DREPT LA REPLICA – Seful DNA Constanta Andrei Bodean reactioneaza dupa cele mai noi achitari: „Dosarul a fost trimis in judecata in iulie 2018, cand nu indeplineam functia de procuror-sef. Am fost delegat in functie in 1 octombrie 2018. Nu am verificat si nici nu puteam sa verific respectivul rechizitoriu, sub aspectul legalitatii si temeiniciei, in luna iulie 2018”

Scris de: V.B.

28.11.2019 19:18
Vizualizari: 3334

Urmare a publicarii pe Lumea Justitiei, in data de 27 noiembrie 2019, a articolului „CATASTROFA DNA – Procurorul-activist Ciprian Bodu de la DNA Constanta a incasat 10 achitari pe 'fapta nu exista' si 4 pe 'fapta nu este prevazuta de legea penala' intr-un dosar de abuz in serviciu, fals si delapidare. Penibilul rechizitoriu a fost confirmat de seful DNA Constanta, #rezistentul Andrei Bodean. Ciprian Bodu a intrat in DNA direct de la parchet de judecatorie, luandu-si gradele fara sa activeze la parchete superioare. Bodu a comis-o si in dosarul lui IPS Teodosie (Minuta)” (click aici pentru a citi), procurorul Andrei Bodean (foto), seful DNA Constanta, ne-a trimis un drept la replica, in care face o serie de precizari privind confirmarea rechizitoriului la care se face referire in articol.


Publicam in continuare dreptul la replica emis de procurorul Andrei Bodean fata de articolul amintit:


Drept la replica


Referitor la articolul publicat in 27 noiembrie. pe site-ul www.luju.ro, cu titlul ”CATASTROFA DNA – Procurorul-activist Ciprian Bodu de la DNA Constanta a incasat 10 achitari pe „fapta nu exista” si 4 pe „fapta nu este prevazuta de legea penala” intr-un dosar de abuz in serviciu, fals si delapidare. Penibilul rechizitoriu a fost confirmat de seful DNA Constanta, #rezistentul Andrei Bodean. Ciprian Bodu a intrat in DNA direct de la parchet de judecatorie, luandu-si gradele fara sa activeze la parchete superioare. Bodu a comis-o si in dosarul lui IPS Teodosie (Minuta)” fac urmatoarele precizari:

Pentru o corecta informare a cititorilor site-ului www.luju.ro, va aduc la cunostinta ca dosarul la care se face referire in articolul mentionat a fost trimis in judecata in luna iulie 2018, atunci cand NU indeplineam functia de procuror-sef al Serviciului Teritorial Constanta in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Am fost delegat in functia de procuror-sef al ST Constanta in 1 octombrie 2018, moment in care am preluat si atributia verificarii si confirmarii solutiilor colegilor mei.

Prin urmare, NU am verificat si de altfel nici nu puteam sa verific respectivul rechizitoriu, sub aspectul legalitatii si temeiniciei, in luna iulie 2018.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 29 November 2019 00:24 +1

Frumos este că s-a dat curs unui drept la replică. Face parte din acea disciplină a dialogului, a conflictului de idei, a polemicii constructive, a egalității argumentative de tipul teză - antiteză, noțiuni pe care unii Ayatollahi din capu' satului vor să le reducă la condiția de noțiuni utopice.

# santinela date 29 November 2019 07:38 0

Intelegem ca nu erai atunci sef si nu ai avizat TU dar se pune urmatoarea intrebare- ce ai facut de cind ai venit sef ? Adica vazind achitarile astea demne de "risul curcilor" procurorii aia care au "facut" astfel de dosare mai sint in activitate la tine,nu i-ai verificat si sanctionat ? Adica ti astfel de nulitati in functie ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii