DNA NU DEZAMAGESTE NICI PE TIMP DE PANDEMIE - Procurorul DNA Oradea Lucian Claudiu Rus a incasat achitare in dosarul in care a incercat sa-l infunde pe avocatul Adrian Vasile Bob pentru o pretinsa fapta de trafic de influenta cu miza de 130.000 de lei. Judecatorul Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea a stabilit ca „fapta nu exista” (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

09.04.2020 17:24
Vizualizari: 5045

Desi tara este blocata in carantina, Directia Nationala Anticoruptie continua sa faca ceea ce se pricepe cel mai bine: sa incaseze achitari rasunatoare. Miercuri, 8 aprilie 2020, o astfel de achitare la fond a fost pronuntata de catre judecatorul Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea pentru avocatul Adrian Vasile Bob, din Baroul Satu Mare, pe care binecunoscuta unitate de paraditori DNA Oradea a incercat sa-l infunde pentru o pretinsa fapta de trafic de influenta. Achitarea de miercuri este cu atat mai rusinoasa pentru DNA, cu cat ea a fost dispusa pe „fapta nu exista” (art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala).Iata mai intai minuta sentintei nr. 20/2020 pronuntate de CA Oradea in dosarul nr. 554/35/2017:


In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala, achita pe inculpatul BOB ADRIAN VASILE, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta de articolul 291 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si a articolului 5 Cod penal.

In baza art. 404 alin. 4 lit. c rap. la art. 249 Cod procedura penala dispune ridicarea sechestrului instituit prin procesul verbal din 27.10.2017 a DNA – Serviciul Teritorial Oradea privind suma de 27.000 lei depusa in numerar la Unicredit Bank de catre inculpatul Bob Adrian Vasile, potrivit tranzactiei numarul 1999C0041 din data de 27.10.2017.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramane in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 08.04.2020”.


In facatura de rechizitoriu datat 20 noiembrie 2017, semnat de catre procurorul Lucian Claudiu Rus (foto) si confirmat de catre seful DNA Oradea din 2017, Adrian Valentin Muntean (vezi facsimil 1), avocatul Bob era acuzat de faptul ca ar fi pretins de de la executorul judecatoresc Benone Mihalcea (vezi facsimil 2) circa 130.000 de lei, reprezentand 3% din suma de 4.372.962 de lei pe care acesta trebuia s-o incaseze de la Ministerul Finantelor Publice. Cei 4,37 milioane de lei reprezentau despagubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instantele de judecata in baza Legii 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic de pe vremea comunistilor. Dosarul de la DNA Oradea a fost deschis pe baza denuntului depus de catre executorul judecatoresc Benone Mihalcea. 

Cei 130.000 de lei avocatul Adrian Bob ar fi urmat sa li-i dea unor functionari din MFP si din DGFP Satu Mare, pentru ca acestia sa dispuna si sa urgenteze plata sumei de bani sus – mentionate, mai arata procurorul Rus in rechizitoriul care s-a facut praf in prima instanta.

Inainte sa va prezentam comunicatul de la 21 noiembrie 2017, prin care DNA anunta sforaitor trimiterea in judecata a lui Adrian Bob, trebuie sa spunem ca avocatul a fost aparat de catre maestrii Razvan Doseanu, Cosmin Buta (ambii din Baroul Bihor si de la casa Doseanu & Asociatii), si Robert Balogh (acesta din urma din Baroul Salaj).
Redam comunicatul DNA:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

BOB ADRIAN VASILE, avocat in cadrul Baroului Satu Mare, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, inculpatul Bob Adrian Vasile, avocat in cadrul Baroului Satu Mare, a pretins de la un executor judecatoresc (martor in cauza), suma de aproximativ 130.000 lei, reprezentand un procent de 3% din suma de 4.372.962 de lei pe care acesta din urma trebuia sa o incaseze de la Ministerul Finantelor Publice, reprezentand despagubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instantele de judecata in baza Legii 221/2009 (privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989).

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe catre doi functionari publici din cadrul Ministerului Finantelor Publice si unul din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Satu Mare, pe care a promis ca-i va determina sa dispuna si sa urgenteze plata sumei de bani sus – mentionate.

In acelasi context, in perioada august - septembrie 2012, inculpatul a primit de la martor, in doua transe, suma totala de 27.000 lei.

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului si indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, pusa la dispozitia organului de urmarire penala de inculpatul Bob Adrian Vasile (suma fiind depusa intr-un cont bancar pe numele inculpatului, la dispozitia organelor de urmarire penala).

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Oradea, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Sursa foto: Ziar de Oradea

Comentarii

# achitatul date 9 April 2020 19:14 0

In toate spetele de acest fel se vor da achitari..... in vecii vecilor! Ghiciti cine este, de regula, beneficiar al traficului si aveti raspunsul la ,,achitare cu fapta nu exista,, Cine pe cine a facut?

# Valter Cojman date 10 April 2020 07:36 +1

„justițea” de KKT băsisto-iohaniSStă continuă să-și albească uneltele abuzurilor și ale POLIȚIEI POLITICE STALINISTO-NAZISTE DE TIP MAFIOT.

# santinela date 10 April 2020 07:41 +3

SCoala Kovesista nu se dezminte.Multi idioti mai sint incadrati la DNA !

# VECINU LU RUSU date 10 April 2020 09:18 +2

Sa va dau eu informatii din interior : intre BOB, RUS si ANTIK exista un triunghi ... nu vreau sa spun de care. Echilateral nu e clar. Ghiciti cine pe cine s-a suparat rau din cauza celui de-al treilea ? Pasiune mare pe la granita pe acolo ! Giaca lui RUS cu blanitza spune tot. In rest e un om pasnic si bun la suflet. Nu sclipeste de inteligenta dar nici cel mai incuiat nu e. Asta e clar. De astia avem nevoie numai ca trebuie sa fim atenti la cine ii traseaza comenzile ca nu pare sa fie independent intelectual. Hai, va pupa vecinu ! Mai vin cu detalii si mai incolo

# HaiSistemul date 11 April 2020 14:32 +1

Singura sansa pentru latrinuta de Stirbei este sa aduca inapoi cavaleria: Mirica ciocolata la ghiseu, Uncheselu, Popovici semnatarul de rechizitorii necitite, madam Rosu la pachet cu Tulus ... e pacat sa se iroseasca atata inteligenta si integritate. Chemati cerberii inapoi ca poporul vrea paradeala. Fara ei viata lui Bulancea e pustiu cum spunea nea Bachus :)) Macovei si-a mai luat gradele? Ii masoara cineva temperatura? :))Pute si-n poza de buletin hidrocarbura asta tortionara, mama dragonilor. PS: faceti o vraja si aduceti urgent si cavalerii din teritoriu: Eva, Onea, Negulescu, Man, Ardelean ... alte talente irosite. E pacat sa nu ne apreciem valorile. Carmolistul cu Mercedes a fost achitat pe banda de colegii de paradeala. Daca era oricare dintre noi isi lua cel putin 1-2 ani cu suspendare. Asa e cand legea e o curva iar cei ce o aplica niste panarame care se dau independente.Va taie pensiile si salariile? Foarte bine! La munca cu voi putorilor pline de privilegii!

# HaiSistemul date 11 April 2020 14:40 0

Tufa de Sibiu, Sica Mandolina, CutuCitu, Mumia Curcan cea plasticata ar trebui intr-o lume normala sa isi dea demisiile ACUM pentru toate minciunile si bataia de joc. Daca erau altii la putere si faceau jumatate din ce fac ei lua foc tara. Pentru astia nu mai ia foc tara? Cine raspunde acum ca ati vrut anticipate cand lumea murea? Hai ca sunteti plini de justitie la gura. Procurorii aia independenti si impartiali ce fac? Regret ca nu am plecat din tara. Poporul asta nu merita decat ceea ce are. Parol mon cher! Cum sa stai mai ca inertul cand astia distrug tot? Atentie, nu am votat pesedeaua in viata mea, sunt de dreapta. De la guvernul cu Igas, Funeriu si compania nu credeam ca exista ceva mai jenant pe lumea asta. Din pacate exista. Astia de acum. Veorica era lux pe langa astia chiar daca ma doare inima sa o spun :(( In viata mea nu mai votez cu arogantii astia. Vanduti, incapabili, mitomani, slugoi. Asta sunt urmasii bratienilor? SE INTORC AIA IN MORMANT SARACII!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii