CRINA A PIERDUT CONTROLUL PE MANDATE – Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, partenera manelistului DNA Ciprian Man in prinderea “coruptilor”, va fi nevoita sa imparta cu alti colegi functia de judecator de drepturi si libertati. Tribunalul Bihor: “La nivelul tribunalului functioneaza 7 complete de drepturi si libertati”. Halucinant, in 2018 Crina Muntean ajunsese sa fie singurul magistrat care solutiona cererile de arestare preventiva si dispunea interceptari (Documente)

Scris de: George TARATA

21.06.2019 12:19
Vizualizari: 7723

Incep sa apuna vremurile de glorie ale judecatoarei Crina Muntean (foto) de la Tribunalul Bihor, fosta presedinta a acestei instante. Si culmea, vremurile de glorie se duc fix dupa decaderea vestitului procuror Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, fost sef la DNA Oradea, partener al judecatoarei Crina Muntean in prinderea magistratilor “corupti”, asa cum el insusi a recunoscut. Concret, dupa ce la un moment dat ajunsese sa fie singurul judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bihor, iata ca de curand Crina Muntean a pierdut acest privilegiu.


Asa cum Lumea Justitiei a prezentat recent, Crina Muntean a pus in trecut monopol pe tot ceea ce insemna mandate de arestare sau de interceptare si supraveghere, ajungand in 2018 sa fie singurul judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bihor, situatie care s-a perpetuat pana in decembrie 2018, cand a mai fost desemnat un alt judecator de drepturi si libertati. Faptul ca timp de un an doar Crina Muntean a fost judecator de drepturi si libertati a fost descoperit chiar de catre Inspectia Judiciara, fiind consemnat in raportul privind dosarele pe care DNA le-a fabricat magistratilor (click aici pentru a citi). De altfel, in momentul de fata Crina Muntean este cercetata intr-un dosar disciplinar de catre Inspectia Judiciara, fix in legatura cu aceasta problema.

Iata intai un fragment din raportul Inspectiei Judiciare in care se dezvaluie date despre activitatea judecatoarei Crina Muntean:

“La Tribunalul Bihor in perioada 01.01.2014-31.08.2015 toti judecatorii Sectiei penale au fost desemnati sa solutioneze cererile de competenta judecatorului de drepturi si libertati, inclusiv cele avand ca obiect masuri speciale de supraveghere tehnica, iar, in perioada 01.09.2015-01.01.2018 au fost desemnati numai doi judecatori ai sectiei sa solutioneze cererile anterior mentionate, pentru ca, incepand cu data de 01.01.2018 atributiile judecatorului de drepturi si libertati sa fie preluate de un singur judecator, doamna judecator Muntean Crina.

Mentionam ca desi prin Hotararea Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor nr. 14/12.07.2018 s-au admis propunerile judecatorului delegat sa exercite functia de presedinte al Sectiei penale privind reorganizarea sectiei, in sensul ca toti judecatorii sectiei sa indeplineasca toate atributiile judiciare, respectiv atributii de judecator de drepturi si libertati, de judecator de camera preliminara si judecator de fond, aceasta hotarare nu a fost pusa in aplicare in principal datorita opozitiei manifestate de doamna judecator Muntean Crina.

(…)

Se arata in relatiile transmise de Curtea de Apel Oradea ca s-a solicitat o nota explicativa grefierului Bogdan Dorina, din care reiese ca dosarele nu au fost cusute si numerotate, intrucat dupa efectuarea lucrarilor, acestea erau inchise in dulapul in care erau pastrate lucrarile, aflat in biroul doamnei judecator Muntean Crina, care a detinut, pana la 01.01.2018, functia de presedinte de sectie penala, vicepresedinte al Tribunalului Bihor, grefierul nemaiavand acces ulterior la aceste dosare. (…)

Situatia expusa si rezultata din continutul dezbaterilor care au avut loc in sedintele Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor mai sus enuntate, corelate cu opozitia exprimata de doamna judecator Muntean Crina la data de 13.03.2019 fata de coaserea si numerotarea dosarelor avand ca obiect masuri speciale de supraveghere tehnica inregistrate la Tribunalul Bihor in perioada 2014-2106, denota o tendinta a judecatorului anterior mentionat de a monopoliza, de pe o pozitie de forta, activitatea judecatorului de drepturi si libertati”.

Lovitura pentru Crina

Situatia s-a schimbat insa radical dupa constatarile Inspectiei Judiciare. Asta intrucat Crina Muntean a pierdut monopolul pe mandate, fiind nevoita sa imparta functia de judecator de drepturi si libertati cu alti colegi. Anuntul a fost facut de renumitul avocat Razvan Doseanu (foto 2), dupa un raspuns primit din partea Tribunalului Bihor:

Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor pierde monopolul autorizarilor masurilor de supraveghere tehnica, a perchezitiilor precum si a solutionarii propunerilor de arestare preventiva.

Incepand cu data de 1 iulie 2019 toti cei 7 judecatori ai sectiei penale a Tribunalului Bihor vor avea atributii de judecatori de drepturi si libertati.

In prezent doar judecatoarea Crina Muntean si inca un judecator aveau astfel de atributii, desi legal toti judecatorii ar fi trebuit sa poata fi desemnati aleatoriu ca judecatori de drepturi si libertati”.

Intr-adevar, in raspunsul acordat avocatului Razvan Doseanu (vezi facsimil 1), Tribunalul Bihor precizeaza ca in 17 decembrie 2018 a fost stabilita compunerea a doua complete de drepturi si libertati (vezi facsimil 2), pentru ca la 1 iulie 2019 sa fie infiintate alte cinci complete (vezi facsimil 3). In ceea ce o priveste pe Crina Muntean, aceasta va intra continua sa fie judecator de drepturi si libertati, in completul DL6, dar aceeasi functie o vor indeplini alti sase colegi de-ai acesteia de la Tribunalul Bihor.

Foto: ebihoreanul.ro

Comentarii

# Procurorul date 21 June 2019 16:09 +5

Studiind cu mare atenție expresia facială a duduii cu fițuica în mână, mă chinuie o întrebare existențială de-a dreptul: o fi știind ce-i aia ?

# un mizantrop date 21 June 2019 18:29 +7

Toti astia de nota 3,25 trebuie trimisi la Fortele de munca sa li se gaseasca cate ceva, vreun post de plasatoare, sau de rupt bilete la spectacole (ca tot le place lor circul), ca la Ana Pauker, infinit mai sustinuta politic, s-a putut...Toti astia care cer stat de drept cu restrangerea drepturilor si libertatilor cetateanului trebuie dati afara, in suturi, din magistratura, ca dovedesc lumii ca habar n-au ce e ala stat de drept, ba mai si deturneaza si deformeaza perceptia cetatenilor care le platesc salariile de la adevaratul rol al justitiei si distrug orice urma de respect si incredere a cetatenilor (care inteleg) in actul de justitie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii