DELIRUL DNA, ARUNCAT LA GUNOI – Judecatoarele ICCJ Rodica Cosma, Anca Madalina Alexandrescu si Eleni Cristina Marcu au mentinut achitarea pe „fapta nu exista” dispusa de judecatorul Levente Farkas Antik de la CA Oradea fata de avocatul Adrian Vasile Bob. Procurorul ex-DNA Oradea Lucian Claudiu Rus a incercat sa-l faca pe Bob pentru un asa-zis trafic de influenta cu miza de 130.000 lei. Rechizitoriul a fost confirmat de Adrian Valentin Muntean, urmasul lui Ciprian Man la sefia DNA Oradea (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

25.06.2021 13:41
Vizualizari: 4995

Nu se putea sa treaca saptamana fara ca Directia Nationala Anticoruptie sa se faca de bafta. Joi, 24 iunie 2021, faimoasa „unitate de elita” DNA Oradea si-a dat inca o data masura incompetentei. Mai exact, judecatoarele Rodica Cosma, Anca Madalina Alexandrescu si Eleni Cristina Marcu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au confirmat o achitare pronuntata acum un an de catre magistratul Levente Farkas Antik de la Curtea de Apel Oradea (click aici pentru a citi).Ne referim la avocatul Adrian Vasile Bob (foto), din Baroul Satu Mare, pe care DNA Oradea a incercat sa-l infunde pentru un asa-zis trafic de influenta cu miza de 130.000 de lei. Mentionam ca Bob a fost aparat de catre avocatii Razvan Doseanu, Cosmin Buta (ambii din Baroul Bihor si de la casa Doseanu & Asociatii), si Robert Balogh (acesta din urma din Baroul Salaj).


Iata mai intai minuta hotararii ICCJ nr. 174/2021 din dosarul nr. 554/35/2017:


Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea impotriva sentintei penale nr.20 din 8 aprilie 2020 a Curtii de Apel Oradea – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpatul Bob V. Adrian Vasile. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 300 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 24 iunie 2021”.


Redam si minuta sentintei CA Oradea nr. 20/2020:


In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala, achita pe inculpatul BOB ADRIAN VASILE, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta de articolul 291 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si a articolului 5 Cod penal.

In baza art. 404 alin. 4 lit. c rap. la art. 249 Cod procedura penala dispune ridicarea sechestrului instituit prin procesul verbal din 27.10.2017 a DNA – Serviciul Teritorial Oradea privind suma de 27.000 lei depusa in numerar la Unicredit Bank de catre inculpatul Bob Adrian Vasile, potrivit tranzactiei numarul 1999C0041 din data de 27.10.2017.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramane in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 08.04.2020”.


Paraditorii au ajuns in capul mesei


Amintim ca rechizitoriul care s-a facut acum praf si pulbere a fost semnat de catre procurorul Lucian Claudiu Rus pe vremea cand taia si spanzura la DNA Oradea, si confirmat de catre seful DNA Oradea din 2017, Adrian Valentin Muntean (vezi facsimil). In prezent, ambii procurori sunt sefi: Rus la DNA Timisoara, iar Muntean la Parchetul de pe langa Judecatoria Marghita (judetul Bihor).

Dupa cum veti vedea in comunicatul de mai jos, Directia Nationala Anticoruptie a incercat sa-l execute pe avocatul Adrian Bob, acuzandu-l ca ar fi pretins de de la executorul judecatoresc Benone Mihalcea circa 130.000 de lei, reprezentand 3% din suma de 4.372.962 de lei pe care acesta trebuia s-o incaseze de la Ministerul Finantelor Publice. Cei 4,37 milioane de lei reprezentau despagubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instantele de judecata in baza Legii 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic de pe vremea comunistilor. Dosarul de la DNA Oradea a fost deschis pe baza denuntului depus de catre executorul judecatoresc Benone Mihalcea (click aici pentru a citi).


Prezentam comunicatul din 21 noiembrie 2017, prin care DNA anunta trimiterea in judecata a lui Adrian Bob:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

BOB ADRIAN VASILE, avocat in cadrul Baroului Satu Mare, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, inculpatul Bob Adrian Vasile, avocat in cadrul Baroului Satu Mare, a pretins de la un executor judecatoresc (martor in cauza), suma de aproximativ 130.000 lei, reprezentand un procent de 3% din suma de 4.372.962 de lei pe care acesta din urma trebuia sa o incaseze de la Ministerul Finantelor Publice, reprezentand despagubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instantele de judecata in baza Legii 221/2009 (privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989).

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe catre doi functionari publici din cadrul Ministerului Finantelor Publice si unul din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Satu Mare, pe care a promis ca-i va determina sa dispuna si sa urgenteze plata sumei de bani sus – mentionate.

In acelasi context, in perioada august - septembrie 2012, inculpatul a primit de la martor, in doua transe, suma totala de 27.000 lei.

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului si indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, pusa la dispozitia organului de urmarire penala de inculpatul Bob Adrian Vasile (suma fiind depusa intr-un cont bancar pe numele inculpatului, la dispozitia organelor de urmarire penala).

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Oradea, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# MN date 25 June 2021 16:03 +2

Nu mai inteleg nimic, atat Man cat si Munteanu au trecut de CSM ca gasca prin apa. Aceleasi persoane (procurori) cu tot felul de probleme aceasi si aceleasi persoane. Noi adica pungasi care ne conduc, intreb daca voi va mai reveniti vreodata, voi aveti rusine si frica de dumnezeu? ce faceti cu acesti procurori interlopi golani in roba???

# anonim date 25 June 2021 20:19 -3

Delirul Dna aruncat la gunoi,vai in ce tara traim,ce vremuri am ajuns.Cazul lui Bob este de notorietate in localitate.Acum nici gura nu-i miroase ,nici usutroi nu a mancat.Uitati-va la figura lui,spune totul.Toata lumea avocateasca stie cine este avocatul Bob, nu comentam ,mamica lui avocata Bob Viorica stie de ce.Ea la bagat la inaitare pe junior,avand intrare la Directorul general al finantelor Satu Mare.Acesta avea putere de decizie in cazul unor despagubiri,binenteles prin intermediari si in schimbul unui comision.Bob a fost unul din intermediari,si nu numai in acest caz,povestea cu taxele de mediu este celebra aici in Satu Mare.Totul a fost bine cand a intrat SRi pe fir, asa s-a ajuns la Bob si la Executor,deoarece Ardelean era luat pe fir ,s-au pe teava cum se m-ai spune.Ceea ce a urmat,face parte din metodele de lucru stiute deja.Executorul in ziua cand trebuia saq se interneze in spital,bolnav fiind ,sub tratament cu citostatice, a fost luat pe sus de acasa si dus la DNA.

# Anonim date 25 June 2021 20:38 -2

Revin,aici la sediul Dna a fost un santaj ordinar ,fara srupule ,mizerabil,ori semneaza cum i se spune si m-ai ales cum i se canta ori va fi arestat ,dus in celula si la revedere.Asta nu a avut incotro,presiunea a fost uriasa ,ori,ori,pe principiul crezi ce vezi s-au crezi ce spun eu...Sunt probe audio video ,martori care pot proba,cele de m-ai sus .Trebuie numai sa se vrea,scandalul privind implicarea Serviciilor ar fi imens, cu conditia sa nu se intample un accident, e la moda.Bob a luat din pacate bani, nu poate nega pana in panzele albe.Dar asta e ,Romania te iubesc.Repet ,trebuie doar sa se vrea, sa se mearga acolo unde trebuie, si o sa fie o mare surpriza cu privire la modul de lucru al serviciilor.Maestru Doseanu,groparul DNA ORADEA stie de ce.Luj vei avea curajul sa publici aceasta postare?Eu cred ca nu.Prietenii stiu de ce.Sa fiti sanatosi si sa aveti miros.Doamne in ce tara traim.

# Hunter date 26 June 2021 15:28 0

@anonim. Benone, tu ești? Nici acum nu te liniștești, delatorule? Nu te-au exclus încă? Ce poate fi mai abject ca un turnător???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii