De la fuga lui Hayssam, Basescu l-a umplut de grade si decoratii pe procurorul Ilie Botos, seful serviciului secret al Armatei. Ex-Procurorul General al Romaniei a fost decorat de Traian Basescu cu Ordinul National Serviciu Credincios – in grad de Ofiter. Este a treia decoratie primita de Botos in ultimii doi ani

Scris de: George TARATA

07.12.2012 15:18
Vizualizari: 12307

 

Fostul Procuror General al Romaniei, Ilie Botos (foto), a fost decorat din nou de presedintele Traian Basescu. In prezent director al Directiei Generale de Informatii a Apararii, general-locotenentul Ilie Botos a primit, joi, 6 decembrie 2012, Ordinul National „Serviciul Credincios” - in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari.


Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, decoratia i-a fost acordata lui Ilie Botos in semn de apreciere pentru serviciile deosebite aduse Armatei Romane: “Totodata, domnul președinte Traian Basescu a conferit Ordinul National „Serviciul Credincios” - in grad de Comandor, cu insemn pentru militari, doamnei general-maior rez. Serban Ilie Floarea si Ordinul National „Serviciul Credincios” - in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari domnului general-locotenent Botos Ilie si domnului general de brigada - cu o stea Somordolea Vasile Mihai si Ordinul National „Serviciul Credincios” - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari domnului general-locotenent Frunzeti Gheorghe Teodor, domnului colonel Butnariu Constantin Florin, domnului colonel Nistor Alexandru Gheorghe, domnului colonel Gabor Stefan Marian-Stefan si domnului colonel Lungu Vintila Antonel”.

Anul si decoratia pentru Ilie Botos

Aceasta este cea de-a treia decoratie pe care fostul Procuror General al Romaniei a primit-o de la presedintele Traian Basescu in ultimii doi ani. Astfel, in data de 20 decembrie 2010, actualul director al DGIA a fost decorat, la propunerea ministrului Apararii de la acea vreme, cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn de militar. Potrivit decretului semnat in 20 decembrie 2010 si publicat in Monitorul Oficial in 27 decembrie 2010, Ilie Botos a fost decorat “in semn de apreciere deosebita pentru inaltul profesionalism, daruirea si devotamentul dovedite in indeplinirea atributiilor de serviciu”.

Nu avea sa treaca un an, si Ilie Botos era decorat din nou de presedintele Traian Basescu. In 20 octombrie 2011, presedintele Traian Basescu, tot la propunerea ministrului Apararii Nationale, cu prilejul Zilei Armatei Romane, l-a decorat pe Ilie Botos cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari. Fostul Procuror General al Romaniei a primit acest ordin “in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute in procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”.

Ilie Botos a fost inaintat de Traian Basescu la gradul de general-maior cu doua stele si apoi la cel de general-locotenent cu trei stele

Fostul Procuror General al Romaniei Ilie Botos nu a primit doar decoratii din partea lui Traian Basescu, dupa fuga lui Omar Hayssam. Botos avut parte in ultimii ani si de inaintari in grad. Astfel, la 25 octombrie 2007, la aproximativ un an dupa ce a demisionat din functia de Procuror General, Ilie Botos a fost inaintat de Traian Basescu in gradul de general-maior cu doua stele, de la gradul de general de brigada cu o stea.

Anul trecut, Ilie Botos a fost avansat din nou. In 30 noiembrie 2011, actualul director al Directiei Generale de Informatii a Apararii a fost inaintat de presedintele Traian Basescu in gradul de general-locotenent cu trei stele.

Comentarii

# securistul basescu date 7 December 2012 17:04 +7

fostul lingau lui leana ciausescu :P :P :P trimis ca ofiter dias,la anwers 8) stie cum sa faca diversiunii,si cum sa acapareze omenii cu decoratii,la ilie botis---morar---macovei--kövesy, ccr---csm---sri---dupa care el fura legal minte legal ,tradeaza,legeal,vinde tara legal,unguientul a dat cadou casa gosdu dela budapesta ,tradatorii securistii lui criminalul basescu cu dosare ascunse ,stim tot de chiorul si dosarul ce merita :eek: puscarie sau glont ca ciausescu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# TITI GUTAN date 8 December 2012 09:54 +5

Ca Basescu are un plan stralucit pentru a scapa de puscarie ,o stim cu totii.Ba o stie si Licuriciul prin reprezentantii lui Gitenstein,Clinton ,Gordon si indeosebi sultanul Obama.Doar este vasalul lor! Spun un plan stralucit caci si alti nasi ai mafiei mondiale au incercat sa incropeasca un plan de scapare din bratele temute ale justitiei ,dar au clacat.Base'nchior este mult deasupra lor! A acaparat intreg sistemul justitiar al Romaniei ,ba si-a adjudecat intreaga liota a jigodiilor ce conduc Europa.E clar de ce premiul Nobel pentru pae a fost acordat anul acesta haitei portocalii.Este si un semn ca meritul principal il are nas Las masaverde d'Basesti.Cine altul mai poate cumpara o lume cu tinichele si grade ,ce nu il costa nimic si sa jefuiasca ,in PACE ,o tara? Si cum? Cu ajutorul unor fosti procurori generali cumparati cu asemenea tinichele,cu ajutorul unor fosti adversari cumparati cu functii si aceleasi tinichele! Asta denota cu ce lichele am avut de-a face in acesti ani! Mai ca mi se face scarba de liota politica mondiala ! Nu aceasta clica il protejeaza pe marele traficant de armament? Se va sti vreodata ce este cu imprumutul ,semnat in numele Romaniei,de doua miliarde de dolari cu care gaozarul din deal a cumparat doua drone pentru a inzestra Pentagonul? Clar ca nu ! Indivizi de joasa speta ca Botos ,Kovesi se vor gasi mereu pentru a fi cumparati.

# steluta date 8 December 2012 16:59 +2

parnaia e vacanta pt betiv, mai ca-mi pare rau ca s-a desfiintat canalul! ca misto ar fi fost sa-l vedem pe betiv cu gasca la munca-n zeghe ! si sa le indruge Videanu cum e cu procentu si pixelul...

# jo date 9 December 2012 00:16 +3

ordinul national ,,serviciul lingau credincios,,

# Ezoteric date 9 December 2012 03:02 +2

Mi se pare,sau ponta l a pus de curand sef la informatiile militare ? Cred ca mi se pare,nu ?! 

# dont'know date 9 December 2012 16:19 0

Nu stiu ce vi se pare, eu stiu insa ca va aparea din nou CD sa ne spuna ca el are mai multi dani la centura ca si Botos si ca sa ii inceteze delegarea prin Mapn, ca e mai inalt si mai atletic etc.Sau poate nu, acum ca se simte in aceeasi barca...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii