FANFARONUL SI-A FURAT-O – CAB ii da fatala presedintelui Iohannis. Judecatorul Vasile Bicu a respins ca neintemeiata cererea lui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5000 lei aplicate pentru declaratia privind intelegerea PSD-UDMR pentru "cedarea Ardealului ungurilor". Iohannis se infoia ca nu s-a gasit cel care sa il sanctioneze: "Nu cred ca este cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe presedinte". Ghinion! Marca banu'!

Scris de: Elena DUMITRACHE

29.01.2021 18:10
Vizualizari: 5624

"Nu cred ca este cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe Presedinte." – Klaus Iohannis, 5 decembrie 2018. Nu, zau! Iata ca s-a gasit cine sa il sanctioneze! Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a dispus vineri, 29 ianuarie 2021, respingerea ca neintemeiata a cererii presedintelui Klaus Iohannis de anulare a Hotararii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) din 20 mai 2020 referitoare la declaratiile privind intelegerile pe care PSD si UDMR le-au facut pentru "cedarea Ardealului ungurilor". Este vorba despre Hotararea CNCD nr.443/20.05.2020 prin care Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 lei, membrii Consiliului stabilind ca afirmatiile facute de presedintele Romaniei la adresa etnicilor maghiari incalca dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala.


 

Maiestuoasa solutie de respingere ca neintemeiata a cererii lui Klaus Iohannis de "anulare act administrativ hot. CNCD nr.443/20.05.2020" a fost pronuntata de judecatorul Vasile Bicu de la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, si vine practic sa dea peste nas infumurarii prezidentiale manifestate de Klaus Iohannis in urma cu doi ani, cand se mandrea ca nu s-a gasit cine sa sanctioneze public presedintele. Si nu doar ca da peste nas, ci solutia dispusa de judecatorul Vasile Bicu vine sa certifice ceea ce CNCD a statuat: anume ca Iohannis a calcat in picioare dreptul la demnitate al etnicilor maghiari si pentru asta trebuie sa plateasca amenda de 5.000 de lei. N-are bani?


Publicam in continuare minuta pronuntata in dosarul nr. 2738/2/2020 (vezi facsimil):


"Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant a Administratiei Prezidentiale. Respinge cererea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. In cazul declararii, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata azi 29.01.2021 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei.

Document: Hotarare 29.01.2021"


Presedintele Romaniei, sanctionat de doua ori pentru discriminare


Practic, Romania are un presedinte care in decurs de doi ani a fost sanctionat de doua ori de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru afirmatiile si etichetele defaimatoare pe care le-a folosit. Ambele solutii au fost atacate de presedinte, insa pana in acest moment, cel putin in prima instanta, doar cauza privitoare la vanzarea Ardealului a fost solutionata de Curtea de Apel Bucuresti prin dispozitia judecatorului Vasile Bicu.


Prima actiune impotriva lui Klaus Iohannis a fost cea privitoarea la "penalii" din functii publice, pentru care presedintele a fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei: "Utilizarea termenului 'penali' de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei”. La baza amenzii aplicate de CNCD a stat chiar sesizarea pe care Lumea Justitiei a formulat-o la CNCD, amenda care ulterior a fost contestata de Klaus Iohannis la Curtea de Apel Bucuresti, dosarul aflandu-se in prezent in faza de judecata a fondului.


De altfel, declaratia lui Iohannis privitoare la faptul ca "nu isi poate imagina cineva ca sanctioneaza public presedintele" a fost facuta la scurt timp dupa introducerea actiunii la CAB pentru anularea amenzii primite de CNCD pentru "penali", la lansarea “Pactului pentru Educatie”, cand Iohannis a declarat ca s-a "saturat de atatia penali si infractori in varful politicii romanesti".

In acel moment, a fost intrebat de un jurnalist daca este pregatit sa ia o noua sanctiune pentru faptul ca, desi a fost amendat pentru folosirea termenului de "penali", Iohannis a continuat sa foloaseasca acest apelativ, iar raspunsul a venit sfidator (Click aici pentru a citi).

Redam dialogul de la acea data:

“Jurnalist: Ati spus in timpul dezbaterii ca v-ati saturat de atatia penali si infractori in functii de conducere. Ce ati vrut sa spuneti mai exact?

Klaus Iohannis: Exact ceea ce am spus. Stiti foarte bine la ce m-am referit.

Jurnalist: Sunteti pregatit sa luati o noua sanctiune, avand in vedere ca ati folosit din nou acesti termeni?

Klaus Iohannis: Adica o noua sanctiune, nu stiu la ce va referiti. Eu nu am luat nicio sanctiune si nici nu cred ca este cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe Presedinte. Nu, nu este o forma adecvata. A fost o observatie a CNCD, care a fost contestata in instanta si vom vedea care este rezultatul”.


In ce priveste cea de-a doua amenda aplicata de CNCD presedintelui Iohannis, de 5.000 lei, aceasta a venit pe fondul declaratiilor facute de Iohannis in aprilie 2020, cand a acuzat PSD ca a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc: "PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor" (Click aici pentru a citi).

Fata de afirmatiile legate de cedarea Ardealului ungurilor, CNCD a stabilit, o luna mai tarziu, in mai 2020, ca Iohannis a incalcat dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata, si a dispus aplicarea amenzii contraventionale in cuantum de 5.000 lei fata de Klaus Werner Iohannis. Amenda pe care Iohannis, astfel cum am precizat, a atacat-o la CAB, cerand anularea Hotararii CNCD, iar judecatorul Vasile Bicu a respins-o ca inadmisibila.

Cel mai probabil, Iohannis va ataca cu recurs solutia pronuntata vineri 29 ianuarie 2021.


Comentarii

# afrian date 29 January 2021 19:06 +15

Ar trbui o cheta nationala sa-l ajutam pe amarasteanul asta

# Gilu date 29 January 2021 19:59 +26

Ma bucur ca nesimtitul asta a început să le încaseze!Numai de nu s-ar opri...Iti urez la cat mai multe copite,parsivule! Ai sa vezi ca începi să înțelegi că ai fost folosit tot timpul,ca altii au fost la butoane,iar tu nu esti decât o marioneta(une polichinelle)...Doar caciula e de tine.

# M date 29 January 2021 20:14 +22

felicitari domnului magistrat, om adevarat nascut si crescut de oameni adevarati. de ce macar jumatate dintre magistrati nu au acelasi caracter ca domnul judecator Bicu sa judece cu credinta si frica de dumnezeu. felictari mamei dumitale care tea crescut

# Neanae date 29 January 2021 20:23 +29

Excelenta acțiune! Cum rămâne cu 320.000 de euro furați? Ca nu și-o închipui ca dacă e Preș și Dinte scapă!!!!

# santinela date 30 January 2021 07:57 +13

Pina va plati Ciumpalacul vre-un leu mai este cale lunga. La recurs poate nu vor mai fi judecatori ca cel de acum si gata !!!

# escu date 30 January 2021 10:03 +30

Amenda, ca amenda, dar asta nu l-a împiedicat să-i coopteze pe unguri la guvernare, dându-le ministere foarte importante. Oare, o fi făcut vreo înțelegere cu UDMR să cedeze Ardealul? Dar cu afacerile cu „niște evrei” cum o mai fi, imberbul Orban făcând și o vizită în Israel, unde Netanyahu l-a cam tratat cu partea dorsală, după ce îi făcuse Vioricăi sesizare la Parchet pentru înaltă trădare. Se vede că Johannis și liberalii, forțând intrarea la guvernare, atacând credința străbună, biserica și pe credincioși Doamne, Doamne îi cam pedepsește.

# mitica date 30 January 2021 19:01 +20

Romanii care l-au votat au probleme psihice sau nu si-au dat seama ca asta este un impostor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii