GROPARUL STELICA – Judecatoarea Madalina Afrasinie prezinta bilantul ministrului Justitiei Stelian Ion dupa o luna de mandat: “Sunteti singurul ministru care, in nici o luna de la preluarea mandatului, ati reusit sa faceti ceva pentru justitie: adica ati reusit sa depopulati instantele, determinand judecatori cu experienta sa iasa la pensie! ... 'Va felicit' pentru ca ati reusit sa mai puneti o lopata de pamant peste drepturile justitiabililor”

Scris de: G.T.

02.02.2021 14:22
Vizualizari: 6900

Ministrul Justitiei Stelian Ion a mai pus o lopata de pamant pe drepturile justitiabililor. Crunta concluzie ii apartine chiar unui magistrat important din Romania. Vorbim despre judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti.


 

Aceasta observa ca intr-o singura luna ministrul Justitiei Stelian Ion a reusit prin declaratiile sale sa depopuleze instantele, determinand iesirea la pensie a judecatorilor cu experienta. Desigur, Madalina Afrasinie face trimitere la afirmatiile ministrului Justitiei privind cresterea varstei de pensionare a judecatorilor si procurorilor, declaratii care au provocat panica in sistem si care au determinat un val fara precedent de plecari din magistratura.

Pe de alta parte, intr-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, marti, 2 februarie 2021, Afrasinie atrage atentia ca plecarile din sistem vor provoca alte probleme. Mai exact, dosarele aflate in solutionarea magistratilor pensionati vor fi redistribuite celor ramasi inca functii, astfel ca va creste incarcatura de dosare pe cap de judecator. In plus, cercetarea judecatoreasca va trebui reluata de la zero. Toate acestea nu vor genera decat oboseala, imposibilitatea pregatirii cauzelor cu respectarea art. 6 CEDO privind dreptul la un proces echitabil, intarzieri in redactarea hotararilor, dar mai ales greseli de judecata. Iar de suferit vor avea justitiabilii, ale caror drepturi vor fi afectate.


Iata mesajul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“Domnule ministru,

Eu, judecator de scaun, nedetasat prin functii calde, recunosc: m-am inselat in privinta dumneavoastra, motiv pentru care 'imi cer scuze'.

Da, sunteti singurul ministru care, in nici o luna de la preluarea mandatului, ati reusit sa faceti ceva pentru justitie: adica ati reusit sa depopulati instantele, determinand judecatori cu experienta sa iasa la pensie!

Pe buna dreptate, avand in vedere volumul de munca, conditiile de toata jena in care suntem obligati sa muncim si imprevizibilitatea legii...ma scuzati, OUG

Stiti ce inseamna asta?

Faptul ca dosarele celor care s-au pensionat vor fi repartizate ciclic, faptul ca, potrivit CEDO, cercetarea judecatoreasca va fi reluata de la 0(=zero) si faptul ca, un numar crescut de dosare pe cap de judecator va genera oboseala, imposibilitatea ca noi sa putem pregati dosarele potrivit art.6 CEDO, va determina intarzieri in redactarea hotararilor judecatoresti, dar mai ales greseli de judecata!

Asa ca, da! 'Va felicit' pentru ca ati reusit sa mai puneti o lopata de pamant peste drepturile justitiabililor!!!

PS acesta este un pamflet si trebuie citit si inteles ca atare...sau nu”

Comentarii

# Viorel Urziceanu date 2 February 2021 17:29 +5

Ajuns ministrul justiției vrea ca și întâiul penal al țării Iohannisdistrugerea acestei țări din temelie

# Marta date 2 February 2021 17:49 +11

Cinste judecătoarei Mădălina Afrasinie ! O profesionista integra și curajoasa

# MN date 2 February 2021 18:59 +7

nimeni nu observa ca aceasi magistrati iau pozitie in fata ticalosilor. sunt maxim8-10 judecatoare si o singura doamna procuror(Iordaiche care de fiecare data cand pot, cand au ocazia si spun ce au de spus dar si in interesul nostru al justitiabilului. felicitari doamna

# Florina Tomita Tomita date 2 February 2021 19:28 +9

Felicitări d-nei judecător,dar mă întreb numai judecătorii sunt supraaglomerați, obosiți și în imposibilitate de a pregăti dosarele, dar de munca personalului auxiliar de specialitate nu vorbește nimeni, greul care apasă munca lor, jumătate sau mai mult din munca unui judecător o face acest personal, aceștia nu au program , muncesc și până la 12-14 ore zilnic și în weekend, în plus preiau și munca unor colegi ai lor care sunt în concedii medicale(unii infectați de covid), pensionați sau transferați fără a fi remunerați.

# Darian Darinescu date 3 February 2021 19:58 0

Sărut mâna, Doamnă!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii