EXCLUSIV: SORINA PINTEA A PICAT LA JUDECATOARELE LUI RARINCA – Contestatia fostului ministru al Sanatatii impotriva arestului preventiv va fi solutionata de judecatoarele Risantea Gagescu si Corina Cornelia Mindrila de la Curtea de Apel Bucuresti. Gagescu este judecatoarea care a achitat-o pe Mariana Rarinca in inscenarea DNA cu pretinsul santaj la Livia Stanciu. Judecatoarea Mindrila a tinut-o pe Rarinca in arest

Scris de: B.G.

05.03.2020 13:01
Vizualizari: 9358

Contestatia formulata de fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea impotriva masurii arestului preventiv dispuse de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care este acuzata de DNA de o presupusa luare de mita se va judeca vineri, 6 martie 2020, la Curtea de Apel Bucuresti. Iar, conform informatiilor oferite de reprezentantii Curtii de Apel Bucuresti pentru Lumea Justitiei, completul care va decide daca Pintea va ramane dupa gratii sau nu este format din doua judecatoare care au intrat in trecut in dosarul pensionarei Mariana Rarinca (foto dreapta). Este vorba despre Risantea Gagescu (foto stanga) si Corina Cornelia Mindrila.


 

Risantea Gagescu are in sistemul judiciar o reputatie de magistrat corect, care judeca exclusiv pe baza probelor din dosar, nu asculta de “soaptele” din jur si nu poate fi influentata. Poate cel mai cunoscut caz in care a intrat Risantea Gagescu este dosarul Marianei Rarinca. Gagescu este cea care, alaturi de judecatorul Damian Dolache, a decis achitarea pensionarei Mariana Rarinca, trimise in judecata de DNA pentru un santaj imaginar la fosta sefa ICCJ Livia Stanciu (click aici pentru a citi), motiv pentru care judecatoarea a suferit repercusiuni din partea Sistemului, care nu a digerat deloc bine solutia data, incercandu-se executia ei pe linie disciplinara cu mana Inspectiei Judiciarte.

 

Mindrila a tinut-o pe Rarinca in arest

 

In ceea ce o priveste pe judecatoarea Corina Cornelia Mindrila (fosta Gherghisan, fosta Daescu), ex-procuroare DIICOT, aceasta a venit la Curtea de Apel Bucuresti in toamna anului 2013 direct de la Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Mai exact, in 22 octombrie 2013, printr-o hotarare semnata de sefa CSM de atunci, Oana Haineala, Consiliul a admis cererea Corinei Mindrila (la acea data Daescu) de eliberare din functia de procuror PICCJ, delegata la acea vreme la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, si numirea in functia de judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Ulterior, in 27 noiembrie 2013, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind numirea Corinei Mindrila, pe atunci Daescu, in functia de judecator.

Interesant este ca la fel ca Risantea Gagescu, si Corina Mindrila a avut legatura cu dosarul Marianei Rarinca, dar intr-un mod diferit decat colega sa de complet din cazul Pintea. Mai exact, in 2015, judecatoarea Corina Cornelia Mindrila (fosta Daescu), alaturi de Elena Iura, a decis definitiv respingerea contestatiei in anulare formulate de Mariana Rarinca impotriva deciziei prin care fusese condamnata de judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca la 3 ani cu suspendare, acestia din urma transformand, asa cum bine se stie, achitarea defintiva a pensionarei, dispusa de Risantea Gagescu, intr-o condamnare cu suspendare, admitand contestatia in anulare a DNA, singura formulata pana atunci de parchetul anticoruptie in toata existenta lui (click aici pentru a citi).

De asemenea, aceeasi judecatoare Corina Mindrila este cea care a tinut-o pe Mariana Rarinca in arest preventiv (click aici pentru a citi).

Comentarii

# faracatuse date 5 March 2020 13:32 +9

s-a reactivat culoarul. Sa vedem ce solutie dau... Condamnare la moarte sau arest la domiciliu, care poate echivala in mare masura cu prima solutie...

# imun/teanu date 5 March 2020 15:08 +2

Trecand peste "jucuri" este vorba de BOALA. Dupa '89 medicii, specialistii, au fost "amendatie" ca lui Ceausescu nu i-au demascat diagnosticul paranoei /ar fi fost, sa recunoastem, sinucidere asumata. Acum lozincat ca DEMOcratie, frica (lor) tot ca-nainte? Sau, "rasetele si invidia" cum zicea Jaques Prever? Cand doi de-ai lor, proful Beuran si ministra Pintea, contrafacuti de catuse? Si cand Doamna Ministru e cea care le-a dat!, salarii cum nici n-au visat!, ca si alte recunoasteri specifice breslei. N zicea nimeni ca sa se manifeste politic. Dar profesional se puteau pronunta solidar, EI stiind ce este diagnosticul ei /neancalcand nici juramantul lui Hypocrat. Sau, solidaritatea o inteleg la scapata din crasa prostie nativa ca "a fost nevoie sa moara oameni"? Stiam ca medicii au menirea salvarii vietii la si criminali /crima Doamnei Sorina fiind de ministru PSD?

# imun/teanu date 5 March 2020 15:41 +1

Un subiect fiind aici Doamna Rarinca. Cu predicat, ei, "numita" livia stanciu, purtatoare intamplator si de trupul uman. Ce si cum stim. Doamna Rarinca nu totusi spalata, doar usor "fonfait". In chimb, "numita" ridicata "la stele", cu si buzunarele doldorate de bani. Stim si cum, chestie simpla de troc, ca-n fizica, pe Legea lui O(h)m ("esti om cu mine, sunt om cu tine") /sa pot fi "pres" (euro-ilor) mi-ai spalat incopatibilitatea, unic "pur" intre suta de idemi penali. Cum la fel, O(h)m, si cu Augustin Lazarica, si tot chivernist tescherelei (pe "constitutia MEA"!). Doamna Pintea? N-a putut "lucratura" fi "fina", din necesitatea urgentei. Vizibil prompt "ordinul pe unitate". Cine sa-l fi dat? /ca sa-i zicem enigma (cum si cu ciuperca). Sa reamintim antecedente, de executii umane in puscarii?, Adamescu (sa taca cine furat Asoseft?), judecator Stan Mustata (sa taca ca tabu Basescu), Remes (sa...), si alti. Toti tacut. Ca nu respectau OMERTA. Asta lege suprema, nu, mama ei!, Constitutia.

# unul din lumea cea mare date 5 March 2020 17:36 +6

am incredere in orice decizie o sa ia onorabila risantea gagescu,cit despe mermelitoare ailalta nici un fel de apreciere face parte din ailalti 98% de mermelitori din mermeleala.sper sa nu aibe iarasi onorabila risantea neplaceri cum a avut si in dosarul rarinca.justitia corecta nu/i apreciata de ala care sare sa nu ia condamnare si de ala care a furat case pe falsuri.vreti liberali na/va ,,libertate,, in catuse,sa mai votati ca fraiericii ,,pa aia de dreapta,, de la boul statului la magarul satului,in traducere ,,pa ,,limba mermelacilor,, de la ala inalt ca bradul si prost ca gardul,la lacheul care a trait cu 90 euro/luna si si/a mai si achitat datorii de mii de euro.o sa va iasa voua pe nas orban

# steluta date 6 March 2020 02:02 +7

A picat pe culoarele justiției securistului Petrov, monstruozitatea securiștilor Codlea si Dumbrava. Totuși vina este a PSD care a fost votat pentru DREPTATE PANA LA CAPAT si nu a schimbat legile justiției nici pe vremea lui Ponta nici pe vremea lui Dragnea păcălindu-ne cu o falsă lupta anti-sistem in timp ce Ponta/ Dragnea/ Grindeanu/ Tudose/ Ciolacu făceau blat cu statul paralel/ Sa mai amintesc de blatiștii SRI : Valeriu Zgonea/Georgian Pop / Claudiu Manda

# cetatean date 6 March 2020 06:39 +9

Jigodia care a tinuto pe Rarinca in arest fara drept, a platit cum trebuia? Cand vor plati jigodiile astea care se cred mai presus de orice? Mai circula pe strada?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii