DNA FACE MOARTE DE OM – Judecatoarea Florica Roman, mesaj dupa decesul avocatului Ioan Sava: “Pentru insanatosirea justitiei si a Romaniei este imperativ sa se faca un bilant adevarat al asa numitei 'lupte anticoruptie', mai ales dupa anul 2013. Un inventar care sa ii cuprinda si pe cei carora anchetele DNA le-a nenorocit destinul, le-a distrus viata privata, familiile, afacerile ori chiar le-a adus moartea... Daca lupta lui Sava pentru dreptate pe acest pamant s-a incheiat, a noastra continua!”

Scris de: George TARATA

17.12.2019 10:51
Vizualizari: 5645

Avocatul Ioan Sava (foto) va fi condus pe ultimul drum miercuri, 18 decembrie 2019. Decedat in noaptea de sambata spre duminica, in urma unui stop cardio-respirator cauzat de o grea suferinta, avocatul Sava va fi inmormantat miercuri, la ora 13, la capela Hasas din Oradea.

Ioan Sava s-a stins din viata dupa ani de zile in care a fost haituit si vanat de procurorii de la DNA Oradea, in frunte cu fostul sau stagiar Ciprian Man, pe care l-a invatat carte si l-a primit in casa, dar de la care nu a primit decat dispret si teroare continua. Lumea Justitiei a scris pe larg despre suferintele lui Ioan Sava, dar cazul avocatului este elocvent pentru ceea ce s-a intamplat in Romania ultimilor ani. Ani in care “Binomul DNA-SRI” a distrus destine si chiar a ucis oameni.


 

Lupta avocatului Ioan Sava pentru dreptate pe acest pamant s-a incheiat, insa ea va fi dusa mai departe de cei care au simtit la randul lor abuzurile Sistemului represiv. Mesajul a fost transmis de judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, intr-un text postat pe blogul propriu floricaroman.wordpress.com, intitulat “Avocatul Ioan Sava – inca o victima 'colaterala' a abuzurilor procurorilor DNA si a pretinsei lupte anticoruptie din Romania”.

Cazul Sava este in opinia judecatoarei Roman este unul simptomatic pentru aroganta si formalista justitie din Romania, care ascunde sub pres abuzurile si erorile, in loc sa si le asume si sa le corecteze. De asemenea, considera Florica Roman, cazul Sava este inca o dovada ca pentru insanatosirea justitiei si a Romaniei este obligatoriu sa se faca un bilant impartial, adevarat, bazat pe fapte, al rezultatelor asa zisei lupte anticoruptie, mai ales de dupa anul 2013, inventar care sa ii cuprinda si pe cei carora anchetele DNA le-a nenorocit destinul, le-a distrus viata privata, familiile, afacerile ori chiar le-a adus moartea.

 

Iata mesajul judecatoarei Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea transmis dupa moartea avocatului Ioan Sava:


“Avocatul Ioan Sava – inca o victima 'colaterala' a abuzurilor procurorilor DNA si a pretinsei lupte anticoruptie din Romania


Pe 15 decembrie 2019, in urma unui stop cardio-respirator, a murit avocatul Ioan Sava din Oradea, sau Sava, cum ii spuneau cei apropiati.

Avocatul Sava a fost una dintre 'tintele' impotriva carora procurorii de la DNA Oradea, condusi de procurorul Ciprian Man, s-au mobilizat incepand cu anul 2012 cu tot ce au avut ca sa il execute si extermine. Au mobilizat contra lui si a sotiei sale Daniela arsenalul clasic al DNA, in tandem cu SRI: inventarea unor infractiuni, denunturi mincinoase, transcrieri trunchiate ale unor interceptari, fabricarea de probe, incalcarea grosolana a legii.

Sava nu s-a plans niciodata si a luptat pana la capat sa i se faca dreptate. Cazul Sava este unul simptomatic pentru aroganta si formalista justitie din Romania, care ascunde sub pres abuzurile si erorile, in loc sa si le asume si sa le corecteze.

Pentru insanatosirea justitiei si a Romaniei este imperativ sa se faca un bilant impartial, adevarat, bazat pe fapte, al rezultatelor asa numitei 'lupte anticoruptie', mai ales dupa anul 2013. Un inventar care sa ii cuprinda si pe cei carora anchetele DNA le-a nenorocit destinul, le-a distrus viata privata, familiile, afacerile ori chiar le-a adus moartea.

Inventarul este necesar pentru ca romanii sa afle cata nedreptate, drama, durere si suferinta umana se ascude in spatele bilanturilor triumfaliste ale DNA prezentate de fostul procuror Laura Codruta Kovesi in fata romanilor si a ambasadelor straine.

Romanii trebuie sa stie ca lupta anticoruptie si anchetele DNA au fost NU doar despre aflarea adevarului, despre impunerea legii, despre ordinea de drept si protejarea acesteia, astfel cum intr-un stat de drept, democratic, ar trebui, in mod exclusiv, sa fie.

In multe dintre anchetele DNA s-au incalcat grosolan drepturile celor anchetati, legea si Constitutia, iar pana in prezent nici un procuror nu a raspuns pentru abuzuri.

Deplin elocvente pentru dovedirea mentalitatilor deformate ale unor procurori din cadrul DNA sunt declaratiile procurorului Cipria Man, fostul sef al DNA Oradea, responsabilul nr. 1 pentru drama familiei Sava.

Referindu-se la o solutie de achitare definitiva data de ICCJ intr-un dosar instrumentat de el, procurorul Ciprian Man a spus: 'In ceea ce priveste soluția de achitare, este bine-cunoscut faptul ca nu in toate situatiile adevarul judiciar, stabilit de instanta, corespunde cu realitatea, dimpotriva, exista si situatii in care acesta nu acopera cele intamplate in realitate“.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/fostul-sef-al-dna-oradea-despre-achitarile-in-dosarul-liviu-popa-nu-intotdeauna-adevarul-judiciar-corespunde-cu-realitatea-153214.html

Altfel spus, NU adevarul judiciar, faptele, intemeiate pe probe, ar trebui sa fie importante pentru justitie ci o anume 'realitate'.

Ce spune in concret procurorul Man este ca exista magistrati care cunosc aprioric 'realitatea', adica stiu ei cine este corupt, de aceea sunt datori si indreptatiti ca, folosindu-se de functia ocupata, sa dovedeasca respectiva 'realitate' prin orice mijloace, inclusiv prin incalcarea legii, cu denunturi smulse sub presiune, martori mincinosi, interceptari 'editate', orice, in scopul dovedirii 'realitatii' lor.

Afirmatia procurorului Ciprian Man este o sinistra confirmare ca lupta anticoruptie s-a dus conform butadei lui Visinski, procurorul general al URSS in perioada marii terori si a proceselor spectacol, care a spus: 'Dati-mi un om si voi gasi crima'.

Asa se explica cum au fost calcate in picioare, in ultimii ani, drepturile oamenilor, a fost instituita prezumtia de vinovatie a unora, obligatia celor acuzati de a-si dovedi nevinovatia, adica de a dovedi ca 'realitatea' procurorilor nu era reala.

Destui procurori de la DNA, in numele 'realitatilor' pe care si le-au inchipuit si insusit zelos, au purces la a construi probatiuni pe elucubratii si inventii cu scopul de a dovedi ca propriile lor inventii erau realitatea, adevarul.

In tot acest joc meschin, abuziv si ipocrit aplaudat de presa, o parte a societatii civile si decorat de ambasadele straine, vietile unor oameni au fost iremediabil distruse.

Avocatul Sava este unul dintre romanii care au cunoscut personal ce inseamna sa lupti cu un stat moloh, cu uriase resurse de a-i calca in picioare pe oameni, un stat care, prin functionarii sai, si-a folosit efectiv acest potential distructiv impotriva propriilor cetateni, iar pentru aceste abuzuri si vieti distruse nu a raspuns nimeni inca.

Un astfel de stat roman este sustinut de partide politice, a fost si este promovat de un imens aparat de propaganda care i-a manipulat pe romani si i-a facut sa creada ca, in numele ideologiei 'luptei anticoruptie', victimele nu conteaza, acestea fiind 'pagube colaterale' acceptabile.

Acest stat profund defect si nedemocratic, care, fara discernamant si in dispretul legii si a Constitutiei, si-a folosit forta represiva impotriva propriilor cetateni, a fost sustinut de ambasadele straine la Bucuresti si de institutiile europene.

Un asemenea stat, in care drepturile oricarui om, ale fiecarui om, nu conteaza, iar cei care le incalca drepturile nu sunt trasi la raspundere, este un stat fara nici un viitor.

Romania se va putea numi stat democratic, in care domneste legea, doar atunci cand toti cei care au incalcat legea, functionarii din institutiile de represiune ale statului, vor fi deferiti justitiei pentru abuzurile pe care le-au facut in exercitarea functiei contra semenilor lor.

Daca lupta lui Sava pentru dreptate pe acest pamant s-a incheiat, a noastra continua!

Comentarii

# imun/teanu date 17 December 2019 11:25 +6

In patria noastra, "civilizat", pedeapsa cu moartea a fost aboloita. Oficial. Altminteri, tot oficial multi "clienti" ar fi disparut pe "calea pasnica" a condamnarilor. Asa ca in lipsa unor "proceduri (legale) adecvate" s-a (trebuit!) recurs (cum s-a si vazut!) la si alte metode, care sa para "curate". * Adamescu (si vinovat /nu stim noi cat si de ce), dupa ce averile (unde/cui!) "volatilizate" * judecatorul Stan Mustata, doar ca putea "sa vorbeasca" (si avea ce!). * acest avocat, cum si altii asemenea (stiutori) * sa nu uitam "metoda" desurubarii prezoane la roti (judecatoarele Mona Pivniceru si Gabriela Baltag) * ne putem aminti si de "cancerele galopante" la un moment dat survenite in epidemie * ne mai putem aminti... Nu sunt decat simple metode de "curatit" societatea (nou) democratica de acele elemente "antisociale" care nu vor sa priceapa avansarea "inainte" a lumii (si-a noastra, implicit) spre idealurile marete oranduite intregii planete /de aceea si tacerea deplina "afara".

# Ion date 17 December 2019 12:55 +3

De ce nu iau atitudine toti magistrații împotriva abuzurilor justiției asa cum fac Doamnele , Roman,Baltag,Girbovan,Ciuca, etc.? Inteleg ca unii sunt santajabili pentru ca au încălcat legea ,dar ceilalti?Hai mai mult curaj ,poporul roman de la voi asteapta sa ne eliberati de abuzurile justiției paralele al statului mafiot patronat de Basescu si acum de Johannis .

# Gogutrist date 17 December 2019 14:24 0

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Justitia romaneasca este atat de murdarita incat nu cred ca are sanse de purificare. Putinele voci lucide raman in continuare putine. CSM ul actual,care continua toate relele celui anterior cu asupra de masura, nu are vointa sa faca putina lumina si curatenie in sistem. Inspectia judiciara pare parazitata din interior si este pe zi ce trece tot mai decorativa si ineficienta. Ramane un mister decaderea sistemului judicar desi este format in mare parte de oameni formati dupa anii 90 si absolventi de INM. Sau poate tocmai d'aia!

# faracatuse date 17 December 2019 18:07 +2

M-am uitati aseara la documentariul de pe TVR, ala cu revolutia.. 90 la suta din participantii reali la revolutie, n-au aplicat pentru certificat...Oameni care au simtit ca a fost o onoare sa fie acolo si sa ajute la daramarea dictaturii. Astia suntem noi, tacutii... Si din pacate, aia putini si vocali, tupeisti si cu foame de titluri, ne calaresc buna crestere.... Asta e...

# Ana date 20 January 2020 11:27 0

Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in imparatia lui ! Sa fii sigur ca tie doar Dumnrzeu iti va face dreptate si nici nu intarzie nici nu grabeste!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii