DREPT LA REPLICA – Tribunalul Bucuresti reactioneaza dupa aparitia articolului privind reteaua WiFi "muiepsd" din instanta: "Niciun angajat al Departamentului IT al TMB nu are in administrare echipamente care sa permita configurarea unei retele publice WiFi. La nivelul TMB nu a existat si nu exista o retea publica wireless WLAN-WI-FI. Personalul TMB si al judecatoriilor arondate beneficiaza de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispozitie de catre MJ si STS"

Scris de: L.J.

15.05.2019 13:16
Vizualizari: 4125

Urmare a publicarii articolului in editia de marti, 14 mai 2019, sub denumirea "POLITICA IN TRIBUNALUL BUCURESTI – Revoltator: O retea publica WiFi activa in interiorul Tribunalului Bucuresti a fost denumita "muiepsd". Justitiabilii si avocatii care s-au aflat in instanta s-au alarmat cand au vazut ce retea de internet acopera zona. Avocata Flavia Teodosiu, care o apara pe vice-premierul PSD Sevil Shhaideh, ne-a declarat: "Vom sesiza CSM si Inspectia Judiciara", purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti care este si presedintele instantei, judecatorul Laura Radu, ne-a remis un drept la replica legat de continutul articolului.


 

Conform precizarilor conducerii TMB, niciun angajat al Departamentului IT din cadrul instantei nu are in administrare echipamente care sa permita configurarea unei retele publice WiFi, precizand ca in Tribunalul Bucuresti nu a existat si nu exista o retea publica wireless. Totodata, in dreptul la replica se precizeza si faptul ca personalul Tribunalului Bucuresti, precum si judecatoriile arondate acestuia, beneficiaza de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispozitie de catre Ministerului Justitiei si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Publicam integral dreptul la replica, astfel cum ne-a fost comunicat:

Precizarile TMB la intrebarile punctuale ale redactiei Lumea Justitiei

Diferit de dreptul a replica publicat mai sus, conducerea Tribunalului Bucuresti ne-a raspunsul la intrebarile puse inainte de publicarea articolului mai sus indicat.

Publicam in contiuare raspunsul acordat de presedinta Tribunalului Bucuresti judecatoarea Laura Radu publicatiei Lumea Justitiei:

"Ca urmare a solicitarii transmise Tribunalului Bucuresti, inregistrata la Biroul de Informare si Relatii Publice sub nr. 342/L/BIRP/14.05.2019, va aducem la cunostinta ca relativ la situatia semnalata de dvs. au fost efectuate verificari de catre Departamentul Informatic al instantei, constatandu-se urmatoarele:

La nivelul Tribunalului Bucuresti nu a existat si nu exista retea de internet de tip wireless WLAN-WI-FI.

Raspunsul pentru prima intrebare indicata de dumneavoastra in cerere este in sensul ca o retea precum aceea din fotografiile afisate in articolul jurnalistic se poate configura/crea cu ajutorul unui smartphone/laptop cu router, de catre orice persoana aflata in interiorul/vecinatatea Tribunalului Bucuresti, care are posibilitatea sa o denumeasca oricum doreste

O retea wireless (Wi-Fi) WLAN este o retea fara fir, locala, extinsa pe arii limitate, in functie de echipamentele folosite si de puterea acestora. Aceasta foloseste un spectru de frecvente radio care nu au nevoie de licenta, deci nu necesita aprobare pentru utilizare/emitere.

Retinand aspectele anterior detaliate, evidentiem faptul ca evenimentul se poate repeta atat timp cat se permite intrarea in incinta tribunalului cu tehnologie informatica in genti, posete sau buzunare.

In ceea ce priveste a doua intrebare din cuprinsul sesizarii formulate de dumneavoastra precizam ca nu exista o persoana responsabila la nivelul Tribunalului Bucuresti, avand in vedere raspunsul formulat la intrebarea precedenta.

Relativ la intrebarea finala prin care ati solicitat a vi se preciza ce masuri vor fi luate fata de reprezentantul institutiei care a denumit in acest fel reteaua de Wi-Fi a Tribunalului Bucuresti subliniem faptul ca nu este cazul sa fie adoptate masuri avand in vedere ca Tribunalul Bucuresti nu gestioneaza o retea de Wi-Fi.

JUDECATOR MIHAELA-LAURA RADU,

PRESEDINTELE TRIBUNALULUI BUCURESTI"

Comentarii

# Hotspot date 15 May 2019 14:10 -2

Pentru elucidarea misterului, telefoanele Smartphone au o funcție numita Hotspot care permite sa poata fi configurate ca orice retea WIFI, inclusiv numele (SSID), in acest caz -******psd. Deci, oricine din sala ar fi putut face asta a.i sa apara in lista retelelor WIFI disponibile.

# Bula telefonistu' date 15 May 2019 14:54 -1

Asa o fi? Pe telefonul meu apare, in optiunea hotspot mobil, numai pornit/oprit. Si setarea implicita este de acces cu parola, nu liber. Iar orice indivit cu toata tigla pe casa isi seteaza hotspotul pentru acces restrictionat , nu liber, ca nu vrei sa-ti consume altii datele...

# Hotspot date 15 May 2019 15:34 +4

Mai cauta prin setari si o sa găsești si cum se poate redenumi SSID-ul. In poza se vede un lacatel, deci reteaua era securizata, implicit pe baza de parola, deci cu acces restricționat. Adica nu la liber. Pai daca nu stii parola cum o accesezi? Cum ii consumi datele? Dă...ă... Probabil un #rezist si-a găsit o nouă joacă. Imi pare rau sa constat cum unii comentatori, mai putin avizati, pica atat de usor in plasa...

# DODI date 15 May 2019 15:26 +2

De regulă acolo unde apare o mârșăvie (fraudarea alegerilor, aplicații cu ...UE PSD, etc.) cei care fac și tac sunt cei din STS. Să nu credem că prin plecarea generalului opriș (înstelat de hăhăilă și trimis de ciolanis într-o pensie nesimțită) s-a schimbat ceva la STS. Doar urmează alegeri în acest an. Și practicile SRI+STS=LOVE vor continua. Din această cauză implicarea PSD cu numărătoarea paralelă este mai mult decât necesară. De asemenea dl. Dragnea să NU repete jocul dublu al lui ponta care, primind ordin pe unitate, a acceptat rapid alegerea lui ciolanis deși aceasta era rezultatul unei furturi ordinare de voturi.

# gelu date 15 May 2019 14:20 -3

Vrajala, TB o da la intors. Principala vina o poarta in acest caz noua Minsteriasa a Justitiei care n-a taiatat in carne vie in aceasta chestiune. ceea ce era de asteptat deoarece madama Bircal e fan #rezist via SIE. Ministeriasa fiind foarte preocupata sa-i anunte pe suporterii #rezist din 5 in 5 minute ce acte a mai semnat, ce a pus la posta, ce raspunsuri a primit in problema extradarii lui Mazare. Comportandu-se de parca Mazare i-ar fi fost cel mai mare dusman.

# gelu date 15 May 2019 14:59 0

A doua dovada ca Birchallau e #rezist. Nu stie bucataria interna de la CSM si n-o intereseaza totul este ca procurorii securisti sa poata sa-si faca de cap si-n continuare. "Daca am vreo ambitie, este sa incercam să redam justitiei acel statut special pe care il merita. Nu stiu toata aceasta bucatarie interna. Observ destul de multa tensiune. Promit că, daca e nevoie, o sa am un dialog individual cu dvs. Rugamintea mea e sa nu planeze niciun semn de intrebare asupra rezultatelor finale ale subiectelor de pe ordinea de zi", a spus Ana Birchall în ședința CSM. "

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii