DNA A DAT PE LANGA LA PRIMARI – Tribunalul Galati a dispus achitarea fostului edil din Tecuci, Tuchel Gerhardt Daniel. In instanta nu au rezistat nici acuzatiile DNA impotriva fostului viceprimar Danut Petrica Radovei, achitat impreuna cu secretarul municipiului Tecuci, Narciza Mitrut. Dosarul a privit pretinse infractiuni cu fonduri europene (Minuta)

Scris de: B.G.

29.11.2020 11:21
Vizualizari: 3690

O noua piatra de moara pentru Directia  Nationala Anticoruptie. Tribunalul Galati a dispus achitarea fostului primar al municipiului Tecuci, Tuchel Gerhardt-Daniel, a ex-viceprimarului Danut-Petrica  Radovei si a fostului secretar al Tecucuiului, Narciza Mitrut.Achitarile au fost dispuse in baza art. 16 al. 1 lit. b teza II C.p.p  - “fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

 

Cei trei au fost trimisi in judecata de DNA in 2019, pe vremea cand institutia era condusa de procurorul Calin Nistor (foto). Iar dosarul a privit pretinse infractiuni cu fonduri europene.

 

Iata minuta Tribunalului Galati in dosarul 494/121/2019:

 

“In baza art. 396 al. 5 din NCPPen. in ref. la art. 16 al. 1 lit. b teza II din NCPPen. achita pe inculpatul major Tuchel Gerhardt-Daniel pentru comiterea infractiunii de 'folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei', prev. de art. 18 ind. 1 al. 1 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 din NCPen. (autor). I

In baza art. 396 al. 5 din NCPPen. in ref. la art. 16 al. 1 lit. b teza II din NCPPen. achita pe inculpatii majori Radovei Danut-Petrica si Mitrut Narciza, pentru comiterea infractiunii de 'complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei', prev. de art. 48 al. 1 din NCPen. raportat la art. 18 ind. 1 al. 1 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 din NCPen. (complici).

Constata ca Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Tecuci a accesat si primit in mod legal suma de 155.836 lei RON din fondurile europene in anul 2013.
Respinge ca nefondate pretentiile civile solicitate in cauza de catre Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
Respinge ca nefondate cererea formulata de parchet, privind instituirea masurii de siguranta a sechestrului cu privire la bunurile prezente sau viitoare ale inculpatului Tuchel Gerhardt-Daniel.
Constata ca in cauza nu exista inscrisuri cu 'caracter fals' supuse desfiintarii sau anularii. In baza art. 397 si 404 din NCPPen. dispune ridicarea masurii de siguranta a sechestrului asigurator cu privire la bunurile sechestrate in baza ordonantei cu nr. 112/P/2015 din 15.01.2019 a Parchetului DNA – Serviciul Teritorial Galati respectiv: - 1 imobil cu suprafata de 109 mp; 1 dreptul de proprietate al inc. Mitrut Narciza, situat in Tecuci, - 1 imobil apartament cu suprafata de 67,60 mp situat in Tecuci, proprietate exclusiva a inc. Radovei Danut-Petrica;  - dreptul de coproprietate cu privire la terenul de 17 mp (balcon) spatiu auxiliar situat in Tecuci, act notarial nr...(Radovei Danut-Petrica) (f 151). Conf. art. 275 al. 3 din NCPPen. cheltuielile judiciare avansate in cauza vor ramane in sarcina statului”.
Concret, in rechizitoriul fabricat de procurorii anticoruptie s-a retinut ca in cursul anului 2013, Gerhardt Daniel  Tucher, beneficiind de ajutorul celorlalti doi inculpati, ar fi depus cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura  mai multe documente false si incomplete in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemei de plata unica pe suprafata".

Sentinta poate fi atacata cu apel.


Iata comunicatul DNA din februarie 2019 privind trimiterea in judecata a fostului primar al municipiului Tecuci:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

TUCHEL GERHARDT DANIEL, la data faptei primar al municipiul Tecuci, judetul Galati, pentru savarsirea
infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,

RADOVEI DANUT PETRICA si MITRUT NARCIZA, la data faptelor viceprimar, respectiv secretar al municipiului Tecuci, judetul Galati, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Tuchel Gerhardt Daniel, primar al municipiului Tecuci, beneficiind de ajutorul celorlalti doi inculpati, a depus cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) mai multe documente false si incomplete in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemei de plata unica pe suprafata.
O parte din documentele false depuse la A.P.I.A., printre care si o hotarare de Consiliu Local, au fost emise si semnate de ceilalti doi inculpati.

Prin aceste demersuri, primaria municipiului Tecuci a obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum de 155.838 lei, suma cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civila in cauza.
In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Radovei Danut Petrica si Mitrut Narciza.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galati cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza”.

Comentarii

# DODI date 29 November 2020 14:31 0

Încă nu v-ați convins că rolul slugarilor din DNA este de a face scandal nu de a găsi fraude și de trimite, pe bază de probe, dosarele în instanță? Slujirea a lăsat la pupincuriștii care au rămas după ea, același stil de lucru: cancan, vodevil și bal mascat. Dosarele sunt praștie, nu rezistă la nici o verificare superficială. Doar dosarele în care apar liberali sau pupincuriștii recunoscuți de-ai lui ciolaniSS sunt începute, ca sperietoare, apoi sunt așezate sub nesimțitele kururi de PROCurori!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii