GIRBOVAN LE INCHIDE GURA PROPAGANDISTILOR – Sefa UNJR Dana Girbovan demonteaza o grosolana manipulare si promite ca va readuce, ca ministru, drepturile si libertatile cetatenesti in centrul justitiei: „Asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 e un fake news. Am sustinut punerea in acord a definitiei abuzului in serviciu cu decizia CCR ce prevedea prag valoric... Am vazut efectele decredibilizarii luptei anticoruptie prin implicarea serviciilor de informatii si presiunile pe judecatori”

Scris de: V.B.

25.08.2019 10:19
Vizualizari: 8425

O data in plus, judecatoarea Dana Girbovan (foto) le-a inchis gura propagandistilor #rezist care au rostogolit in spatiul public minciuni despre ea. De data aceasta, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania a demontat manipularea potrivit careia ea s-ar fi numarat printre sustinatorii Ordonantei de Urgenta 13/2017.


Intr-un interviu scris acordat pentru Realitatea.net vineri, 23 august 2019 (imediat dupa ce premierul Viorica Dancila o anuntase pe sefa UNJR ca propunere pentru postul de ministru al Justitiei), Dana Girbovan a promis ca in calitate de ministru va readuce drepturile si libertatile cetateanului in centrul preocuparii sistemului judiciar. Asta in plus fata de eficientizarea luptei impotriva traficului de persoane, despre care judecatoarea de la Curtea de Apel Cluj a vorbit deja (click aici pentru a citi).

Iata principalele declaratii ale Danei Girbovan:

Reporter: Imaginea dumneavoastra prezentata astazi si comentata apoi de cititori, nu doar ai nostri, este aceea ca ati sustinut OUG 13. Ce le raspundeti? Aveti acum vreun regret pentru acea sustinere a OUG 13?

Dana Girbovan: Asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 e un fake news. Ce am sustinut, in fapt, dupa adoptarea OUG 13, a fost necesitatea punerii in acord a definitiei abuzului in serviciu cu decizia CCR care prevedea prag valoric. In ciuda deciziilor repetate ale Curtii Constitutionale, abuzul in serviciu in continuare nu are o reglementare in acord cu Constitutia in Romania, fapt ce naste probleme foarte serioase in practica.

Reporter: Ati scris pe Facebook ca acceptati de principiu propunerea, daca vi se va asigura independenta deplina. Va temeti ca cineva v-ar putea pune oprelisti? Va rog sa dezvoltati, pentru ca sa nu existe interpretari.

Dana Girbovan: Am acceptat acest mandat intrucat cunosc foarte bine problemele sistemului de justitiei. Sunt judecator de scaun de 19 ani, timp in care am pronuntat mii, zeci de mii de hotarari judecatoresti. Am vazut efectele tuturor reformelor in justitie, a inconsecventelor legislative, a decredibilizarii luptei anticoruptie prin implicarea serviciilor de informatii, a presiunilor puse pe judecatori. Toata aceasta experienta o pot folosi in slujba justitiei doar daca mi se asigura independenta in luarea deciziilor si de aceea am pus aceasta preconditie. (...)

Reporter: Considerati ca este nevoie de multe schimbari in Justitie? Daca da, care sunt principalele lucruri?

Dana Girbovan: Justitia se confrunta de prea mult timp cu lupte interne, in detrimentul actului de justitie, uitand uneori de cetateni. Este momentul revenirii la normalitate, la o justitie independenta si responsabila, avand in centrul sau cetateanul cu drepturile si libertatile sale fundamentale. Ministerul Justitiei s-a numit intr-o perioada si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Desi s-a renuntat la aceasta formula, ce era si superflua, esenta ramane: scopul justitiei este protejarea libertatilor cetateanului, cetatean pe care doresc sa-l readuc in centrul discutiei despre justitie.

Comentarii

# DODI date 25 August 2019 12:00 +14

Prea deșteaptă pentru ciolanis și gunoaiele lui de consilieri. Mucoșii de consilieri #rezistenți care îl ”sfătuiesc” pe ciolanis studiază legile justiției doar ca să justifice încălcările flagrante făcute de ciolanis. Ei ar trebui să studieze dicționarul limbii române (pentru că nu o terfelesc zilnic) și cu buletinul (ca să știe cum îi cheamă). În rest trebuie iertați pentru că nu au personalitate, nu au cunoștințe de cultură generală și profesională. Ce să mai vorbim de onoare. ”Cum e turcul sasul și pistolul”. S-a văzut la întâlnirea cu Trump. Consilierii americani aveau păr alb și vechime în profesie și administrație, iar țoapele lui ciolanis aveau doar boturile ascuțite de la linsul feselor lui ciolanis.

# Andrei date 25 August 2019 13:25 +12

O mare șansă pt Justia din Romania cu această d-na Garbovan! Sper sa fiti lăsată si sprijinită in functia de ministru!Atentie la cei din interiorul Sistemului pt ca sunt mult mai periculoși fata de cei din exterior(postaci si reziști sunt în fibrilatii) Mult succes daca reușiți să treceți si de Johannes!

# Oly date 25 August 2019 17:59 +9

O mare sansa pt Ro dna Garbovan, dar sa NU UITAM :RO ESTE CONDUSA DIN 89 INCOACE DE SERVICIILE SECRETE, CANCERUL ACESTEI SOCIETATI. Serviciile au ruinat Ro. Tu nu vezi ca in Ro nu se mai poate face absolut nimic, fara ca javrele din diverse institutii inclusiv ANAF sa sara pe tine? Unde e libertatea si bunastarea acestei tari? Bunastarea tarii nu vine din bunastarea institutiilor de forta,a politicienilor ci BUNASTAREA ACESTEI TARI VINE DIN BUNASTAREA POPULATIEI. DIICOT o institutie megabugetata este plina de mafie. Protejeaza marile jafuri( primind spagi grase) in timp ce prostul de rand carne de tun infunda puscariile. Ro nu se va ridica in veci cu aceiasi mafioti virusati carora nu li se mai poate scoate in veci din minte mafioteala. Paradox:Ro tara cu cele mai multi sri-sti si cu cel mai mare buget SRI este tara cu cea mai mare mafie,clanuri interlope,trafic. De ce? Pt ca insasi SRI DIICOT protejeaza mafia,sunt ele insele o mafie. Justitia Ro se face DOAR PE ŞPĂGI SI ALTE INTERESE

# Ioana date 26 August 2019 10:35 +6

Un lucru bun pentru justiție, numirea dnei Dana Garvoban la Ministerul justiției inseamna o increderea românilor și o teamă ă justitiarilor corupți.

# ”Dosarul Utilajele” date 26 August 2019 12:13 +8

În țara asta dacă spui adevărul te vor la balamuc.

# Trebuiesc scoase gunoaiele SRI din justitie ! date 26 August 2019 16:03 +12

Asta va fi o mare provocare caci aia si-au consolidat gasti pe-acolo. Parerea mea ca domana Garbovan poate candida la presedentiale direct , desi pt. un specialist e mai bine sa ramana in domeniul sau. Succes si la lupta ! 8)

# Toata stima si sustinerea, pt. Dana Garbovan ! date 26 August 2019 20:24 +5

Inteligenta si frumoasa ! Mai rar asa ceva , bravo ! 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii