FRATIA INTELECTUALELOR - Procuroarea PICCJ Georgina Bodoroncea, care a pus concluzii pentru ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi, a scris carti impreuna cu judecatoarea Francisca Vasile de la ICCJ, care a a ridicat controlul judiciar al Laurei Kovesi. Aceeasi procuroare Georgina Bodoroncea a fost evidentiata de Laura Kovesi pentru “merite deosebite”. Trebuiau sa se abtina Francisca Vasile si Georgina Bodoroncea in cazul Kovesi?

Scris de: George TARATA

04.04.2019 12:32
Vizualizari: 12205

Ce mica e lumea asta! Judecatoarea care a dispus ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi este tovarasa de carti cu procuroarea care a fost de acord cu ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi, iar aceeasi procuroare a fost in trecut evidentiata pentru merite deosebite chiar de catre Laura Kovesi.


Asa cum se stie, judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus joi seara, 3 aprilie 2019, ridicarea controlului judiciar fata de fosta sefa DNA, si in consecinta anularea tuturor interdictiilor ce ii fusesera impuse Laurei Kovesi. Decizia nu a fost una surprinzatoare, fiind intuita de foarta multa lume dupa ce s-a aflat ca plangerea Laurei Kovesi impotriva masurii controlului judiciar dispus de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a fost repartizata, aleatoriu desigur, judecatoarei Francisca Vasile. In sala de judecata de la instanta suprema a avut loc insa un incident, dupa ce procurorul SIIJ a fost dat afara de catre judecatoarea Francisca Vasile, pe motiv ca procuror de sedinta nu poate fi decat unul de la PICCJ. Drept urmare, in locul procurorului SIIJ a intrat o procuroare de la Sectia judiciara a PICCJ. Este vorba despre procuroarea Georgina Bodoroncea (foto 1 stanga si foto 2), care s-a transformat in avocata Laurei Kovesi (foto 1 centru), punand concluzii in favoarea fostei sefe DNA si solicitand revocarea controlului judiciar. Ei bine, trecutul si activitatea recenta ale judecatoarei Francisca Vasile (foto 1 dreapta) si procuroarei Georgina Bodoroncea dezvaluie cateva aspecte extrem de interesante, care, credem noi, merita aduse la cunostinta publicului.

Francisca si Georgina, partenere de scris carti

Astfel, intre judecatoarea Francisca Vasile, care a dispus ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi, si procuroarea Georgina Bodoroncea, care a fost de acord ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi, exista o legatura profesionala destul de stransa. Ne referim la faptul ca acestea au scos impreuna doua carti.

Concret, numele judecatoarei ICCJ Francisca Vasile si al procuroarei PICCJ Georgina Bodoroncea apar pe coperta cartii “Codul penal. Comentariu pe articole”, scoasa in decembrie 2014, la Editura C.H. Beck (vezi facsimil 1).


Legaturile intelectuale dintre Francisca Vasile si Georgina Bodoroncea s-au consolidat, dupa scoaterea primei carti. Drept urmare a urmat o noua carte. Aceasta a fost scoasa de judecatoarea ICCJ Francisca Vasile si procuroarea PICCJ Georgina Bodoroncea doi ani mai tarziu, in noiembrie 2016, tot la Editura C.H. Beck. Este vorba despre lucrarea “Codul penal. Comentariu pe articole. Editia 2” (vezi facsimil 2).


Nu facem niciun fel de acuzatie la adresa judecatoarei Francisca Vasile sau a procuroarei Georgina Bodoroncea, in sensul ca cele doua s-ar fi inteles pentru o solutie favorabila fostei sefe DNA. Doar prezentam un element comun din activitatea acestora, care la unison s-au pronuntat in favoarea Laurei Kovesi. Totusi, nu putem sa nu ne intrebam:

-oare nu era mai indicat ca judecatoarea Francisca Vasile sa se abtina de la solutionarea cazului Kovesi in momentul in care a vazut cine este procuroarea de sedinta, tocmai pentru a nu se da nastere unor suspiciuni?

Procuroarea Bodoroncea, remarcata de Kovesi pentru merite deosebite

In ceea ce o priveste pe procuroarea PICCJ Georgina Bodoroncea, un anumit moment din trecutul acesteia este legat chiar de Laura Kovesi. Mai exact, procuroarea care ieri s-a transformat in avocata Laurei Kovesi, punand concluzii in favoarea acesteia pentru ridicarea controlului judiciar, a fost "evidentiata" chiar de Laura Kovesi pentru “merite deosebite”. S-a intamplat in iulie 2011, de “Ziua Justitiei”, pe cand Laura Kovesi era Procuror General al Romaniei.

In 4 iulie 2011, PICCJ anunta urmatoarele: “Cu ocazia aniversarii Zilei Justitiei, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost invitati procurorii care s-au pensionat in perioada 2010 - 1 iulie 2011. Cu acest prilej, doamna Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a multumit procurorilor pentru intreaga activitate profesionala. La eveniment au participat din partea Consiliului Superior al Magistraturii, doamna procuror Gratiana Daniela Petronela Isac, doamna procuror Oana Schmidt Haineala, doamna Corina Dumitrescu – rector al Universitatii Crestine 'Dimitrie Cantemir' si domnul procuror Bogdan Licu, care au adresat mesaje de apreciere si consideratie. De asemenea, la eveniment au participat si domnii Daniel Morar – procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si Codrut Olaru – procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. In urma consultarii cu procurorii cu functii de conducere din cadrul Ministerului Public, pentru merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2010-iunie 2011, au fost evidentiati procurori din cadrul tuturor unitatilor de parchet, cu ocazia ceremoniei dedicata Zilei Justitiei”.

Printre evidentiatii lui Kovesi, procuroarea Georgina Bodoroncea de la Biroul de reprezentare din cadrul Serviciului judiciar penal al Sectiei judiciare – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ne intrebam si in acest caz:

-nu era oare mai indicat ca procuroarea Georgina Bodoroncea sa se abtina in cazul Kovesi pentru a nu da nastere la suspciuni, avand in vedere ca aceasta a fost in trecut laudata public, chiar de catre Kovesi, pentru "merite deosebite"?

* Cititi aici lista cu procurorii evidentiati de Laura Kovesi pentru “merite deosebite”, pe care apare si Georgina Bodoroncea

Comentarii

# gelu date 4 April 2019 12:46 +8

Lege modificata banditeste!!! ”Modul în care a fost maltratată legea pentru a putea face nefuncțională SIIJ este un exemplu despre cum funcționează în realitate statul de drepți din România.” scrie economistul Dan Diaconu pe Facebook. ”În forma inițială a legii 207/20.08.2018, articolul buclucaș care, în fapt, le interzice procurorilor SIIJ să participe la ședințele de judecată ale propriilor dosare, nu exista. Da, ați citit bine: NU EXISTA. Studiind parcursul legii, observăm că respectiva adăugire - care este absolut nenaturală - a fost operată la modificarea formei propuse în data de 20.03.2018. Atunci legea a fost rediscutată în urma mai multor sesizări de neconstituționalitate. Ceea ce e demn de reținut e faptul că în Comisia Specială a Camerei Deputaților și Senatului nu se discută absolut nimic referitor la art 88^8. Astfel, amendamentele modificate sunt cele cuprinse în menționatul raport disponibil aici: http://www.cdep.ro/comis.../suasl_justitie/.../2018/rp417_17.pdf "

# inspecția judiciară săse sesizeze în privința "rezistentelor date 4 April 2019 15:47 +5

Desigur, cele două grații obosite Franțesca Vasile și Boboroncea trebuia să se abțină să o judece pe Kovesi. Sentința e nelegală și inspecția judiciară trebui să se sesizeze în privința "rezistentelor" de Stat paralel care își bat joc de actul de Justiție

# Esrevinu date 4 April 2019 23:59 0

Corect! Cum a ajuns 88^8 (2) in lege? Al cui amendament a fost? Cand a fost aprobat?

# trei acrituri și toate trei date 5 April 2019 01:12 0

Cînd le vezi pe acriturile astea trei, vezi statu paralel ? maaan, da ce clar se vede. soros o vrea pe kovesoaica la UE iar alea două "magistrate " cu Franțesca în frunte, dau și ele o mînă de ajutor, că le-a privatizat tatsu justiția!

# marius date 4 April 2019 12:46 +3

Fratia penalilor nelegiuiti ai statului paralel!

# Edelweiss - Ivory Tower Scouter date 4 April 2019 12:56 +2

De ce n-are ursul coadă iar procurorul SIIJ a fost scos afară din sală și înlocuit cu un procuror obedient „deep state” ? (fapt nemaiîntâlnit în istoria judiciară? ) iacătă aicișa DE CE: :-? oct. 2017 - Memoriul „magistraților” pentru retragerea proiectului de modificare a legilor justiției – nr. crt. 1701. Georgina Bodoroncea – procuror PICCJ :roll: link: https://www.juridice.ro/538255/memoriul-magistratilor-romani-pentru-retragerea-proiectului-de-modificare-a-legilor-justitiei.html

# Valter Cojman date 4 April 2019 12:59 +8

"justitia" de******din Romania si-a aratat, inca o data, fata odioasa. Deci..., CORUPTIE si FAVORIZAREA INFRACTORULUI, pe fata, la ICCJ. Asta e "justitia" pe care o apara IohaniSS, PNL, USR, PMP, Pro Romania, etc., etc. si fascistii din UE: Timmermans, Guy Verhofstadt si altii ca ei...: "justitie" bazata pe probe fabricate, POLITIE POLITICA SECURISTO-STALINISTO-NAZISTA DE TIP MAFIOT si refacerea NKVD, KGB, GESTAPO si STASI la un loc. Pentru Romania exista o singura solutie ca sa scape din cloaca plina de coruptie si fascism, numita UE: RO EXIT. In Romania, peste 60% din romani s-ar bucura daca Romania ar iesi din UE. Din pacate, PSD este prea PRO UE. Daca credeti ca romanii nu vor afara din UE, strangeti semnaturi si organizati un referendum referitor la ramanerea in UE sau iesirea din UE. Aveti acest curaj?

# George date 4 April 2019 13:14 +1

Mi-e scârbă si sila de această Justitie din Romania!!!Rusine!!!

# Edelweiss - Ivory Tower Scouter date 4 April 2019 13:24 +6

CSM1909 declarații de avere: 2017 (corespunzător veniturilor din anul 2016). VASILE FRANCISCA MARIA: 244.664 RON + 17.251 RON venit INM = 261.915 RON. :eek: Și astea părăluțe sunt plătite de rrumâni, din chimirul lor bortilit, din batista deznodată a babelor și din pușculița spartă a prichindeilor. NU timmermans, tajani, weber sau cei 12 ambasadori-imperinenți îi plătesc francescăi sfertul acela de milion de lei noi / anual !!!! 261.915 : 4,4908 (curs mediu anual 2016) = 58.322 EURO :12 = 4.860 de euro lunar. :-? Individa asta hăpăie lunar din resursa Țării aproape CINCI MII DE EURO! Dacă i-ar fi luat din buzunarul lui timmermans sau soros ar fi fost cum ar mai fi fost! Dar să flămânzești copchiii Țării și să exploatezi amărâții pe un mizerabil salariu minim pe economie, ca să-i faci MORMAN DE CINCI MII DE EURO LA ACEASTĂ OTREAPĂ, e deja cam mult! Trebile astea trebuie să se schimbe cu inițiativă de la plebe! :sigh:

# Ghita Bizonu' date 4 April 2019 13:32 +1

Persinal consider irelevant cas cele 2 sunt coautoare a unei carti cu 7 autori. Onsa sunt curios ce argumente jurifice au permis schimbarea procurorului la ordinul judecatirului

# Neanae date 4 April 2019 13:36 +2

Nu am imaginație drept care nu pot gândi ce ar fi daca in locul malacăi, dar si in locul dracului de procuror general ar fi o căpetenie PSD-ista. Bietul Președinte Iliescu vor sa-l linșeze fiindca toti cei care-i vor pielea in saramură au uitat ca dansul a promis in ‘89 ca România nu se va mai intoarce in dictatura comunista. Nu a făcut avere din politica si mi se pare ca s-a cam ținut de cuvânt! Daca s-au întâmplat lucruri care nu ar fi trebuit sa se întâmple, sigur “a fost ajutat” sa stea in față, ca nu o fi fost nici dansul magicianul magicienilor sa faca de unul singur si bine si rău! Ce se intampla cu Koveși si Lazar este un model de cretinism exaltant de care suferă niste mutanți cu Iohannis in frunte! Pai Iliescu si Dragnea ar fi fost tocati manual in 5 secunde ... sau halucinez?

# Homoroceanu Adrian Camil date 4 April 2019 13:55 +2

Caz evident de incompstibilitate dar si indiciu cert ca se aplica cu ardoare protocolul SRI -ICCJ,SRI -PICCJ si de ce nu intelegerea nescrisa intre ocupantul functiei de Presedinte al Ro.si structurile de forta asupra carora exista influenta absoluta din 2005, momentul modificarii legilor justitiei de catre sorosista M.Macovei..Semnatarii protocoalelor ilegale ,oculte suntbinca in functii pubkice de conducere strategice plasati acolo de catre sistemul paralel,subteran ,criminal creat de catre traficantul de influenta ,de functii cel mai mare santajist de dupa 1989Traian Basescu ...K.W.Iohannis este silit sa dispuna asupra ocupantului nedemn al functie de procuror general al PICCJAugustin Lazar pt. ca altfel isi diminueaza singur dpdv al imaginii sansele la referendumul pe care vrea sa l impuna spte a se obtine avizul Parlamentului cu tema larga cu ajutorul structurilor de forta sorosiste aidoma celor de pe vremea antedecembrista ,adica de pana in a1989.ora 13.42ziua04.04.2018

# Baran Gheorghe date 4 April 2019 14:06 +1

Luati va rog volumele mentionate si observati pe ce specialitate au contribuit fiecare la scrierea lor. Veti observa ca Bodoroncea a comentat unele articole iar Vasile altele .Si nu aleatoriu le-au ales. Poate avem o surpriza sa constatam ca exact cele de coruptie si marturia mincionoasa nu le-au comentat. Sau poate da.

# constantin date 4 April 2019 14:07 0

motive marunte.dar judecatorii si curtea constitutionala care i-au facut jocurile lui Dragnea unde sunt?dar SS(SECTIA SPECIALA PSD).Cred ca trebuie sa o lasam mai moale cu obiectivitatea unor personaje.Daca o scoateti pe Codruta din comentarii raman multe ferestre goale.

# Liviu date 4 April 2019 14:12 0

:)))))))) Jale cu voi. Cum nu e ca voi....cum cei impotriva voastra au bube. :D

# Harcosheniile se intalnira ... date 4 April 2019 16:20 +5

Cata mizerie in justitie ! Plin de fosti nomenclaturisti , de tortionari ca Stanciu, Tarcea, Lazar plin de tradatori si vanzatori d etara ca Danilet, Macovei , oribil unde s-a ajuns . Va dati seama ca e pacat pentru cei care isi fac meseria cu pasiune si devotament ; Tudorel trebuie sa inceapa "primavara in justitie" ! :eek:

# romanul date 4 April 2019 16:50 +4

Exista o singura solutie, dupa ce mafia judiciara a devenit stat in stat: asa cum Danilet cu mafiotii lui demonstreaza la Bruxelles, asa trebuie sa demonstreze in masa poporul roman impotriva mafiotilor ca Lazar, Kovesi, Ban, Bodoroncea, Francisca si cum ii mai cheama, in frunte cu seful lor, infractorul dovedit de la Cotroceni! Ne-am saturat de mafiotii astia din justitie, protejati de Johannis! :sad:

# Dar date 4 April 2019 17:18 -1

Dorneanu=ccr=psd=dragnea?=decizii de admitere completuri..protocoale...etc

# FUGARA KOVESI date 4 April 2019 17:23 +1

ca sa nu avem vorbe… o sa vedeti dumneavoastra, stimati cetateni, cum aceasta monstruozitate numita kovesi va fugi din Romania si va cere protective la inalta curte, pe motiv ca e abuzata. Asta a fost idea, sa aiba posibilitatea sa fuga si apoi va fi protejata de altii, de fapt de aceeasi pe care I-a slujit aceasta tradatoare de neam in toti acesti ani. O lepadatura de om,,,

# Baran Gheorghe date 4 April 2019 18:45 +2

Revin și va spun. Bodoroncea a făcut comentarii pe tentativa și puritate de infracțiuni, partea generală siii....infractiuni de coruptie si contra infaptuirii justitiei partea specialaaa....:(. Doamna Vasile a comentat doar articole la infractiuni contra capacității de luptă a forțelor armate și la cap II regimul măsurilor de sigurantaaaa. Doamna Bodoroncea la publicarea ediției din 2014 era doctorand iar DNA Vasile era deja dotor. Acuma , legat de speță, judecati dumneavoastra.

# Pintea date 4 April 2019 20:19 +3

Nu ca trebuiau sa se abtina aceste ciudate, dar ele trebuiau sa zboare din magistratura pentru ilegalitatile comise! Ati mai auzit vreodata ca un procuror sa fie inlocuit de catre un judecator, in timpul sedintei??? Pai, judecatorul decide asta??SIIJ urgent trebuie sa le faca dosare astora si sa conteste deciziile de rahat! Coldea schimba judecatori, acum si judecatorii schimba procurori! CE E ASTA?? Numai ministrul justitiei nu are voie sa schimbe nimic! Trebuie sa stea sa i se dea in cap, probabil!Ca altfel iese gloata de maidanezi, cu avangarda de ambasadori obraznici, cu tâmpii ăia de la UE, cu presedintele sonat si uite-asa incepe lectia de fake democracy pt biata Romanie!

# şişu date 5 April 2019 10:59 0

Nu trebuiau să se abtină!Pentru că doamnele Francisca Vasile şi Georgina Bodoroncea una scriu in cărtile alea (Pentru credulii naivi care cred in justitie şi adevăr)şi alta fac in sala de şedintă(pentru statul paralel)Cu alte cuvinte;"să faci ce spune popa ,nu ce face popa!"

# BELGIANCA date 5 April 2019 13:32 0

ESTE F BUNA CHIAR CREDEATI CA VOR FACE CEVA .AIUREA GINDURI DESARTE. CUM SA PUTUT JUDECA ACEST PROCES CIND CEL CARE O INVINUA PE CUCUVEA A FOST DAT AFARA .NU AUVUT NICI CEL PUTIN BUNUL SIMT SA AMINE PROCESUL .IAU DAT CUCUVELEI 2 AV CARE SA O APERE. NOI SINTEM OBINUITI PT CA NU ESTE PRIMA OARA CIND SE INTIMPLA EXEMPLU CAMELIA BOGDAN CARE IA DAT SENTINTA LUI VOICULESC FARA SA CITEASCA SAU SA CUNOASCA DOSARUL. RUSINE NELEGIUITILOR CIN FACETI TOT LA ORDINE SI PE FATA FARA RUSINE SI JENA DE CEI CARE ORCUM SI AU PIERDUT INCEDEREA IN JUSTITIE. RESPECTATI LEGILE NESIMTITILOR DAR SPER SA FITI SI VOI INTREBATI SI CHIAR CERCETATI DAR SPER CA NU DE ALTI LA FEL CA VOI

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii