GENIILE LUI NELU DE LA HUSI – Alti trei romani care au venit din Suedia au fost carantinati cu incalcarea legii. Judecatoria Odorheiul Secuiesc i-a eliberat din arestul medical: ”La data emiterii deciziilor de confirmare a carantinei pentru cei trei petenti, Suedia nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat... Masura carantinei nu putea fi instituita” (Sentinta)

Scris de: B.G.

04.08.2020 14:18
Vizualizari: 4577

Geniile de la Directiile de Sanatate Publica aflate in subordonarea Ministerului Sanatatii condus de Nelu Tataru (foto), zis si “Nelu de la Husi”, au comis-o din nou.

Dupa ce l-au carantinat pe presedintele Consiliului Judetean Giurgiu Marian Mina, iar instanta l-a eliberat stabilind ca masura impusa nu satisface nici standardele de legalitate, si nici pe cele de temeinicie, impuse de lege (click aici pentru a citi) si dupa ce au bagat aiurea in carantina trei romani (click aici pentru a citi), lucratorii de la DSP au dat o noua lovitura.Mai exact, au bagat in carantina alti trei romani care veneau din Suedia, desi masura nu se impunea, dupa cum a stabilit Judecatoria Odorheiul Secuiesc. Cei trei au venit pe 25 iulie din Suedia cu avionul in Romania, iar in 28 iulie 2020, Directia de Sananate Publica Harghita a emis deciziile de confirmare a carantinei pentru acestia. Numai ca cei trei s-au adresat instantei si au solicitat eliberarea din carantina, acolo unde fusesera bagati doar pentru ca veneau din Suedia, lucru admis de instanta.

Judecatoria Odorheiul Secuiesc arata in motivarea sentintei 1643 din 29 iulie 2020 in dosarul 2038/268/2020 ca la data de 28 iulie 2020, data emiterii deciziilor de confirmare a carantinei pentru cei trei petenti, Suedia nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat. Iar in aceste conditii, masura carantinei nu putea fi instituita.

Avand in vedere ca cei trei au calatorit cu avionul din Budapesta pana la Targu Mures, instanta a constatat ca nici tara de tranzit, Ungaria, nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat: “In aceste conditii, instanta constata ca deciziile emise de la data de 28 iulie 2020 de catre Directia de Sanatate Publica Harghita pentru cei trei petenti sunt lipsite de temei si urmeaza a le anula”.

 

Iata pasaje din hotararea Judecatoriei Odorheiul Secuiesc, pe care o atasam integral la finalul articolului:


“Lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic ridicat, intocmita conform criteriului stabilit prin Hotararea nr. 36/21.07.2020 a fost postata pe site-ul INSP la data de 25.07.2020, avand, potrivit Institutului, aplicabilitate doar din data de 27.07.2020.

Prin urmare, la data de 28 iulie 2020, data emiterii deciziilor de confirmare a carantinei pentru cei trei petenti, Suedia nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat si, in aceste conditii, masura carantinei nu putea fi instituita pentru persoanele care intra in Romania calatorind din aceasta tara. Instanta constata ca nici tara de tranzit, Ungaria, nu se afla pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

Raportand criteriul stabilit la art. 2 alin 2 din Hotararea CNSU la data intrarii petentilor in tara, 25.07.2020, constatam ca nici la data intrarii efective in tara nu sunt indeplinite conditiile pentru instituirea carantinei, rata de imbolnaviri din Suedia fiind mult mai mica decat cea din Romania.

Cu privire la Ungaria, instanta constata ca acea sta tara se afla, conform listei din data de 07.07.2020 in 'zona verde'  a statelor exceptate de la recomandarea masurilor de carantina.

 
In aceste conditii, instanta constata ca deciziile emise la data de 28 iulie 2020 de catre Directia de Sanatate Publica Harghita pentru cei trei petenti sunt lipsite de temei si urmeaza a le anula”.

* Cititi aici integral hotararea Judecatoriei Odorheiul Secuiesc

sursa: rolii

Comentarii

# ?????? date 5 August 2020 11:14 +2

@ O fotografie ce amintește și de Brucan, de Dan Voiculescu, de Postelnicu, de George Constantin Păunescu, de Emil Bobu, de alți tovarăși de frunte ai PCR, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii