EXECUTAT PE INVENTII – DNA l-a indepartat din functie pe fostul sef al Politiei Romane, chestorul Catalin Ionita, cu un dosar fabricat. La mai bine de un an de la punerea sub acuzare, parchetul anticoruptie a clasat dosarul pentru acuzatia de trafic de influenta, pentru ca fapta nu exista. Chestorul a fost interceptat chiar in timp ce era la conducerea IGPR: “Nu au rezultat elemente care sa ateste ca a primit terenul in virtutea influentei pe care a lasat sa se creada ca o are” (Ordonanta)

Scris de: Bogdan GALCA

27.09.2019 14:47
Vizualizari: 10285

Parchetul condus pana nu demult de Laura Kovesi l-a nenorocit premeditat pe fostul sef al Politiei Romane, chestorul Catalin Ionita. Pus sub acuzare in 2018 si fortat sa demisioneze din functie, Ionita, reprezentat de avocatul Florin Cojocaru, a primit in 16 septembrie 2019 clasare pentru inchipuita acuzatie de trafic de influenta, dosarul fiind declinat la CAB pentru un presupus fals in declaratii.


Procurorii anticoruptie condusi la acea vreme de Kovesi anuntau in 27 iunie 2018 ca au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Catalin Ionita, “la data faptelor seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent chestor principal de politie, sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de influenta si fals in declaratii, in forma continuata”. Fostul sef al Politiei Romane a fost acuzat ca a pretins de la o persoana indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate cedarea cu titlu gratuit a unei suprafete de 4 hectare din suprafata respectiva, promitand in schimb ca ii va determina pe functionarii publici cu atributii in acest sens sa urgenteze finalizarea procedurii de punere in posesie, si ca ulterior a cumparat terenul.

Extrem de grav, chestorul Ionita a fost interceptat timp de 30 zile chiar in perioada in care era seful Politiei Romane, iar tot ce au putut gasi vestitii procurori anticoruptie a fost o convorbire in care acesta “o indruma pe Dinu Petruta sa declare adevarul in fata organelor judiciare”. Avand in vedere ca nu exista vreo proba impotriva acestuia, la data de 16 septembrie 209, procurorul Marian Gherman a decis clasarea in ceea ce priveste fabricata acuzatie de trafic de influenta in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - "fapta nu exista: “Nu au rezultat elemente care sa ateste faptul ca suspectul Ionita Alexandru Catalin ar fi solicitat si primit suprafata de 4 hectare teren sau ar fi achizitionat intreaga suprafata de 18,17 hectare la un pret subevaluat, in virtutea influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra functionarilor publici”.

Iata pasaje din Ordonanta de clasare, pe care o atasam integral la finalul articolului:

"Prin Ordonanta 42/P/2018 din 18.05.2018 au fost autorizate pentru o perioada de 24 de ore, masuri de supraveghere tehnica, constand in interceptarea comunicatiilor purtate la posturile telefonice de suspectii Ionita Alexandru Catalin si Dinu Petruta, precum si supravegherea video, audio sau prin fotografiere, localizarea si urmarirea prin mijloace tehnice a acestora. Masurile de supraveghere dispuse au fost confirmate de Curtea de Apel Bucuresti, instanta incuviintand prelungirea acestor masuri pentru o perioada de 30 de zile.

La data de 18.05.2018 a avut loc o intalnire intre Ionita Alexandru Catalin, Dinu Petruta, ocazie cu care Dinu Petruta i-a relatat ofiterului de politie ca a fost audiata la DNA cu privire la modalitatea in care a obtinut si instrainat suprafete de teren de pe raza localitatii Popestii-Leordeni, despre faptul ca organele judiciare erau interesate de suma pe care a primit-o in urma vanzarii si ca exista neconcordante intre suma primita si suma mentionata in contractul de vanzare-cumparare. In cadul dialogului, Ionita Alexandru Catalin recunoaste ca a mers in audienta la prefectul Judetului Ilfov cu privire la retrocedarea terenului si o indruma pe Dinu Petruta sa declare adevarul in fata organelor judiciare. (…)

Nu au rezultat elemente care sa ateste faptul ca suspectul Ionita Alexandru Catalin ar fi solicitat si primit suprafata de 4 hectare teren sau ar fi achizitionat intreaga suprafata de 18,17 hectare la un pret subevaluat, in virtutea influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra functionarilor publici din cadrul Prefecturii Ilfov si Primariei Popesti Leordeni, astfel incat sa ii poata determina pe acestia sa urgenteze eliberarea unui titlu de proprietate si punerea in posesie a numitei Dinu Petruta”.
*Cititi aici integral Ordonanta de clasare
foto:digi24

Comentarii

# DODI date 27 September 2019 21:28 +12

Bineînțeles că pentru o asemenea mârșănie nu plătește nimeni, iar cretinul de ciolanis aplaudă DNA. Rezultatul? Conducerea țării a încăput pe mâna unor cretini din gașca lui ciolanis! Efectul? Îndepărtarea oamenilor valoroși, profesioniști și ocuparea funcțiilor cu pupincuriști șantajabili și obedienți.

# Dani date 28 September 2019 13:23 0

Cam tinerel acest fost șef al Poliției Ronane și ma uitam la uniformă lui și am observat ca are gradul de chestor principal ( 2* )!!!!! Alții ies la pensie de Ex. In armata și individul asta are gradul care echivalent in armata cu general maior!!! Se dau in Poliție gradele cum se vând roșiile in piața!!!! Uluitor unde am ajuns !!!!

# Ana date 28 September 2019 14:48 +1

Statul Roman sa plateasca despagubiri celor hartuiti pe nedrept. Daca statului ii place sa tina in functii altfel de corupti, manipulanti, atunci sa si asume raspunderea.

# Ups! date 28 September 2019 16:26 0

Și totuși, prin târg umblat vorba că pe Ștefan cel Mare, Ioniță își face bloc!? ......lume rea și barfitoare!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii