CU CAPUL IN PAMANT – Rusinea lumii: procurorul de sedinta din dosarul "6 case" vrea sa il scape pe Iohannis cu exceptia inadmisibilitatii plangerii redactiei Lumea Justitiei, pe motiv ca nu justifica un interes legitim. Nici macar sefa PICCJ Gabriela Scutea nu a indraznit asta. Av. Catalin Dancu: "Lumea Justitiei nu este un butic care vinde coca-cola, este o institutie de presa". Razvan Savaliuc: "A sustine ca presa nu justifica un interes legitim inseamna sa desfizi rolul presei in societate"

Scris de: L.J.

10.12.2020 13:17
Vizualizari: 7894

S-a intamplat exact ce intuiam! Pentru a-l scapa pe presedintele Klaus Iohannis de raspunderea pentru modul fraudulos in care a dobandit casele din Sibiu, de care a fost deposedat prin hotarare judecatoreasca irevocabila prin care s-a subliniat "amploarea fenomenului ilicit", Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei (PICCJ) si-a trimis procurorul de sedinta la termenul din 10 decembrie 2020 la Inalta Curte pentru a bloca dosarul la mantinela. Cu capul in pamant, procurorul de sedinta a sustinut in esenta ca plangerea redactiei Lumea Justitiei trebuie respinsa ca inadmisibila, intrucat "o societate comerciala nu poate justifica un interes legitim" si ca nu poate dovedi in ce mod a fost vatamata prin actiunile sotilor Carmen si Klaus Iohannis cu care nu exista nicio legatura.


 

Procurorul de sedinta a invocat ca temei legal in sustinerea exceptiei ridicate art. 336 alin. 1 CPP care prevede: "Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime".


Avocatul Catalin Dancu: "Lumea Justitiei nu este un butic care vinde coca-cola, este o institutie de presa"


Exceptia procurorului de sedinta a fost imediat imbratisata de avocatul familiei Iohannis, care s-a straduit la randul lui, sa bagatelizeze demersul redactiei Lumea Justitiei pentru a-si salva clientii. Intreaga scena a fost penibila, in opinia noastra, cei din sala fiind practic jenati de cele auzite. Avand cuvantul, avocatul nostru, maestrul Catalin Dancu din Baroul Bucuresti, a combatut exceptia ridicata, aratand ca societatea editoare "nu este un butic care vinde coca-cola, ci o institutie de presa". Maestrul Catalin Dancu a dezvoltat pe larg interesul publicatiei noastre in cazul caselor sotilor Iohannis, prezentand parcursul dosarelor acestuia, modul in care Constitutia confera dreptul oricarui cetatean in a apara proprietatea publica, felul in care Klaus Iohannis, pe cand era primar al Sibiului, a uzurpat calitatea de reprezentant al Statului roman, intervenind fara mandat din partea Statului, dar in numele acestuia ca parte in dosarele sale, aparandu-si propria cauza.


S-a subliniat faptul ca nici macar procurorul general Gabriela Scutea nu a avut cutezanta atunci cand a solutionat plangerea initiala contra ordonantei de clasare dispusa de procurorul Ioan Sandru sa invoce lipsa de legitimitate a institutiei de presa, respingand plangerea pe principiul ne bis in idem, dar nicidecum pe nejustificarea interesului legitim.


Chiar asa, o intrebam pe procurorul general Gabriela Scutea prin intermediul acestui articol: Stimata doamna, din moment ce dumneavoastra nu ati considerat ca presa nu justifica un interes legitim si nu ati ridicat un asemenea impediment, oare subalternul dvs face ce face de capul lui, ori pentru a nu va incarca de un eventual oprobriu public l-ati trimis pe subaltern sa invoce clauza "salvatoare"? Sau procurorul de sedinta a pus concluzii potrivit propriilor convingeri?


Razvan Savaliuc: "A sustine ca presa nu justifica un interes legitim inseamna sa desfizi rolul presei in societate"


La randul sau, cerand cuvantul in completarea pledoariei maestrului Dancu, senior-editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc a explicat ca interesul legitim in cazul unei publicatii este dat, pe de o parte, de posibilitatea afectarii credibilitatii unei institutii in cazul unui demers judiciar neconfirmat in Justitiei, iar pe de cealalta parte, de negarea rolului presei de caine de paza al societatii si aparatoare a intereselor generale ale societatii: "A sustine ca presa nu justifica un interes legitim inseamna sa desfizi rolul presei in societate".

Savaliuc a concluzionat ca activitatea de presa este reglementata atat de legislatia interna, cat si de normele internationale, care obliga presa sa activeze pentru instaurarea dreptatii sociale, iar a nega interesul legitim al redactiei Lumea Justitiei in cazul unor imobile, despre care Justitia romana a stabilit ca au fost sustrase Statului prin manevre frauduloase, ar echivala cu sfidarea rolului presei in societate.


Judecatorul Dan Andrei Enescu (foto) de la Inalta Curte a acordat termen de pronuntare pe exceptia inadminisibilitatii ridicate de PICCJ pentru data de 16 decembrie 2020, data pana la care vom depune concluzii scrise.


Speram ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa nu cada in pacatul de a interpreta faptul ca un demers in Justitie al unei redactii ar fi lipsit de interes legitim si sa ne permita administrarea probelor (publicate deja) care releva ca in perioada cat a fost primar al Sibiului, actualul presedinte al Romaniei a uzurpat calitatea de reprezentant al Statului roman, intervenind ca primar al Sibiului in numele Statului pentru a-si apara casele luate cu acte false. Toate aceste acte pe care asteptam sa le depunem la dosar, daca judecatorul Dan Andrei Enescu va dori sa afle adevarul, le puteti citi pe larg in articolul "Jos masca domnule presedinte" (CLICK AICI PENTRU A CITI).

Comentarii

# NM date 10 December 2020 13:40 +64

Ce am votat asta avem, dictatura unui nazist, sa nu creada cineva ca va merge bine ceva in tara asta, suntem terminati cu acest regim nazist

# Nazistii date 10 December 2020 13:54 +19

si totusi romanii nu sunt deranjati de protejatul sistemului ... mi-e atat de scarba...

# Neanae date 10 December 2020 14:34 +24

Qvod licet Iovis, non licet bovis! Nea Wermer e scoborât din Holimp, Zeu spre Dumnezeu pe acolo prin Sibiu. S-a lățit și s-a lungit ca Pâsări Lăț Lungilă, a luat càt a putut fincă EL poate! Taman d-aia, că-i grangur alunecat pe-o raza - ca un Luceafăr diliiu! Ce poate el nu poate nimeni, EL e o entitate divina. Vrei sa pui? (Nu știu ce sa “pui” ... ca nu mai e loc! EL UMPLE UNIVERSUL și deja semnează acte false de proprietate pe Cotroceni și pe blocul’ lu’ Trump de la NY - i-a dat șapcă înapoi ca-i roșie!) SUSPENDARE ca-i BOU

# Neanae date 10 December 2020 14:41 +23

Cer scuze BOILOR, animale muncitoare și cinstite. Nu știu cum de am putut asocia imaginea asta cu Wermer. Bată-ma fericirea sa ma bată cu SUSPENDAREA ȘI CHIAR ÎNLĂTURAREA INSULUI DE LA COTROCENI PANA NU DISPARE PALATUL DIN PATRIMONIU! Un ALI BABA CÂT 40 DE HOȚI (cu avocați deviati)

# mitica date 10 December 2020 14:55 +32

Procurorului de sedinta i s-a aratat pisica ca sa fie cuminte? Cine stie ce magarii a facut si asta.

# NM date 10 December 2020 19:25 +3

cum adica nu inteleg la ICCJ se judeca cu pusici aratate sau cotoi prin dulapuri, ce dreacu instanta avem noi, suntem de rasu lumi de LUJU nu le este teama/rusine...apai noi cei de rand ce sa mai zicem. sa nu i lasati domnule Savaliuc

# santinela date 11 December 2020 08:11 +1

Dar spuneti domnilor numele acestui procuror de sedinta,las fara coloana vertebrala,sluga ordinara. Daca-i asta din poza este de inteles saracul l-a atacat carcalacul rau de tot la tartacuta !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii