28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUM SA ESUEZI CA MINISTRU – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti a facut inventarul Ralucai Pruna la Ministerul Justitiei: "Era un plan in 5 puncte. Eu asa am invatat, ca, cine isi doreste sa conduca trebuie sa vina cu un plan, proiect, care nu presupunea cunostinte din domeniul nostru, ci presupunea cunostinte de bun simt!"

Scris de: E.D. | pdf | print

13 September 2016 15:19
Vizualizari: 12446

Protestul magistratilor fata de atitudinea ministresei Raluca Pruna a starnit reactii dintre cele mai interesante in spatiul public, atat din partea societatii civile, cat si din partea judecatorilor si procurorilor. In contextul anuntarii protestului judecatorilor si procurorilor prin care se urmareste, printre alte puncte importante, demiterea ministresei Justitiei, Raluca Pruna, un judecator din Romania a contorizat toate actiunile acesteia inca de la venire la MJ si pana in prezent, evidentiind ce nu trebuia sa faca in aceasta calitate si care erau pasii pe care trebuia sa ii urmeze pentru a solutiona adevaratele probleme cu care se confrunta sistemul.


Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) a postat pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook "un plan in 5 puncte" care vine sa arate de ce a esuat Raluca Pruna in functia de ministru al Justitiei.

Incepand cu problema supraaglomerarii penitenciarelor, continuand cu dorinta reinvierii Arhivei SIPA, cu necesitatea trecerii bugetelor instantelor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sau cu necesitatea modificarii Legii CSM, in asa fel incat "alesii" sa poata fi revocati "cand o iau pe aratura", judecatoarea Madalina Afrasinie arata ca Raluca Pruna a ales sa prioritizeze si sa solutioneze total nepotrivit aceste probleme ale sistemului judiciar, adancind "practica unitara" a celorlalti ministri ai Justitiei, care l-a randul lor au fost blamati pentru lipsa unor reactii in fata evidentelor nereguli.

Prezentam in continuare postarea judecatoarei Madalina Afrasinie de pe pagina personala de Facebook:

"De ce cred ca doamna Pruna a esuat in functia de ministru:
1. primul lucru pe care trebuia sa il faca, dupa ce a fost ”unsa” ministru, era sa rezolve problema aglomeratiei din Penitenciare... avem o hotarare cvasipilot data de CEDO; daca cei care au ocupat acest post inainte nu au fost in stare sa rezolve aceasta problema, dansa nu trebuia sa continue ...”practica unitara” a acestora;

2. sa propuna distrugerea Arhivei SIPA... era o dovada a faptului ca justitia merge inainte si nu ca racul, inapoi;

3. sa inceapa sa faca demersurile necesare pentru ca, la 01 ianuarie 2017 bugetul instantelor sa fie preluat de ICCJ;

4. sa inceapa sa faca ”un tur” al instantelor, REAL, pentru a aflat, cu adevarat, care sunt problemele noastre, ale celor care suntem judecatori de executie...adica sa se intalneasca cu noi, in cadrul unor Adunari Generale ale juzilor...procedura regularizarii a omorat celeritatea!;

5.sa faca propuneri privind ”reintroducerea” textelor de lege care sa ne asigure noua, celor care votam CSM, posibilitatea revocarii ”alesilor”, cand acestia ”o iau pe aratura”

Era un plan in 5 puncte (eu asa am invatat, ca, cine isi doreste sa conduca trebuie sa vina cu un plan, proiect), si care nu presupunea cunostinte din domeniul nostru, ci presupunea cunostinte de bun simt!"

 

Comentarii

# Edelweiss date 13 September 2016 16:52 +7

Jawohl, Fraulein Madeleine! NU NEGOCIEM PRINCIPII. Ș-atunci ia să dau Io* un exemplu: principiul legalității probatoriului administrat și excluderea probelor din procesul penal ca sancțiune procesuală aplicabilă probelor obținute prin mijloace nelegale, intruzive în viața privată a cetățeanului, respectiv principiul „fructelor pomului otrăvit”, POT FI NEGOCIATE? Dacă nu, atunci spuneți-le și calfelor judiciare ZAA și GCI de pe raza CA Suceava că „probele obținute fără mandat, fără plângere, în mod nelegal, ÎNAINTEA începerii urmăririi penale, NU DEVIN PROBE LEGALE doar prin simplu fapt că au fost introduse în dosar DUPĂ ÎUP. In extenso, aceste principii vin să consfințească faptul că un cetățean al României secolului XXI NU POATE FI URMĂRIT ONLINE FĂRĂ MANDAT și pe baza probelor nelegale să i se fabrice un dosar penal care să-i închidă gura. Căci Io* NU-MI NEGOCIEZ CU NIMENI DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE pe care mi l-am câștigat nemijlocit acum 26 de ani. ICH SAGTE! (AM ZIS!)

# Adrian Grigoriu date 13 September 2016 20:34 -1

Doamna Afrasinie trebuie să explice cum a respins irevocabil o contestație la executare silită cu motivarea că contestatarele, recunoscute prin respectiva hotărâre ca terți având și calitate și interes în cauză, ar fi trebuit iau să facă Opoziţie Cambială în baza Legii 58/1934. Acest lucru este inadmisibil întrucât calea Opoziției Cambiale este deschisă exclusiv debitorului, aspect meticulos motivat în întâmpinare şi concluzii de către contestatare. Respingând singura cale de atac a executării, a rămas valabilă o executare silită asupra unui patrimoniu estimat la 5 milioane de euro în condițiile în care în dosar s-a dovedit că nu a exista nici o creanță, presupusa creanță executată fiind nişte Bilete la Ordine emise în alb de un vechi administrator fără a exista nici o operaţiune în spatele lor. Dosar nr. 27221/303/2010 şi nr. 27221/303/2010*. În fapt, doamna Afrasinie a dispus ca imobilele să fie trecute în fals în patrimoniul unor infrtactori dovediţi şi ne-a privat de unica

# CI date 13 September 2016 20:48 -3

Ride ciob de oala sparta?! http://amjust.ro/?p=6659

# Antonie date 13 September 2016 20:54 +7

Ordinul poate calca in picioare principiile, tot asa cum functia bate gradul!

# MarinŢULUŞ, Olt date 14 September 2016 06:27 +3

Doamnă judecător, Coposu,  nu are nimic  în comun cu dvs., sau invers!Mai mult,acestea  sunt propuneri ale unui magistrat care îşi vede doar interesele sale şi nu are în vedere principiile  după care trebuie să se înfăptuiască justiţia şi să se respecte drepturile cetăţenilor. Profitaţi de fapul că nu avem un Erdogan pentru a face o adevărată ordine  în justiţie!Legea răspunderii magistratului ar fi una dintre situaţiile de înfăptuire a justiţiei.Insă pentru a se termina abuzurile unor inşi care se cred Dumnezeu şi aduc atingere drepturilor cetăţeanului, român trebuie  să se  schimbe legislaţia  şi să se introducă  sistemul american  cu juraţi pentru a termina  sistemul  bolşevic unde magistratul de multe ori copil al activistului,securistului, militianului, informatorului, lucrător al justiţiei comuniste, continuă politica predecesorului său.Da,eu recunosc că are un merit doamna ministru, dar trebuie să aibă mai mult curaj, să terminăm  cu acest sistem care  a făcut rău românilor şi  

# daniel date 17 September 2016 11:42 -1

nu ma prea intereseaza ce spune Afranasie acum, nu prea am vazut reactii altele decat cele privind veniturile personale care pana acum au fost manifestate ca singurele "pricipii" ale acestei caste si asa mult prea privilegiate. Pe cand o lege a raspunderii magistratilor ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva