DNA A SAPAT GROAPA JUDECATORILOR – Detalii infioratoare despre traumele suferite de magistratii vanati ani de zile de gasca de la DNA Oradea. O judecatoare a fost la un pas de moarte dupa ce a facut accident vascular chiar in timp ce discuta cu colegii sai despre abuzurile procurorilor anticoruptie. Alte doua judecatoare au suferit traumatisme psihice, avand nevoie de tratament si consiliere. Pe langa moarte a trecut si sotul uneia dintre principalele tinte ale procurorului Ciprian Man

Scris de: George TARATA

11.12.2019 17:23
Vizualizari: 6053

O campanie extrem de intensa a fost declansata in ultimele zile pe canalele de propaganda ale DNA pentru spalarea unora dintre cei mai abuzivi procurori ai parchetului anticoruptie, dar si a unei judecatoare, care pe modelul Livia Stanciu s-a transformat in “partenera de nadejde a DNA”. Este vorba despre procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean, fosti la DNA Oradea, in prezent la Parchetul Tribunalului Bihor, si judecatoarea Crina Muntean.


 

In mai multe site-uri si publicatii au aparut o serie de materiale in care s-a incercat victimizarea tripletei Man-Ardelean-Muntean, toti trei vizati de un dosar la SIIJ in care au calitatea de suspecti. De asemenea, foarte interesant, s-a mers pana acolo incat un jurnalist cunoscut pentru colaborarea veche cu DNA a publicat un articol privind un dosar instrumentat de Ciprian Man impotriva fostului sau sef Vasile Popa, chiar in ziua in care ICCJ ar fi trebuit sa pronunte decizia definitiva in acea cauza. Iar in ceea ce o priveste pe judecatoarea Crina Muntean s-a incercat albirea ei inclusiv in dosarul disciplinar in care a fost trimisa in judecata de Inspectia Judiciara si care se afla pe rolul Sectiei pentru judecatori a CSM.

In toata aceasta campanie de albire a procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean, ambii dati afara din DNA de Calin Nistor, exista insa date care nu pot fi combatute. Si nu ne referim la zecile, daca nu chiar sutele de achitari incasate de acestia de-a lungul anilor, ci la traumele infioratoare suferite de judecatorii care au fost vanati de procurorii Man si Ardelean. Vorbim despre traume fizice si psihice cumplite, nu despre niste simple mancarimi. Sunt judecatori care, asa cum veti putea vedea in cele ce urmeaza, au fost la un pas de moarte din cauza stresului cauzat de dosarele fabricate de DNA Oradea, dosare despre care trebuie spus ca s-au soldat cu achitari sau clasari. Desigur, nu vom da numele acestor magistrati, pentru a-i proteja de orice incercare de calomniere din partea aparatului de propaganda care in aceste zile se ocupa cu apretarea tripletei Man-Ardelean-Muntean, dar si pentru ca traumele prin care au trecut reprezinta aspecte de viata personala. Suferintele acestor magistrati trebuie insa amintite, chiar si fara identitatile lor, pentru ca lumea sa afle consecintele inscenarilor DNA. Unele mult mai grave decat niste catuse.


Accidente vasculare


Asadar, dupa cum spuneam mai sus, unii dintre judecatori sau apropiati ai acestora au fost nu la un pas de arestare, ci la un pas de moarte din cauza vanatorii pe care DNA a declansat-o impotriva lor cu dosare fabricate. Toate detaliile se regasesc in dosarul de la SIIJ in care sunt urmariti penal procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean, alaturi de judecatoarea Crina Muntean. Spre exemplu, una dintre judecatoarele de la o instanta din Oradea a suferit un accident vascular in timp ce se afla intr-o sedinta cu colegii sai, cu care discuta chiar despre actiunile procurorilor DNA Oradea la adresa magistratilor. Este o realitate confirmata de colegii judecatoarei, aceasta avand nevoie de tratament indelungat si fiind internata in spital mai multa vreme.

Tot pe langa moarte a trecut si sotul unei alte judecatoare din Oradea haituite ani de zile de DNA. Mai precis, o judecatoare care a reprezentat una dintre principalele tinte ale procurorului Ciprian Man. In plina ancheta a parchetului anticoruptie, soldata in cele din urma cu o rusinoasa clasare dispusa chiar de catre DNA – Structura Centrala, sotul acestei judecatoare a suferit la randul sau un accident vascular cerebral. De asemenea, este o realitate confirmata atat de judecatoarea in cauza, cat si de colegi de-ai acesteia.


Traumatisme psihice majore


Alte judecatoare s-au ales cu traume psihice. Este cunoscut in acest sens cazul unei judecatoare de la o instanta din Oradea care, in anii in care a fost supusa terorii DNA si in care era terfelita de uriasul aparat de propaganda, a suferit traumatisme psihice majore, fiind supusa unui tratament pe termen lung. La fel s-a intamplat si in cazul unei alte judecatoare din Oradea, care la randul ei a avut nevoie de terapie psihologica, tot din cauza calvarului DNA. Iar faptul ca au existat judecatori care au ajuns intr-o asemenea situatie nu ar trebui sa mire, daca avem in vedere practicile la care apelau procurorii DNA si tehnicile prin care puneau presiune psihica asupra victimelor. Poate cea mai banala metoda consta, conform marturiilor magistratilor vanati de DNA Oradea, in emiterea unor citatii in ziua de vineri pentru prezentarea la parchet luni sau marti. Timp in care magistratul in cauza avea un week-end intreg la dispozitie ca sa se gandeasca cu teama la ce ar putea pati.

Peste toate aceste probleme de ordin medical, se adauga cele de ordin financiar. Caci au existat nu putini judecatori si procurori care, pusi sub acuzare de DNA Oradea si suspendati cu anii din functie, au ajuns la mila rudelor pentru a-si putea asigura existenta sau plati creditele.

Si sa nu uitam! A fost cel putin un om care a murit in timp ce procurorul Ciprian Man incerca sa il bage in puscarie. Este vorba despre politistul Gheorghe Bat, trimis in judecata de Man intr-un dosar finalizat cu achitari pe linie la Inalta Curte (click aici pentru a citi).

Asadar, vi se pare corect ca personaje care au provocat asemenea drame si traume sa merite mila cuiva, si sa se incerce victimizarea lor cu scopul ca ele sa ramana in continuare in sistem?

Comentarii

# Clatarin date 11 December 2019 17:55 +6

Am citit in mai multe ziare de propagandă ca Man si Ardelean sunt abuzati de SIIJ pt ca s-au opus modificarilor la legile justitiei facute de PSD. Acele publicatii nu stiu că Manelistul are in familie un membru marcant al PSD, respectiv primarul comunei Budureasa, jud. Bihor , numitul Magda Adrian. Acesta din urmă împreună cu fratele Manelistului, cu care este cumnat au fost prinsi in urmă cu un an in timp ce furau motorina, fiind cercetati penal

# Insurgentul date 11 December 2019 18:21 +17

Grotescul minciunii, a marsaviei prin actiuni de manipulare si santaj, chiar asupra celor care ar trebui sa se dovedeasca a fi, "sine qua non" impartiali in a lor judecata suprema, iata alegoria funebra imbracata in vesmintul"zdrentuit!" al unor legi bune de pus la gazeta de perete al nu stiu cui partid. In nebunia lor, unii ca Cipri Man & Crina Muntean deziluzionati si usor debusolati mintal: "Doamne, noi ştim ce suntem, dar nu ştim ce putem fi ...inca." Unul Shakespeare, cuvanta prin eroii sai(fictivi): Să fie precum zici. - "Sminteala când la cei de sus s-arată Nu trebuie în voia ei lăsată." O, moarte vanitoasă, ce praznic mare pregăteşti pe vatra-ţi infernală, de-ai secerat atâtea vieţi de nobili cu-o lovitură aşa de sângeroasă?" "Lovi-l-ar ciuma de pungaş netot! Ţeasta pe care o vezi, stăpâne, a stat pe umerii lui Yorick, nebunul regelui." Restul e tăcere... de ce? Si pana cand?!

# TIPA date 11 December 2019 20:15 -3

NICOLETA TINT ESTE PRESEDINTELE CSM ...HA,HA,HA SUPER TARE! DECI CE PREVEDE LEGEA 317/2004 ? ART.24(6) : În caz de vacanță a funcției de președinte sau de vicepreședinte se aplică procedura prevăzută la alin. (2). CE ZICE PROCEDURA PREVAZUTA LA ALIN 2? CA PRESEDINTELE SI VICEPRESEDINTELE VOR FI DESEMNATI DE SECTIILE CORESPUNZATOARE JUDECATORI /PROCURORI . DECI NU ESTE NECESAR VOTUL PLENULUI.HOTARAREA IN CAZUL NICOLETETI TINT SE IA IN SECTIA PENTRU JUDECATORI SI NU IN PLEN,. LEGIUITORUL OBLIGA PRIN TRIMITEREA LA ALIN 2 LA O ALTA PROCEDEURA DECAT CEA INITIALA. DACA LECTURAM ART. 22 SI 24 ALIN 1 VOM OBSERVA CA IN PLEN SE VOR ALEGE PRESEDINTELE SI VICEPRESEDINTELE DOAR LA MOMENTUL CONSTITUIRII ADICA IN SEDINTA DE CONSTITUIRE IMEDIAT DUPA ALEGEREA MEBRILOR CSM ,ALEGEREA IN PLEN ULTERIOARA NEFIIND PREVAZUTA DE LEGIUITOR. ALTFEL SPUS, legiuitorul prevede ca in cazul vacantarii functiei se vor desemna presedintele si vicepresedintele in SECTIILE CSM SI NU IN PLEN.TEXTUL ESTE CLAR

# TIPA date 11 December 2019 20:16 +2

ALTFEL SPUS, legiuitorul prevede ca in cazul vacantarii functiei se vor desemna presedintele si vicepresedintele in SECTIILE CSM SI NU IN PLEN.TEXTUL ESTE CLAR .LEGIUITORUL OBLIGA LA URMAREA PROCEDURII PREVAZUTA LA ART 24 ALIN 2 SI NU A PROCEDURII PREV DE ART. 24 SAU 24 ALIN 1 CI PREVEDE FARA DUBII CA SE URMEAZA PROCEDURA PREV. LA ART. 24 ALIN2. GHINION PENTRU PUCISTI. SEFA CSM ESTE NICOLETA TINT ...HA,HA,HA SECTIA PT JUDECATORI SE VA INTRUNI IN SEDINTA SI VA EMITE HOTARAREA DE DESEMNARE CONFORM ART. 24 ALIN 6 ,24 ALIN 2 DIN LEGEA 317/2004 IN CAZUL IN CARE NU A EMIS DEJA HOTARAREA DE DESEMNARE.EU CRED CA EXISTA DEJA HOTARAREA MOTIV PT CARE LA ACEST MOMENT NICLOETA TINT ESTE PRESEDINTELE CSM. HA,HA,HA

# gicu valerica date 11 December 2019 20:48 +1

saracii judecatori... mor cu dreptatea in mana. Hai sa ii plangem ca numai lor li se intampla.

# mitica date 13 December 2019 15:47 0

Pentru asemenea infractiuni a facut puscarie vreun "procuror" ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii