GHICA MAI STA O TURA – Fosta sefa CSM Alina Ghica a ratat promovarea la Inalta Curte. Judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, Ghica a picat la interviul sustinut in fata CSM. Doar trei magistrati au reusit sa ajunga la Sectia de contencios administraiv si fiscal a ICCJ. 15 candidati nu au trecut de audierile de la CSM, iar un judecator s-a retras. Vedeti cine sunt judecatorii care au promovat la Inalta Curte (Lista)

Scris de: George TARATA

13.12.2019 11:43
Vizualizari: 5474

Trista trebuie sa fie fosta presedinta a Consiliului Superior al Magistraturii Alina Ghica (foto). In prezent judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, Ghica a ratat promovarea la Sectia de contencios administrativ si fiscal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intrata in concurs gratie unei modificari legislative prin care s-a renuntat la conditia ca la ICCJ sa ajunga doar judecatori, permitandu-se ca la calcularea vechimii necesare pentru accederea la ICCJ sa se ia in considerare si perioada in care candidatul a fost procuror (situatie in care se afla Ghica), fosta sefa CSM nu a fost in stare sa treaca de interviul sustinut in fata Sectiei pentru judecatori a Consiliului.


 

Astfel, judecatoarea Alina Ghica a luat la proba interviului 28,50 de puncte, in conditiile in care minimul este de 35 de puncte. Or, obtinerea a mai putin de 35 de puncte inseamna automat picarea concursului de promovare la ICCJ.

Alina Ghica nu a fost totusi singura care a ratat accedera la instanta suprema. La fel s-a intamplat si in cazul altor 16 magistrati. In schimb, doar trei candidati au reusit sa ajunga la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti (vezi facsimil). Este vorba despre:


-Emil Adrian Hancas, de la Curtea de Apel Alba Iulia;

-Ana Roxana Tudose, de la Curtea de Apel Ploiesti;

-Adela Vintila, de la Curtea de Apel Targu Mures.

La Sectia de contencios administrativ si fiscal fusesera scoase la concurs 7 posturi. Dintre acestea, doar 3 vor fi ocupate.

 

Pe de alta parte, putem spune ca la concursul din acest an de la Inalta Curte s-a inregistrat un adevarat dezastru. Asta intrucat in total doar cinci judecatori au trecut de interviul de la CSM. Mai exact, doi judecatori au promovat la Sectia penala a ICCJ (click aici pentru a citi cine sunt cei doi judecatori), iar alti trei la Sectia de contencios administrativ si fiscal. In ceea ce priveste Sectia a II-a civila a ICCJ, niciun candidat nu a fost admis (click aici pentru a citi).


Iata lista cu rezultatele obtinute de judecatorii care au candidat pentru promovarea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti:

 


Comentarii

# imun/teanu date 13 December 2019 12:09 +7

Ghica!, nu aia blonda!, care impreuna cu aia bruneta si creata, tra-la-la-la-la-la intr-un mare scandal?! Uite ca inca mai e!, ambele doua de fapt. Pe cand!, de tacamul complet, tot in perpetua transa si "o" Camelie Bogdan!

# Impozitarul date 13 December 2019 13:31 +6

Ostentativa nulitate avand convingeri de dreapta fascista cu crucea atarnand la vedere #rezista impotriva "ciumei rosii"PSD.Rusinea analfabetei functionale a fost abolita cand s-a dat decretul banii vorbesc.

# Pintea date 13 December 2019 15:22 +2

Nu mai este jupân tatucul basescu...sau klemm! Pana la urma ERATA aia nu o mai ajută!

# mitica date 13 December 2019 15:41 +1

Eu credeam ca este la PUSCARIE!

# escu date 14 December 2019 15:41 +1

Poate CSM, prin D.na Savonea, pocăită între timp de sistem, v-a da o erată pentru neștiutorii de carte care vor să acceadă în funcții din care să decidă soarta unor oameni, să aplice legea în spiritul și litera ei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii