza. Toţi ce ne conduc nu au nimic cu românismul, cu protecţia habitaelor României, cu protecţia noastră a cetăţenilor români, în opinia lor rămânem nişte ISAURE pe plantaţie şi atât.Să ne aducem aminte de Eminsecu ''CINE O ÎNDRĂGII STRĂINII............''

# YES. date 6 May 2021 13:32 +30

Premierul Citu cand are de gand sa DEMITA pe prefectul de Covasna si pe ministrul mediului!??. De cand etnicii unguri din Covasna foloses dupa bunul plac fondul ginegetic romanesc??!!.

# kwj date 6 May 2021 13:57 +28

Ar fi meritat „vânătorul” (de fapt, bișnițarul) o împușcătură în coa... Dar, dacă nu se poate, măcar să fie lovit în amorul propriu, să i se confiște animalul împușcat fără drept, să nu-i fie recunoscut punctajul cinegetic și, la oha, să i se dea o amendă pentru nepurtarea măștii.

# VIKY date 6 May 2021 14:08 +9

Raspunde-mi macar la ce ora iesi din tura ca sa pot posta.

# X date 6 May 2021 16:41 +43

Nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmplă asa ceva. Animalele erau hrănite și nu trebuia sa coboare în orașe sa_si caute hrana. Pentru tot ce se întâmplă acum, în multe domenii sunt vinovați toți acei inconștienți care au putut sa voteze aceasta gașca de hoți, neispraviti și trădători de tara. USR plus, PNL, suparatul ala de la Cotroceni, pe ăștia Nu_i interesează de tara, își asigura pentru ei o vita liniștită și îmbelșugat. Rușine! De asa conducătorii nu avem nevoie. Sa plece de unde au venit. Vad ce este liniște, nu se revolta nimeni. Va place? Minunat! Asa sa trăiți cu ce ați votat. Neispravitilor!

# nicu date 6 May 2021 16:46 +46

Dacă un roman împușca un urs , amenda este 25000 euro ! Austriacul a plătit pt Autorizație 7.000 euro ! Dormiți romanasi , Dormiți ! Klaus veghează ....Ca să nu mai existe discuții despre cum a obținut acest prinț derogarea de la Ministerul Mediului, iată aici o poză de familie. Împreună cu unchiul și cu Werner de România, îl găsim aici pe Prințul Braconier. Și nu, nu e vorba de un urs, chit că era cel mai mare exemplar, este vorba de disprețul cu care acești nemernici tratează această țară. Cum fac ei la noi acasă ceea ce în Austria sau Germania nu și-ar permite niciodată.Tot austriecii taie padurile Romaniei, de parcă România ar fi moșia lor. Tarlaua lor, moștenită de la Maria Tereza.

# Lechi date 6 May 2021 17:59 +14

Salut ! Nu va faceti iluzii cu anchete si decrete ! Numai ursii pot rezolva problema, capturand braconierii si pe aliatii lor ! Am vazut, cum, tigrul de Amur a omorat doi braconieri care i-au ranit un pui. Tigrul a dus puiul ranit unui satean, care, l-ablojit, dupa care i-a dat drumul in taiga ! Succes, ursilor !

# VIKY date 6 May 2021 18:31 +31

Nu intamplator, dupa luni de zile a "explodat" Crima din Carpati, atat in interiorul tarii, cat si international. Sunt o aparatoare a animalelor, inclusiv a insectelor, dar ma intreb de ce presa romaneasca si cea internationala nu a exploadat pentru genocidul din spitale, inclusiv cei arsi de vii in spitale?. De ce nu explodeaza presa in legatura cu vanzarea tarii pe bucati (ultimele ramase), inclusiv pamantul?. De ce nu explodeaza presa si populatia la impartirea populatiei in 2 categorii: injectati si neinjectati?. De ce nu explodeaza presa si populatia la jafurile pe fata a GuWernului Meu?. De ce nu expldeaza presa internationala la inchiderea spitalelor din Romania (singura tara pe planeta) pentru bolnavii cronici?. De ce nu a explodat populatia, presa interna si internationala la inmormantarile ca la animale, aruncati goi in saci de plastic?. In ce tara traiti, sau mai pe sleau, mai sunt oameni vii in tara?.

# mitica date 6 May 2021 19:03 +35

johanis sparangel este complice.

# mitica date 6 May 2021 19:09 +25

Printul Emanuel von Liechtenstein este handicapat, ca il vad in poza langa klauss?

# Ministru ungur date 7 May 2021 10:17 +33

Putini stau si se gandesc ca aceste derogari s-au dat de un ungur, ministrul mediului, care daca ar putea ar da derogari pentru multe alte aberatii. Acest ungur a dat derogarea la solicitarea oamenilor de afaceri unguri din Covasna, apropiati ai printului. Romanii ar trebui sa eradicheze caracterul de partid politic al unui ONG etnic care a pus mana pe multa putere nationala, deturnata impotriva poporului roman.

# Gilu date 7 May 2021 13:46 +21

Românii, presuri pentru liftele străine; uite - asa devii xenofob , fara sa vrei ...

# Trenu' de mare viteza date 7 May 2021 18:03 +35

Nici nu se nimerea "mai bine": tatal maimutoiului asta i-a dat "medalia kalergi" lui klownus wiermer johannus! Cred ca stiti despre "planul kalergi": acest mare tradator johannus se straduie sa-l puna in aplicare, si al draqu' mai si reuseste. Si acuma, a adus la noi in Tara acest maimutoi, sa ne omoare Ursul...:

# VIKY date 9 May 2021 10:53 +34

"Kalergi declară că locuitorii viitoarelor State Unite ale Europei nu vor fi popoare originale ale Bătrânului Continent, ci o subumanitate bestializată de amestecul rasial. El afirmă fără jumătăţi de măsură că e necesar ca popoarele europene să se amestece cu rase asiatice şi de culoare pentru a crea o turmă multietnică fără calitate şi uşor de dominat de către elita la putere.“Kalergi proclamă desfiinţarea dreptului de autodeterminare al popoarelor şi, succesiv, eliminarea naţiunilor prin intermediul mişcărilor etnice separatiste sau imigrării în masă. Pentru ca Europa să fie dominabilă de către elită, pretinde transformarea popoarelor omogene într-o rasă amestecată de albi, negri şi asiatici. Acestor metişi el le atribuie cruzimea, infidelitatea şi alte caracteristici care, după părerea sa, trebuiesc create conştient deoarece sunt indispensabile pentru a genera superioritatea elitei.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii