FARA FILMARE, CA NU POT SA PARADESC – Inregistrare zdrobitoare. Procurorul DNA Mircea Negulescu refuza sa inregistreze audierile, ca sa poata face presiuni pe martori: „Terminati cu prostiile cu inregistrarile, ca nu pot sa paradesc... E un precedent periculos... Putem, dar nu vrem. Daca inregistrez, ce sa zic? 'Ba, te paradesc'?!... Singura mea bucurie: paraditul la cetateni”. Ani in sir, la declaratiile luate sub presiune, DNA Ploiesti mintea ca n-avea tehnica de inregistrare audio-video

Scris de: Valentin BUSUIOC

21.03.2021 14:56
Vizualizari: 9473

Orice argument privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie poate fi rapid demontat, prin numai doua cuvinte: „Mircea Negulescu”. Fostul calau de la DNA Ploiesti – intre timp exclus din magistratura – ne ofera acum o noua dovada asupra felului in care intelegea sa faca anchete.Lumea Justitiei va prezinta o inregistrare in care fostul procuror Mircea Negulescu „Portocala” (foto) se aude dandu-i indicatii colegei de la DNA Ploiesti Giluela Deaconu in sensul ca anchetatorii de la acel serviciu teritorial al Directiei Nationale Anticoruptie sa nu mai inregistreze declaratiile martorilor, astfel incat procurorii de la „Unitatea Haules” sa fie liberi a pune presiuni pe ei, obligandu-i sa declare ce vor paraditorii.

Nici de avocati nu se sfia Negulescu, „Zdreanta” dand de inteles ca era in stare sa oblige martorul a scrie declaratia dorita chiar si in prezenta aparatorului legal.


Ce spune CPP


Precizam ca acest caz ridica nu neaparat o problema de legalitate in cazul audierii martorilor, cat una de moralitate: ani de-a randul, „unitatea de elita” DNA Ploiesti a trimis dosare in instanta, mintind judecatorii ca parchetul nu putuse inregistra declaratiile martorilor ori ale inculpatilor, pe motiv ca nu dispuneau de aparatura necesara, cand in realitate lucrurile stateau exact pe dos. Un astfel de exempu este cel al dosarului in care DNA Ploiesti l-a aruncat luni intregi in arest preventiv pe procurorul Liviu Tudose, acesta primind achitare definitiva. O cauza in care parchetul a mintit cu nerusinare Inalta Curte de Casatie si Justitie, pretinzand ca nu putuse inregistra declaratiile martorilor, pe motiv de lipsa aparaturii (click aici pentru a citi).

Spunem ca nu este neaparat o problema de legalitate, intrucat Codul de procedura penala ii permite procurorului sa refuze pur si simplu inregistrarea audio-video a declaratiilor acestora. In schimb, situatia se complica in cazul suspectilor si al inculpatilor, unde CPP il obliga pe anchetator sa justifice de ce nu a inregistrat declaratia.


Prezentam dispozitiile relevante din CPP:


- art. 110 alin. 5: „In cursul urmaririi penale, audierea suspectului sau inculpatului se inregistreaza cu mijloace tehnice audio sau audiovideo. Atunci cand inregistrarea nu este posibila, acest lucru se consemneaza in declaratia suspectului sau inculpatului, cu indicarea concreta a motivului pentru care inregistrarea nu a fost posibila;

- art. 123 alin. 2: „In cursul urmaririi penale, audierea martorului se inregistreaza prin mijloace tehnice audio sau audiovideo, daca organul de urmarire penala considera necesar sau daca martorul solicita expres aceasta si inregistrarea este posibila”.


Pana cand se va obosi cineva sa ridice exceptii de neconstitutionalitate fata de cele alineatele de mai sus, va lasam sa cititi felul in care Negulescu se raporta la martori si la avocatii lor (audio la final):


Mircea Negulescu (procuror DNA): Luati loc, domnu'.... Stii ca asta a ramas singura mea bucurie!

Voce barbat: Care?

Mircea Negulescu (procuror DNA): Paraditul... Paraditul la cetateni!

Mircea Negulescu catre Giluela Deaconu (procuror DNA): Ce dracu' sa-mi iasa? Ca sunt copil orfan, membru de partid... Dar arati foarte bine astazi! Ce se intampla cu tine? Imbracata asa!

Giluela Deaconu (procuror DNA): Uite, nu imbatranesc. Pe masura ce imbatranesti, arati din ce in ce mai bine.

Mircea Negulescu (procuror DNA): Foarte bine. Hai, ca vrea sa ne ia gatul si nu stiu cum (n.r. Negulescu se refera la avocatii din sediul DNA).

Giluela Deaconu (procuror DNA): Asta este punctul culminant, deznodamantul e fatal.

Mircea Negulescu (procuror DNA): Vezi ca astia au participat la audiere (n.r. Negulescu se refera la avocati).

Giluela Deaconu (procuror DNA): Da, sunt sigura. Pai, se vede pe inregistrare.

Mircea Negulescu (procuror DNA): Ai inregistrat (n.r. daca a inregistrat declaratia unui martor cu mijloace audio-video)?

Giluela Deaconu (procuror DNA): Ha, ha, ha!

Mircea Negulescu (procuror DNA): Terminati cu prostiile cu inregistratul, ca nu mai pot sa paradesc cetatenii!

Giluela Deaconu (procuror DNA): Tocmai de asta: este un precedent...

Mircea Negulescu (procuror DNA): ...periculos. Nu mai faceti chestii d-astea! Nu avem mijloace (n.r. sa minta ca DNA Ploiesti nu detine aparatura audio-video).

Voce barbat: Ce inregistrare? De audio-video?

Mircea Negulescu (procuror DNA): Da, putem, dar nu vrem! Daca inregistrez eu, ce sa zic? 'Ba, te paradesc'?! (n.r. In sensul ca nu mai poate injura si ameninta martorii daca declaratia se filmeaza.)

Voce barbat: Tu mai tipi, mai urli...

Mircea Negulescu (procuror DNA): Mai urlu, mai fac o... [injuraturi]

Giluela Deaconu (procuror DNA): Urmeaza a treia audiere.

Gabriela Florea (politist DNA): La fel de lungi toate?

Giluela Deaconu (procuror DNA): Pai, daca mai au de pus intrebari!

Mircea Negulescu (procuror DNA): Alea doua au iesit bine?

Giluela Deaconu (procuror DNA): Pai, da, si-au mentinut femeile [declaratiile]. Asta a treia e... [injuraturi]

Mircea Negulescu (procuror DNA): Pai, ce e nemultumit? Cand pleaca, sa ii zici: 'Domnu' avocat, daca sunteti nemultumit'... [injuraturi]

Giluela Deaconu (procuror DNA): Raluca, vino putin, te rog! Nu, ca la mine a zis ca nu scrie.

Mircea Negulescu (procuror DNA): Nu? Daca vin eu, scrie?! Hai, sa vin, sa scrie si la mine! Sa faca un proces-verbal! (n.r. Negulescu sugera ca poate determina martorul sa scrie, chiar cu avocatul de fata.).

 


Comentarii

# Neanae date 21 March 2021 15:26 +40

Barna se căsătorește curând cu Portocalâ. In lumea lor se poate tot. Desființează și înființează orice, se dau de dreapta fiind de stânga, fac justiție cu paradeala, se vâră in #ahat, put de mama focului, dar ei, și mulți alții ca ei se fac ca-s Lăcrămioare! O istorioara adevarata. Aici nu mai glumesc. Cunosc BINE diferite persoane din generația mea (anii ‘45, ‘55) care au jubilat la căderea comunismului. Bizar. Au devenit FIARE susținând USR, urăsc, scuipa pur și simplu și agresează pe oricine care își permite sa aibe alte idei. Sunt dictatori de periferie, au devenit pur și simplu de nefrecventat. Aceștia sunt oglinda care mărește și arată ce e USR - O DICTATURA DE STÂNGA. Ei cred ca USR e de dreapta și continua sa urle contra comuniștilor. Au dreptate, vor MARXISM inconștient ... sa le dea Domnul după sufletele lor!

# Nicolae date 21 March 2021 15:40 +17

Şi ce dacă????? Tot acolo ne întoarcem. Ştiu zeci de judecători care vor pleca la pensie..de scârbă! Spre bucuria sistemului care vrea să facă justiţie cu judecătorii cu 5 ani vechime. Respect şi pentru ei, dar nu au încă maturitatea necesară să aleagă binele de rău.

# Gyuse Bogdan date 21 March 2021 15:51 +16

Zdreanta tot zdrente ramane. 9 februarie 2017, biroul procurorului Alexandru Anghel, pregatise individu` camerele video, sa filmeze scena vietii lui: El-stii de ce te-am adus aici? Io - Nu! El- Cum nu? Pentru violurile alea. Io- Care violuri bai tarane? Tu ai impresia ca nu am filmat-o pe aia ce ai trimis-o de 4 ori la mine sa-mi faca flagrant material? Ma crezi prost? Nu ti-a iesit flargantul si acum ma iei cu tampeniile tale ce suna a viol!?! El- (rosu la fata de furie si cu spume la gura) Iesi afara din birou! Iesi afara! Scoteti-l afara! Io- Serios? Da ce-i biroul ce ti l-ai adus de acasa? El - Iesi, iesi acum ca nu stiu ce-ti fac. Io- Aiurea... Acum acest procuror, miselul, perversul, lasul, nu vrea sa imi dea inregistrarea video. Instanta zice: Nu a fost efectuata inregistrarea video. :D Astea sunt zdrentele din procuratura! Servite de altele ce-si zic judecatori! Ce fericiti sunt toti acesti penali ca nu functioneaza SIIJ........

# Lorenzo de Medici date 21 March 2021 16:41 +34

Au curs și tot o sa mai curgă dovezile nelegiuirilor acestui specimen urât mirositor al rasei umane. Și care este consecința ? Pai, niciuna. Instanțele, unele e adevărat, au luat de bune anchetele jagardelei și i-au validat rechizitoriile vomitate, in ciuda tuturor evidențelor contrare. SIIJ cu greu a lucrat și lucrează la dosarele individului, manifestând o lentoare greu de explicat. Cat despre ICCJ de pe lângă DNA, ce sa mai zic. A fost sesizată cu vreo 3 dosare ale ipochimenului, care, in ritmul in care sunt judecate, prescripția le mănâncă, dacă nu cumva se îndură "supremii" să-l achite mai devreme pe paraditor. De toată jena și scârba.

# mitica date 21 March 2021 18:40 +5

Aceasta subspecie merita o singura pedeapsa:puscaria pe viata. Toate infractiunile pe care le-a comis au fost premeditate.

# Andrei Muresan date 21 March 2021 23:31 0

Am telefonat în România, din Statele Unite, la "Spitalul de nebuni" din București. Greu mai răspund cei de acolo. Factura m-a costat o suta de dolari. Dar am reușit sa vorbesc cu o doamna doctor, amabila și cu o voce tare plăcută. Am întrebat-o dacă Cristian Tudor Popescu mai este internat în spital. Doamna doctor mi-a spus ca CTP nu fost internat în spitalul de nebuni, dar fost la un alt medic, care i-a prescris "pastile pentru cap". Se pare ca CTP nu respecta decizia medicului și nu ia "PROZACUL" la timp. Am întrebat-o dacă mai sunt locuri pentru internare. Ea a spus ca mai are doar trei paturi. Am rugat-o sa tina unul pentru "marele jurnalist Cornel Nistorescu", care va fi adus repede la "Spitalul de Nebuni", căci are simptome de boala cu capul.

# maxtor date 21 March 2021 23:48 +2

(i se trage de la prea mult alcool)draga porto,a vrea si a putea sunt 2 chestii teribil de distincte.....https://www.luju.ro/static/smiles/normal.gif

# santinela date 22 March 2021 07:40 +5

Nenorocitul asta este inca liber,basca mai apare si la televiziuni pe post de expert si i se cer pareri-Realitatea tv.spre ex. zilele astea !

# maxtor date 22 March 2021 15:21 +9

omu are trac ca un actor porno esuat,nu poate presta pe inregistrari-spre deosebire de prezident,arahat,catu-matzu,rafila,etc,etc,etc.din contra,pe aia ii excita "lumina reflectorului",si dai si fute!

# mitica date 22 March 2021 18:53 +5

Nu va mirati,este realitatea tv,plus sau mai degraba minus.

# Gilu date 22 March 2021 19:42 +5

Bun pentru Romania! Vivat! Tine-o tot asa,Mirciulica; in cel de-al treilea mandat al său votat de " românii mei", Neamțul Suprem te va pune ministru peste ce va mai rămâne din simulacrul numit pompos și neintemeiat"justitie"...A propos: găinile din Dealul Spirii,vor vota într-un carait general,desființarea SIIJ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii