GOOD MORNING VERY MUCH – Avocatul Gheorghe Piperea o zdrobeste pe „neavenita” ministresa Ana Birchall: „A ajuns la concluzia preliminara ca SIIJ nu se sustine si ca ar fi primit mii si mii de mesaje de la oameni in acest sens. Nu se justifica anchetarea procurorului Piturca, a procurorului din cazul Caracal sau a celorlalti magistrati care si-au facut de cap si au facut de ras justitia romana, ca Portocala, Onea, Man etc? Mii si mii de oameni ii scriu acestei neavenite ca vor desfiintarea SIIJ?”

Scris de: V.B.

17.09.2019 17:45
Vizualizari: 13168

Ministresa Justitiei Ana Birchall (foto) este pur si simplu o „neavenita” in raport cu fotoliul pe care inca il ocupa. Acuzatia a fost lansata marti, 17 septembrie 2019, de catre avocatul Gheorghe Piperea, revoltat de faptul ca Birchall a avut o noua iesire impotriva Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Tot marti, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost convocat pentru a cincea oara sa dea votul de validare a procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ, dupa binecunoscuta indarjire cu care sapte CSM-isti au boicotat primele patru sedinte, validare care insa a fost din nou amanata. Inainte sa intre la Plenul CSM, Ana Birchall (cunoscuta printre altele pentru „duda” cu „Good morning very much” – video aici) a pretins ca grupul de lucru pe care l-a instituit la nivelul Ministerului Justitiei a emis doua concluzii preliminare, ambele in defavoarea sectiei speciale. De asemenea, Birchall a afirmat ca a primit „mii si mii de mesaje” prin care i se cerea desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

In replica, avocatul Gheorghe Piperea i-a amintit ministresei ca SIIJ este mai mult decat oricand necesara acum, cand isi fac de cap prin magistratura procurori precum Maria Antoaneta Piturca de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova (cea care a tarat-o pe jos pe fetita Sorina) ori Cristian Ovidiu Popescu si seful acestuia, Catalin Zavoianu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal. Vorbim despre procurori ale caror actiuni le-au adus nu doar dosare disciplinare, ci si unele penale, instrumentate exact de catre sectia speciala. In plus, maestrul Piperea ii aminteste ministresei Birchall ca poporul roman, in majoritatea sa, doreste raspunderea magistratilor. Or, aceasta raspundere trebuie sa fie si penala, nu doar disciplinara, da de inteles profesorul universitar.

Gheorghe Piperea nu uita nici de disperarea cu care americanii vor s-o insurubeze pe Ana Birchall in fotoliul pe care-l ocupa, in ciuda faptului ca premierul Viorica Dancila a dat-o afara de la sefia Ministerului Justitiei. Aceiasi americani care i-au dat ministresei o foaie cu porunci pentru justitia din Romania, aminteste Piperea.

Redam mesajul pe care l-a postat avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook:

Inteleg ca mme Birchall a ajuns la concluzia preliminara ca Sectia de Investigatie a Infractiunilor din Justitie "nu se sustine" si ca ar fi primit "mii si mii de mesaje" de la oameni in acest sens.

Intreb si eu, ca nepriceputul intr-ale justitiei - cine naiba ii scrie acestei doamne? Spunandu-i ca "nu se sustine" SIIJ? Adica, nu se justifica anchetarea procurorului Piturca (cazul Sorina) si a procurorului Vasilescu (cazul Alexandra si Luiza, Caracal) sau a celorlalti magistrati care si-au facut de cap si au facut de ras justitia romana, ca Portocala, Onea, Man etc.? Mii si mii de oameni ii scriu acestei neavenite ca vor desfiintarea SIIJ si, deci, inchiderea acestor dosare? Parca milioane de oameni isi doreau, in realitate, raspunderea magistratilor! Cum vor mai fi judecati magistratii care merita asta - de colegii lor de birou? de departamentul special si secret din DNA, care va fi reinfiintat si care va functiona, din nou, in baza protocoalelor secrete cu serviciile si mai secrete, ca sa fie mai bine timorati si interceptati zisii magistrati?

PS Pentru cine nu a urmarit subiectul, dna Birchall este inca in functie la MJ, desi a fost demisa de Dancila, dar a prins vant in panze dupa ce procurorul general al SUA, intr-un mod foarte elegant si diplomatic, a chemat-o de urgenta in SUA pentru a-i inmana foaia de parcurs pentru "consolidarea" statului de drept, mai ceva ca pe vremea comisarilor sovietici. Asa cum Trump i-a inmanat lui Johannis o sapca. Cine stie cu ce alta margea de sticla vine Dancila, in schimbul cine stie carui angajament al tarii pe 40 de ani de acum incolo. Aferim sau Inshallah, ce sa mai zic...

Comentarii

# Ionut date 17 September 2019 17:53 -64

Penibil dl. Piperea! Chiar daca s-ar desfiinta SIIJ, o infractiune prevazuta in Codul Penal va fi investigata. Nu de aceasta SSectie. De alt parchet care va deveni competent. Nu scapa nici Portocala si nici altii... Lasa vrajeala, Piperea!

# Pintea date 17 September 2019 19:37 +16

... sau cu prostia asta, a fost vrăjită birchall de procurorii rezist! Dar atunci sa se desfiinteze si DNA, ca s-o gasi vreun parchet sa cerceteze in locul unui departament!Darcam cate infractiuni din astea au fost cercetate la SIIJ-ul de sub fusta lui coveși? Si cam care ar fi modelu”? Parchetul Caracal? Dar C SS M e bine sa existe? Nu ar trebui desființat? Ca reputatia profesionala si-o poate apara singur un magistrat prin ceea ce face, nu cu CSM!

# BeBEE Asa cum au fost anchetate retrocedarile in exces !? date 17 September 2019 19:41 +10

Oare magistratii care au alte interese decat cetatenii romani deoarece, dupa 30 de ani, nimeni nu stie si nu raspunda care este suprafata totala de teren retrocedata in fiecare an/localitate sau judet inscrisa in titlurile de proprietate emise prin ordinul prefectilor de-a lunful timpului!? Cine trebuia sa ancheteze si nu a anchetat retrocedarile totale din cele 42 de prefecturi... vreme de 30 de ani !? Ministrul Justitiei stie ca strainii au in proprietate terenuri care au fost toate obtinute cu acte valabile... si ca o ancheta ar readuce terenurile inapoi la proprietarii lor de drept !? DNA, Ministerul Public au anchetat declaratiile din 2011 ale ministrului cu ANCPI (cadastru) in subordine care sustine ca suprafetele retrocedate depasesc suprafata tarii !? Exista multe despagubiri frauduloase? SIIJ ancheteza probabil ceea ce DNA nu a anchetat: magistrati care nu-si fac treaba! Persoane din Europa, Olanda, Suedia, au detineri importante de terenuri... toate retrocedate corect!?

# Pintea date 17 September 2019 20:28 +13

: .. aah, sau cu prostia asta, ati vrăjit-o pe birchall? Dar atunci sa se desfiinteze si DNA, ca s-o gasi vreun parchet sa cerceteze in locul unui departament! Si cam cate infractiuni din astea au fost cercetate la SIIJ-ul de sub fusta lui coveși? Si cam care ar fi modelu”? Parchetul Caracal? Dar C SS M e bine sa existe? Nu ar trebui desființat? Ca reputatia profesionala si-o poate apara singur un magistrat prin ceea ce face, nu cu CSM!

# nu conteaza date 18 September 2019 02:58 +4

Ionut, mare noroc ai ca prostia si nemernicia nu-s considerate infractiuni!

# Pintea date 18 September 2019 16:07 +1

.. e cam Ioana..Dogioiu

# nu conteaza date 18 September 2019 21:05 +2

Nu stiu daca e dogioiu. Cert, e ca sigur nu e cineva care a trait si a vazut ce e pe aici. Sau daca a facut astea, prostia postacului cade sub limitele acceptabile de bunul simt. Dar na, vorbesc de bun simt, de parca asta ar mai insemna ceva...

# rtharie date 18 September 2019 04:59 +3

Tare vă mai deranjează pe unii (aviz. "Ionuţ" ) această Secţie de investigare a magistraţilor care încearcă să facă dreptate în acest hăţiş în care au fost aduse actele de "dreptate" marca Kovesi et co ! Dl. av.Piperea are dreptate ce spune şi nu-i deloc penibil!"

# gica70 date 19 September 2019 08:46 +1

"o infractiune prevazuta in Codul Penal va fi investigata" NU asta este problema, daca un alt parchet va fi competent sau nu, ci rezultatul in sine, daca trimiterea in judecata si judecarea se va face conform legilor, d-le Ionut!

# obiectiva din IRan date 17 September 2019 17:59 +5

:-) am facut un coup de foudre pentru avocatul Gheorghe Piperea... :-)

# obiectivul date 18 September 2019 03:25 -3

...fii atenta: coup de foudre nu inseamna mamaliga cu branza sau curechi cu barabule :lol:

# Goargăș date 17 September 2019 18:06 +37

Altă maimuță din arborele american. Cap sec, inimă deloc, doar glande...Dacă SIIJ dispare, nu mai merităm să existăm ca țară. Rămânem niște râme. Mai jos de atât nu se poate! Stau și mă gândesc, oare până unde poate merge nimicnicia unora? Iar ceilalți, de ce stau timorați, cu capul în nisip. Chiar au ajuns românii un popor vegetal?

# Cal troian intra (muros) in guvernul PSD date 17 September 2019 18:11 +19

Și doar vi s-a spus Vi s-a repetat.As!

# Pintea date 17 September 2019 18:17 +29

E colega dvs! A făcut ceva pentru profesia de avocat? Adică ceva bun... că rău face peste tot. Ea se fâțâie, fâsâie ca o petardă aruncată aiurea, ca să o vadă stăpânii cât de mult se străduiește! Ce mă uimește este lipsa ei crasă de bun-simț și decență! Nu are considerație pentru nimic, e lipsită de orice principiu moral! PSD a făcut o mare greșeală cand a numit-o in această funcție din care nu pleacă! T. Toader a fost dat afară ca nu a dat nu stiu ce ordonanță, de care acum nu se mai aminteste, adica lui birchall nu i-a cerut-o nimeni! Dar dacă ea este revocată din funcție ce mai caută la minister? In ce calitate s-a dus la CSM? De fantomă? Guvernul e chiar atat de debusolat si lipsit de autoritate? Pierde voturi din cauza nimicei ăsteia..

# nu conteaza date 18 September 2019 03:09 +2

PSD n-a facut nici o greseala numind personaje de genul birchall in guvern: a facut doar ce a primit ordin sa faca si, atat! De ce credeai ca s-a inventat statul asta politienesc? Toti, din toate partidele, au (facute de "servicii" si militie), cate cel putin un dosarel care-i poate baga in bulau si le poate lasa familiile pe drumuri. Si, dat fiind ca "serviciile" sunt doar ramurile locale ale unor servicii straine, e clar ca toate dosarelele alea, sunt bine-merci la Quantico, Washington sau pe acolo! Asa ca si PSD face ce i se ordona, la fel ca toate celelalte gasti care-si zic partide! Iar voturi... Chiar n-ai inteles ca, si daca nu s-ar prezenta nimeni la vot, ar castiga cu majoritate, tot "cine trebuie"??

# gelu date 17 September 2019 18:34 +20

Alupegus Birchall face ce stie mai bine si are grija sa mance cu mult mustar texan ca sa nu i se aplece.

# De ce mai e Bitchall acolo mei Veorico ? date 17 September 2019 18:42 +33

Dau dracului jos ! E demisa sau nu e ? Vezi ca pierzi capital electoral, grav de tot djin cauza asteaia !!! Stoarfa lu` Klemm trebuie eliminata urgent din pozitia de mininstru , sa ramana doar cu cea de "capra" 8)

# Marin TULUS Olt date 17 September 2019 19:38 +15

criminalitatea din societate a fost intretinuta de acesti magistrati si de factorul politic care au zdrobit mii de destine,iar Romania seamana cu Romania bolsevica de alta data.Acesti indivizi vor să intretina statul de clan si sa mențina Romania in prapastie.Vor sa desfiinteze SIIJ pentru ca nimeni sa nu mai repuna oamenii vatamati in drepturile lor. Caile extraodinare nu pot fi solutia pentru nelegalitatea si netemeinicia hotararilor pronunțate de mafiotii din justitie si alt remediu nu este nici chiar la CEDO care pronunta la 5o ani lumina hotararile,iar aceasta individa care nu are ,,fata,, de ministru al justitiei nu are decat scopul de a face o dezodine in sistemul de justitie ,de fapt mentinerea justitiei de clan cum este si acum.Pentru tentativa de a rasturna ordine costitutionala aceasta trebuie pusa sub acuzare,asa cum toti magistratii care au protestat si au facut greva pentru a destabiliza puterea legislativa si executorie trebuie pusi sub acuzare

# Pantera neagră date 17 September 2019 20:06 +9

Dancila este vinovată. Sunt ministere fără ministru și funcționează. La justiție însă , după ce o demisese pe această infatuată de Birchal, probabil că Dancila a repus-o în funcție peste noapte . Rușine!

# Edelweiss - Ivory Tower Looker at the Keyhole date 17 September 2019 20:41 +19

Da, da! :lol: A primit birciala mii de burți în frunte, nicidecum scrisori de-ale ... oamenilor. Expresia „i-au scris mii de oameni” sună exact cu ceea ce se scremea drojdiera stalinistă în PE să convingă: „au manifestat sute de mii de oameni”. Iar acei oameni care probabil au scris folcloristei bircial sunt toți acei derbedei paraditori arhicunoscuți, care tremură de frica răspunderii penale față de matrapazlâcurile comise în epoca de aur a binomului. În plus față de golănașii și derbedeii cu robe, sunt sigur că au mai scris mii de ”săgeți” anonime manipulate de danileț, diaconu, pink, călin, veve, man, ardelean, bucurică, codreanu, sandu etc. DECI, per general, MII DE OAMENI CU GURA MARE CÂT PORTALUL TUNELULUI DE LA MESTECĂNIȘ. Dar cu restul de vreo 19 MILIOANE, care NU AU SCRIS, ce ne facem?

# nu conteaza date 18 September 2019 02:41 +4

Da-i dracu' de 19 milioane! (oricum, nu cred ca mai suntem atatia...) "Elitele" puse de "partenerul strategic" conteaza, nu plebea aia care "se pune" doar in statistici! Iar ca sa faca parte din "elita", cineva trebuie sa fi ajuns in varful unei gasti care-si zice "partid", dupa un antrenament zdravan de pupat cururile celor carora le-au tinut portile larg deschise pentru a ne ocupa, ca sa ne jefuiasca si de resurse, si de bani, si de tineret si de vieti!

# nu conteaza date 18 September 2019 02:54 +4

Copii romani sunt "piese de schimb" sau jucarii sexuale pentru occidentali, grosul banilor din bugetul national, stransi din impozitele si taxele pe care le platim in draci, ajung tot la stapanii nostrii de peste ocean, dati lor, fie pe fiare vechi cu pretentii de armament care sa ne apere de... nu stiu cine, fie pe "afaceri" gen Bechtel, fie pe bunuri expirate (majoritar alimentare), fie ca plata pentru a utiliza propriile noastre resurse, care acum le apartin lor, direct sau indirect! Romania este ilustrarea vie si existenta, a notiunii DISTOPIE. Statul, in loc sa serveasca interesele natiunii, si-a subjugat poporul si l-a pus in slujba strainilor care-l sustin. Nu mai e nevoie de justitie pentru cetatean ci de legi care sa intareasca statul impotriva cetateanului! Si asa, se explica tot ce se intampla in nefericita asta de tara...

# Constantin Kopandi date 17 September 2019 21:00 +21

Felicitări, d-le Piperea! Nu vă lăsați!

# Ioana M. date 17 September 2019 21:02 +11

Procurorii nu vor fi"investigati de alt parchet competent" ca nu exista...poate de DNA...si acolo...selectiv... In situatia in care se va infiinta alt parchet" competent" ce diferenta va fi intre ala si SIIJ? Sa aducem aminte ca ministreasa Macovei avea o sectie de investigare a magistratilor si...politistilor? Si nu s a tavalit nimeni pe treptele instantelor...

# Zatarra date 17 September 2019 23:00 +10

Pentru tefeleu Ionuț. Ce ai tu in cap,Piperea are într-o singură flatulatie . Spre stiinta ta, secția asta e ruptă de la D.N.A. Cam pe acolo se jonglau multe. Mai citeste!

# Neanae date 17 September 2019 23:19 +2

Când ma gandesc ca am “cheltuit” câteva vorbe bune pentru aceasta făptură ... nu credeam ca putea fi cum venea criticata. Acuși ce sa zic. Am aruncat vorbele pe geam! Se demonstrează o scorpie vândută și trădătoare. Ba e chiar spre ******. Trist când ma gandesc ca am crezut ca ar fi putut fi OM! As, o alta putoare. Marș madam la milioanele matale americănești. Corupto!

# Mihaela date 18 September 2019 06:51 +6

Chiar nu-ti e rusine? Cum a auzit ca va fi schimbata a dat fuga la matahala din deal. Dupa aceea a fugit in America, dupa la Bruxelles sa linga sulele grecistilor, mcvistilor si tuturor javrelor . Javra dracului ! Vrea desfiintarea sectiei speciale . Pai, a fost solicitata de adevaratele asociatii profesionale . Sa publice ,,miile,, de mesaje primate de la oameni, care , ce sa vezi erau ,,ocupati,, cu crima de la caracal , care se putea evita daca gunoaiele alea de procurori isi facea treaba. Madam premier, da-o afara pe asta de la ministerul Justitiei ! Mai bine nimeni decat asta !

# romanul date 18 September 2019 07:44 +6

Acestei tradatoare nu pot spune decat: JOS LABELE DE PE SIIJ!

# santinela date 18 September 2019 08:13 +4

Cica a primit mii si mii de mesaje de sustinere.Este suficient sa deschida cineva facebookul si sa vada ca este inundat de injuraturi si trimiteri la origine ale ministresei,injuraturi pe care chiar le merita !

# Coldica date 18 September 2019 08:28 +4

Voi nu intelegeti nimic! Cineva acolo departe nu vrea ca magistratii sa fie anchetati deoarece ai nevoie de cineva ca sa dea sentiinte asa cum vrei tu cand iei resursele tarii sau trebuie bagat la bulau cineva care nu convine fara a da explicatii! Trebuie o metoda de a actiona rapid la ordin fara probleme. Si cei inregimentatii dintre magistrati ca sa raspunda la comenzi fara comentarii trebuie sa aiba ceva negru pe alb ca sa faca asta fara frica. Restul daca e ceva gresit se plateste de a buget din banul cetateanului!

# imun/teanu date 18 September 2019 09:48 +3

Cum s-a vazut, dna. Dancila poate fi foarte severa. Pentru niste rastalmaciri scoase din context a exatriculat-o propt di guvern pe dna. Andronescu. Cand insa apoi "Ana" a dat-o din petic in mai petic asprimea i s-a blegit. Zice Ana ACUM ca SIIJ anacronica. De la o reuniune cica "interguvernamentala". Radu Tudor traduce ca a mai multe ministere, adica Guvern, adica si PSD. Care insa real doar in cel al justitiei, prin "rotite" ale ei suplimentate si dintre anume "civilii" /un "tzivil" fiind Vasilica. Asa, Ana "functioneaza" intr-un Guvern al ei, cu si Vasilica. Guvernul Vasilicai-Viorica este ca atare in Ro(a)ba care-l cara pe vasilica la Porbagaj. Sa intelegem ca de pe fotoliul din cap mesa Vasilica joaca cum karaoke-ul lui Vasilica. Colobina si Arlechino, in costum de calareata Ana manuind sforile. Viorica Presedinte!, troaca merge inainte.

# escu date 18 September 2019 10:24 +5

La zbenguiala americană de prin politica românească nici nu trebuie să ne surprindă că Birchall, ca și Ponta -Barosso, a venit cu lista de porunci și trebuie să o „implementeze”, n-așa, vorba profetului Brucan, în justiția din România. Secția cu pricina care, în forma actuală le stă mult în gât unora, va fi ținta tuturor atacurilor. Numai când era la DNA, unde era instrumentul de șantaj împotriva magistraților de către procurorii DNA era valabilă și nici Greco sau alții nu se sesizau pe ei din cauza abuzurilor. Dar vedeți, unora le place, că nu sunt ei în cauză. Când vor ajunge „niște penali” sigur vor avea alte păreri. Dar cum instrumentul de anihilare a adversarilor politici, cu predilecție a celor din PSD, a fost luat din mâna „paraditorilor” acest lucru, zice-se, este amestec în justiție.

# imun/teanu date 18 September 2019 10:28 +3

Dincolo de "a pune ana" pe babacul multiilionar ce alte perforante "profesionale" a remarcat ANA de a ajunge taman ministresa! Doar ca "sa vedem /cum a zis orbul" zise si Viorica? Cu alte cuvinte, Ana vede nevinovate toate vinovatiile crase mai ales la procurori, dar si la judecatori. De curatit "lacrima cristi". Exemplu luand pe penumitul "Zdreanta". Astfel Ana ar putea legifera si ca daca un procuror poHteste sa se urce pe-o doamna impotrivirea ei e infractiune cu, asa, puscarie". In extenso, ce-ar zice Ana daca cineva poHteste pe ea. L-ar confesa pe ambasadORE?, sau ar cere dispensa la Departaentul de stat? * A venit toamna. Merele cand se coc cad. "Ana are (inca) mere." Cand si or fi pere degeaba mai fluturi din falduri. Deocamdata isi face de cap pe vietile noastre. * Acum la TV de la sedinta Guvern. Cu gura pana la urechi Ana. O da, TOTUSI, Viorica afara, in suturi?!, pe model Andronescu? Sau o pupa pe frunte cand sta cu capul in soba?

# asd date 18 September 2019 11:08 +2

Ii dati prea mult credit acestei persoane! Nu face decat ce i se spune sa faca. Este santajata cu filmuletul cu sexul in masina de acum cativa ani, asa ca va face orice sa nu mai fie pus pe tapet si cine stie ce alte filmulete mai sunt.

# Floara si Fauna date 18 September 2019 13:34 +4

Pai daca Bich'all ???? vrea sa desfiinteze SIIJ ul ???? , sa desfiinteze si DNA ul si DIICOT ul si INM ul !!!! ..... si pentru cine a propus-o si pentru cine a numit-o : Puneti dom'le pe guvern si steagul SUA, Vice Premier pe ******nstein si legalizati prostitutia. .. si gata!

# Un roman date 18 September 2019 14:22 +3

DNA și DIiCOT sunt utile,desființarea lor nu era în To DO LIST. La următorul jaf pe FONDUL NATIONAL DE DRZVOLTARE SIJUL trebuie să dispară. Actorii ocupă locuri de forță în partide,guvern etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii