FLAVIA I-A INDOIT – Manevra prin care DNA a fortat judecarea pe repede inainte a lui Liviu Dragnea a esuat. ICCJ a respins cererea parchetului de preschimbare a termenului de judecata in procesul liderului PSD. Aparatoarea lui Dragnea, avocata Flavia Teodosiu, a desfiintat solicitarea DNA, explicand ca demersul nu este decat o presiune asupra completului de judecata, iar procurorul nu are calitatea de a formula o asemenea cerere: “Este inadmisibila legal si moral” (Document)

Scris de: Bogdan GALCA

18.04.2019 13:49
Vizualizari: 4194

Infrangere pentru DNA in dosarul presedintelui PSD Liviu Dragnea. Cererea parchetului anticoruptie de preschimbare a termenului de judecata stabilit pentru 20 mai 2019 a fost respinsa joi, 18 aprilie 2019, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia este una normala, in conditiile in care, asa cum in mod corect a aratat aparatoarea lui Liviu Dragnea, avocata Flavia Teodosiu (foto), cererea DNA este inadmisibila, avand in vedere ca procurorul nu are calitatea de a formula o asemenea solicitare.


Dupa cum Lumea Justitiei a prezentat in exclusivitate, avocata Flavia Teodosiu a invederat instantei investite cu judecarea cererii de preschimbare a termenului de judecata prevederile art. 32 alin. (2) din Codul de procedura penala, care precizeaza cat se poate de clar care sunt partile din proces. Iar procurorul nu se numara printre acestea.

Art. 32 alin. (2) Cpp:

Partile din procesul penal sunt inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente”.

De asemenea, avocata Flavia Teodosiu a invocat in concluziile scrise depuse la Inalta Curte si art. 353 alin. 10 din Codul de procedura penala, care stabileste urmatoarele:

“(10) Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei. Preschimbarea termenului se dispune prin rezolutia judecatorului in camera de consiliu si fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat”.

Totodata, aparatoarea presedintelui PSD a tinut sa sublinieze faptul ca procuroarea de sedinta a DNA nu s-a opus in momentul in care DNA a stabilit urmatorul termen pentru data de 20 mai 2019, avocata considerand cererea ulterioara a parchetului drept o ingerinta nepermisa in concluziile procuroarei de sedinta. Nu in ultimul rand, demersul DNA a fost catalogat de Flavia Teodosiu ca o presiune imensa asupra completului de judecata.

Pe de alta parte, o decizie similara s-a luat si in dosarul lui Darius Valcov, unde s-a respins cererea de preschimbare a termenului de judecata.

Iata concluziile scrise ale avocatei Flavia Teodosiu privind cererea DNA de preschimbare a termenului de judecata in dosarul lui Liviu Dragnea:


Comentarii

# Felicitari doamnei avocat Flavia ! date 18 April 2019 17:34 +6

Bine , nu mai zic ca de fapt DNA ar trebui desfiintata , fiind compromisa total de catre grasana plagiatoare ! :-x Coldea prostu` , cainele nostru , bagati-l urgent pe martzafoi la beci caci el a fost capul rautatilor ! Parazitul, pe bugetul nostru , trebuie pedepsit ! :-*

# DODI date 18 April 2019 20:27 +3

DNA a dat dovadă încă o dată a incompetenței crase și a nevoii pupincuriștilor din DNA de a țuca fese ciolaniste. Atâta doar că acum pute așa de tare că și pe... liberali (câți or mai fi!) îi deranjează. Dar vorba cretinului ”nu știu și nici nu mă interesează”. Fiecare kur pe limba (DNA-u)lui piere!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii