GOOGLE, AMENDAT PENTRU DISCRIMINAREA BISERICII ORTODOXE – Decizie reparatorie pentru credinciosii ortodocsi. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a amendat Google Romania cu 10.000 lei pentru ca a permis ca pe aplicatia Google Maps locatia Catedralei Mantuirii Neamului sa fie denumita batjocoritor "Catedrala Prostirii Neamului". Mizeria a scandalizat milioane de romani

Scris de: Elena DUMITRACHE

17.06.2020 12:54
Vizualizari: 2761

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) indreapta mizeria permisa de Google Romania fata de Catedrala Mantuirii Neamului, cea pe care o minte "luminata" a denumit-o pe Google Maps "Catedrala Prostirii Neamului". Colegiul director al CNCD, intrunit in 17 iunie 2020, a decis aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 10.000 lei catre Google Romania pentru faptul ca nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mantuirii Neamului in "Catedrala Prostirii Neamului" pe aplicatia Google Maps. Hotararea – potrivit unui comunicat de presa din 17 iunie 2020 – a fost adoptata in unanimitate (8 voturi).


 

In cadrul sedintei, CNCD a decis obligarea Google Romania de a publica un rezumat al Hotararii cu link pe prima pagina a site-ului Google, varianta in limba romana, timp de 10 zile. Prin aceeasi Hotararea a Colegiului director al CNCD, s-a recomandat ca in viitor Google Romania "sa informeze actionariatul privind situatii similare, sa traduca codul de conduita si in limba romana, totodata sa accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv in limba romana)".


Amintim ca situatia existenta pe Google Maps cu privire la "Catedrala Prostirii Neamului" a revoltat milioane de crestin-ortodocsi care au solicitat eliminarea acestei denumiri din dreptul locatiei Catedralei Mantuirii Neamului si luarea unor masuri pentru sanctionarea acestor fapte reprobabile.


Redam in continuare integral comunicatul CNCD din 17 iunie 2020:


"Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor din data de 17 iunie 2020, a adoptat urmatoarele hotarari:

1.Decizia soferului de a da jos o eleva de etnie roma din microbuzul scolar, respectiv decizia primarului din comuna Petrachioaia de a interzice elevei sa mai utilizeze microbuzul scolar timp de 30 zile, reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 10 litera g si h, art. 11 alin (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.


S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale de 1000 lei fata de sofer si 3000 lei fata de primar.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (8 voturi).


2.Segregarea elevilor de etnie roma la nivelul claselor a V-a in scoala din Dagata, judetul Iasi, reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate.

Fata de directorul scolii s-a constatat incidenta art. 2 alin. (1), art 11 alin (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata, iar fata de Inspectoratul scolar Judetean Iasi s-a constatat incidenta art. 2 alin. (4), art 11 alin (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.


S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale de 2000 lei directorului scolii si 4000 lei Inspectoratului scolar Judetean Iasi.

Colegiul director recomanda elaborarea unui plan de desegregare scolara in judetul Iasi.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (7 voturi, respectiv 6 voturi pentru amenda si 1 vot impotriva).


3.Afirmatiile privind caracteristicile etniei rome facute in mod repetat de un consilier local din municipiul Calarasi reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.


S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale de 2000 lei.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (7 voturi).


4.Fapta Google Bucuresti de a nu lua nicio masura si de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mantuirii Neamului in Catedrala Prostirii Neamului pe aplicatia Google Maps reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.


S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale de 10.000 lei.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obliga partea reclamata sa publice un rezumat al hotararii cu link pe prima pagina a site-ului Google, varianta in limba romana, timp de 10 zile. Se recomanda ca in viitor Google Bucuresti sa informeze actionariatul privind situatii similare, sa traduca codul de conduita si in limba romana, totodata sa accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv in limba romana)


5.Scandarile privind comunitatea maghiara din data de 05.09.2019, cu ocazia meciului de fotbal Romania – Norvegia, reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.


S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale de 5000 lei fata de Federatia Romana de Fotbal. Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (8 voturi).


Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

17 iunie 2020

Bucuresti"

Comentarii

# Pintea date 17 June 2020 16:03 +9

Sanctiunea aplicata GOOGLE este mult prea mica in raport cu ceea ce au facut! Si pentru banii de care dispun. Era necesar ceva care sa ii usture! Este ceva incredibil ce se intampla: au ajuns companiile straine sa ne defaimeze valorile, idealurile, credinta! Internetul este sursa cea mai sigura de prostire a omenirii, de decadenta si de descompunere sociala!

# DODI date 17 June 2020 19:38 +4

Batjocura cea mai mare este ridicola amendă aplicată acestei oficine sorosiste. ”Felicitări” liberalilor care râd în pumni de încă o ofensă adusă poporului român!!!

# mitica date 18 June 2020 14:57 +1

Procedand asa Google se indreapta spre DISPARITIE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii