DOREL IN GENUNCHI – Decizie incendiara: Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat condamnarea contra naturii aplicata de judecatorul Dorel Matei functionarilor de la Primaria Sectorului 1 Dan Toma si Mihai Iordan, pe care nu a avut vreo greata sa ii judece, desi acestia respinsesera in trecut cererile facute chiar de el in numele tatalui sau. Achitati la fond si incaltati de Matei cu cate 7 ani de inchisoare, Toma si Iordan au fost pusi in libertate de indata. Cerem anchetarea lui Matei!

Scris de: Elena DUMITRACHE

04.07.2019 16:57
Vizualizari: 7574

Spectaculoasa, dar si fireasca, solutia judecatoarelor Ana Mirela Pastoreanu si Lucretia Albertina Postelnicu de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti in dosarul nr. 1840/2/2019 privindu-i pe fostul consilier al ex-primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, Razvan Mihai Iordan, si fostul adjunct al Directiei Inspectie din Primaria Sectorului 1 Dan Toma. Dupa o amanare de pronuntare pe contestatia in anulare impotriva Deciziei penale nr. 1707/A/19.12.2018 (Click aici pentru a citi)prin care, fara vreo jena judecatorul George Dorel Matei (foto), alaturi de judecatorul Alexandru Ciprian Ghita de la CAB, a decis condamnarea la 6 ani 9 luni si 10 zile de inchisoare cu executare a celor doi, dupa ce la fond fusesera achitati, si in ciuda faptului ca acestia respinsesera in trecut cererile formulate de Matei, in numele tatalui sau la Primaria Sectorului 1 - judecatoarele Ana Mirea Pastoreanu si Lucretia Albertina Postelnicu au decis in data de 4 iulie 2019 admiterea contestatiei in anulare si anularea Deciziei pronuntate contra naturii de Completul Matei-Ghita.


Si nu doar atat! Judecatoarele CAB Ana Mirela Pastoareanu si Lucretia Albertina Postelnicu au decis, dupa ce au administrat probe cutremuratoare care aratau interesul lui Dorel Matei in acest dosar, sa dispuna rejudecarea apelului. Pana atunci insa, Dan Toma si Razvan Mihai Iordan, prin dispozitia CAB, vor fi eliberati de indata din inchisoare, unde au fost aruncati de tandemul Matei-Ghita, urmand ca judecata apelului sa se faca incepand cu data de 26 septembrie 2019, in stare de libertate. Asa este firesc!

Dorel incompatibil sa judece dosarul "Toma-Iordan"

Lumea Justitiei a fost singura publicatie care a relatat abuzurile si mascarada de judecata la care au fost supusi Toma si Iordan la Curtea de Apel Bucuresti, dezvaluind opiniei publice cum este posibila aruncarea dupa gratii a unor oameni, doar pe vorbe si pe "probe" stranse prin decapaj de alt tandem de vis al magistraturii, format din procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea-Mircea Negulescu, ambii inculpati in dosare la Sectia de investigare a infractiunilor din justitiei, cel din urma fiind chiar exclus din magistratura.

Inca de la finalul anului trecut, publicatia noastra a prezentat dovezile care aratau ca judecatorul George Dorel Matei nu avea ce sa caute in dosarul "Toma-Iordan". De la maniera nefireasca in care a fost desemnat in Complet, fiind pus cu mana prin Hotarare de colegiu a CAB (Click aici pentru a citi), de la modul in care a inteles sa judece dosarul, desi era intr-o evidenta stare de incompatibilitate si conflict de interese, George Dorel Matei a dus la capat cauza "Toma-Iordan", transformand o solutie de achitare dispusa la fond in baza art. 16 lit. c) din Codul de procedura penala – "nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea" – intr-o condamnare de aproape 7 ani de inchisoare pentru pretinse infractiuni de luare de mita, a caror sustinere statea doar in declaratii si supozitii.

Astfel cum ne amintim, si cum s-a reclamat in contestatia in anulare formulata la Curtea de Apel Bucuresti,  judecatorul George Dorel Matei s-a aflat in timpul judecarii cauzei sub incidenta cazului de incompatibilitate reglementat de art. 64 alin. 1 lit. f C.p.p., conform caruia: „Judecatorul este incompatibil daca:...f)exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata”.

Starea de incompatibilitate a izvorat, astfel cum am prezentat in editiile precedente, din faptul ca Dan Toma a respins in repetate randuri sesizarile formulate de judecatorul George Dorel Matei in numele tatalui sau la Primaria Sectorului 1. Era vorba despre adresele trimise de pe e-mailul judecatorului Matei, in numele tatalui sau, Marin Matei, la Directia condusa de Dan Toma din PS1, in care reclama presupuse neconformitati ale unei constructii cu 6 etaje edificate in vecinatatea imobilului in care locuia tatal magistratului (Click aici pentru a citi).

Fata de solutia Curtii de Apel Bucuresti, dar si fata de drama prin care au fost nevoiti sa treaca niste oameni, doar pentru ca unul dintre judecatorii Completului care i-a judecat in apel, care culmea a mai si fost bagat in dosar cu mana, nu a inteles sa se abtina de la a se pronunta in cauza, consideram ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, dar si Consiliul Superior al Magistaturii ar trebui sa ia pozitie si sa cerceteze modul in care a fost posibila crearea acestei situatii. O situatie in care doi oameni au ajuns sa faca puscarie aproape 7 luni din cauza nadufului judecatorului George Dorel Matei.

Publicam in continuare minuta judecatoarelor CAB Pastoreanu si Postelnicu in dosarul nr. 1840/2/2019 in care a fost admisa contestatia in anulare:

"In baza art. 426 lit. d) teza a II-a Cod proc.pen.rap.la art.432 alin. 1 Cod proc.pen.admite contestatiile in anulare formulate de catre contestatorii Iordan Razvan Mihai si Toma Dan impotriva deciziei penale nr. 1707/A/19.12.2018 pronuntate de Curte de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Desfiinteaza decizia penala nr. 1707/A/19.12.2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala si dispune rejudecarea apelului.

Dispune anularea mandatelor de executare a pedepsei inchisorii nr. 2773/19.12.2018 si 2774/19.12.2018 si a celorlalte forme de punere in executare emise in baza sentintei penale nr. 858/26.04.2018 pronuntate de Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala in dosarul nr. 43351/3/2015.

Dispune punerea in libertate de indata a contestatorilor Toma Dan si Iordan Razvan Mihai de sub puterea mandatelor de executare a pedepsei inchisorii anulate mentionate anterior, daca nu sunt arestati in alta cauza.

Fixeaza termen in dosarul nou format pentru rejudecarea apelului la data de 26.09.2019, ora 9.00, pana cand se vor cita inculpatii Toma Dan si Iordan Razvan Mihai.

In baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 4.07.2019."

Comentarii

# Goargăș date 4 July 2019 17:39 +17

Un singur cuvânt, semnificativ și din toată inima: jigodii! Nu v-ar mai muri alții înainte, dacă ați facut-o premeditat. Dacă ați fost doar proști, să intrați voi, nemernicilor, la pușcărie. Au ajuns toți handicapații să dispună de soarta oamenilor. Țară de doi bani. Servitori neghiobi, fără coloană vertebrală Râme!

# Cetateanul date 4 July 2019 18:31 +13

Cat mai trebuie sa suportam fiinta imberbului de nota 5? PS Se mai si crede smecher cu al sau "Floare albastra". Si totusi...ceva sesizare din oficiu?

# @Dorel date 4 July 2019 19:39 +1

Furibunda floare Albastra. :-* ,unde sa fie obiectiva, avocat titrat incoruptibil,cu gramatica si legea la zi?

# Zgubilici date 4 July 2019 23:20 +5

E foarte grav! ...Cine le da insa inapoi tot timpul asta si viata si linistea familiilor lor? Poate cei de la u.e. ca tot dicteaza ei ce bine si ce e rau....sa zica dl. KWI daca s-ar fi aflat el si familia sa intr-o astfel de situatie ce ar fi avut de spus...ar fi fost buna o amnistie sau o gratiere, nu? Rog ca doamna ministru de justitie sa sesizeze de indata Inspectia Judiciara, in ceea cel priveste pe dl. Dorel M. care desi trebuia sa se abtina a mai si cautat “culoarul” de a ajunge in completul de apel, asa ca sa-i invete minte pe cei doi care au “ nesocotit” plangerile tatalui sau!

# Zgubilici date 4 July 2019 23:21 +1

E foarte grav! ...Cine le da insa inapoi tot timpul asta si viata si linistea familiilor lor? Poate cei de la u.e. ca tot dicteaza ei ce bine si ce e rau....sa zica dl. KWI daca s-ar fi aflat el si familia sa intr-o astfel de situatie ce ar fi avut de spus...ar fi fost buna o amnistie sau o gratiere, nu? Rog ca doamna ministru de justitie sa sesizeze de indata Inspectia Judiciara, in ceea cel priveste pe dl. Dorel M. care desi trebuia sa se abtina a mai si cautat “culoarul” de a ajunge in completul de apel, asa ca sa-i invete minte pe cei doi care au “ nesocotit” plangerile tatalui sau!

# santinela date 5 July 2019 07:13 +4

Daca asta are mecla de om normal la tartacuta atunci noi sintem verisori cu Papa !

# romanul date 5 July 2019 07:59 +6

Sper ca acest mascarici va primi un sut in partea dorsala, ca va zbura din magistratura! Face de rusine magistratii de buna crediinta!

# Gigel date 5 July 2019 13:10 +1

Cum afirmam anterior: "comisia care soluționează aceasta sesizare, dacă este alcătuită din persoane care se consideră profesioniste, are ocazia sa îndrepte o eroare care până în prezent a prejudiciat bunăstarea și liniștea a doua familii. Știam că statul roman protejează familia, nu o desparte!". Iata ca persoanele care au judecat aceasta contestatie au apreciat importanta probelor intr-un proces (cunostinte elementare in orice litigiu, pe care "judecatorul" Matei a dovedit ca nu le-a dobandit). Ramane de vazut cum isi recupereaza statul cheltuielile judiciare pentru un serviciu public de proasta calitate prestat de "judecatorul" Matei si cum va raspunde acesta pentru abaterea de la legalitatea procedurii judecatoresti si incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii