DELIRUL PROCURORILOR – Vicepresedinta Tribunalului Timis Adriana Stoicescu acuza procurorii din CSM: “Atitudinea Sectiei pentru procurori arata ca judecatorii acestei tari sunt vazuti, cel mult, ca o anexa a Ministerului Public... Dispretul fata de puterea judecatoreasca a devenit cronic. Cand reactia vine dinspre procurori, asta este absolut inacceptabil... Vremea in care judecatorul tremura in fata securistului, a secretarului de partid sau a procurorului, a apus de mult, spre durerea unora”

Scris de: G.T.

15.09.2021 12:15
Vizualizari: 4016

Vicepresedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), denunta atacul procurorilor din CSM la adresa Sectiei pentru judecatori a CSM, pe care au acuzat-o ca ar fi incalcat independenta tuturor procurorilor din tara. Este vorba desigur despre decizia luata de Sectia pentru procurori a CSM marti, 14 septembrie 2021, care a stabilit ca hotararea judecatorilor din CSM prin care s-a constatat ca procuroarea DNA Melinda Diaconescu a afectat independenta si impartialitate judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti implicati in solutionarea dosarului “Colectiv” ar reprezenta de fapt un atac la independenta procurorilor din Ministerul Public (click aici pentru a citi).


 

Astfel, intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, marti seara, 14 septembrie 2021, judecatoarea Stoicescu acuza ca atitudinea procurorilor din CSM demonstreaza ca in opinia acestora judecatorii nu sunt vazuti decat ca o anexa a parchetelor. Totusi, Adriana Stoicescu le transmite membrilor Sectiei pentru procurori a CSM ca vremurile in care judecatorii tremurau in fata securistului, a secretarului de partid sau a procurorului au apus. “Justitia este infaptuita de instantele de judecata. Puterea judecatoreasca nu inseamna nici Ministerul Public nici parchete, nici procurori. Inseamna judecatori si instante de judecata. Parchetele functioneaza pe langa instantele de judecata, nu invers! Judecatorii sunt cei care au in fata dosarele procurorilor, nu invers. Judecatorii sunt cei care aresteaza, condamna, achita, nu procurorii”, subliniaza vicepresedinta Tribunalului Timis.


Iata comentariul judecatoarei Adriana Stoicescu:


“Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiilor legalitatii, impartialitatii, sub autoritatea ministrului justitiei.

Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii.

Asta zice foaia de care absolut toata lumea din Romania se foloseste doar cand are nevoie de ea.

Se numeste Constitutia.

Sa vii in anul 2021 si sa afirmi ca Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii incalca independenta procurorilor dovedeste ca, pur si simplu, toti am luat-o razna.

Atitudinea Sectiei pentru procurori arata ca judecatorii acestei tari sunt vazuti, cel mult, ca o anexa a Ministerului Public.

S-a uitat, probabil, ca magistratura este activitatea judiciara desfasurata de judecatori in scopul infaptuirii justitiei si de procurori in scopul apararii intereselor generale ale societatii a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Nu o zic eu, o zice Legea.

Dispretul fata de puterea judecatoreasca a devenit cronic.

Daca vine din partea politicului, nu e nicio surpriza.

Dar cand reactia vine dinspre procurori, ei bine, asta este absolut inacceptabil, intr-o societate democratica.

Inceputa sub auspiciile luptei anticoruptie, vanatoarea de judecatori a trecut la nivelul urmator.

Se vrea inversarea rolurilor, asta am inteles cu totii din anul 2010 incoace, cand procurorul putea santaja judecatorul, daca dorea, ii verifica hotararile din perspectiva legalitatii si temeiniciei, pentru ca i se permitea, ii verifica abtinerile, pentru ca putea, il audia ca martor unde, cel mai probabil sub amenintare, il determina sa vina si sa isi recunoasca o culpa inventata.

Atacul indreptat impotriva Sectiei pentru Judecatori, care nu a facut altceva decat sa isi exercite rolul legal, acela de garant al independentei judecatorilor, dovedeste ca unii, pur si simplu, nu isi inteleg rolul si menirea.

Cu tot respectul pentru colegii si prietenii mei procurori, oameni pe care ii apreciez si ii stimez, cred ca e timpul sa spunem stop.

Justitia este infaptuita de instantele de judecata.

Puterea judecatoreasca nu inseamna nici Ministerul Public nici parchete, nici procurori.

Inseamna judecatori si instante de judecata.

Parchetele functioneaza PE LANGA instantele de judecata, nu invers!

Judecatorii sunt cei care au in fata dosarele procurorilor, nu invers.

Judecatorii sunt cei care aresteaza, condamna, achita, nu procurorii.

Cei care nu isi inteleg rolul constitutional ar trebui sa puna mana pe carte sau sa plece in politica, unde pot face jonglerii cu legea!

Vremea in care judecatorul tremura in fata securistului, a secretarului de partid sau a procurorului, a apus de mult, spre durerea unora.

Si oricat va doriti intoarcerea in timp, nu se mai poate!”

Comentarii

# basicuta date 15 September 2021 15:46 +90

Dna jude, vorbim despre tremurici dupa ce se desfiinteaza SIIJ, o sa va aduceti aminte de perioada cu dna Codruta-procuror sef.

# NC date 15 September 2021 15:57 +121

Stimata doamna, cu parere de rau, nu a apus vremea de care spuneti dvs. Acum, marea majoritate a judecatorilor tremura de frica si in fata consilierilor juridici de la parchete,. Si in fata grefierilor de la parchete tremura de frica. Daca nu era altfel nu anulau o amenda a consilierului juridic data de politie si chiar si o amenda data de RATB unui grefier. Important sa se treaca comunicarea actelor la locul de munca. Nu are rost sa va mai spun dar pana si soferii de la DNA sunt tratati de distinsii judecatori ca inalti reprezentanti ai ambasadelor. In niciun caz nu m-am referit la doamna Stoicescu dar in justitie este ca acum la RATB cu autobuzele: Le-au scumpit si le-au rarit. Asa sunt si hotararile judecatoresti date cf legii: Scumpe si rare.

# Edelweiss - Ivory Tower Epic Portraitist date 15 September 2021 21:10 +102

Ce pățăște omul stilat atunci când comite greșeala de a da drumul în casă unui țopârlan? Apăi, prima și prima dată țopârlanul intră cu ciubotele murdare de balegă de pork și spurcă persianele alea genuine, de valorează fiecare cât o jumătate de automobil. Apoi, în loc de binețe, țopârlanul începe să râgâie ca un pork mistreț pleonastiq, după care își lansează acel inconfundabil „declamațio” de invariabil începe cu formula de politețe: „ce pla mea… ?”. Pla țopârlanului referindu-se la colecția de viniluri spilcuite, ale gazdei, care abundă în clasici ai artei muzicale însă nu integrează nici unul dintre „titanii” schelălăitului în rit bizantin: guță, vijelie, minune, salam, parizer, caltabosh.

# Edelweiss - Ivory Tower Epic Portraitist date 15 September 2021 21:10 +102

Apoi, stereotipul repetitiv „Ce pla mea…?” este reiterat simultan cu inventarierea „picturilor” atârnate pe pereți, niște „jalnice” mâzgălituri de Picasso, da Vinci, Monet, Manet, Rembrandt, Van Gogh, Dali, Cezanne etc., fără ca această pinacotecă să cuprindă „creația reprezentativă” gustului de țopârlan sadea: carpeta cu „Răpirea din Sarai”. Astfel iritat și cu capsa pusă, țopârlanul uită de cele mi elementare reguli ale ospeției și se apucă să-i facă „ordine” în casa și în viața gazdei: deschide dulapurile și izbește de dușumele cu porțelanurile cele fine, smulge draperiile cele de catifea de la ferestre; scuipă cu nesaț și obidă pe podele și lansează pe geam, în mișcare gravitațională, ghivecele cu flori. La plecare sodomizează oleacă nevasta gazdei, fură butelia de la aragaz iar când iese afară, nu uită, în semn de „farewell”, să dea foc la casă.

# Edelweiss - Ivory Tower Epic Portraitist date 15 September 2021 21:11 +104

/// Cam acesta este stereotipul permiterii accesului unui țopârlan într-o casă stilată. Acum, referitor la țopârlanii din Ministerul fără minister (aka M.P.), io* aș întreba, cu naivitate, pe orișicare jude din Kolonia Rroemenika: CINE :eek: (PLM, ofcourse! :P ) V-A PUS SĂ PRIMIȚI ȚOPÂRLANII PROKURORI ÎN CASA STILATĂ A MAGISTRATURII? I-ați primit? Acum stați și îndurați mojiciile țopârlanilor ce întinează roba și spurcă irevocabil conceptul absolut de „Justiție”.

# santinela date 16 September 2021 07:24 +7

Sinteti citiva judecatori (pt.dvs. tot respectul si pretuirea) carora nu le este frica de amenintarile nulitatilor de la DNA. Ca asa-i,de prost trebuie sa te feresti cit poti !

# Ia faceti-le dosare la cativa din SRI date 17 September 2021 21:55 +3

pe baza de firme sub acoperire , inregistrari fara permis , etc , si apoi sa vedem cum sta treaba !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii