DOSAR PENAL PENTRU CITU – PSD cere anchetarea premierului Florin Citu pentru folosirea influentei ori autoritatii functiei de conducere pentru obtinerea unui folos necuvenit: “Citu si-a stabilit sediul de campanie in biroul sau de la Guvern si foloseste, in mod necuvenit, resursele si personalul bugetar in lupta sa politica din partid. Acest fapt se circumscrie unei infractiuni de coruptie, mai precis incalcarea art. 13 din Legea 78/2000”

Scris de: L.J.

19.07.2021 16:42
Vizualizari: 4458

DNA trebuie sa ii deschida dosar penal premierului Florin Citu (foto dreapta) pentru posibila comitere a infractiunii constand in folosirea influentei ori autoritatii functiei de conducere pentru obtinerea unui folos necuvenit. Solicitarea privind declasarea unei anchete fata de Citu apartine PSD.


 

Partidul condus de Marcel Ciolacu se refera la documentele aparute in spatiul public in care se devoaleza cum angajati ai Guvernului si logistica Guvernului sunt folosite de Florin Citu in razboiul intern contra liderului PNL Ludovic Orban (foto stanga). Mai exact, este vorba despre o serie de instructiuni trimise de echipa lui Citu catre sustinatorii premierului, prin intermediul unui document ce purta antetul Guvernului si in care se cereau ponturi despre tabara Orban pentru a fi orchestrate atacuri in presa (vezi facsimil).

Conform PSD, Florin Citu ar fi comis infractiunea prevazuta de art. 13 alin. 1 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie: “Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

 

Redam comunicatul de presa al PSD:


PSD solicita institutiilor abilitate sa declanseze de urgenta o investigatie penala cu privire la utilizarea resurselor umane si bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului in campania electorala a lui Florin Citu pentru sefia PNL.

Documentele aparute in presa cu privire la punctajele de comunicare pentru campania interna a premierului Citu, realizate de angajatii Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifica pe deplin o astfel de ancheta, iar in trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul 'Florin Citu candidat pentru presedintia PNL' arata ca premierul Citu si-a stabilit sediul oficial de campanie in biroul sau de la Guvern si foloseste, in mod necuvenit, resursele si personalul bugetar in lupta sa politica din partid.

Acest fapt se circumscrie unei infractiuni de coruptie savarsita de la cel mai inalt nivel al statului roman, mai precis incalcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Conform acestui articol, folosirea influentei ori autoritatii functiei de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sanctioneaza conform legii”.

 

 

Comentarii

# Danut date 19 July 2021 16:57 +33

In Romania exista 2 categorii de penali in randul politicienilor. 1. penalii PSD care sunt vanati, haituiti si aspru pedepsiti chiar si pentru ce nu au facut si 2. penalii PNL, USR sau alti penali marca #resist care au nu raspund în fața legii pentru ca au imunitate cu aprobarea aluia din capul statului.

# imun/teanu date 19 July 2021 17:05 -2

Partidul comunist chinez transmite cel de-al 547 avertisment foarte serios partidului comunist al uniunii sovietice. Ca la vechiul CAP, "tov. Prim, taurul Grigore i-a facut, cum m-ati invatat, o "surpriza" vacii albe, tot p-aia neagra a ...-o".

# Marin date 19 July 2021 18:14 +36

Hai cu Catzu-Matzu la bulau . Pe Dragnea l-au bagat pt. mult mai putin , deci hai cu egalarea ! Il vrem pe Wuhannis la puscarie caci a incalcat Constitutia Romaniei de mai multe ori , plus c anu a dovedit cum e cu cashile , alea 6 ! Cate meditatii a facut , cat a platit la Stat , etc. :eek:

# nae din dealul feleacului date 19 July 2021 19:04 +15

Mai Ciolacule/Ciorolacule tu care n-ai condus in viata o caruta cu doi magari te tii de cioace/cancioace "protestind"pe feisbuceala.Nu te face ca lucrezi,ca ce faci tu este o frectie la piciorul de lemn a lui Prigoana,dar nici ala nu te lasa ca-l zgirii in loc de frectie/masaj.Daca ai probe mergi in instanta,daca nu stai jos ca stai bine,leafa merge da-l naibii de popor acum nu ne trebuie, decit peste ceva ani si pina atunci uita.Ma,voi nu sunteti partide politice,voi sunteti niste slehte.

# Mihaitza date 19 July 2021 22:37 +14

Ciolacu tot anul 2020: " Sa-ti fie rusine Iohannis, sa-ti fie rusine Orban" si atat. Milog. facea de fapt figuratie pentru fraierii de romani ca sa zica lumea ca el face "opozitie" ( controlata). Pai bahhh....daca era Daddy la putere anu' trecut avand Parlamentul de partea lui nici macar "pandemie" nu era in Romania. Nu va iesea tot circul asta care la final va avea drept rezultat inrobirea definitiva a poporului roman si de ce nu chiar disparitia acestuia.Aveti mare noroc ca romanii nu inteleg, nu stiu "sa citeasca in substrat" si nu se prind de ceea ce vreti voi sa faceti cu adevarat cu aceasta tara. Insa...cat de dibaci va credeti, cat de "inteligence", cat de strategi, cat de....cat de... se va intampla la un moment dat ceva,acel ceva va fi imprevizibil si greu de anticipat, va va lua prin surprindere si in final se va darama toata sandramaua. Cu precizie matematica chiar....Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta tara si acest popor greu incercat de dusmani....

# Lita date 20 July 2021 08:38 +32

Dupa ce au facut jocul criminalilor pandemici si au adus tara in genunchi, cameleonii si nevertebratele inca mai incearca sa prosteasca opinia publica. Este doar o chestiune de timp pana cand, pentru doua oara in istorie, urmasii criminalilor nazisti si complicii lor vor fi vanati, capturati si judecati, oriunde si oricat s-ar ascunde.

# Pseudo-opozitie date 20 July 2021 15:59 +1

:eek: :lol: :P :eek: GARGARA IEFTINA!!! Nici macar cit un pekinez nu-s in stare sa sperie pe cineva!!! Vorbe goale, fara noima, fara finalitate... Ati vazut vreo implicare in stringerea de smnaturi pentru Referendumul de demitere a Clocotindei Amar??? NIMIC... SRI le-a pus capastru pe bostane... :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii