DOVADA CA TONI NEACSU A FOST CONDAMNAT ILEGAL – Procurorul Gheorghe Popovici a deschis dosare penale mai multor membri CSM pentru aceleasi fapte pentru care fostul judecator Adrian Toni Neacsu a fost condamnat de Ionut Matei. Fix in perioada in care Neacsu era executat de DNA, Popovici le-a facut dosar Oanei Haineala, Monalisei Neagoe, lui Horatius Dumbrava si Bogdan Gabor. Toti au primit clasare pe "fapta nu exista". Doar Neacsu a fost aranjat la ICCJ (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE

14.02.2019 14:42
Vizualizari: 5363

Document exploziv care demonstreaza ca decizia de condamnare data de completul condus de judecatorul Ionut Matei de la Inalta Curte in dosarul fostului judecator Adrian Toni Neacsu (foto), in prezent avocat la Casa Neacsu, a fost nelegala. Acelasi document releva ca in spete identice au fost pronuntate solutii diferite, iar cei care confirma ca Neacsu nu avea cum sa fie cercetat si condamnat pentru faptele retinute in sarcina sa sunt chiar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Este vorba despre o Nota a Consiliului Superior al Magistraturii intocmita pe baza solicitarii procurorului sef interimar al DNA, Calin Nistor, de avizare a revocarii procurorului Gheorghe Popovici din DNA. Documentul bomba a fost publicat in exclusivitate de revista Qmagazine joi, 14 februarie 2019, si releva modul defectuos in care procurorul DNA Gheorghe Popovici a instrumentat mai multe dosare penale vizandu-i pe Alina Bica, Adriean Videanu, procurori de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, dar si, atentie, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.


Concret, la circa doua luni de la momentul la care fostul judecator si membru CSM Adrian Toni Neacsu a fost trimis in judecata in aprilie 2013 pentru abuz in serviciu de procuroarea Mariana Alexandru – pe motiv ca ar fi falsificat documente justificative pentru a incasa in baza acestora suma de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si asociate aferente unui numar de 48 de zile in care ar fi absentat nemotivat de la serviciu – procurorul Gheorghe Popovici s-a sesizat din oficiu cu privire la alti patru membri CSM. Este vorba despre procurorii Oana Schmidt Haineala, Monalisa Neagoe si Bogdan Gabor, si judecatorul Horatius Dumbrava fata de care Popovici a declansat cercetarile in 4 iunie 2013 (fata de Gabor si Neagoe), respectiv 24 iunie 2014 (fata de Haineala si Dumbrava) pentru abuz in serviciu in forma participatiei improprii, fals intelectual si uz de fals, constand in aceea ca reprezentatii Consiliului mai sus indicati ar fi completat in fals documente interne ale institutiei, in scopul obtinerii unor venituri necuvenite.

Cu alte cuvinte, speta trasa la indigo cu cea a avocatului Adrian Toni Neacsu, care in final a fost condamnat de Completul de 5 judecatori condus de judecatorul Ionut Matei din care au mai facut parte judecatorii Simona Daniela Encean, Florentina Dragomir, Lucia Tatiana Rog si Alina Ioana Ilie la 1 an inchisoare cu suspendare, desi la fond acesta fusese achitat de Completul de 3 judecatori (Click aici pentru a citi).

Nota CSM prezentata de Qmagazine arata ca dupa 5 ani de cercetari in rem fata de fostii membri CSM, mai exact la data de 13 iulie 2018, Gheorghe Popovici a dispus clasarea cauzei in baza art. 16 lit. b) si lit. c) din Codul de procedura penala. Solutia de clasare a lui Popovici a fost insa atacata de trei dintre fostii membri CSM, respectiv Haineala, Dumbrava si Gabor, temeiul clasarii fiind astfel schimbat din art. 16 lit. b) si c) in art. 16 lit. a) care prevede ca "fapta nu exista":

"Exista o contradictie intre considerentele si dispozitivul solutiei de clasare, in sensul ca motivarea are in vederea nedovedirea unor fapte penale si nu analizeaza in detaliu elementele constitutive ale infractiunilor, in timp ce in dispozitiv se invoca temeiuri din care rezulta lipsa de probe sau de vinovatie si existenta unor fapte de alta natura decat cea penala; din actele aflate la dosar a rezultat inexistenta faptelor prevazute in norma de incriminare si pentru care s-au efectuat cercetarile; simplul fapt de a primi diurna nu poate atrage raspunderea penala in lipsa oricaror actiuni sau inactiuni care sa fie apte sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni".

Iata pasaje din Nota CSM privitoare la cazul fostilor membri CSM cercetati de Gheorghe Popovici:*Cititi aici integral documentul CSM

Comentarii

# Pintea date 14 February 2019 16:14 +10

Haineala si Dumbrava trebuiau protejati, ca nu degeaba au servit din greu sistemul. Haineala, nu a redactat noaptea celebra ”erata” primita de la ambasada SUA, pentru a ni-l aduce din nou presedinte pe impuțitul de Basescu? Si tot Haineala, impreuna cu colega Ghica nu se plimbau peste tot in starianate, pe banii CSM si insotite de body-guarzi? Cate abuzuri au comis, nesanctionate nici pana azi.

# De ce mai exista acest procuror ? date 14 February 2019 17:05 +1

Toti aia care si-au luat peste bot "fapta nu exista" trebuiau disparuti de mult ... :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii