DNA VREA SA MANIPULEZE JUDECATORII ICCJ – Desi a executat-o cu 8 ani inchisoare, judecatoarea CAB Claudia Jderu a respins cererea DNA de control judiciar impotriva Elenei Udrea, aratand ca nu exista indicii ca aceasta vrea sa fuga din tara. Incredibil: DNA a facut apel mergand in fata judecatorilor ICCJ Rodica Aida Popa, Alexandra Rus si Dan Enescu cu acelasi referat de control judiciar ce contine doar o revista a presei si este plin de speculatii tendentioase si acuzatii inventate (Referatul)

Scris de: George TARATA

10.03.2021 17:06
Vizualizari: 5841

Stiti vorba aia “prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul”. Se poate aplica perfect Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa ce s-a facut o data de ras - nu doar in instanta, ci in fata intregii tari – prin cererea de luare a controlului judiciar fata de Elena Udrea pe motiv ca aceasta a criticat sentinta de condamnare si ca ar exista riscul sa fuga din tara (desi in legatura cu aceasta ultima “temere” DNA citeaza tocmai o declaratie in care Udrea sustine ca nu va pleca), parchetul anticoruptie insista cu aberatiile in acest caz. Si nu doar ca insista, dar DNA atrage in razboiul declansat impotriva Elenei Udrea si judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu mana carora parchetul anticoruptie spera sa-si puna in practica oribilele represalii.


 

DNA a formulat apel fata de incheierea judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, care in 5 martie 2021 a respins cererea de luare a masurii controlului judiciar fata de Elena Udrea. Claudia Juderu – judecatoarea care a executat-o pe Udrea cu 8 ani inchisoare cu executare pentru fapte neincriminate, printr-o sentinta care a socat pana si pe adversarii Elenei Udrea, in conditiile in care pedepsele sunt mai mari decat cele aplicate uneori criminalilor si violatorilor – a explicat procurorilor DNA in incheierea de respingere a luarii controlului judiciar ca o asemenea masura nu se impune intrucat nu exista niciun indiciu ca Udrea ar intentiona sa fuga din tara. Iar cand asemenea mentiuni sunt facute de judecatoarea care a executat-o pe Udrea cu 8 ani inchisoare, atunci DNA chiar ar fi trebuit sa ia in serios renuntarea la formularea apelului.

Nu a facut-o, astfel ca apelul DNA impotriva hotararii Claudia Jderu va fi judecat joi, 11 martie 2021, de judecatorii Rodica Aida Popa (foto), Alexandra Rus si Dan Enescu de la Inalta Curte, cu mana carora parchetul anticoruptie spera sa faca noi represalii impotriva Elenei Udrea.

 

Prostiile DNA in forma continuata


In mod normal, atat in opinia noastra, cat si a magistratilor pe care i-am consultat si care au citit referatul prin care DNA cere control judiciar fata de Elena Udrea, o asemenea masura nu are cum sa fie dispusa nici la Inalta Curte. Asta intrucat referatul DNA este in proportie de 90% o revista a presei, fiind redate toate declaratiile facute de Elena Udrea dupa aflarea sentintei de condamnare. In ceea ce priveste acuzatiile aduse Elenei Udrea, care in viziunea DNA ar justifica nevoia de a lua masura controlului judiciar, acestea sunt niste prostii cat casa.

Spre exemplu, DNA o acuza pe Elena Udrea ca a subminat increderea romanilor in justitie si ca a pus presiune pe judecatori prin declaratiile in care a criticat sentinta de condamnare: “Dupa pronuntarea solutiei de condamnare in sedinta publica, inculpata Udrea Elena Gabriela a avut luari de pozitie publica in mass media, pozitii care au fost constante in a exprima ideea de neincredere in justitie, de dispret fata de principiul suprematiei dreptului, fata de autoritatea judecatoreasca, sugerand ideea lipsei de impartialitate a justitiei din Romania si a influentei unor factori nocivi asupra bunului mers al acesteia, creand aparenta publica ca detine adevarul celor afirmate prin prisma pozitiei de demnitate publica pe care a avut-o in statul roman o lunga perioada, fiind mai mult decat evidenta presiunea exercitata care poate fi resimtita atat de judecatorul fondului, cat si de judecatorii instantei de control judiciar, cu scopul pronuntarii unei solutii in dispretul materialului probator administrat”.

In primul rand: orice persona, fie ea inculpat sau condamnat, beneficiaza de dreptul de libertate de exprimare pe care nimeni nu i-l poate lua, nici macar DNA.

In al doilea rand: orice inculpat sau condamnat are dreptul de a critica hotararile judecatoresti care il privesc. A statuat asta cat se poate de clar CEDO in cauza Morice contra Frantei, in care s-a recunoscut dreptul avocatilor de a-si apara clientii in presa, implicit si dreptul clientilor (deci a inculpatilor sau condamnatilor) de a se apara in presa. Ca sa nu mai spunem ca inclusiv presedintele Romaniei si-a manifestat public nemultumirea fata de sentintele din cazul caselor sale, dar si cu privire la solutiile din alte dosare.

In al treilea rand: DNA acuza ca Elena Udrea si-ar fi manifestat “dispretul fata de suprematia dreptului si autoritatea judecatoreasca” si ar fi sugerat “lipsa de impartialitate a justitiei”, insa nu cunoastem ca DNA sa fi sesizat CSM sau Inspectia Judiciara cu o cerere de aparare a imaginii si independentei Justitiei. Caci asta ar fi trebuit sa faca daca, iata, considera ca Udrea a afectat increderea in Justitie, nu sa ceara control judiciar.

In al patrulea rand: alegatiile DNA cum ca Udrea ar fi pus presiune pe judecatorul fondului, deci pe judecatoarea CAB Claudia Jderu, si pe judecatorii ICCJ care vor judeca apelul sunt cele mai ridicole. Asta intrucat DNA nu spune ce presiune mai poate pune Udrea pe judecatoarea Claudia Jderu care deja a condamnat-o la 8 ani inchisoare cu executare. Asa cum DNA nu spune pe ce judecatori de la Inalta Curte pune presiune Elena Udrea, in conditiile in care instanta suprema nici nu a fost sesizata cu judecarea apelului din dosarul in care Udrea a fost condamnata, avand in vedere ca motivarea sentintei nu a fost finalizata. Adica sa intelegem ca Elena Udrea pune presiune cand vorbeste pe toti judecatorii de la ICCJ? Adica sa intelegem ca, spre exemplu, Ionut Matei s-ar putea speria si simti presat de niste declaratii in care Elena Udrea critica sentinta de la fond si isi exprima neincrederea in Justitie? Evident ca nu. Evident ca toate aceste considerente ale DNA sunt doar niste aberatii care fac sa rada orice observator independent.

 

DNA isi devoaleaza singura manipularea cu care vrea sa fenteze judecatorii


Al doilea capat de acuzare impotriva Elenei Udrea prin care DNA vrea sa justifice nevoia luarii masurii controlului judiciar, se refera la riscul ca aceasta sa fuga din tara: “Pozitiile publice exprimate dupa pronuntarea solutiei de condamnare au reliefat intentia indirecta a inculpatei Udrea Elena Gabriela de a se sustrage de la judecata prin referire explicita la sistemul judiciar din statul italian, stat pe teritoriul caruia s-au refugiat, scapand de puterea mandatului european de arestare emis de autoritatile judiciare romane mai multi condamnati trimisi in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie, printre care Savulescu Dragos, Dragomir Daniel, Bica Alina, Zlotea Marian. De altfel, inculpata Udrea Elena Gabriela, dupa revocarea masurii preventive in prezenta cauza, in conditiile in care exista o hotarare nedefinitiva de condamnare a acesteia la o pedeapsa privativa de libertate, intr-o alta cauza, s-a sustras judecatii, aspectele fiind de notorietate publica”.

 

Si acum sa vedeti cum minte DNA, si cum a incercat DNA sa o induca in eroare judecatorii. Concret, DNA sustine ca “pozitiile publice exprimate dupa pronuntarea solutiei de condamnare au reliefat intentia indirecta a inculpatei Udrea Elena Gabriela de a se sustrage de la judecata prin referire explicita la sistemul judiciar din statul italian”. In realitate, nu a existat nicio declaratie a Elenei Udrea care sa sugereze ca aceasta ar putea pleca in Italia. Udrea nu a facut altceva decat sa raspunda “intrebarilor exprese si insistente” adresate de jurnalisti pe aceasta tema, ocazie cu care a explicat ca nu intentioneaza sa plece in Italia si, a si argumentat logic.

 

Redam un exemplu in acest sens, culmea citat chiar de DNA in referatul prin care cere controlul judiciar:


Redactor: Mai departe, voiam sa va intreb: va ganditi sa va retrageti intr-o alta tara?

Elena Udrea: Unde sa te retragi in alta tara? Unde? Uitati-va ce se intampla in Amercia? Mai exista vreo tara in care credeti ca mai functioneaza justitia altfel decat la comanda? Unde te mai poti duce?

Redactor: In Italia.

Elena Udrea: Ce sa faci in Italia? Eu am o sentinta de 8 ani. Italia a schimbat legea. Nici Italia nu mai ia in considerare executarea pedepselor pe teritoriul ei pentru cetatenii condamnati in alte tari. Deci nu se pune problema”.

 

Asadar, in niciun moment Elena Udrea nu spune ca ia in calcul sa plece in Italia, asa cum acuza DNA. Dimpotriva, Udrea infirma aceasta posibilitate. Si a infirmat-o si cu alte interventii, in care a explicat ca indiferent de deznodamantul dosarelor sale va ramane in Romania intrucat are un copil de crescut, si ca nu doreste sa fie o fugara toata viata, astfel incat fetita ei sa aiba de suferit si mai mult. In plus, ramanerea in tara este singura varianta pentru obtinerea unor solutii de achitare in cele trei dosare in care este trimisa in judecata.

Udrea a aratat ca s-a intors de bunavoie in Romania desi putea sa plece in alta tara, inclusiv in Italia daca ar fi vrut asta, ca a venit inapoi avand trei dosare pe rolul instantelor, pentru ca doar astfel se poate apara eficient si poate avea sansa de a fi achitata, asa cum ea considera ca e legal si drept sa se intample.

 

Inca o dovada a manipularii DNA: legea din Italia nu o ajuta pe Udrea


Pe de alta parte, Elena Udrea are perfecta dreptate cand afirma ca legea din Italia nu o ajuta in niciun fel. Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, in 2 februarie 2021 Italia a votat legea care reduce dramatic cazurile in care instantele pot refuza extradarea condamnatilor romani. Mai exact, Parlamentul de la Roma a votat Legea nr. 10/2021 privind armonizarea legislatiei nationale la Decizia-cadru nr. 2002/584 a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) din Consiliul Uniunii Europene. Noul act normativ se refera la mandatul european de arestare si procedurile de extradare intre statele-membre ale Uniunii Europene.

Legea 10/2021 reduce drastic numarul de cazuri (de la 20 la numai 3) in care instantele italiene pot refuza extradarea condamnatilor refugiati in peninsula. De asemenea, una dintre modificarile aduse de Legea 10/2021 la vechiul act normativ in materie de extradari (Legea nr. 69/2005) are in vedere faptul ca persoanele condamnate in Romania sau in orice alt stat-membru UE isi pot ispasi pedeapsa in Italia doar daca au cel putin 5 ani de rezidenta in peninsula sau daca locuiesc efectiv in aceasta tara de minimum 5 ani (click aici pentru a citi noua lege). Situatie in care Elena Udrea nu se regaseste.

In plus, este limpede ca daca ar pleca din tara, Elena Udrea ar fi condamnata in toate cele trei dosare pe care DNA i le-a fabricat, urmand ca cel mai probabil sa ramana cu pedeapasa de 8 ani dispusa la fond in cauza de fata. Pedeapsa care oricum era peste limita de pedeapsa admisa de autoritatile din Italia, de 4 ani, astfel incat extradarea sa fie refuzata.

 

* Cititi aici aberantul referat al DNA prin care se cere luarea masurii controlului judiciar fata de Elena Udrea

Comentarii

# Gilu date 10 March 2021 18:44 +17

Păi,sigur ca da; după ce esti condamnat,trebuie să aplauzi,sa lauzi lupta anti-coruptie ,pe Koveshi, pe Monica, UE, DNA, "organili" de forță, ambasadele și să strigi cat te tin bojocii: "Bine ne face !" Basascule si Elena Udrea, vedeti cum e? Nu va place fiindca e vorba de voi si ai voștri ; când era vorba de Nastase, Dragnea, Voiculescu si altii carora le ordonati dosare soldate cu condamnari ,aveati orgasme si laudati un sistem monstru creat de voi(Mateut nu stie carte precum Camelia Bogdan,spunea Basescu) , atunci era totul OK! Era vorba de ceilalți! Nu știați, ca Dumnezeu nu doarme si nu lovește cu parul...Poate ca victimele voastre ,vazandu- va,v-au urat in gand : " Să va dea Dumnezeu tot ce ne doriti"! Nu credeti ca urarea li s-a îndeplinit? Sa nu va faceti probleme ,ca vine randul tuturor: toți care au ordonat sau executat ticăloșii, vor plăti într-un fel sau altul,nimeni nu scapă fara sa plateasca...Neomenia nu scapă neobservată de Ochiul Suprem ; nici Ceausestii nu credeau

# MN date 10 March 2021 20:49 +6

pai acoperiti, securisti, si colaboratori mai multi ca la ICCJ nu cred ca exista in alta instanta din Romania. ce dracu justitie avem noi, niste securisti nenorociti ordinari

# santinela date 11 March 2021 07:47 +23

Astia de la DNA parca sint pe acelasi calapod,nu pot ei altfel decit ce au facut cind au fost condusi de TUTA de Kopvessi.Nu-i duce capul la mai mult.Normal ar fi sa fie desfintat DNA-ul, unde colcaie de nulitati profesionale,de slugi ordinare.

# Andrei Muresan date 11 March 2021 10:18 +30

Justitia din România este o adunătură de golani și curve. Cum poate aceasta categorie de baragladine securiste sa termine o facultate de drept și sa ajungă în asemenea funcții!?

# ursuleanu date 11 March 2021 11:23 +3

putin ii pasa procurilor DNA din cazul Udrea de controlul judiciar impotriva acesteia, atat timp cat acesti procurori stiu prea bine ca ei nu au nici o auroritate in spectacol grotesc din cele doua tabere securiste care dau tarii circ fara paine.De o parte PNL/USR/PNR/Iohannis si generalii armatei stalisnite intovarasiti cu ceilalti ai securiattii ceauisste ,in frunte cu C.Onisor in PNR-ul so Sosoaca de cealalta parte klgb-ul Basescu Traian cu toata haita sa de tradatori mafioti ai tarii. Deocamdata Basescu Traian tace, asa cum nu a mai tacut niciodata.Oare de ce judecatoarea deru Jdeu , FATA DIN POPOR, REFUZA TREATRAL DNA?Oare Băsescu pregătește sau a demarat deja marea negociere subterană. Una în cadrul căreia va oferi ceva foarte de preț în schimbul îmblînzirii sentințelor, la apel?

# ursuleanu date 11 March 2021 13:10 +1

Erata, Putin LE pasa procuroirlor..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii