Expertul Grigoras arata unde minte secretarul de stat Alina Bica: Nu a existat nici un control al MJ la INEC!

Scris de:

05.08.2010 14:28
Vizualizari: 5996

Socat de atitudinea secretarului de stat Alina Bica in toata povestea de la INEC, dar si de afirmatiile acesteia publicate miercuri de Lumeajustitiei.ro, prin care demintarul sustinea ca a dat ordin sa se suspende verificarea disciplinara si sa se efectueze un control de la minister pe tema contrafacerii cererii de concediu a lui Catalin Grigoras, expertul in audio-video ne-a transmis la redactie un comunicat in care subliniaza care sunt minciunile venite de la varful Ministerului Justitiei:

Cu privire la declaratiile secretarului de stat MJ din articolul „Toleranta MJ la debandada din INEC. Cand va lua masuri secretarul de stat Alina Bica?!” din 4 August 2010, publicat de Lumeajustitiei.ro, consider necesar a face o serie de precizari.

Referitor la afirmatiile secretarului de stat Alina Bica I-am comunicat ca orice chestiune pe care o are in legatura cu lucrarea, precum si alte aspecte, sa le sesizeze in scris. Nu mai stiu exact toate amanuntele discutate, e posibil sa-mi fi spus si despre inscriptionare. E posibil, numai stau sa-mi aduc aminte. Cert este ca am intrebat la INEC despre procedura si mi s-a raspuns ca s-a lucrat conform procedurii.

Apreciez faptul ca doamna Bica isi aminteste aceste convorbiri, dar mentionez ca orice discutie sau comunicare verbala sau scrisa catre un secretar de stat sau ministru care cunosc neregulile conducerii unui institut din subordine si le musamalizeaza de ani de zile sta sub semnul neincrederii pe care acestia o creeaza si mentin in randul subordonatilor. Este cel putin absurd ca un secretar de stat, fara nicio experienta in activitatea de expertize criminalistice, ajunge sa consulte in aceasta problema un director fara competenta stiintifica in domeniu si sa nesocoteasca exemplele concrete de la instantele din Romania, avertismentele sefului grupului de lucru al expertilor audio europeni si practica internationala in domeniul probelor digitale care reprezinta o totul altfel de categorie de probe decat cele materiale. Acesta este inca un exemplu nefast al monopolului de stat si controlului efectuat asupra expertizei criminalistice de catre persoane fara competenta in domeniu

Fata de afirmatiile secretarului de stat Alina Bica Da, mi-a spus, iar eu i-am zis, ai rabdare, dispun comisie! Exista o prevedere in regulament ca automat se constituie o comisie de disciplina. Dupa care eu i-am sunat pe cei de la INEC si le-am spus amanati cauza pentru a putea sa fac un control intern acolo. A trebuit sa opresc acest control pentru ca dl Grigoras a venit personal cu trei avocati si mi-a spus ca vrea sa inceteze contractul cu acordul ambelor parti, ceea ce s-a si intamplat.

Mentionez ca nu a existat nicio dispozitie a secretarului de stat Alina Bica pentru oprirea cercetarii si nu a existat niciun control care sa investigheze sustragerea unui document din arhiva INEC si modificarea abuziva a altuia, desi conducerea MJ stia conotatiile penale ale acestor fapte. Nu a existat nicio intalnire intre mine, avocati si secretarul de stat Bica. Avocatii la care face referire secretarul de stat Alina Bica au venit doar la INEC unde au fost martori la cercetarea disciplinara pe baza unui document modificat sau falsificat prin adaugire.

Afirmatiile secretarului de stat Alina Bica referitoare la “amanarea cauzei” contravin comunicatului INEC care sustine ca eu eram cercetat disciplinar.

Cine minte ? Secretarul de stat Alina Bica care sustine ca a dispus amanarea cauzei sau directorul INEC Dumitrescu Cristian care afirma in comunicatul din 3 august 2010 ca expertul era cercetat disciplinar ?”

NOTA: Lumeajustitiei.ro a stabilit cu secretarul de stat Alina Bica o intalnire pentru joi, pentru a dezbate scandalul de la INEC. Din motive pe care nu le cunoastem, Alina Bica nu a putut fi contactata joi pe telefonul sau.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii