CROSEUL ELENEI – Se clatina condamnarea Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”. Inalta Curte a admis cererea de recurs in casatie formulata de favorita lui Basescu impotriva deciziei prin care ICCJ a rezolvat-o cu 6 ani inchisoare cu executare, strict pe baza unor probe indirecte si pe simple declaratii. ICCJ a sesizat CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 438 Cpp alin. (1) privind cazurile in care se poate face recurs in casatie (Minuta)

Scris de: George TARATA

16.10.2019 12:45
Vizualizari: 3907

Continua sa se clatine condamnarea Elenei Udrea (foto) in dosarul “Gala Bute”. O condamnare dispusa de Completul de 5 judecatori ICCJ format din Mirela Sorina Popescu, Constantin Epure, Simona Daniela Encean, Ionut Matei si Simona Elena Cirnaru, printr-o decizie bazata strict pe probe indirecte si declaratii, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit.

Dupa cum bine se stie, Elena Udrea a obtinut deja, la finele anului trecut, anularea condamnarii si rejudecarea apelului in temeiul deciziei CCR care a stabilit ca a fost judecata de un Complet de 5 judecatori constituit pe langa lege. In paralel insa, favorita lui Basescu a formulat recurs in casatie impotriva deciziei din dosarul “Gala Bute”, din 5 iunie 2018. Iar actiunea Elenei Udrea, aparata de avocatul Veronel Radulescu, a fost admisa in principiu marti seara, 15 octombrie 2019, de un Complet de 5 judecatori al instantei supreme.


Iata minuta ICCJ privind admiterea in principiu a recursului in casatie formulat de Elena Udrea:

“Minuta incheierii penale nr. 225/RC. In baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedura penala, admite in principiu cererea de recurs in casatie formulata de inculpata Udrea Elena Gabriela impotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecatori, in dosarul nr. 2303/1/2017. Trimite cauza in vederea judecarii recursului in casatie, la Completul de 5 Judecatori – Penal P3 - 2019. Fixeaza termen de judecata, in sedinta publica, la data de 12 noiembrie 2019, pentru când se citeaza recurenta inculpata Udrea Elena Gabriela si partea civila Autoritatea Nationala pentru Turism. Se va incunostinta aparatorul ales al recurentei inculpate Udrea Elena Gabriela cu privire la termenul acordat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 15 octombrie 2019”.

Sesizare la CCR

Admiterea in principiu a recursului in casatie nu a fost totusi singura reusita a Elenei Udrea la Inalta Curte. Tot marti, 15 octombrie 2019, Completul de 5 judecatori al instantei supreme a dispus, la cererea favoritei lui Basescu, sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 438 alin. (1) din Codul de procedura penala privind formularea recursului in casatie.

Iata minuta ICCJ referitoare la sesizarea CCR:

“I. Admite, in parte, cererea formulata de recurenta inculpata Udrea Elena Gabriela si sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 438 alin. (1) din Codul de procedura penala si art. 102 pct. 267 din Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale. Definitiva.

II. Respinge, ca inadmisibila, cererea formulata de aceeasi recurenta inculpata de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 440 alin. (1) si (2) din Codul de procedura penala. Cu recurs in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 15 octombrie 2019”.

Prevederile art. 438 alin. (1) din Codul de procedura penala:

“Cazurile in care se poate face recurs in casatie

(1) Hotararile sunt supuse casarii in urmatoarele cazuri:

1. in cursul judecatii nu au fost respectate dispozitiile privind competenta dupa materie sau dupa calitatea persoanei, atunci cand judecata a fost efectuata de o instanta inferioara celei legal competente;

(2-6 abrogate)

7. inculpatul a fost condamnat pentru o fapta care nu este prevazuta de legea penala;

8. in mod gresit s-a dispus incetarea procesului penal;

(9-10 abrogate)

11. nu s-a constatat gratierea sau in mod gresit s-a constatat ca pedeapsa aplicata inculpatului a fost gratiata;

12. s-au aplicat pedepse in alte limite decat cele prevazute de lege;

(13-14 abrogate)”

* Cititi aici decizia de condamnare a Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 October 2019 13:02 +4

pina la urma mermeleala o sa/i dea si diploma de incoruptibila.asta nici usturoi nu a mincat nici gura nu/i pute sau mermeleala o sa zica ca HOTUL NEPRINS ESTE NEGUSTOR CINSTIT.LA DRACU NIMENI NU SE UITA DE UNDE PROVIN BANII,CA DEH FACEA ECONOMIE,ALIMENTA NOAPTEA(CA HOTII) LA COTROCENI LA ,,POMPA MOROIULUI,,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii