CUMINTIREA LUI GEORGE SIMION – A naibii coincidenta: la doar 4 zile dupa intrarea AUR in Parlament, seful partidului, George Simion, singurul lider politic care a cerut suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, risca dosar penal pentru scandalul de la Valea Uzului, in care a fost implicat. Judecatorul Adrian-Petre Sava-Gaina de la Judecatoria Moinesti, fost sef al BCCO Bacau, a admis plangerea unui ONG impotriva clasarii dispuse de PJ Moinesti fata de mai multe infractiuni (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

14.12.2020 15:09
Vizualizari: 13764

Coincidenta uluitoare: la numai patru zile dupa ce Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a intrat in Parlamentul Romaniei, liderul partidului, George Simion (foto 1), risca dosar penal pentru scandalul de la Valea Uzului, in care a fost implicat in iunie 2019. Absolut intamplator, George Simion a fost singurul sef de partid parlamentar ce a promis ca va incepe demersuri pentru suspendarea presedintelui Klaus Iohannis.Joi, 10 decembrie 2020, judecatorul Adrian-Petre Sava-Gaina de la Judecatoria Moinesti (foto 2), din judetul Bacau, a admis plangerea formulata de catre Asociatia pentru Protectia Drepturilor Minoritare „Miko Imre” impotriva clasarii dispuse de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Moinesti fata de infractiunile de distrugere, incitare la ura si discriminare, precum si tulburarea ordinii si linistii publice. Pe de alta parte, acelasi magistrat – fost politist, fost sef al BCCO Bacau – a confirmat clasarea PJ Moinesti cu privire la infractiunea de profanare de cadavre sau morminte.


Iata minuta incheierii nr. 529/2020 din dosarul nr. 2577/260/2020:


In baza art. 341, alin. 7, lit. b C. proc. Pen. admite in parte plangerea formulata de petentul Asociatia pentru Protectia Drepturilor Minoritare Miko Imre cu sediul in mun. Sfantu Gheorghe, reprezentata prin Zsigmond Jozsef , impotriva ordonantei de clasare dispusa in data de 18.02.2020 de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti, in dosarul nr. 1054/P/2019, confirmata prin ordonanta nr. 38/II/2/2020 a prim – procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti din data de 12.06.2020.

Desfiinteaza ordonanta de clasare dispusa in data de 18.02.2020 de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti, in dosarul nr. 1054/P/2019, confirmata prin ordonanta nr. 38/II/2/2020 a prim – procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti din data de 12.06.2020, sub aspectul dispozitiilor de clasare a cauzei privind savarsirea infractiunilor de distrugere, fapta prev. si ped. de art. 253 alin. 1 si 3 Cod penal, infractiunilor de incitare la ura si discriminare, fapta prev. si ped. de art. 369 Cod penal si tulburarea ordinii si linistii publice, fapta prev. si ped. de art. 371 Cod penal.

Mentine dispozitia de clasare a cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de profanare de cadavre sau morminte, fapta prev. si ped. de art. 383 alin. 2 Cod penal.

Dispune trimiterea dosarului nr. 1054/P/2019 catre Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti in vederea completarii urmaririi penale. In baza art. 275, alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 10.12.2020”.


De unde a pornit totul


Amintim ca tensiunile romano-maghiare au aparut in primavara anului 2019, dupa ce Primaria Orasului Darmanesti din judetul Bacau a ridicat 52 de cruci in Cimitirul International de la Valea Uzului, aflat in judetul Harghita, aproape de granita cu judetul Bacau. (In octombrie 2020, Curtea de Apel Targu Mures avea sa hotarasca definitiv ca cimitirul face parte din patrimoniul public al comunei Sanmartin, din judetul Harghita.) Daca primarul ALDE din Darmanesti, Constantin Toma, nu a fost darnic cu iesirile in presa, edilul comunei Sanmartin, UDMR-istul Gergely Andras, a sustinut ca in cimitir n-ar fi fost, de fapt, ingropat decat un militar roman, restul fiind maghiari, potrivit Mediafax.

In 16 mai 2019, cele 52 de cruci de piatra au fost acoperite cu saci de gunoi de catre mai multi etnici maghiari. Ca reactie, mai multi romani au inceput sa pazeasca cimitirul, astfel incat sa nu mai existe asemenea incidente. La 29 mai 2019, Consiliul Local din Sanmartin a interzis accesul in cimitir. Totusi, in 5 iunie 2019, portile cimitirului au fost deschise pentru vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, fapt ce a starnit indignarea a sute de romani, care s-au adunat a doua zi, la 6 iunie 2019, de Ziua Eroilor, rupand cordonul uman facut de alte cateva sute de maghiari, pentru a-i impiedica pe romani sa intre. Printre romanii prezenti la Valea Uzului s-a numarat si George Simion, actualul presedinte al AUR si proaspat ales deputat.


Cine este judecatorul


Incheiem, mentionand ca judecatorul Adrian-Petre Sava-Gaina a fost politist in judetul Bacau, ajungand chiar sa conduca Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bacau, intre ianuarie si decembrie 2017. Prin decretul nr. 1256 din 22 decembrie 2017, presedintele Klaus Iohannis l-a numit judecator la Judecatoria Moinesti, dupa ce Sava-Gaina trecuse examenul de admitere in magistratura, cu media 7,448.

Cursant al Academiei de Politie intre 1998 si 2003, precum si al Facultatii de Stiinte Economice din Universitatea „George Bacovia” Bacau (2002-2007), Adrian Sava-Gaina a lucrat ca politist in IPJ Bacau in perioada iulie 2002 – septembrie 2005, la Serviciul de Investigare Fraude. Din septembrie 2005 si pana in decembrie 2017 (cand a devenit judecator), Sava-Gaina a activat in BCCO Bacau: intai ca ofiter specialist (pana in decembrie 2008), apoi ca seful Serviciului de combatere a marii criminalitati economico-financiare (intre ianuarie 2009 si ianuarie 2017), pentru ca ultima functie detinuta in politie sa fie cea de sef al BCCO Bacau.

Comentarii

# DODI date 14 December 2020 15:26 +33

Doar tâmpiții cred în coincidențe. Așa că trebuie să fii ori liberal ori userist ca să mai crezi că acest dosar nu vine la o comandă politică. Pentru că nu sunt de lepădat niște voturi în plus în Parlament și o eventuală izolare a PSD. Acesta este singurul rol mizer de șah etern nedorindu-se finalizarea acestui dosar penibil care primise anterior NUP.

# VIO date 14 December 2020 15:33 +8

Mulți pupincuriști penibili mai sunt în țara asta și jenantă este poziția lor de drepți, pe care o iau și atunci când nu-i vede nimeni.

# escu date 14 December 2020 17:45 +15

Coincidență? Să fim serioși, după calapodul prin care a fost distrus mediul de afaceri românesc urmează distrugerea oricărei atitudini de apărare a demnității românilor, precum și a istoriei noastre. Dar, fiți fără grijă, AUR nu stă numai în Simion. Acolo sunt și alți lideri patrioți, care luptă pentru ca românii să se simtă la ei acasă în propria țară.

# Ioana M. date 14 December 2020 18:02 +5

Ar putea sa verifice cine finanteaza ONG asta si daca avea calitate in acest dosar...

# CARCOTAS date 14 December 2020 18:29 +1

Fost sef BCCO, ajuns judecator? cu 7,48? E banc, nu?!

# paraschiv date 14 December 2020 18:55 +4

judecator imbracat in politist, sau mai rau in sri-st ? ce traznetu' ?

# Botomei Vasile, doctor in drept, 0744191717,Bacau, OItuz, 33 date 14 December 2020 19:49 +4

Botomei Vasile, doctor in drept spune:Dragul meu frate si prieten George Simion, vin-o la Biroul de Mediator-Dr.Botomei Vasile, din mun.Bacau, str.Oituz nr.33,mobil 0744191717,sa te ajut in problema din acest proces.Te voi ajuta cum nu o va putea face altcineva dintre toti avocatii din Romania.Am studiat speta si,trebuie sa depui contestatie in anulare in maxim 10 zile de la pronuntare;Motivul de contestatie este ca nu ai fost citat in acest proces si,nici nu ai fost mentionat pe conceptul din dosar. Plangerea impotriva ordonantei de clasare,s-a judecat doar in contradictoriu cu ONG-ul petent.ontestatia in anulare va desfiinta incheierea penala de desfiintare a ordonantei de clasare si,se va rejudeca plangerea la Judecatoria Moinesti.Vei fi citat ca intimat.Dupa ce vei inregistra contestatiatrebuie sa depui cerere de stramutate de la judecatoria Moinesti.Vezi ca pedpsele sunt prevazute cu maxime de 3ani, 2ani,5 ani si, te pot aresta preventiv pt.ca pedeapsa este pana la 5 ani.

# Tipa date 14 December 2020 20:38 +5

Si ce? Pana se misca securistii cu dosarul, iohanis e suspendat de drept pt inalta tradare si securistii schimbati. Nu va mai fi niciun dosar.Procurorii vor fi cumintiti de noii sefi de servicii . Daca Dragnea se misca rapid si initia procedura de punere sub acuzare a plavanului altfel arata Romania acum Nu mai erau sefi de servicii tradatori globalisti si curatenia era facuta.Cu jegurile securiste globaliste tradatoare nu trebuie sa faci compromis, intelegeri etc.Trebuie inlaturati si trimisi la Jilava.

# banditu coroiu date 14 December 2020 21:18 +4

Simioane, daca reusesti sa duci la bun sfarsit suspendarea lu' dom' profesor fizicianu' toate problemele tale in justitie se vor evapora instantaneu. Pentru fiecare sef de partid s-a gasit cate un prostan pupincurist sa-i fabrice un dosar. S-a gasit si in cazul tau unul pentru ca tara colcaie de ticalosi parveniti. ''Aruncand o privire la masele imense de oameni mergând incolonate în tăcere intr-o directie clar nesănătoasă dictată de o societate corporatisto-globalista condusă de schizofrenici bolnavi de control, în care statul te mierleste ,orice identitate este transformata intr-un numar, pupincurismul e conditia promovarii, cretinismul condiție existențială, familia e înlocuită de iignalub ,credința de carduri bancare, și toate astea acceptate senin ca normalitate... cred ca cel mai bine ar fi sa tai porcu'' (Anonim de pe net) :lol:

# Neanae date 14 December 2020 21:42 +6

Și maghiarii care au profanat, încercuit, împiedicat intrarea romanilor in cimitir? Ei au primit premiu? Iar din grupul romanilor care au “spart” încercuirea ilegală a cimitirului s-a “ales” taman Simion! Beeeeiiiiii, ia vedeți de nu exagerați cu d-astea dese, ca ați cam sărit peste cal. Păi ascultați ordine din partea celor care fura case ca sa trozniti unul care-și mâncă pâinea lui? Beeeeiiii, ia vedeți de nu exagerați ... de fapt DAAAA, ia fiti și mai ai dracului, e ușor pt voi! Așa creste AUR de va sar măselele ... Daaaa, hai, mulțam! Simion va deveni leaderul tuturor! DAAAAAA

# h-d date 14 December 2020 21:50 +6

V-ati gasit nasii daca se intampla o astfel de mizerie,nu intelegeti ca toata ROMANIA este de partea AUR,voi chiar vreetiii inca o REVOLUTIE,dosar penal sa le faca alora de la VALEA UZULUI-BOZGORILOR,nu,lui SIMION care a filmat si a mai fost si batut,alergat pe acolo!!!

# Hello. date 14 December 2020 22:16 +6

VERIFICATI-CERCETATI toate informatiile care se pot obtine despre aceasta "organizatie" : Asociatia pt.Protectia Drepturilor Minoritare Miko Imre din mun. Sf.Gheorghe reprezentat prin Zsigmond Jozsef.!!. IREDENTISTII unguri sa nu deschida "cutia" Pandorei prin atacuri deversioniste la George Simion . Replica va fi pe MASURA !.

# Ion date 15 December 2020 12:56 +1

Nu se sperie Simion de astea.

# Lorenzo de Medici date 15 December 2020 15:21 +1

Altfel spus, Găina se dă Cocoș, poate o bagă și pe ea cineva în seamă. De reținut este, totuși, cum a ajuns un polițist să dea ordine procurorilor din postura de judecător. Apoi, dacă Garcea a ajuns judecător, că, deh, în România se poate, de ce nu are bunul simț el sau alții să se/îl țină departe de zona penalului, că mai sunt și alte ramuri de drept unde se poate manifesta plenar, cum ar fi dreptul civil. Însă, este cumva explicabil de ce nu se întâmplă asta. Primo, omul, probabil, e loază la drept civil. Secundo, a fost băgat și el în magistratură cu niște ordine precise de îndeplinit pe linie penală și, na, nu putea să muște mâna care l-a hrănit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii