DUSMANII SIIJ SI-AU LUAT-O RAU IN FREZA – Doar o treime dintre magistrati vrea desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. 2.170 de judecatori si procurori au votat impotriva SIIJ, iar alti 451 pentru mentinerea SIIJ. Restul de pana la 7.000 de magistrati romani au refuzat sa intre in jocul politic al ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Halucinant: esecul de proportii al contestatarilor SIIJ a fost prezentat de propagandisti ca o mare victorie

Scris de: George TARATA

04.12.2019 15:50
Vizualizari: 7724

Iata cum arata o manipulare: desi au suferit un esec de proportii, dusmanii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) au prezentat infrangerea ca pe o mare victorie. Fel de fel de publicatii care au servit in ultimii ani “Binomul DNA-SRI” au lansat in spatiul public miercuri, 4 decembrie 2019, o asa-zisa stire cu un titlu manipulator in care se anunta ca peste 80% dintre magistrati vor desfiintarea SIIJ. Realitatea este insa cu totul si cu totul alta. Cei care vor distrugerea sectiei speciale nu reprezinta 80% dintre magistrati, ci doar o treime dintre judecatorii si procurorii romani.


 

Astfel, o serie de site-uri au publicat stiri cu urmatoarele titluri: “Aproape 83 la suta dintre judecatori si procurori sustin desfiintarea controversatei Sectii de anchetare a magistratilor”; “Forumul Judecatorilor: Peste 82% dintre magistrati vor desfiintarea Sectiei Speciale”; “Forumul Judecatorilor: 80% dintre magistrati s-au pronuntat pentru desfiintarea Sectiei speciale”. Cine citeste aceste titluri ar crede ca desfiintarea SIIJ este ceruta de o majoritate covarsitoare a judecatorilor si procurorilor romani, mai exact de peste 80% dintre acestia. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa, caci cei care cer desfiintarea SIIJ reprezinta doar circa 30% dintre magistratii romani, multi dintre ei obisnuiti ai protestelor de pe scarile instantelor impotriva Legilor Justitiei. Restul de 5.000 de judecatori si procurori nu s-au pronuntat impotriva Sectiei! Dovada sta chiar in datele statistice existente in articolele cu titlurile de mai sus.

 

Uriasa manipulare: infrangerea a devenit victorie


Concret, procentajul prezentat in respectivele articole, cel de peste 80%, se refera doar la acei magistrati care au acceptat sa intre in jocul politic al ministrului Justitiei Catalin Predoiu si au facut adunari generale sau consultari in care s-au pronuntat pentru mentinerea sau desfiintarea SIIJ. Mai exact, conform informatiilor aparute in presa Sistemului, asociatia Forumul Judecatorilor a centralizat 2.621 de voturi ale magistratilor care au facut adunari generale sau consultari pe tema SIIJ. Rezultatele au fost urmatoarele:

-2.170 de magistrati au votat pentru desfiintarea SIIJ (82,79%);

-210 pentru mentinerea SIIJ (8,01%);

-241 pentru amendarea legislatiei privind functionarea SIIJ (9,19).

 

Defalcat, situatia arata ca 1.934 de procurori si-au exprimat opinia privind soarta SIIJ:

-1.653 pentru desfiintarea SIIJ (85,47%);

-137 pentru mentinerea SIIJ (7,08%);

-144 pentru amendarea legislatiei privind functionarea SIIJ (7,45%);

De asemenea, 687 de judecatori si-au expimat punctul de vedere in legatura cu SIIJ:

-517 pentru desfiintarea SIIJ (75,25%);

-73 pentru mentinerea SIIJ (10,63%);

-97 pentru amendarea legislatiei privind functionarea SIIJ (14,12%).

 

Toate aceste date au fost prezentate de presa de propaganda cu titluri precum cele amintite mai sus, ca si cum cum peste 80% dintre magistrati vor desfiintarea SIIJ. Problema este ca acest procentaj nu reprezinta 80% dintre magistratii din intreaga tara, ci doar 80% dintre cei 2.621 de judecatori care au facut adunari sau consultari pe tema SIIJ. Iar cei 2.170 de magistrati care au votat pentru desfiintarea SIIJ sunt doar o treime din numarul magistratilor care activeaza in Romania.

Dupa cum se stie, numarul judecatorilor si procurorilor romani depaseste 7.000, iar dintre acestia doar 2.170 s-au exprimat impotriva SIIJ. Ceea ce inseamna aproximativ 30%. Restul de 5.000 de magistrati, bravo lor, au refuzat sa intre in jocul politic al ministrului Justitiei Catalin Predoiu, alegand sa respecte legea, nu sa incerce sa o schimbe. Practic, prin pozitia lor, 5.000 de magistrati au aratat ca nu au nicio problema cu existenta SIIJ si ca nu doresc sa ia parte la demersul politic al ministrului Predoiu. Aceiasi 5.000 de magistrati au inteles si ca daca au propuneri de modificari pe Legea de functionare a SIIJ, se vor pronunta in cadrul legal, prin intermediul CSM, in eventualitatea in care li se va cere opinia pe un proiect de lege ce va fi inaintat Consiliului Superior al Magistraturii.

Concluzionand: informatii potrivit carora peste 80% dintre magistrati vor desfiintarea SIIJ sunt cat se poate de false si de manipulatorii. Realitatea este ca doar 2.170 de magistrati vor desfiintarea SIIJ, adica doar 30% din numarul total al judecatorilor si procurorilor, restul de 5.000 de magistrati refuzand sa intre in jocul politic al ministrului Justitiei Catalin Predoiu si sa se exprime impotriva SIIJ.

Ca sa nu mai spunem ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, cea mai importanta instanta din tara, unde activeaza magistratii cei mai experimentati, s-a declarat de acord cu mentinerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

 

Mai jos puteti vedea cateva titluri aparute in presa Sistemului cu manipularea ca peste 80% dintre magistrati, si nu dintre magistratii care au facut adunari generale sau consultari, ar cere desfiintarea SIIJ:

 
Comentarii

# marinescu mihaela date 4 December 2019 16:02 +9

Impotriva SIIJ ? AU VOTAT .....SMENARII ! Care se simte deranjat de afirmatii ? Stau la dispozitie , cu inscrisuri , sentinte, ordonante .modus operandi " ne cacam pe el de cetatean . Noi suntem magistrati , adica Dzeu pe pamant "

# Marcel date 4 December 2019 17:48 +4

Au votat pentru desfintarea SIIJ slugile obediente ale NAZISTULUI DE LA COTROCENI si a NEO LEGIONARILOR CU EPOLETI!

# Secara Nela Mirela date 4 December 2019 18:13 +7

Cei care sau pronuntat pentru desfintarea SIIJ sunt acei judecatori si procurori care au facut abuzuri asupra cetatenilor si doresc in continuare sa aiba posibilitatea sa o faca fara sa raspunda in fata nimanui . Daca sunt asa corecti si respecta legea de ce se tem????

# Ioana M. date 4 December 2019 20:51 0

De vina e Ministerul Justitiei pentru lipsa de transparenta. Trebuia sa afiseze cifrele pe site ul oficial !

# Edelweiss - Ivory Tower Resident date 4 December 2019 21:04 +8

Nu, dragilor contestatari! SIIJ NU VA FI DESFIINȚATĂ ci va fi... acaparată și disciplinată. Cu o conducere și cu un personal atent selecționat, cu toții ... „vertraute Kameraden”, SIIJ se va transforma într-una dintre cel mai desăvârșite măciuci judiciare inventate vreodată într-o satrapie. Una față de care fosta secție a Lulutzei din DNA va părea doar un fel de suzetă cu Milumil, pentru bebelași înțărcați la 7 ani./// AM (pre)ZÂS!

# De ce dracu` astia iau pensii speciale ? date 4 December 2019 21:34 +1

La noi legile sunt discriminatorii maxim ! Ba parazitiilor, nu ma intereseaza ca esti de la servicii , armata , justitie : te-ai dus acolo ca-ti place (se presupune) meseria ; cum bizda ma-tii te gandisi ca tu iesi la pensie ca munca ta , dupe, 20 de ani , e mai bengoasa decat a unui chirurg sau miner , etc ? Legea asta cu pensii speciale este sigur-sigur neconstitutionala !!! :eek:

# santinela date 5 December 2019 07:54 +2

Pai daca vezi in poza pe Camelia si Danilet, este suficient sa te apuce greata !

# mahnita gaina securista date 5 December 2019 11:06 +2

Nu doar de la cei doi te apuca greata. Cum pui picioru in instanta, deja vomezi la intrare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii