28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DRAGNEA, LA UN PAS DE LIBERARE – Inalta Curte trebuie sa solutioneze contestatia in anulare formulata de liderul PSD pe motiv de nelegala compunere a instantei. Conform Deciziei CCR nr. 417/2019, deja aplicata in alte dosare, condamnarea lui Dragnea va fi desfiintata intrucat judecatorii ICCJ nu au fost specializati in materia coruptiei si au judecat incalcand conditia instituita de lege, chiar si dupa ce au fost sesizati cu exceptia privind nelegalitatea situatiei in care se aflau

Scris de: E.D. | pdf | print

18 October 2019 16:11
Vizualizari: 4898

Condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, decisa in majoritate de Completul de 5 format din judecatoarele Rodica Aida Popa, Lucia Tatiana Rog, Simona Encean si Luciana Mera, cu opinia separata a judecatoarei Iuliana Rus, in sensul achitarii lui Dragnea, are toate sansele sa devina istorie si sa ramana o pata neagra pe obrazul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care s-a grabit sa judece un dosar politic fara sa tina cont de drepturile fundamentale ale omului. Vorbim despre dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care Inalta Curte a refuzat in mod aberant sa amane judecarea apelului pana la data la care Curtea Constitutionala a Romaniei avea sa se pronunte pe conflictul juridic de natura constitutionala creat in jurul lipsei completelor specializate in materie de coruptie de la instanta suprema.


Avocata Flavia Teodosiu, aparatoarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC, a formulat vineri, 18 octombrie 2019, contestatie in anulare impotriva deciziei de condamnare a liderului PSD, invocand starea de incompatibilitate vadita in care s-a aflat Completul de 5 judecatori in timpul judecarii dosarului nr. 2401/1/2018. Concret, din informatiile noastre, membrii Completului de 5 judecatori sunt reclamati ca au manifestat lipsa de impartialitate atunci cand au decis continuarea judecarii cauzei in ciuda faptului ca la acel moment instanta suprema era parte intr-un litigiu aflat pe rolul Curtii Constitutionale, privitor la lipsa completelor specializate in materie de coruptie de la Inalta Curte.

Este esential de amintit in acest context ca la momentul in care se judeca dosarul lui Dragnea, avocatii au formulat cereri de amanare a solutionarii apelului pana la data la care Curtea Constitutionala se va pronunta pe tema completelor specializate. Judecatoarele Rodica Aida Popa, Lucia Tatiana Rog, Simona Encean si Luciana Mera au decis insa respingerea tuturor cererilor, punand astfel partile in imposibilitatea de a invoca in calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare compunerea nelegala a instantei de apel ori incompatibilitatea de a solutia cauza.

Culmea este ca niciun alt complet de la Inalta Curte nu putea judeca dosarul lui Dragnea, atata vreme cat nu era clarificata problema specializarii judecatorilor in materie de coruptie la CCR, unde instanta suprema era parte in litigiu.

De altfel, motivul care sta la baza contestatiei in anulare formulate de Liviu Dragnea la instanta suprema este chiar Decizia CCR nr. 417 pronuntata de CCR in 3 iulie 2019, pe care Inalta Curte a refuzat sa o astepte, grabind judecata dosarului DGASPC. Constient sau nu, prin indarjirea de a judeca la foc automat dosarul, Completul de 5 judecatori s-a situat astfel intr-o stare de incompatibilitate, intemeiata pe suspiciunea rezonabila ca impartialitatea judecatorilor este afectata, atat timp cat ICCJ se afla in litigiu la CCR cu Parlamentul Romaniei in dosarul in care a fost emisa Decizia nr. 417/2019 si in care isi exprimase deja pozitia fata de aspectele a caror constitutionalitate era in dezbatere, in sensul ca la Inalta Curte nu sunt necesare completele specializate.

Practic, judecatorii Inaltei Curti s-au transformat in judecatorii propriei cauze, refuzand sa amane luarea unei decizii in dosarul Dragnea in care fusese ridicata exceptia de neconstitutionalitate care ii viza.

Or, dupa cum insasi Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat prin Decizia nr. 417/2019, Inalta Curte a refuzat sa aplice legea privitor la constituirea completelor specializate in solutionarea faptelor de coruptie asa cum cerea art. 29 alin. (1) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, constand lipsa completelor specializate in materie de coruptie de la ICCJ.

De retinut este totusi ca actiunea lui Dragnea din instanta nu va fi singulara, caci ne asteptam ca in viitorul apropiat Inalta Curte sa fie bombardata cu tot felul de cereri privitoare la lipsa completelor specializate, in conditiile in care de la cea mai inalta instanta din tara au lipsit completele specializate inca din 2003.

Sursa foto: Agerpres

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 October 2019 17:21 +5

totdeauna dragnea prin avocatii lui au adus legalitatea in mermeleala.mi/ar placea sa iasa afara liber.sint convins ca daca ar schimba/o pe psihedelica motoaca in rochie de cruciata s/ar rezolva si problemele la cedo cu securistii impinsi acolo de ponta.ba dranea,tu ai avut o singura problema,AI FOST PROST CA NU L/AI SUSPENDAT PE JOIANISUL NATIONAL,DEH CA DUPA VORBA AIA ROMANEASCA,,CAPUL FACE CURUL TRAGE,,

# coco date 18 October 2019 18:40 +2

Cei care n-au respectat legea in alcatuirea completelor de judecata trebuie sa plateasca, altfel ne putem gandi ca a fost o intelegere intre judecatori si politicieni sa fie nereguli in derularea proceselor.

# Pintea date 18 October 2019 19:37 0

Ia sa vedem!Cred ca subestimati pe cineva!

# Ultimul Charlot date 18 October 2019 21:24 0

Acum ar fi frumos sa isi ia Barna trei ani de puscarie, si dupa un an sa se constate printr-o decizie de CCR ca este nevinovat, sau judecat abuziv. Iar toti zombi cu telfoane care ies ca oile la mitinguri si striga "fara penali in functii publice", sa scoata sobolanii (judecatorii si procurorii) din instante si parchete pentru toate ororile facute.

# Rori date 18 October 2019 23:09 -2

Dragnea sa faca bine sa stea la parnaie ca si asa in toti cei 2 ani jumate cat a stat la guvernare nu s-a gandit decat la curul lui si atat, numai cum sa faca sa-i fie lui bine dar fara sa se atinga prea mult de sistemul ticalos care a dat condamnari pe banda rulanta indiferent de probe. De ce numai unora sa li se faca dreptate( doar vipurilor) si prostii de rand sa stea in puscarii condamnati pe nedrept?! TOATE completurile din TOATA tara au fost ilegale si presa se preocupa doar de Dragnea si Udrea ? Dar restul miilor condamnati ilegal ba pe protocoale secrete ilegale ba de completuri ilegale? ? Cand DREPTATEA se face SELECTIV iese o mafioteala si mai mare !!!

# TIPA date 19 October 2019 16:45 +1

DRAGNEA SA INVOCE MOTIVELE GASITE DE NEACSU SI SA DEPUNA SI RECURS IN CASATIE IN TERMEN SA UZEZE DE TOATE CAILE CONCOMITENT SI TOATE MOTIVELE.

# TIPA date 19 October 2019 16:46 +1

"Potrivit instantei de contencios administrativ, hotararile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate in Monitorul Oficial. Potrivit art 11 alin 1 din Legea nr. 24/2000, actele administrative cu caracter normativ intra in vigoare doar de la momentul publicarii lor in Monitorul Oficial, pana atunci ele neexistand juridic si neputand produce nici un efect. Ca totul sa fie frumos pana la capat, Curtea Constitutionala insasi (Decizia nr 685/7 noiembrie 2018, par. 127 si 142) stabileste ca hotararile Colegiului de conducere a ICCJ in ce priveste completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ. Concluzia e simpla, completurile de 5 judecatori de la ICCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite in baza legii, caz evident de contestatie in anulare”, a scris Toni Neacșu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva