FIREA DEMONTEAZA MANIPULAREA – Primarul General al Capitalei dezvaluie cum pandemia de coronavirus este folosita in interes politic: “Sa spui ca nu ai resurse in Bucuresti, unde ai mai mult de 40 spitale, si sa trimiti pacienti in alte judete, este bataie de joc. Are legatura cu anul electoral. Vor sa arate ca in Bucuresti lucrurile sunt scapate de sub control, eventual sa spuna ca primarul nu-si face treaba. In spitalele primariei s-au tratat cei mai multi pacienti covid”

Scris de: B.G.

27.07.2020 14:43
Vizualizari: 5671

O intreaga campanie de dezinformare a fost declansata in ultimele zile: nu mai sunt locuri in spitalele din Bucuresti pentru bolnavii de covid. Campanie care a creat panica printre oameni.
Ei bine,
primarul General al Capitalei Gabriela Firea (foto) arunca in aer scenariul lansat de autoritati, afirma ca sunt locuri in spitale si acuza dezinformarea bucurestenilor: “Ne manipuleaza cu cifre de 'mii de pozitivi”.


 

Gabriela Firea a declarat duminica, 26 iulie 2020, in emisiunea lui Razvan Dumitrescu de la Antena 3, ca in Bucuresti sunt peste 40 de spitale, si califica ca o bataie de joc trimiterea pacientilor la unitati sanitare din tara, in conditiile in care sunt spitale de mai mici dimensiuni care pot fi declarate covid, astfel incat pacientii sa nu fie purtati pe drumuri.

Primarul Capitalei acuza Directia de Sanatate Publica ca de doua luni de zile refuza sa elibereze avizul pentru spitalul modular covid de 500 de locuri pe care primaria l-a construit in zona Pipera, dar lanseaza informatia ca spitalele sunt pline.

Gabriela Firea a mai precizat ca nu are incredere in ciferele zilnice care se prezinta in comunicatele oficiale cu privire la imbolnavirile de covid, amintind ca a demonstrat de mai multe ori ca ceea ce s-a anuntat nu era adevarat. Nu in ultimul rand, primarul Capitalei a mai declarat ca nu are incredere in ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: “S-a plans ca mai sunt cinci-sase ventilatoare in Bucuresti, si cand am anuntat ca am achizitionat si noi 25 de ventilatoare, oprim cinci pentru spitalele noastre si punem la dispozitia ministerului Sanatatii 20, a spus ca nu are nevoie”.


Iata declaratiile facute de Gabriela Firea:


Peste 40 de spitale are Bucurestiul, 19 sunt in administrarea Primariei Capitalei. Pentru covid avem cinci spitale declarate. Sa spui ca nu mai exista resurse umane, medici, asistenti, ca nu mai sunt paturi... Cine a oprit ministerul Sanatatii ca in cinci luni de la declansarea pandemiei sa nu se organizeze incat sa avem reactie prompta, rapida pentru cetateni, in orice situatie.

Sa sa spui ca nu ai resurse in Bucuresti, unde ai mai mult de 40 spitale, si sa trimiti pacienti in alte judete, este bataie de joc. Are legatura cu anul electoral. Vor sa arate ca in Bucuresti lucrurile sunt scapate de sub control, eventual sa spuna ca primarul nu-si face treaba. In spitalele primariei s-au tratat cei mai multi pacienti covid. Greul a stat pe umerii spitalelor primariei. Sunt spitale de mai mici dimensiuni care pot fi declarate covid, astfel incat pacientii sa nu fie purtati pe drumuri.

De doua luni de zile Directia de sanatate Publica refuza sa vina sa ne dea asistenta in vedererea obtinerii avizului pentru spitalul modular covid de 500 de locuri pe care l-am construit in zona Pipera. In schimb, transmit la televizor ca nu mai sunt locuri in spitale, ca nu mai avem paturi. Si stam cu 500 de locuri pregatite pentru a primi pacientii cu forme usoare. Abia saptamana trecuta s-a deranjat o echipa a DSP sa vada spitalul modular, si speram sa primim aviz de functionare. Aproape 60% din pacientii internati in ultimele cinci luni in Bucuresti sunt din tara.

Am inceput programul de testare pentru bucurestenii care pleaca in vacanta, s-au inscris pana acum 8.000 de oameni, 1.000 au fost deja testati si nu am avut vreun caz pozitiv.

Nu am cum sa am incredere in Nelu Tataru, atat timp cat a blocat programul de testare al Primariei Capitalei, s-a plans ca mai sunt cinci-sase ventilatoare in Bucuresti, si cand am anuntat ca am achizitionat si noi 25 de ventilatoare, oprim cinci pentru spitalele noastre si punem la dispozitia ministerului Sanatatii 20, a spus ca nu are nevoie. Cand a fost corect? Cand spunea mai sunt sunt doar cinci ventilatoare.

Nu am incredere in ciferele zilnice care se prezinta in comunicatele oficiale. De cateva ori am demonstrat ca ceea ce s-a anuntat la pranz nu era adevarat”.


Iata postarea facuta de Gabriela Firea pe Facebook luni, 27 aprilie 2020:


In martie-aprilie ne conduceau prin ordonante militare, ca sa ne fie frica. Apoi ne dadeau amenzi mari si ne faceau plangeri penale, tot ca sa ne fie frica. Acum ne manipuleaza cu cifre de 'mii de pozitivi', cu lipsa paturilor ATI in spitale, a medicilor, a ventilatoarelor. Desi avem de toate, dar sunt prost organizate. Tot ca sa sadeasca frica.

Toata Europa se misca, respira, traieste, munceste, castiga, iubeste.

Noi, tot condusi prin frica.

Virusul nu se-nvinge cu frica!

Protectie. Buna-organizare. Managementul resurselor. Cap limpede.

De asta avem nevoie, ca de aer.

Si de viata.

Viata nu inseamna frica!”.

Comentarii

# Ion date 27 July 2020 14:55 +1

DACA ar fi in toate primariile si institutiile statului oameni ca Firea , Romania ar fi printre primele tari din Europa la toate !

# markusdundee date 27 July 2020 16:34 +7

D-na PRIMAR Eu cred ca un primar are putere in orasul care a ales-o Dati hotarari ale primariei fara sa tineti cont de ministri care va saboteaza. Noi credem ca primarul are putere mai multa daca vrea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii