DRAGNEA SE DUCE LA CCR – Inalta Curte a admis cererea fostului presedinte al PSD Liviu Dragnea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala: „Contestatia impotriva executarii hotararii penale se poate face cand se iveste vreo impiedicare la executare”. ICCJ a mentinut respingerea contestatiei la executare in dosarul DGASPC Teleorman (Minutele)

Scris de: V.B.

25.05.2020 17:58
Vizualizari: 5788

Una calda, una rece pentru fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea (foto). Luni, 25 mai 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins lui Dragnea o actiune prin care solicita eliberarea din inchisoare, unde se afla in urma aberantei condamnari primite in cauza DGASPC Teleorman. Pe de alta parte, aceeasi instanta suprema i-a admis fostului lider social-democrat o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei.Cele doua hotarari au fost pronuntate de catre judecatorii supremi Horia Valentin Selaru, Francisca Vasile, Rodica Cosma, Ioana Alina Ilie si Andrei Rus.

Refuzul a fost pronuntat de ICCJ cu ocazia judecarii unei contestatii la o contestatie la executare. Mai exact, Dragnea a contestat sentinta din ianuarie 2020, prin care ICCJ ii respinsese contestatia impotriva executarii pedepsei primite in dosarul angajarilor fictive.


Iata mai intai minuta din 25 mai 2020 (dosar nr. 393/1/2020):


Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020.

In baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedura penala, obliga contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

In baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala, onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 79 lei, ramane in sarcina statului.

Definitiva.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 mai 2020”.


Redam si minuta de la 30 ianuarie 2020 (dosar nr. 11/1/2020):


Respinge contestatia formulata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva executarii sentintei penale nr. 377 din 21 iunie 2018 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 2628/1/2016, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 142 din 27 mai 2019 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Completul de 5 Judecatori pronuntata in dosarul nr. 2401/1/2018. Obliga contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 79 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 30 ianuarie 2020”.


Dupa cum spuneam, singura consolare a lui Dragnea este ca ICCJ i-a admis cererea de sesizare a CCR. Fostul presedinte al Camerei Deputatilor ridicase exceptia de neconstitutionalitate a articolului 598, alineatul (1), litera c), teza a doua din Codul de procedura penala, care prevede urmatoarele:

Contestatia impotriva executarii hotararii penale se poate face cand se iveste vreo impiedicare la executare”.


Nu toti judecatorii din complet au fost de acord cu sesizarea CCR, dupa cum puteti citi in minuta cauzei nr. 393/1/2020/a1:

Cu majoritate,

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020.

Dispune sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate invocata.

In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Definitiva.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 mai 2020.

Cu opinie separata, in sensul respingerii, ca inadmisibile, a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020.

Comentarii

# Hades date 25 May 2020 18:06 +41

Dragnea, deținut politic ! Eliberați-l pe Dragnea !

# Marian date 25 May 2020 18:25 +12

De unde vine această ură și dispreț față de acest om?Există cineva peste capul justiției care decide că acest om nu are dreptul legal la apărare, cui îi este frică de acest om dacă este lăsat în libertate. Oare mai este justiția oarbă.....

# NM date 25 May 2020 18:40 +4

nu am nimic cu Dragnea, mai mult votez de 30 de ani cu PSD, dar pe o parte isi merita soarta a avut toata puterea in mana putea sa bage raspunderea magistratului, putea sa modifice codul penal....nimic nu a vrut sa faca, e uite ca nu prea merge prea mult cu ulciorul si acum suporta nesimtirea care a avut o in el. baga raspunderea nimeni nu avea curaj sa il condamne asa ca sa stea si sa suporte

# Cornelia Calcan date 25 May 2020 18:48 +4

Cui îi este frică de acest om și dece? A omorât pe cineva? Așteptăm dreptate de la CCR!

# DODI date 25 May 2020 18:49 +6

În mintea lui ciolaniSS și a slugilor sale nici o ilegalitate nu este prea mare pentru a înfiera PSD și pe dl. Dragnea cel care și-a permis să arate românilor adevărata față a hidrei poPULArilor europeni și pupincuristului lor salamul de Sibiu. De asemenea îngrijorarea nulităților promovate de ciolaniSS este enormă așa că vor comite orice aberații pentru a împiedica aplicarea corectă a legilor în România și o judecată corectă a oricărui român. Să nu uităm rolul nefast pentru țară a SRI.

# escu date 25 May 2020 18:52 +12

Pariu, Dragnea va fi plimbat prin instanțe până ce execută toată sentința sau aproape toată sentința. Așa au dictat cei care conduc din afară destinele coloniei România. La alții, cum este Nutzy Udrea, s-a putut reface cercetarea și judecarea procesului, la Dragnea NUUUU. De asemenea, Videanu s-a bucurat de NUP-uri pe bandă rulantă iar la Băsescu-Petrov și turnător, încă se mai analizează dacă a mințit națiunea și instituțiile statului sau nu. Deci, tot ce este PeeeSeeeDeee trebuie să meargă la mititica, iar de alții justiția nu se poate apropia. A se vedea cazul Flutur, negustorii de sclavi, mituitorii S. Pintea etc.

# Adriana date 25 May 2020 19:01 +2

Ura și disprețul față de Dragnea vine de la iohannis.

# Mihaela Gaitanaru date 25 May 2020 19:21 +2

Justitia nu e doar oarba, ci si ticaloasa! Daca Dragnea va castiga la CEDO , pe multi are sa popeasca si el!

# Baran Gheorghe date 25 May 2020 20:04 +17

Pricepuți odată ca tot ce s a opus vânzării României si românismului a fost suprimat . Sfârșitul lui Dragnea a fost declarația ca nimic nu va pleca din România decât cu un pret corect. Dar, ce este românesc nu pierdere.... si nici nu va pieri . Comparativ, sa vedem ce vor mai păți prietenii noștri sârbii,cei care au declarat că nu vor ceda rezervele de Liviu, ca le vor pune în exploatare doar la un pret corect!!??. .

# Ro man date 25 May 2020 21:24 +1

Dragnea a platit pretul pentru curajul sau . Pun pariu ca a facut totul pentru a arata romanilor balaurul cu multe capete ,care tine Romania captiva. Nu se astepta insa, la atata nepasare din partea romanilor. Credea ca a deschis in sfarsit cutia Pandorei si romanii vor deschide ochii... dar s-a inselat...romanilor nu le pasa de soarta lor.

# Neanae date 25 May 2020 21:41 +1

Liviu Dragnea are un singur defect! Iubita lui, Irina e foarte frumoasa și foarte inteligenta ... :-) ✌️ Dumnezeu sa-i ajute pe amândoi trăiască sănătoși zile frumoase. Țara asta nu merita un adevărat leader, e popor fără Cap! Ce avea in minte “mustăciosul” a deranjat colonizatorii și cu#rvele politicii românești (evident PROASTE). DRAGNEA LIBER! Cine l-a condamnat la comanda este “una din alea PROASTE” - asta nu înseamnă ca cine le-a plătit este deștept. Nooo, e și el o alta cu#rva bețiva și grasa! Totul e putred ... nu numai in Danemarca!

# Tipa date 25 May 2020 21:59 +8

Dragnea, deținut politic ! Eliberați-l pe Dragnea ! Poate pricepe si poporul roman ca si- a condamnat conducatorul patriot si a votat dusmanii acestui neam, dreapta pagana. Ca sa - l fi suspendat pe Iohanis , sa fi fost votate si initiata legislatia dorita era nevoie de majoritate.Securistii din psd si pucistii executau pt sistem la fel ca si Tariceanui.Tudorel a tergiversat totul ca sa fie asigurata condamnarea lui Dragnea. Acum popor roman stai cu botnite la gura, nu liber cum te- a lasat Dumnezeu, inghite blasfemiile paganilor, lepadarea de Hristos si voteaza cu "inteligenta" comunistii liberali .

# Lita date 25 May 2020 22:29 +3

Sesizarea CCR ofera o firava raza de speranta. Condamnarea patriotului Liviu Dragnea a fost decisa in exteriorul tarii. Miza pare complexa, dar partea vizibila este controlul resurselor naturale strategice si introducerea lor in circuitul global cu ignorarea intereselor legitime ale Romaniei.

# Tipa date 25 May 2020 23:08 +3

CCR sa- si spele pacatul de a- l fi trimis pe Dragnea la puscarie prin tergiversarea pronuntarii. REZULTATUL? O ROMANIE arestata la domiciliu, cu botnite pe gura, experimentul unor scelerati disperati sa prelungeasca perioada covid.Daca pana si OMS sluga ocultei zice ca mastile nu ne protejeaza ci ne imbolnavesc si ca nu este sigur ca va fi al doilea val de covid ...in timp ce guwernerul cu securistii sunt disperati sa- si decimeze poporul cu botnite pe chip si ne explica ca vin valuri de covid...doar in Romania.... Ce popor am ajuns de votam partide ce ne inchid bisericile, ne scot din biserici afara , vor sa blasfemieze sfanta impartasanie , vor sa ne oblige sa ne lepadam de Hristos, ne acopera chipul lasat de Dumnezeu cu botnite fix in casa Domnului, sub pretext de covid, ne anuleaza sfinte traditii ortodoxe, ne inmormanteaza in saci , nu dupa sfanta randuiala a legii lui Hristos?

# Tipa date 25 May 2020 23:17 +3

Ne inmormanteaza Arhierei in saci , legati fedeles , cu sicriul inchis si ne aliniem in turma tacand.De unde stim popor credincios ca am inmormantat un crestin ortodox , ca trupul era al lui Pimen, daca am tacut si n- am cerut inmormantare ortodoxa ? De cand un popor majoritar ortodox accepta inmormantari si ritualuri pagane? De cand aliniati cu botnite indrazneste poporul sa atinga icoana lui Hristos cu mana si nu cu buzele de frica unor pagani? Ce -ti face tie popor roman paganul sau doctorul daca Hristos nu ingaduie a te vindeca? Un suflet bolnav nu salasluieste in trup sanatos decat din mila lui Dumnezeu, de care ne spun paganii sa ne ferim, sa il hulim in numele a lui covid , a nimic.

# Vlad date 26 May 2020 11:22 -10

Un hot! A capusat tot ce a prins, isi merita soarta.

# Tipa date 26 May 2020 12:34 +4

PSD SA -I DEA EJECT lui ciolacu si conducerij actuale a PSD pupatoare de cu... ri securiste tradatoare de neam si tara.Daca il suspendati pe iohanis si schimbati sefii serviciilor, faceti curatenie si in justitie , faceti pipi si pe directivele ue. Puneti un patriot cu vana la conducerea PSD NU SLUGI OBEDIENTE GLOBALISTE.

# Tipa date 26 May 2020 12:38 +3

PSD sa introduca motiune de cenzura si sa - i dea eject guwernerului cretinocovid.

# curteanul date 27 May 2020 18:39 +2

Una calda,una rece uite asa timpul mai trece. Drum bun cale batuta! Se stie raspunsul ograzii politice.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii