GAINARUL – A fost publicat al doilea dosar al lui Florin Citu din SUA. Actualul premier a fost dat in judecata pentru ca nu si-a platit o datorie de aproape 6.700 de dolari. Banca a vandut creanta catre o firma de recuperare, care l-a actionat pe Citu in instanta pentru peste 9.700 de dolari. Procesul a fost temporar inchis, dar compania de recuperare nu a mai cerut redeschiderea lui. In acea perioada, Florin Citu era director la ING Romania (Documente)

Scris de: L.J.

15.08.2021 17:57
Vizualizari: 5410

Apar din ce in ce mai multe informatii incendiare despre trecutul din SUA al actualului premier al Guvernului Romaniei Florin Citu (foto). Dupa ce vineri, 13 august 2021, jurnalista Sorina Matei a publicat detalii despre procesul penal al lui Citu, in urma caruia s-a ales cu o condamnare la 2 zile de inchisoare cu executare pentru ca a fost prins conducand beat, de data aceasta aceeasi Sorina Matei a scos la iveala alt dosar al prim-ministrului.Totusi, este vorba despre un dosar civil (nu penal, ca data trecuta), vizand o datorie neplatita, care a crescut substantial odata ce pe fir a intrat o firma de recuperat creante. Aceasta a ajuns chiar pana la a-l da in judecata pe Florin Citu, dar judecatorul a inchis temporar procesul, iar societatea de recuperari, in mod suspect, nu a cerut redeschiderea dosarului. Deci datoria a ramas neplatita. Absolut intamplator, in acea perioada, Citu era director la ING Bank Romania, responsabil de Piete Financiare.


Iata principalul pasaj al dezvaluirii publicate pe Mediafax.ro si Alephnews.ro:


Aleph News si Agentia Mediafax au obtinut in exclusivitate, in urma unei solicitari oficiale, si dosarul civil al premierului Florin Vasile Citu, asa cum el a fost pus la dispozitie de catre autoritatile judiciare americane, si prezinta publicului in cele ce urmeaza faptele si marturiile, in ordine cronologica, asa cum se regasesc si reies din documentele aflate in dosar.

21 iulie 2008: Florin Citu este dat in judecata pentru o datorie neplatita de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Banca americana isi vanduse creantele la credite restante catre firma de recuperari creante Clarke Jordan Financial LC din Iowa care-i cere lui Florin Citu intr-un proces civil in instanta peste 9755,27 de dolari pentru ca nu si-a respectat angajamentele semnate

La 6 dupa plecarea lui Florin Citu din SUA, pe 21 iulie 2008, avocatul Charles L.Litow depune o plangere in instanta din Iowa (Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story), prin care sustine ca este autorizat de catre firma americana Clarke Jordan Financial LC ca sa introduca un proces impotriva lui Florin Vasile Citu.

Maryland National Bank, NA, un important creditor de carduri de credit pentru consumatori, care cu doar 2 ani inainte fusese cumparata cu 35 de miliarde de dolari de catre gigantul Bank of America si ulterior, in 2016, cu 1,9 miliarde de lire sterline si de Grupul Bancar britanic Lloyds, isi vanduse la acea vreme unele creante catre firma de recuperare de creante Clarke Jordan Financial LC din Iowa.

Presa americana relateaza ca Banca MBNA, mutata din Maryland in Delaware si devenita la un moment dat cel mai mare angajator privat din statul Delaware, avea relatii privilegiate atat cu republicanii, cat si cu democratii. La Banca MBNA multi directori erau fosti angajati ai FBI, era una dintre cele mai profitabile companii din America, 50 de milioane de clienti detineau carduri la banca MBNA, iar fondatorul bancii, Charles M. Cawley, un pionier al credit cardurilor, era apropiat atat de familia Bush, cat si de familia Biden.

Potrivit New York Times si CBS News, Banca MBNA a donat 1 milion de dolari fundatiei care a construit biblioteca prezidentiala familiei Bush din Texas, l-a avut ca angajat in 1996 chiar si pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, actualul presedinte al SUA si avea o relatie stransa cu senatorul de la acea vreme Joe Biden, poreclit „senatorul MBNA”. Presa irlandeza arata in 2009 ca aceeasi institutie bancara a fost acuzata ca isi hartuieste clientii.

Ca atare, in vara lui 2008, firma de recuperare de creante, Clarke Jordan Financial LC, il da in judecata civila pe Florin Vasile Citu si il acuza ca are o datorie la banca de 6.698,73 de dolari in urma tranzactiilor de pe cardul de credit, ca Florin Citu nu si-a respectat contractul, ca i-a trimis acestuia o notificare, si cere oficial in instanta, prin procesul civil deschis cu numarul LACV044600, de la Florin Citu datoria, plus dobanda aferenta, plus o datorie in cazul neplatii de 5%, plus costuri de judecata si orice alta compensatie considera instanta.

In total, Clarke Jordan Financial, LC cere de la Florin Citu peste 9755,27 de dolari in plangerea depusa la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story.

Plangerea depusa in instanta impotriva lui Florin Citu se prezinta astfel:

Reclamantul sustine urmatoarele: Clarke Jordan Financial, LC este autorizata sa introduca aceasta actiune. Paratul Florin Citu locuieste pe strada Swing Lincoln 4112, orasul Ames, Iowa, 50014. Banca MBNA America, N.A. a vandut si a autorizat reclamantului toate drepturile, titlurile si dobanzile aferente cardului de credit cu numarul de cont 5329054999304942. Reclamantul este proprietarul contului. Paratul a devenit dator bancii MBNA America, N.A. printr-o serie de tranzactii. MBNA America, N.A. a trimis paratului o declaratie bancara care arata o restanta in favoarea bancii de 6.698,73 de dolari, pe care paratul a acceptat-o si pentru care si-a dat consimtamantul. Paratul a acceptat in mod implicit sa plateasca suma pastrand declaratia mentionata fara obiectii si astfel a asigurat ca suma va fi platita. Declaratia reprezinta o ajustare finala a respectivelor cereri in ceea ce priveste intregul cont si toate prevederile ce tin de acesta. Reclamantul a trimis paratului o notificare ca sa-si indeplineasca obligatiile ce decurg din contract iar paratul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale. Prin urmare, in ceea ce priveste fiecare acuzatie, reclamantul solicita instantei sa pronunte o hotarare impotriva paratului pentru 6.698,73 de dolari, la care sa se adauge o dobanda in valoare de 3.056,54 dolari, o datorie convenita (post- petition interest) de 5%, alte costuri judiciare si orice alte compensatii sunt corecte si necesare”.

4 noiembrie 2008: Firma de recuperare de creante mai cere instantei inca 3 luni ca sa-l localizeze pe Florin Citu ca sa-i aduca la cunostinta procesul. Firma cautase acasa, in bazele de date la care Citu era abonat, folosind agende telefonice, internetul, sistemele de inregistrare a alegatorilor, a proprietatilor si in evidenta autovehiculelor. Firma angajeaza si un investigator profesionist ca sa-l localizeze pe Citu

Pe 4 noiembrie 2008, dupa 3 luni si jumatate de la chemarea in judecata a lui Florin Citu, firma Clarke Jordan Financial LC, prin acelasi avocat Charles L.Litow, mai depune o noua cerere suplimentara in sprijinul judecatii in baza Codului de Procedura Civila, regula 1.302 (5) care da posibilitatea reclamantului sa prelungeasca termenul notificarilor daca exista motive intemeiate.

Firma Clarke Jordan Financial LC nu-l gasea pe Florin Citu si cere inca 3 luni instantei pentru localizarea lui Florin Citu si transmiterea notificarilor necesare.

Ca atare, Clarke Jordan Financial LC arata in documentul catre Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story urmatoarele:

Reclamantul sustine ca exista „motive intemeiate” pentru prelungirea termenului notificarii in aceasta cauza. Reclamantul a incercat notificarea paratului la adresa Swing Lincoln 4112, orasul Ames, Iowa, 50014 fara succes.

De atunci, reclamantul s-a straduit sa gaseasca o noua adresa folosind bazele de date publice la care este abonat, agenda telefonica, internetul, sistemul de inregistrare a alegatorilor, sistemul de inregistrare a proprietatilor imobiliare si departamentul de evidenta a autovehiculelor. Niciunul dintre aceste demersuri nu a ajutat la localizarea unei noi adrese pentru notificare.

Reclamantul a autorizat avocatul sa apeleze la un investigator profesionist care sa stabileasca localizarea paratului. Reclamantul solicita inca 90 de zile pentru a indeplini acest demers.

Prin urmare, reclamantul solicita inca 90 de zile in care sa aduca la cunostinta notificarea paratului. In cazul in care reclamantul nu il notifica pe parat pana la data mentionata sau solicita o perioada suplimentara pentru un motiv intemeiat, cazul ca fi respins automat fara sa aduca atingere (n.m.temporar). ”

Florin Citu este citat si de grefierul instantei ca sa se prezinte la proces sau sa raspunda in termen de 20 de zile la acuzatii. In caz contrar, instanta ii pune in vedere lui Citu ca s-ar putea pronunta o hotarare impotriva lui pentru despagubirea solicitata. In cazul in care sufera de dizabilitati, Citu este indrumat sa contacteze autoritatile americane

Ulterior, dupa solicitarea avocatului Charles L.Litow, si grefierul Tribunalului din Story County il notifica pe paratul Florin V.Citu, asa cum arata documentele.

Vi se comunica faptul ca a fost depusa o plangere la biroului grefierului acestei instante in care sunteti indicat drept parat in acest caz. O copie a plangerii (si orice documentele depuse) sunt atasate la aceasta plangere. Avocatul reclamantului este Charles L. Litow, de la cabinetul de avocatura Litow, cu adresa PO BOX 2165, Cedar Rapids, Iowa 52406. Telefonul avocatului este 319-362-3000. Numarul de fax este 319-362-3277.

Trebuie sa va prezentati sau sa raspundeti intr-un termen de 20 de zile de la prezenta comunicare si, intr-un termen rezonabil ulterior, sa depuneti intampinarea sau raspunsul la grefierul Tribunalului pentru Story County de la Tribunalul din Nevada, Iowa. In caz contrar, va putea fi pronuntata o hotarare automat impotriva dumneavoastra pentru despagubirea solicitata in plangere. Daca aveti nevoie de asistenta sau de ajutor suplimentar ca sa participati in instanta din cauza unei dizabilitati, sunati imediat coordonatorul ADA de discrict la 641-421-0990. Daca aveti deficiente de auz, sunati la Relay Iowa TTY at 1-800 -735-2942. Important: vi se recomanda sa solicitati de indata consultanta juridica pentru a va proteja interesele”, arata comunicarea grefei Tribunalului din Story County.

13 noiembrie 2008: Investigatorul Raymond Miller angajat sa-l gaseasca pe Florin Citu spune instantei din SUA ca a transmis citatia la adresa indicata

Pe 13 noiembrie 2008, in fata unui notar public din statul Iowa, Raymond C Miller, de la C Miller Investigations Inc din West Des Moines, Iowa, investigatorul angajat de avocatul Litow si de firma Clarke Jordan Financial LC ca sa-l localizeze pe Florin Citu, arata intr-o declaratie de returnare semnata si parafata ca in cazul Clarke Jordan Financial LC vs Florin V Citu a primit o instiintare din partea instantei prin care trebuia sa ii imnaneze lui Citu o copie identica si adevarata a dosarului sau.

Investigatorul profesionist Raymond C Miller sustine ca printr-o cercetare sarguincioasa / „diligent search” i-a transmis documentele personal lui Florin Citu, la casa unde locuia Florin Citu sau „la locatia acestuia obisnuita, unui membru al familiei acestuia, unui manager, unui functionar, proprietar sau custode sau unei persoane care era cu el”.

Investigatorul Miller sustine in document ca a fost angajat de compania Clarke Jordan Financial LC si a livrat persoanei de mai sus ( Florin V Citu) o copie a documentelor.

Serviciul mentionat a fost efectuat la adresa prezentata mai jos, daca acesta exista astfel cum a fost indicat”, se arata in documentele din caz puse la dispozitie de autoritatile judiciare americane.

Taxa totala pentru serviciul efectuat de catre investigatorul Miller a fost de 22,50 de dolari iar declaratia de returnare a fost transmisa instantei si introdusa in dosarul cauzei.

21 noiembrie 2008 - 24 februarie 2009: Judecatorul Steven Van Marel mai acorda 3 luni firmei de recuperare ca sa-l notifice pe Florin Citu despre proces, Florin Citu nu este de gasit iar judecatorul respinge temporar cazul. Firma n-a mai redeschis procesul civil

In urma cererii depuse pe 4 noiembrie 2008 de catre avocatul Charles L.Litow la instanta, pe 21 noiembrie 2008, judecatorul Steven P. Van Marel, la acea vreme judecator la Tribunalul Districtual din Iowa (care judecase si cazul State of Iowa vs Florin Vasile Citu din 2000-2001), decide sa acorde inca o perioada suplimentara de 3 luni, in baza Codului de Procedura Civila din Iowa, pentru gasirea si notificarea lui Florin Vasile Citu in vederea procesului cu Clarke Jordan Financial LC.

Asa se face ca judecatorul Van Marel decide ca „avand in vedere solicitarea reclamantului de acordare a unei perioade suplimentare pentru notificare si fiind deplin incunostintat, Tribunalul constata ca exista „motive intemeiate” pentru a acorda o astfel de extindere si solicitarea reclamantului ar trebui acceptata”.

Prin urmare, se dispune admiterea cererii reclamantului pentru acordarea unui termen suplimentar de notificare iar reclamantul va putea pana pe 23 februarie 2009 sa efectueze notificarea. In cazul in care reclamantul nu il notifica pe parat pana la data mentionata sau solicita timp suplimentar pe motive intemeiate, cazul va fi automat respins fara sa aduca atingere/ „without prejudice” (n.m. temporar)”.

Documentul instantei semnat de judecatorul Steven P. Van Marel arata, intr-o notificare olografa, ca speta civila (Case No. LACV044600, Clarke-Jordan Financial, LC vs Florin V Citu) a fost respinsa in urmatoarea zi dupa expirarea termenului pentru notificarea lui Florin Citu, respectiv pe 24 februarie 2009.

Costurile judiciare ale procesului civil din SUA au fost de 100 de dolari.

Without prejudice” este un termen legal folosit in procedura civila legala a SUA care permite reluarea cauzei in viitor. Astfel, prin „dismissed without prejudice” actiunea civila este respinsa dar ramane deschisa posibilitatea ca reclamantul sa formuleze o alta actiune pentru aceeasi cerere.

Documentele puse la dispozitie de catre autoritatile americane nu indica o revenire a firmei Clarke Jordan Financial LC in procesul civil impotriva lui Florin Citu.

Registrul instantei din Iowa arata ca firma Clarke Jordan Financial LC a deschis peste 200 de procese civile in instanta din Iowa impotriva persoanelor pentru recuperarea datoriilor.

In perioada evenimentelor din instanta americana, Florin Citu era director Piete Financiare la ING Bank Romania. Lucrase intre timp si la Banca Nationala a Noii Zeelande si Banca Europeana de Investitii – Luxembourg

CV-ul premierului Florin Citu, postat pe site-ul Guvernului, arata ca in perioada desfasurarii acestor evenimente in instanta americana (21 iulie 2008 – 24 februarie 2009) Florin Citu lucra in sistemul bancar romanesc si era director Piete Financiare in cadrul Departamentului Piete Financiare al ING Bank Romania.

Florin Vasile Citu era responsabil cu „rezultatele financiare pentru departamentele de arbitraj pe rata dobanzii si rata de schimb, cu administrarea lichiditatii bancii, cu rezultatele departamentelor de vanzare a produselor financiare catre clientii companii mari, mici si mijlocii si cu departamentul de cercetare”.

Dupa plecarea sa din SUA din 2002 si pana in 2008, Florin Citu isi luase diploma de la Center for Financial Studies din Frankfurt, lucrase ca economist la Banca Nationala a Noii Zeelande, fusese economist la Banca Europeana de Investitii – Luxembourg si economist/ consultant pentru companii private din sistemul financiar bancar, potrivit CV-ului sau”.


* Cititi mai multe detalii aici si aici, inclusiv documente si reactia lui Florin Citu

Comentarii

# Gigi date 15 August 2021 19:17 -57

!? :cry: ?!

# Lita date 15 August 2021 19:50 +70

Unde merge betia la volan, incarcerarea si condamnarea, merge si neplata datoriei, se integreaza in profilul de "integritate".

# Gilu date 15 August 2021 19:50 +117

Maaaa, ARDILES ! Du banii înapoi, sau adauga- i la datoria publica, sa- i plătim tot prostii de noi ! Nu uita să ștergi si chiria datorată Statului Român de catre Salamul de Sibiu ( cu papion,dracu' a mai vazut )...

# Goargăș date 15 August 2021 20:08 +136

Se pare că toate studiile și ,,serviciurile" ulterioare ale lui Cîțu sunt vax Albina pentru binele românilor. Nu era mai bine să fi rămas el la ,,prefesionala" din Vâlcea? Sigur ajungea un sculer-matrițer de primă mână. Așa, județul a pierdut un specialist în domeniu iar țara s-a procopsit cu o nulitate imprevizibilă sprijinită de o alta. P.S. Mă cutremur văzând de cine e condusă România (preș., p.m., gv., cls. pol.)

# injectat si umed date 16 August 2021 07:34 +18

Cel care detine si se joaca cu papusa voodoo a lui clorin fitu este rugat sa-i scoata sticla de whisky din gura si sa o duca spre analiza sefului de(z)gustator orban. Multumesc.

# Obs date 16 August 2021 09:40 +66

Problema esentiala nu este ce a facut omul, cetateanul Catu ci ministrul si primul ministru Catu. Iohannis, PNL si USR au impus aceste standarde de moralitate, poate firesti, iar daca le tot invoca atunci sa le respecte. O vor face doar cand va fi vorba de adversarii politici. 100% ipocrizie.

# Retardanis date 16 August 2021 10:20 +32

Dupa dezvaluirea cu puscaria, se pare ca Citu este pe faras. Cam asa sunt toti "oamenii politici" de pe la noi, santajabili. Iohannis cu casa aia luata cu japca (dovedit de justitie) este alt exemplu. Iar daca omul nu are bube vechi, ii toarna dna-ul un dosar politic de face si puscarie, daca ajunge la completul "potrivit", altfel achitare, dar ce mai coteaza ca l-au scos din joc.

# ZC date 16 August 2021 10:49 +53

:-) Eu vreau sa deschid un cont pentru a-l ajuta pe domnul Catu sa-si plateasca datoria. Va dati seama, este o rusine pentru tara noastra sa aiba un premier dator la banca. Poate-l ajuta si domnul Presedinte. LUJU imi dati voie sa public contul? :P

# jos dna date 16 August 2021 11:00 +80

NEIK NIMENI, APARUT DE NIKIERI!!! UN HOT DE PADURI!!! :zzz :-x :lol:

# Ba, plateste-ti datoria ! date 16 August 2021 16:52 +20

Demisia !

# Goargăș date 16 August 2021 18:06 +3

Jur că nu am pus nici măcar un singur vot de apreciere la ,,partida" mea. Cred că ar fi bine ca administratorii să permită un singur vot valid pentru un singur comentator. Oricum, le mulțumesc celor care m-au apreciat. Încerc doar să fiu un român adevărat, cu bune, cu rele...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii