DRAGNEA, ARUNCAT LA #REZIST – Judecatoarea Rebecca Zinca Dinu de la Tribunalul Bucuresti va solutiona cererea de eliberare din inchisoare a lui Liviu Dragnea dupa ce s-a cocotat pe scarile Palatului de Justitie ca sa protesteze impotriva modificarilor la Legile Justitiei facute de PSD pe vremea lui Dragnea. Rebecca Dinu a semnat in decembrie 2018, "cu titlu individual", o cerere catre CSM in care solicita apararea independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile lui Liviu Dragnea

Scris de: Elena DUMITRACHE

08.01.2020 17:51
Vizualizari: 4027

Deunazi, Lumea Justitiei a prezentat componenta Completelor care urmeaza sa judece la Inalta Curte si la Tribunalul Bucuresti contestatia la executare, respectiv cererea de habeas corpus formulate de Liviu Dragnea, prin aparatorii sai, avocatii Flavia Teodosiu si Corneliu-Liviu Popescu, prin care se solicita eliberarea de indata din detentie a fostului lider PSD, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Deciziei CCR nr. 417/2019. Daca in cazul Completului nr. 4 de la Inalta Curte, format din judecatorii Ionut Matei, Ioana Alina Ilie si Florenina Dragomir nu au fost prea mari surprize, lucrurile fiind deja stiute, la Tribunalul Bucuresti, astfel cum am precizat inca de ieri, treaba sta cu totul altfel.


 

Concret, judecatoarea Rebecca Zinca Dinu de la Tribunalul Bucuresti are alte activitati si "pasiuni", spre deosebire de judecatorii supremi de la Inalta Curte, cunoscuti ca arunca cu anii de inchisoare, ori ca pronunta hotarari prin care nesocotesc Deciziile CCR, cele mai relevante si recente exemple fiind pe Decizia CCR nr. 417/2019 privind lipsa completelor specializate in materie de coruptie (pe care Matei si Ilie au ales sa nu o respecte de indata, ci sa sesizeze CJUE pentru a intreba daca sunt obligati sa o aplice) – Decizie care este invocata si in contestatia la executare a lui Liviu Dragnea. Activitati si pasiuni care insa ii pot afecta chiar activitatea de magistrat a judecatoarei Dinu.


Mai exact, judecatoarea Rebecca Zinca Dinu de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti – care a fost repartizata sa solutioneze dosarul nr. 65/3/2020 privind cererea de habeas corpus formulata de Liviu Dragnea (avand termen in 17 ianuarie 2020) – este unul dintre magistratii care au iesit pe scarile Palatului de Justitie din Capitala pentru a protesta impotriva reformelor la Legile Justitiei, acuzand clasa politica, in frunte cu Liviu Dragnea, ca atenteaza la legile de functionare ale magistratilor pentru a subordona Justitia politicului. Marturie acestor evenimente sta chiar fotografia pe care o prezentam mai jos, in care judecatoarea Rebecca Zinca Dinu se afla (in partea stanga a imaginii) pe scarile Curtii de Apel Bucuresti (vezi foto). Identitatea judecatoarei Dinu care urmeaza sa judece cererea de habeas corpus a lui Dragnea pentru a decide daca il elibereaza sau nu din inchisoare ne-a fost confirmata de colegi ai acesteia, neexistand niciun dubiu asupra prezentei sale la protestele magistratilor din iarna anului 2017.


Judecatoarea Rebecca Zinca Dinu a semnat "cu titlu individual" o cerere de aparare a independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile lui Liviu Dragnea


Desi la protestul pe scarile Palatului de Justitie la care judecatoarea Dinu a fost prezenta nu s-au lansat atacuri directe la adresa lui Liviu Dragnea ori PSD, acestea au fost mai apoi concretizate prin scrisorile Forumului Judecatorilor din Romania (FJR) si prin demersurile pe care aceasta asociatie profesionala le-a facut in ultimii doi ani impotriva celor care erau direct implicati, prin functia detinuta, in modificarea Legilor 303, 304 si 317 din 2004.

Iar multe dintre aceste scrisori, memorii si cereri de aparare a independentei sistemului judiciar, ce sa vedeti, sunt semnate si de judecatoarea Rebecca Zinca Dinu.

De departe cea mai interesanta actiune facuta de FJR, care poarta si semnatura judecatoarei Rebecca Zinca Dinu, este (atentie!) "Cererea de aparare a independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile recente ale presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, din data de 16 decembrie 2018", trimisa de Formul Judecatorilor din Romania catre Consiliul Superior al Magistraturii, alaturi de semnaturile a peste 700 de magistrati care sustin, "cu titlu individual", solicitarea transmisa de FJR catre CSM.

Printre magistratii care sustin cu titlu individual cererea de aparare a independentei sistemului judiciar fata de declaratiile lui Liviu Dragnea se afla si judecatoarea Rebecca Zinca Dinu (semnatara cu nr. 45 a demersului FJR, astfel cum rezulta din facsimilul 1).


Aceasta nu este insa singura activitate a FJR sustinuta de judecatoarea Dinu care viza modificarile aduse Legilor Justitiei (pentru a caror modificare a fost indelung acuzat Liviu Dragnea). In aprilie 2019, la initiativa Forumului Judecatorilor din Romania, judecatoarea Rebecca Zinca Dinu a semnat "Memoriul pentru respectarea statului de drept in Romania", in care erau aduse critici initiativei Ministrului Justitiei de a modifica Legile Justitiei (vezi facsimil 2).


Cea mai recenta iscalitura pe vreo actiune FJR data de judecatoarea Rebecca Zinca Dinu este pe o scrisoare publica, din august 2019, semnata de Dinu si de peste 2000 de magistrati, si publicata de FJR, in care se precizeaza ca "subsemnatii" 2000 se delimiteaza de asociatiile profesionale de traditie, respectiv AMR si UNJR, care au participat la lucrarile Comisiei speciale parlamentare de modificare a Legilor Justitie (vezi facsimil 3).


Data fiind situatia mai sus descrisa, ne intrebam daca in aceaste conditii se mai poate vorbi despre impartialitate din partea unui magistrat care a semnat "cu titlu individual" un memoriu indreptat direct impotriva celui a carui actiune urmeaza sa o judece?


A incercat sa scape de dosarele de la TMB pe un post de formator la SNG


In final, apreciem ca este de inteles diferenta de abordare dintre judecatorii ICCJ si judecatoarea Dinu de la TMB. Vorbim de generatii diferite doar! In acest sens, este important sa precizam ca judecatoarea Rebecca Zinca Dinu a promovat efectiv la Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala la data de 1 ianuarie 2018, (de la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti), avand in decembrie 2017 o vechime efectiva in functia de judecator de 6 ani si 8 luni (in prezent aproape 9 ani experienta in functia de judecator).

De altfel, deloc de neglijat este informatia ca, in urma cu doar 4 luni, Rebecca Zinca Dinu a vrut sa renunte pentru o perioada de timp la munca de judecator de scaun si a cerut Consiliului Superior al Magistraturii acordul pentru detasarea la Scoala Nationala de Grefieri, pentru ocuparea unui post de formator cu norma intreaga. Cererea i-a fost insa respinsa de Sectia pentru judecatori a CSM pe motiv ca "o eventuala detasare ar amplifica efectele negative ale fluctuatiei de personal, respectiv desfiintarea completurilor in care magistratul a fost repartizat si repartizarea cauzelor celorlalte completuri de judecata, operatiune cu consecinte negative asupra actului de justitie prin suprasolicitarea judecatorilor, care vor primi un numar mai mare de dosare, dar si prin acordarea unor termene mai lungi, afectandu-se celeritatea solutionarii cauzelor si, in mod direct, justitiabilii".


Cu alte cuvinte, oricat de tare si-a dorit sa scape de instanta, de judecarea dosarelor, de motivarea lor, Rebecca Zinca Dinu nu a fost lasata de CSM sa plece pe post de formator la Scoala Nationala de Grefieri, ajungand in prezent sa judece cauza celui fata de care, "cu titlu individual", a solicitat CSM sa apere independenta sistemului judiciar.

Comentarii

# Pintea date 8 January 2020 18:46 +9

Dar este perfect! De ce sa speram intr-o indreptare a lucrurilor? Nu? Duduița a formulat ”Cerere de aparare a independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile recente ale lui L.D...”?? Ati intalnit ceva mai ridicol si mai abstract decat aceste cereri formulate de neavenitii astia care in concret calcă legea si constitutia in picioare, de dimineata pana a doua zi dimineata? Asa ni se mai releva inca un motiv pentru care se doreste lichidarea SIIJ: comenzile politice din justitie si ca sa nu sufere nici un pic executantii servili care sant de toata jena, asa cum sant si duduile de mai sus. Vai de mama ei de justiție!!

# Maria date 8 January 2020 20:20 +5

Indiscutabil este INCOMPATIBILA!Nu cred ca e atât de inconstienta încât sa soluționeze cererea! Exista clar îndoiala rezonabila asupra obiectivității actului de justiție

# Ilie date 8 January 2020 20:36 0

Este evident deja, faptul ca judecatoarea la care face referire articolul, nu il v-a elibera pe Dragnea. Oricine citeste articolul, intelege fara mare bataie de cap care ar fi deznodamantul la cererea lui Dragnea.

# Neanae date 8 January 2020 21:37 +3

QED, Dl Dragnea încă prezintă pericol pentru cizma straina și pentru cine e strivit in timp ce i se bagă in căpușor ca e protejat de pericolul marțienilor! Madam procuror #ista nu a căzut întâmplator pe “țintă”. Are ordin sa țină “dușmanul” stăpânilor coloniei carpatice sub control absolut. De ce? Fiindcă LE E FRICA! Dictatura se întărește încet dar constant. Vor tremura și cei mai fideli care vor scânci ascunși prin colturi. Evident tot ce se face e pentru a rezolva GREAUA MOȘTENIRE și RĂUL PRODUS DE DRAGNEA, DICTATORUL cu bogății infinite și manipulatorul extrem al legilor pentru a scăpa primul de condamnări. Măăăi sa fieeee!

# un mizantrop date 9 January 2020 03:15 +1

Nu mai zic nimic de incompatibilitate, de institutia recuzarii, de statut, demnitate, lege...bun simt, ne-am obisnuit ca magistratii sunt mai presus de toate astea, legea nu-i afecteaza, ca au fost alaptati cu ticalosul "dicton" comunist - brutarul nu vine cu painea de acasa - si daca painea lor e legea, si-o feliaza dupa pofta...Dar, ce naiba, carte are pe ea "magistrata" asta, chiar am ajuns sa faca justitie niste unii scoliti la locul de munca, nu-i trimite nimeni la vreo reciclare (am vrut sa zic reeducare...), sa-si invete macar fisa postului?!

# jude date 9 January 2020 07:02 +3

In loc sa fie data afara din magistratura pentru fapte ilegale, tipa "judeca"pe altii, care le arata cum trebuie sa se desfasoare justitia. Numai intr-o tara de rahat se pot intampla astfel de fapte, o tara condusa de rahati(ratati). Candva vor plati ei toti!

# Antisistem date 9 January 2020 07:41 +1

Cred că nu îşi făcea nimeni iluzii cu eliberarea lui Dragnea! Dacă există un sistem mafiot în România, fix în în justiție îşi face veacul. E cel mai dur şi mai eficient, lucrează cu gir de la Bruxelles şi nu va fi demantelat decât dacă se va repeta ce a fost în decembrie '89.

# santinela date 9 January 2020 07:57 +1

In mod normal ar trebui sa se abtina de la a judeca acest caz,fiind in vadita incompatibilitate dar cine poate sa caute un act de normalitate la vre-un h-rezist din magistratura ?

# banditu coroiu date 9 January 2020 08:03 +3

Singurul lucru pozitiv pe care-l obtine Dragnea cu judecarea cererii este ca face putina miscare de la rahova pana la tribunal, si mai da jos din grasime. In rest.. nimic. Cu un judecator #rebut cu unul #camasa_de_forta si cu unul #securist_pana_la_moarte o sa obtina doar niste hartii cu respingerea cererii pe motiv ca.. nu vrea muschii nostri sa aplicam deciziile ccr. Poate or sa-i foloseasca (hartiile) peste 2 ani la eliberare cand o sa obtina niste despagubiri la cedo, pe care bineinteles ca n-o sa la plateasca judecatorii lu' peste ci tot fraierul platitor de taxe.

# Duke of the Web date 9 January 2020 08:05 +1

Este un caz tipic de incompatibilitate, fiind mai mult decât evidentă existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea judecătoarei este afectată. Cum este cu totul improbabil că cea în cauză va formula cerere de abținere, se impune recuzarea acesteia.

# imun/teanu date 9 January 2020 08:58 +1

Justitia?, "trotuarul trecea chiar prin camera ei de lucru". Cu, acum, avocat "Catalin".

# TIPA date 9 January 2020 14:57 0

Judecatoarea sa de a cu SUBSEMNATUL pt abuzul din dosare.

# TIPA date 9 January 2020 15:00 0

Judecatoarea sa dea cu subsemnatul pt abuzurile din dosare.verificati sa vedeti ...

# vanatorul date 9 January 2020 17:59 0

Eheheheee! Niciodata nu stii de unde sare iepurele! Mai ales cand vanatorul are dotari super specializate si posilbilitati nenumarate de .... ochire.

# Daca e rezist judecatoarea trebuie sa stea acasa date 16 January 2020 23:36 0

Daca e rezist, judecatoarea trebuie sa stea acasa, nucsa intre in proces cu Dragnea. Aveti obraz cit curu calului, rezistentilor. Se intoarce ea roata, fiti pe pace

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii