FUGA LUI TUDORAN – Surpriza: dupa ce si-a depus cererea de pensionare, inca nesemnata de Iohannis, judecatorul CAB Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran si-a dat demisia din magistratura. Gestul lui Tudoran vine la doua saptamani dupa aparitia informatiilor privind dosarul de la SIIJ in care procurorii investigheaza modul in care judecatorul ar fi trecut pe numele fiului sau un apartament din Sinaia in valoare de peste 100.000 lire sterline

Scris de: Valentin BUSUIOC

01.09.2019 12:18
Vizualizari: 9150

Luna august s-a incheiat cu o mutare uluitoare din partea unui cunoscut magistrat din Romania. Este vorba despre judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, celebru pentru condamnarile dure pe care le-a pronuntat de-a lungul timpului. Un judecator cu o vechime de aproape 38 de ani, care activeaza in sistem inca din 15 octombrie 1981.


Nu mai devreme de vineri, 30 august 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a facut publica informatia ca Bogdan Tudoran si-a dat demisia din magistratura, cererea acestuia de eliberare din functie urmand a fi analizata de catre Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de marti, 3 septembrie 2019 (vezi facsimil).


Mutarea lui Tudoran vine la doua saptamani dupa aparitia informatiei ca magistratul ar fi cercetat intr-un dosar penal instrumentat de catre procurorii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Mai precis, anchetatorii SIIJ ar investiga modul in care judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran ar fi trecut pe numele fiului sau, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat in municipiul Sinaia, judetul Prahova, care ar valora peste 100.000 lire sterline (click aici pentru a citi).

Ciudatenia situatiei este data de faptul ca pe 2 iulie, Sectia pentru judecatori din CSM i-a aprobat lui Bogdan Tudoran pensionarea incepand cu data de 15 octombrie 2019 (hotararea sectiei este atasata la finalul articolului). Consiliul Superior al Magistraturii i-a trimis lui Klaus Iohannis propunerea privind pensionarea magistratului, insa deocamdata presedintele nu a emis decretul in acest sens.

Strategie pentru clasare?

Din punctul nostru de vedere, este posibil ca in spatele demisiei lui Tudoran din magistratura sa stea un scenariu bine gandit. Mai precis, efectul acestui gest ar fi acela ca SIIJ isi va declina competenta catre alt parchet, in conditiile in care Bogdan Tudoran nu va mai avea calitatea de magistrat. Iar cel mai probabil dosarul va ajunge la DNA, caz in care nu este deloc exclus sa fie pronuntata o solutie de clasare.

Pe de alta parte, remarcam si faptul ca atat cererea de pensionare, cat si demisia au venit dupa ce Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat, in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, ca il verifica pe judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran privind posibile legaturi cu Securitatea (click aici pentru a citi).

* Cititi aici Hotararea nr. 1183/2019, prin care Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat pensionarea lui Bogdan Tudoran

Comentarii

# Faracatuse date 1 September 2019 12:44 +6

Hai Tudorane, hai explica cum dai tu pârnaie și despăgubiri nemeritate.. Vineeee!!!

# Popoviciu date 1 September 2019 12:56 -2

Sunt atat de dezinformat de securistiu mei, incat am platit bani de pomana si l am bagat in proces si pe luju. Boii baltii apartamentul a fost achizitionat cu suma de 37500 euro, judexatorul fiind trecut in acte. Acum luju Kovesi a fost minciuna.

# Cetateanul date 1 September 2019 16:40 +7

Eu as citi ceva hotarari pronuntate in perioada imediata revoltei din decembrie 89. Mai multe nu se spun dar socul ar fi enorm raportat la unele patrimonii si celebritati ale momentului ????.

# Faracatuse date 1 September 2019 16:53 +3

Asta da sentințe cu despăgubiri imense. Și e 50-50 parandărătul

# gaga date 2 September 2019 06:56 +3

Acesti caini, fara mama fara tata, nu trebuie sa nu priceapa pe pielea lor ce inseamna sa nu fii OM ci caine turbat! Nu-l iertati ca o merita din plin!

# Mario date 4 September 2019 08:31 +1

Sa va spun eubde Tudoran aceasta eminentă cenușie la luat spagi si la dat ani grei de pușcărie împreună cu alt șlagăr corupt Dorel George Matei amândoi au format un grup infracțional organizat ,au luat spagi de la toata lumea si mai este si jucator de jocuri de noroc aceasta fosila comunistă . A luat o rudă de a mea 3 ani de zile pentru o faptă care maxim putea sa fie cu suspendare ..acest corupt merita sa stea si el 7 ani la pușcărie sa vada cind făcea nedreptăți si lua șpagă nenorocitul asta infect. Este adevarat aveav legaturi mari si închidea dosare cu ala de la târg vitan si altii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii