29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZBATERE PE LEGEA INSOLVENTEI – UNPIR, INPPI si Legal Magazin au organizat cea de-a III-a editie a conferintei "Back in business vs. Purgatoriul Falimentului". Lucrarile evenimentului s-au axat pe principalele modificari introduse de legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dar si pe mijloace eficiente de finantare pentru firmele aflate in insolventa

Scris de: E.D. | pdf | print

2 September 2014 17:05
Vizualizari: 15502

Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa, al carei presedinte este Arin Octav Stanescu, Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa si Revista profesiilor liberale, Legal Magazin, au organizat marti, 2 septembrie 2014, cea de-a III-a editiei a conferintei "Back in business vs. Purgatoriul Falimentului". Evenimentul desfasurat la Hotel Marshal Garden, sala Ametist, a reprezentat prilejul ideal pentru prezentarea si dezbaterea principalelor modificari ale legislatiei, precum si analizarea impactului acestora asupra companiilor care activeaza in Romania. Conferinta "Back in business vs. Purgatoriul Falimentului" la care au participat circa 100 de persoane s-a bucurat de interactivitate din partea celor prezenti, oamenii din sala ridicand diverse probleme intampinate in practica dupa intrarea in vigoare a Noii Legi a insolventei.


La toate neclaritatile si dificultatile expuse de participanii la conferinta au raspuns Andreea Deli Diaconescu, membru in Consiliul Stiintific al INPPI, Cristian Ravasila, director al echipei de servicii de restructurare PwC Romania, Florin Danescu, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, Mirela Iovu, vicepresedintele CEC Bank, Ioan Marginean, sef serviciu asistenta tehnica si publicare Buletinul Procedurilor de Insolventa-Oficiul National al Registrului Comertului, Iancu Guda, analist macroeconimic Coface, Florian Mateita, partener RomInsolv, Cristian Parvan, secretar general AOAR si Gheorghe Piperea, prim-vicepresedintele UNPIR.

Moderatorii evenimentului au fost Andreea Deli Diaconescu de la INPPI si Mircea Fica, senior editor al Legal Magazin.

In cadrul evenimentului care s-a adresat managementului companiilor romanesti si internationale care opereaza in Romania, reprezentantilor bancilor comerciale, companiilor specializate in insolventa si reorganizare, societatilor de colectare a creantelor, institutiilor financiare, fondurilor de private equity, antreprenorilor, caselor de avocatura, autoritatilor si presei economice si financiare a avut urmatorele teme de discutie:

-Principalele modificari introduse de legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa;

-Insolventa grupurilor de societati;

-Mijloace eficiente de finantare pentru firmele aflate in insolventa;

-Impactul insolventelor (anii 2012 si 2013) asupra bugetului de stat;

-Sectoarele economice care au rezistat cel mai bine in perioada 2009-2013;

-Sectoarele economice care sunt mai vulnerabile la fenomenul insolventei;

-Cum poate fi deblocat mecanismul tranzactiilor cu activele societatilor aflate in proces de insolventa?;

-Portaluri de valorificare a activelor companiilor intrate in insolventa;

-Exemple de restructurari reusite, studii de caz.

Conferinta "Back in business vs. Purgatoriul Falimentului" a fost organizata in contextul intrarii in vigoare a Noii Legii a insolventei, care potrivit organizatorilor evenimentului "propune o viziune integratoare incluzand intr-un singur corpus legislativ general, aplicabile tuturor operatorilor economici, legislatia speciala, incidenta institutiilor de credit si institutiilor de asigurare/reasigurare, reglementarea insolventei grupurilor de societati, reglementarea insolventei transfrontaliere". De asemenea, sunt reglementate instrumente de prevenire a insolventei, mandatul ad-hoc si concordatul preventiv: "Avand in vedere starea generala a mediului de afaceri – in contextul in care doar in anul 2013 au intrat in insolventa peste 26.000 de societati, este extrem de important ca noile reglementari in domeniul insolventei sa-i poata ajuta pe debitorii onesti, aflati in dificultate.

Redactata de un consortiu format din specialisti in domeniu, sub supravegherea Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa urmareste, prin modificarile aduse, ca Romania sa se alinieze reglementarilor institutiilor financiare internationale si ale Uniunii Europene in materie de insolventa si se va aplica doar firmelor care vor intra in insolventa de acum inainte".

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva