DESFIINTAREA SIIJ, DISCUTATA DE GUVERNUL CITU – Proiectul de lege al ministrului Justitiei Stelian Ion privind desfiintarea SIIJ a fost inclus pe ordinea de zi a Guvernului, in pofida avizului negativ dat de CSM. Cand erau in opozitie, PNL si USR clamau necesitatea respectarii avizelor CSM. Daca trece de Guvern, proiectul de lege va fi inaintat Parlamentului spre aprobare. Cititi proiectul si expunerea de motive. UPDATE - Guvernul a aprobat proiectul de desfiintare a SIIJ (Documente)

Scris de: George TARATA

18.02.2021 12:44
Vizualizari: 4866

Guvernul Romaniei condus de premierul Florin Citu discuta joi, 18 februarie 2021, desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ figureaza la punctul II al ordinii de zi a Executivului (vezi facsimil 1).


 

Guvernul a inclus pe agenda sa de azi proiectul ministrului Justitiei Stelian Ion (foto) privind desfiintarea SIIJ in pofida faptului ca acesta a fost avizat negativ saptamana trecuta de Plenul CSM. Desigur, vorbim doar despre un aviz negativ consultativ, de care insa actuala putere ar trebui sa tina cont, in conditiile in care pe cand se aflau in opozitie atat PNL, cat si USR clamau necesitatea respectarii avizelor CSM.

In cazul in care va fi adoptat de Guvern, proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ va fi trimis Parlamentului spre adoptare.


UPDATE - ora 17.45 - Guvernul a aprobat proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ.

 Iata proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ:

 


Iata expunerea de motive a proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ:

 


Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Illiterate date 18 February 2021 13:18 0

„(6)Actele efectuate și măsurile luate de procurorii Secției în cauzele prevăzute la alin. (2), care nu au făcut obiectul controlului ierarhic anterior intrării în vigoare a prezentei legi, sunt supuse de la data desființăriiSecției controlului exercitat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dispozițiile art. 304 și ale art. 339 din Codul de procedură penală aplicându-se în mod corespunzător.” :eek: Rog stăruitor, vreun advocat meseriaș, care se plictisește amu în vreme de psiho-pandemie, să deie un răspuns meserijaș: o soluție de clasare, dispusă de un dobitok din SIIJ, necontestată pe 339 C.p.p. din motiv de inexistență efectivă a „procuroului sef de secție”, poate fi contestată după desființarea SIIJ, în condițiile art. 6 din proiectul de lege? :-? Poate fi invocată tardivitatea de la art. 339, alin 4^1 C.p.p. în condișțiile în care, LA MOMENTUL COMUNICĂRII, NU EXISTA PERSOANA precizată al art 339, alin. 1? :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Illiterate date 18 February 2021 13:20 0

Întreb și Io* nu de alta dar, așa cum m-o purtat aiurea pe drumuri și prin temnițe, vro 4 ani de zile, secta Mafioților cu robe, poate amu o venit vremea să-i mai port și Io* oleacă pe hetriuc și grigoreanca de la Vespasiana de Apel Suceava! :P

# MN date 18 February 2021 13:30 +6

doamne fereste, ce golani ordinari si infractori ati votat voi cetateni acestei tari, singura speranta a mea era Sectia Speciala acolo rasarea soarele cat de cat, eri la 17.02.2021 am fost chemat si audiat in calitate de parte vatamata la Sectia Speciala in dosarul penal in care se cerceteaza invinuirea judecatoarei Filipescu Anca Lavinia , presedinte Gociu Marian si grefier sef Pavel Ionela toti trei de la judecatoria Cornetu SRL. ce facem si cand vom mai fi chemati noi ca acesti infractori de magistrati sa fie diferiti justitiei dumnezeu mai stie. ii doresc ministrului Stelian Ion ca primul stalp de lumina dupa desfintarea sectiei al lui sa fie cand va merge acasa la vestita garsoniera luata de la stat prin fals, deci un infractor ministru, bravo alegatori USER-isti si PNL-isi si multe placute Suedeze va doresc

# VIKY date 18 February 2021 13:38 +11

Urgenta desfintarii SIIJ este legata de dosarele Slujirii Kovesy care trebuie finalizate pana in 1 Aprilie. Dosarele trebuie sa ajunga la DNA (Directia Nufarul Anti-romani) unde la data de 1 Aprilie sa fiti pacaliti cu inchiderea dosarelor. Daca mai exista magistrati independenti in Romania a-r trebui sa iasa in strada si sa suspende toate procesele pana cand Hitleristii renunta la a pune labele pe justitie. Nu va lasati calcati in picioare de niste gunoaie politice care primesc ordine din afara. Ganditi-va ca in locul celor care sunt acum dupa gratii nevinovati, veti ajunge voi nevinovati,sau copiii si nepotii vostrii.

# Valter Cojman date 18 February 2021 13:42 +2

Securisto-stalinisto-fascisto-hortystilor luati-va labele jegoase de corupti, infractori si criminali de pe singura institutie, din „justițea” de KKT basisto-iohaniSSta de tip mafiot, in care nu e implicat politicul!

# Alex date 18 February 2021 14:02 +2

Mai sunt magistrați adevărați care spun lucrurilor pe nume. Justiția cu complete „negre”, la comanda statului paralel și judecători șantajați de DNA trebuie să fie abolite! Minunea minunilor!! La SIIJ, auzi dle! Peste 2000 de judecători urmăriți de DNA pentru că au achitat inculpații sau nu au acordat pedepsele cerute de procurorii „ghidați politic”!? Nu vrem să ajungem la „Judecata de apoi”, ci aici pe pământ să găsim Dreptatea! Apropos! Stelică „menistru” e și habarnist și rău intenționat!

# Edelweiss - Ivory Tower Analist date 18 February 2021 14:25 -1

Io* cred că desființarea acestei pungășii instituționale denumită SIIJ nu are absolut nici o legătură cu caraghioasele dosare deschise, de niște trepăduși, Huidumei de la Mediasch! :-? Huiduma are un rang atât de mare în structura ocultă europeană (ca să nu spun mondială) încât n-are nevoie de protecția unor păduchi urlători de prin neo-marxismul mioritic. :eek: Să ne amintim că pentru ”extragerea” onorabilă a Marii Maestre Lulutza s-a pus în mișcare un angrenaj internațional impresionant, la care și-au adus contribuția, în mod direct, înșiși șefi de state din Țări cu pretenții de Mari Puteri. Deci fleoșcăiala propagandistică cu „se desființează SIIJ ca să nu-și piardă Lulutza tinichelele primite de la alogeni” cade cu brio. SIIJ se desființează din cauza faptului că și-a denaturat până la disoluție rolul incipient și a ajuns exact ceea ce este: O URIAȘĂ ȘARLATANIE JUDICIARĂ DE O INEFICIENȚĂ ÎNFIORĂTOARE.

# VIKY date 18 February 2021 14:32 +6

Cum vreti sa ramana o institutie in tara fara control nazist?. Urmeaza CCR si Avocatul Poporului, si vor avea tara la picioare, plus turma de oi. Bravo #nazisti care ati votat nazismul.

# Grăiește corect, Viky! date 18 February 2021 15:10 -2

Urmează CCR și REFORMA CONSTITUȚIONALĂ! :eek: aia cu advocatul toporului e doar un flecușteț amuzant, numai bun de trecut la rubrica „și altele” :lol:

# VIKY date 18 February 2021 15:29 +3

Am uitat, schimbarea Constitutiei va pune capac drepturilor si libertatior. Dormiti linistiti, spalati-va pe maini, ca de creierul vostru ne ocupam noi "autoritatile".

# Care drepturi și libertăți? „Luxurile ipotetice”? date 18 February 2021 17:48 0

Hai săț' zâc un citat din „Jeremiah” S02E01: „... când istoria o cere, drepturile sunt puse între paranteze până la remedierea situației” :-? (grăiește aclo un general USA la urechea unui POTUS baricadat în buncăr) :-? [și mai departe urmează undeva un shortcut ca parcă parafrazat după Orwell: „Cine controlează virusul, controlează viitorul” :eek: ] :eek: Amu', pricepe și matale cum e cu „situația” „istoria” et caetera, et caetera! ;-)

# Ioan date 18 February 2021 18:29 +2

Băi Edelwaiss nici acum nu e bine? Ai in continuare ceva de spus!Ai vrut cu dna,nu e bine?Să ai parte de ei! E uimitor cum te complici în orice domeniu,si nu oricum!

# Ioan date 18 February 2021 18:39 -2

Edelwaiss =sosoaca!!! Promovați încontinuu,până veti păți ca antena 3:nu vă mai baga lumea în seamă! Ar fi păcat!

# Pas parol date 18 February 2021 18:54 +1

@Ioan: Nu intru în polemici sterile cu analfabeții funcțional. Ia mai citește o dată postările și deslușește sensurile lor. Apoi, ARATĂ-MI UNDE AM FĂCUT EU APOLOGIA DNA?

# Gaița Sammy Aducătoare de Vești date 18 February 2021 20:57 +1

Din corabia bortilită șobolanii fug panicați :-? Mey, dar putorile astea din SIIJ, ce au simulat doar lupta anticorupție, ȘTIAU CĂ LI-I BORTILITĂ CORABIA ȘI CĂ URMEAZĂ SĂ SE SCUFUNDE CU BULBUCI. :eek: Nuș ce draaqu iscodeam prin plasa netului și inga ce-mi cade sub ochi :o : „Ziua de Constanța” 17 feb 2021 (ieri, maică!) :eek: . Titlu: „Este oficial Fost procuror din Constanța al Secției Speciale a magistraților, numit inspector judiciar. Când își începe activitatea” fragment citat :sigh: : „Un fost procuror constănțean al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților, a fost numit în funcția de inspector judiciar. Este vorba despre magistratul Silviu Vasile Ciocoiu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și, totodată, fost procuror șef al Secției maritime și fluviale. În prezent, acesta își desfășoară activitatea în cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

# Gaița Sammy Aducătoare de Vești date 18 February 2021 20:59 0

Lucian Netejoru, inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, a semnat ordinul privind numirea în funcția de inspector judiciar a procurorului constănțean, după ce acesta din urmă a promovat examenul pentru funcție. Potrivit datelor oficiale, magistratul Silviu Vasile Ciocoiu își va începe activitatea în calitate de inspector judiciar la data de 1 martie 2021, mandatul său fiind valabil timp de trei ani.” :eek: Acuma, dăm fuguța cu iscoada pe site-ul oficial al „Cooperativei Nufărul” să vedem datele la care au fost anunțate / finalizat acest concurs de Lucrători în Spălătoria Chimică a Cooperativei Nufărul. WOW :eek: : anunț pe 22 sept. 2020 și date finale pe 9 feb 2021.

# Gaița Sammy Aducătoare de Vești date 18 February 2021 21:00 +1

Ce înseamnă asta? :-? Este dovada indubitabilă a părăsirii corăbiei SIIJ bortilite de către rozătoarele panicate și eludarea prevederilor art. 2, alin. (2) din proiectul legii de desființare a SIIJ, prin fuga sănătoasă în vreo poziție călduță, plină de osânză. :sigh: Unde se putea refugia salvator un Înălbitor vocațional de teapa lui ciocoiu vasile silviu? Normal că la Spălătoria Chimică „Cooperativa Nufărul” din subordinea de acum celebrului lucian netejoru-whirlpool! :-? Sunt curios un alt zdrențăros de la SIIJ – beșinovschi de la Suceava, unde o să-și găsească o sinecură onctuoasă și călduță? Pe undeva prin Bucale, pe la Cupola di Tutti Capi? Sau poate se hotărăște să-i numere extraprocedural voturile lui Clătita Armanda! :lol: Interesantă acțiune au șobolanii panicard-dezertori din SIIJ

# santinela date 19 February 2021 07:42 +3

Priviti la papagalul asta ,cica-i ministru ! Acum vreau sa-i vad pe Udemeristi cum au sa voteze,se bateau cu caramida-n piept ca nu vor desfiintarea sectiei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii