EXECUTIA LUI DRAGNEA, DECISA LA WASHINGTON - Fostul sef al SPP Dumitru Iliescu acuza: “Liviu Dragnea a vrut ca noua romanilor sa ne fie putin mai bine, si pentru asta a fost executat...In momentul in care a facut afirmatia ca nimeni nu mai poate lua din Romania ceea ce vrea fara sa plateasca nimic, si-a semnat condamnarea...Stapanul nostru strategic a primit-o ca pe o lovitura... Motivul care a dus la condamnare este dorinta lui ca Romania sa dezvolte relatii bune cu Rusia si China”

Scris de: B.G.

10.09.2019 13:10
Vizualizari: 9668

Fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie, generalul (r) Dumitru Iliescu, acuza ca executia ex-liderului PSD Liviu Dragnea (foto stanga, alaturi de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm), condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu, a fost decisa la Washington.
Generalul Iliescu considera ca printre motivele pentru care a fost executat Dragnea s-a numarat si faptul ca acesta a vrut ca romanilor sa le mearga mai bine, dar si ca a dorit relatii bune cu China si Rusia.


Fostul sef al SPP arata intr-o postare pe Facebook ca in momentul in care Liviu Dragnea a afirmat public ca nimeni nu mai poate lua din Romania ceea ce vrea fara sa nu plateasca, dar si faptul ca vor fi acceptate doar acele actiuni care nu aduc atingere intereselor nationale, si-a semnat singur condamnarea: “Aceasta afirmatie pe care stapanul nostru strategic a primit-o ca pe o lovitura reala si directa, urma unor demersuri deja initiate, si anume Legea offshore, prin care mega companiile lor erau vaduvite de multe miliarde de dolari si de posibilitatea de a dispune cum doreau de gazele din Marea Neagra”.
In opinia generalului Dumitru Iliescu, condamnarea fostului presedinte al PSD a avut drept cauza si semnalele transmise de acesta ca Romania sa dezvolte relatii bune cu Rusia si China: “In confruntarea acerba pentru mentinerea suprematiei mondiale pe multiple planuri a SUA in raport cu China si Rusia, demersurile lui Dragnea au fost percepute de Unchiul Sam ca un real pericol in realizarea intereselor geostategice americane, interese care vizau si angajarea, in acest conflict, si tarile din Europa de Est”.
Fostul sef al SPP mai afirma ca atata timp cat Liviu Dragnea era presedintele partidului care controla Guvernul si Parlamentul, institutii care puteau aproba sau nu actiunile americane in aceasta zona, aparea in ochii acestora ca un obstacol major ce trebuia indepartat.

Iata postarea generalului Dumitru Iliescu:

“Executarea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, la sfarsitul lunii mai, nu a fost decisa la Bucuresti, asa cum cred multi analisti politici si comentatori pe la diversele posturi TV, ci la Washington D.C.! Acest aspect nu este un secret. Am prezentat, cu mult timp inainte de a fi condamnat, de ce Liviu Dragnea este o tinta, si ce i se pregateste. Nu am sa reiau acum toate elementele prezentate deja, puteti lectura postarile mele anterioare despre fostul sef al Camerei Deputatilor, si le veti gasi. Cert este insa ca Liviu Dragnea a vrut ca noua romanilor sa ne fie putin mai bine, si exact pentru asta a fost executat. In momentul in care a facut afirmatia, in mod public, ca nimeni nu mai poate lua din Romania ceea ce vrea fara sa plateasca nimic, dar si faptul ca vor fi acceptate doar acele actiuni care nu aduc atingere intereselor nationale, si-a semnat singur condamnarea. Aceasta afirmatie, pe care stapanul nostru strategic a primit-o ca pe o lovitura reala si directa, urma unor demersuri deja initiate si anume Legea offshore, prin care mega companiile lor erau vaduvite de multe miliarde de dolari si de posibilitatea de a dispune cum doreau de gazele din Marea Neagra, deciziile lui Dragnea de a nu da, fara o analiza serioasa si la adevarata valoare, obiectivele strategice pe care le mai are inca Romania, de a interzice dublul standard pentru produsele importate din Vest, de sprijinire a producatorilor autohtoni in competitia cu marile companii straine existente pe piata interna, si numarul exemplelor ar putea continua.

Ce nu s-a spus pana acum si este de fapt motivul substantial, deasupra toturor motivelor, fiecare in parte foarte important, si care a dus la condamnarea rapida a liderului celui mai mare partid politic din tara noastra, sunt de fapt semnalele transmise de acesta si dorinta lui ca Romania sa dezvolte relatii bune cu Rusia si, mai ales, cu China. In confruntarea acerba pentru mentinerea suprematiei mondiale pe multiple planuri a SUA in raport cu China si Rusia, demersurile lui Dragnea au fost percepute de Unchiul Sam ca un real pericol in realizarea intereselor geostategice americane, interese care vizau si angajarea, in acest conflict, si tarile din Europa de Est. Ori, atata timp cat Liviu Dragnea era presedintele partidului care controla Guvernul si Parlamentul Romaniei, care puteau aproba sau nu actiunile americane in aceasta zona, iar decizia lor nu era facultativa, el aparea in ochii acestora ca un obstacol major ce trebuia indepartat.

Renuntarea SUA la Tratatul INF nu a fost determinata de incalcarea de catre Rusia a acestui tratat, ci de faptul ca o alta superputere, in speta China, care nu era parte a tratatului, a dezvoltat sisteme de rachete intermediare si le-a amplasat in zone strategice, care afecteaza interesele americane in zonele respective. Imediat dupa denuntarea tratatului respectiv, SUA au trecut la instalarea sistemelor de rachete, interzise pana atunci, in tari prietene din Asia de Est, incercand sa echilibreze balanta in zona. Dar intentia americanilor nu se limiteaza doar la aceste masuri. Ei au decis sa instaleze asemenea sisteme si in Europa de Est, in speta in Polonia si Romania. Acest demers se impune a fi imbratisat si de liderii cu decizie politica si administrativa, dar si de autoritatile publice cele mai importante ale statului nostru. Ar fi putut fi aceptate de Liviu Dragnea, cel care controla aceste autoritati? Americanii au considerat ca nu, si l-au trimis la ghilotina. Din acest motiv i-au interzis sa mai intre in SUA, inainte ca Instanta Suprema sa pronunte o condamnare definitiva, renuntand la principiul democratic atat de invocat si anume prezumtia de nevinovatie. Pornirea americanilor impotriva liderului din Teleorman a fost asa de puternica incat i-a sanctionat cu aceeasi masura si copiii, care sunt total nevinovati. I-ar fi pedepsit si nepotii si stranepotii daca i-ar fi avut. De ce? Dragnea nu este un terorist, nu este un criminal, nu a pus bombe si nu a ucis oameni nevinovati, de fapt nu a ucis pe nimeni, nu a fost acuzat ca si-a insusit milioane de dolari din banii publici, asa cum au facut multi americani, la ei, la noi si in multe alte tari, vorbim doar de angajarea a doua persoane care lucrau la partid, si nu la el acasa, in conditiile in care prejudiciul a fost calculat la 8000 de euro, care deja fusesera recuperati. Atunci de ce asemenea sanctiuni, care nu au nimic de-a face cu atat de trambitata democratie americana, de ce atata inversunare impotriva lui Dragnea?

Explicatia este una singura! Dragnea era cel care s-a opus planurilor americane de a ne atrage in actiuni deosebit de periculoase impotriva Chinei si Rusiei. El le-a cerut, actualului si fostului ministru al apararii, sa analizeze in mod serios noile achizitii de tehnica militara din SUA, vazand presiunile puternice venite din partea 'partenerului' strategic, si sa evalueze pericolele si riscurile daca acceptam propunerile americanilor. Adica, a dat semnalul ca nu dorim achizitionarea pe multe, chiar foarte multe miliarde de dolari, si instalarea sistemelor de rachete interzise prin Tratatul INF. El si-a dat seama de pericolul pe care si-l asuma Romania, acela de a inceta sa mai existe, daca aproba solicitarile Unchiului Sam. Multora dintre voi nu va vine sa credeti aceste afirmatii si, in consecinta, am sa va prezint ce gandesc strategii americani despre aceste actiuni. Cunoscutul analist american Paul Craig Roberts, fost secretar adjunct al Trezoreriei americane pentru politica economica in timpul lui Ronald Reagan, profesor universitar, in prezent Director al Institutului de Economie Politica, persoana foarte respectata in randul analistilor, nu numai din SUA, datorita prognozelor realiste pe care le face, cu conexiuni puternice la structurile de decizie ale tarii sale si cu acces la informatii substantiale, in articolul intitulat 'Iresponsabilitatea micilor natiuni', cu referire directa la Romania si Polonia, articol publicat imediat dupa vizita Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, la Casa Alba, afirma urmatoarele:

- 'Tratatul INF a fost, poate, cea mai importanta intelegere dintre toate cele privitoare la controlul armamentului incheiate de presedintii americani din secolul 20 si abandonat acum, in secolul 21, de guvernele neoconservatoare americane. Tratatul anihila amenintarea misilelor rusesti asupra Europei si amenintarea misilelor americane din Europa asupra Rusiei. Importanta tratatului e legata de reducerea riscului de razboi nuclear accidental. Sistemele de avertizare au o lunga istorie a alarmelor false. Problema misilelor americane de la granita Rusiei este aceea ca ele nu lasa nici un interval de reflectie sau de contact cu Washingtonul atunci cand Moscova primeste o falsa alarma. Avand in vedere iresponsabilitatea cu care guvernarile americane de la Clinton incoace au crescut tensiunile cu Rusia, misilele aflate la frontiera Rusiei impun practic conducerii statului rus sa actioneze imediat, apasand pe buton imediat ce suna alarma.';

- 'Tratatul incheiat de Reagan si Gorbaciov in 1987 eliminase aceasta amenintare. La ce serveste resuscitarea ei ? De ce tace Congresul ? De ce tace Europa ? De ce tace media din SUA si din Europa ? De ce faciliteaza aceasta amenintare Romania si Polonia permitand misilelor americane sa stationeze pe teritoriul lor?

E aproape sigur ca guvernul roman si cel polonez au capatat saci de bani de la complexul militaro-securitar american care vrea contracte de multe miliarde pentru a produce noi rachete. Aici vedem extrema iresponsabilitate a tarilor mici. Fara guvernele corupte si neghioabe ale Romaniei si Poloniei, Washingtonul nu ar putea reinvia o amenintare ingropata acum 31 de ani de Reagan si Gorbaciov.

Nici macar statul-marioneta al Germaniei ocupate nu a acceptat sa adaposteasca rachetele. Dar doua state insignifiante, lipsite de importanta in lume supun toata planeta la riscul razboiului nuclear pentru ca niste politicieni romani si polonezi sa incaseze cateva milioane de dolari.

Misilele de la granita Rusiei care nu ingaduie nici un interval de reactie sunt o problema grava pentru Rusia. Eu tot astept ca Rusia sa anunte ca la primul semn ca au fost lansate rachete din Romania sau din Polonia cele doua tari vor inceta pe loc sa existe. Asta ar putea trezi populatiile din Romania si din Polonia la primejdia in care le pun guvernele lor corupte.

De ce nu constituie provocarile din Romania si din Polonia o justificare suficienta pentru ca Rusia ca ocupe preventiv ambele tari ? E o provocare mai mare ca Rusia sa ocupe cele doua tari decat ca ele sa adaposteasca rachetele americane impotriva Rusiei ? De ce doar prima ar fi o provocare, nu si cealalta ?

Nimeni nu poate veni in ajutorul Romaniei si Poloniei nici daca ar vrea. NATO e o gluma. N-ar rezista o zi intr-o confruntare cu Rusia. Crede cineva ca Statele Unite au de gand sa se sinucida pentru Romania si Polonia ?' (The Irresponsibility of Small Nations, http://www.paulcraigroberts.org, 23 august 2019)

Concluzia o trageti voi!

Eu il intreb doar pe locatarul de la Cotroceni daca este adevarat, daca ne-a tradat pe noi romanii pentru interese personale, meschine, si a aruncat Romania intr-o zona de pericol greu de imaginat. Sper sa ne raspunda, totusi! Avem acest drept! Nu vine el peste putin timp sa ne ceara votul sa-l realegem Presedintele Romaniei! Va las pe voi sa apreciati, daca merita, sau nu...”.

Foto:digi24.ro

Comentarii

# Klemm , go home and never come back ! date 10 September 2019 16:15 +17

Ce "partener " strategic avem si noi , adica milogii Planetei : https://www.usdebtclock.org/ Astia au de dat mai mult de 70000USD fiercare datorie ia rnoi cam 5000USD ; deci ne-am aliat cu niste ratati, rebuturi care doar prin propaganda sunt grozavi , NATO e doar o hartie semanata intr--un sertar . Daca nu ne trezim vom fi stersi de pe harta , forever ! :eek:

# Lucan date 10 September 2019 18:02 +16

Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. Paul Craig Roberts are dreptate, te foloseti de fraieri sa-ti rezzolvi interesele. Care-i problema daca faierii, o iau in freza, important este ca Unchul Sam sta bine mersi pe bani fraierilor. Nu sunt bani pentru educatie, sanatate, infrastructura, dar sunt miliarde pentru bombe si rachete. Parerea meaa este ca nici membrii de baza ai NATO, Germania, Franta, Italia, Spania, nu si-ar risca pielea pentru o decizie tampita a americanilor datorita vecinatii cu Rusia

# Ultimul Charlot date 10 September 2019 19:48 +18

Suntem demult in al treilea razboi mondial. Nu religios ci unul economic. Suntem de 30 de ani sclavii marilor puteri, un veritabil camp de batalie si experimente Suntem condusi de cei mai vânduți si idioti indivizi. Sanse 0 sa scapam, vom fi in scurta vreme desființati ca tara. Noi nu mai suntem demult un popor, ci doar o jalnica populatie

# Pintea date 10 September 2019 21:31 +10

Pe klemm asta nu il declara nimeni persona extrem de non grata? Sau macar sa aflam si noi cine il plateste pe nimicul asta bagaret, caruia nimeni nu ii da un sut in fund! Cum sa dezvoltam relatii cu Rusia si China, nu ati auzit ce ineptii debiteaza sonatii astia americani?”Tara libera de HUAWEI”! Ei ne dicteaza noua tot! A facut Rusia/China asa ceva in timpul comunismului? Ne-au exploatat resursele, ne-au interzis relatii cu alte state? Am avut baze rusesti sau chinezesti, intretinute anual cu 2% din PIB -ul Romaniei si nu numai? Astia au impresia ca ne pot manipula dupa cum vor, ca noi santem debili?

# nu conteaza date 11 September 2019 11:50 +6

Nu, americanii nu merg pe "impresii". Ei STIU ca ne pot manipula si chiar fac asta, dupa cum vor! De altfel, perioada manipularilor a trecut de mult: acum, nu mai au nevoie de asa ceva, ne dau pur si simplu ordine, pe care noi trebuie sa le executam. Si atat. Moral, au justificarea ca ordinele lor sunt contrasemnate si asumate de "reprezentantii" romani...

# Neanae date 10 September 2019 22:10 +10

Zăăău? Pai Dragnia nu e in pușcărie 3 ani jumate ca a furat 30.000 de lei de la Direcția aia dă protejează copiii? Pai nu luară și condamnare cum ca o împins oameni sa voteze? Ietă ce chestie, unu care furară case e Președinte, LIBER, același care ne lăsară zâlele trecute și fără izmene ca ne vândură la parteneru’ strategic ce mai aveam prin cămări. Altu’ Președinte făcură praf justiția și trimiseră oamenii afara din țara dacă nu le convenea condițiile dă trai pă vătrai. Ietă ce chestie. Descoperirăm AMERICA! Eu ma rog pt Dragnea! Voi? Partea asta e serioasa. Dragnea este o VICTIMA a unui SISTEM ODIOS și a unora TOTAL CRETINI!

# nu conteaza date 11 September 2019 11:55 +2

Gresesti: Dragnea este victima propriei ezitari, nu a sistemului! A promis ca lupta impotriva sistemului, ca face tot ce poate sa-l suspende pe iohannis, ca introduce legea raspunderii magistratilor, etc. N-a facut NIMIC din ce-a promis si timp, a avut destul! A motivat ca nu era momentul politic. Doar nu se astepta ca sistemul sa-l astepte pasiv, pe el, sa decida sa faca ceva! In rest, ai dreptate in tot ce ai zis!

# nae girimea date 11 September 2019 09:32 +4

Deci o putere straina dispune de o infrastructura in Rou care ii promoveaza fara gres interesele.

# Alecsandru date 11 September 2019 19:03 +1

Care nouă mă "eroule", poate doar ălora pe care-i lingușiți voi și vouă slugile, conectați la înavuțire ... Ce merite aveți voi, sute de mii de generali în armată română ?!? Ați absolvit vreo academie de prestigiu, aveți fapte de arme remarcabile, ați murit în Afganistan ? Doar diplome luate la bătrânețe !!! Pe cei morți pe teatrele de operații îi avansează doar ofițerași, în timp ce mediocrii ajung generali, unii chiar fără să fi făcut armata ! Să vă fie rușine, tot răul făcut poporului român să se întoarcă impotriva voastră și a urmașilor voștri , așa să vă ajute Domnul !

# Neanae date 11 September 2019 20:33 +5

Da “#nu contează” este foarte adevarat ca Dragnea nu a luat o poziție puternica si decisă in segmentele care “ne dor” pe toti! Avea majoritate politica covârșitoare, avea cărțile in regula sa joace in limitele constituționale si sa atingă maximum la guvernare respectând regulile democrației. Păcat. Nu stiu daca o asemenea conjunctura se va mai produce in următorii ani. Are o unica scuza. A vrut sa demonstreze ca e posibil sa se faca politica intre domni ... nu a putut imagina ca puteau fi atâtea canalii laolaltă! Atât de CANALII!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii