GUVERNUL PNL UNESTE CSM – Intentia regimului Iohannis de a taia pensiile de serviciu ale magistratilor a produs minunea in CSM. Judecatorii si procurorii anunta la unison convocarea adunarilor generale, acuzand incalcarea independentei si statutului constitutional. Au fost sesizate Reteaua Consiliilor Judiciare si Consiile consultative ale judecatorilor si procurorilor europeni. Inspectia Judiciara se alatura CSM

Scris de: George TARATA

17.01.2020 10:29
Vizualizari: 5298

Dupa mult timp judecatorii si procurorii din CSM vorbesc aceeasi limba. Si se intampla multumita Guvernului PNL condus de Ludovic Orban (foto) si regimului Iohannis, care pregatesc de zor taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor, cunoscute opiniei publice si sub denumirea de „pensii speciale”.


 

Judecatorii si procurorii din CSM acuza ca diminuarea pensiilor de serviciu reprezinta o incalcare a independentei si statutului constitutional al magistratilor. Intr-un comunicat de presa al CSM de joi, 16 ianuarie 2020, judecatorii si procurorii din Consiliu anunta ca s-a decis convocarea adunarilor generale ale instantelor si parchetelor in cursul zilei de 21 ianuarie 2020, pentru a se formula un punct de vedere privind iminenta taiere a pensiilor de serviciu.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM si Sectia pentru procurori a CSM au hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiilor Judiciare, precum si a Consiliului consultativ al judecatorilor europeni, respectiv a Consiliului consultativ al procurorilor europeni.

 

Iata comunicatul CSM privind convocarea Adunarilor Generale ale judecatorilor si procurorilor:


Biroul de informare publica si relatii cu mass media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

In data de 16 ianuarie 2020, Sectia pentru judecatori a hotarat convocarea Adunarilor Generale ale judecatorilor de la judecatorii, tribunale si curti de apel conform art. 50 alin. 4 si art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al judecatorilor.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului consultativ al Judecatorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului judecatorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

La aceeasi data, Sectia pentru procurori a hotarat convocarea Adunarilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) si art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al procurorilor.

De asemenea, Sectia pentru procurori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului procurorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, in vederea transmiterii unui punct de vedere.


UPDATE


Inspectia Judiciara a anuntat vineri, 17 ianuarie 2020, ca va intreprinde un demers similar celor doua sectii din CSM. Mai precis, prin Ordinul nr. 5/2020, inspectorul-sef Lucian Netejoru a convocat Adunarea Generala a inspectorilor judiciari, tot pentru 21 ianuarie si tot la ora 12, pentru obtinerea unui punct de vedere privitor la planurile guvernului Orban legate de pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor. La fel ca presedintii celor doua sectii din CSM, Netejoru este ingrijorat de faptul ca taierea pensiilor de serviciu ar putea incalca independenta si statutul constitutional ale magistratilor.


Iata ordinul semnat de Lucian Netejoru (vezi facsimil):


ORDIN privind convocarea Adunarii generale a inspectorilor judiciari

In temeiul art. 9 alin. (2) si (4) teza I din Regulamentul de organizare si functionare a Inspectiei Judiciare, aprobat prin Ordinul inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare nr. 134/2018, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 1049/11.XII.2018,

inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare emite urmatorul ordin:

Art. 1. — Convoaca Adunarea generala a inspectorilor judiciari la data de 21 ianuarie 2020 ora 12:00, pentru formularea unui punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a prevederilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incaicarii independentei si statutului constitutional al judecatorilor si procurorilor.

(2) Lucrarile Adunarii generale a inspectorilor judiciari se vor defasura in Sala de consiliu a Inspectiei Judiciare.

(3) Fostii judecatori si procurori care la data eliberarii din functie ca urmare a pensionarii exercitau functia de inspector judiciar pot participa in calitate de invitati la lucrarile Adunarii generale a inspectorilor judiciari; secretariatul Inspectiei Judiciare va transmite, in masura in care datele de contact sunt cunoscute, invitatiile de participare, prin orice mijloc de comunicare adecvat.

Art. 2. — Prezentul ordin se publica in reteaua intranet a Inspectiei Judiciare”.


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 17 January 2020 12:29 +1

cind este vorba despre techinii lor (gretos de multi si nemeritati) este vorba despre ,,independenta mermelelii,, .cind se fac rechizitorii total defectoase si strigatoare la cer si cind se dau sentinte la comanda ,,NU MAI ESTE VORBA DESPRE INDEPENDENTA MERMELELEI,,baaaaa!!!!toata tagma voastra de judecatori si procuratori TREBUITI JUDECATI PUBLIC SI INLOCUITI CU JUDECATORI SI PROCURORI ADUSI DIN STRAINATATE ,MACAR PINA CIND VREO 3 /4 PROMOTII DE LA INM AR LUCRA SUB CONDUCEREA SI INDRUMAREA UNOR JUDECATORI SI PROCURORI STRAINI.NUMNAI ASA O SA SE STIRPEASCA NESTIINTA SI RELELE METEHNE CARE AU INFESTAT JUSTITIA ,ACEASTA FIIND TRANSFORMATA IN MERMELEALA PUBLICA.PE NOI ,CA NATIE ANTICORUPTIA TRANSFORMATA IN MERMELEALA NE/A COSTAT MAI SCUMP DECIT CORUPTIA!!!!!!!!!!!

# n.m date 17 January 2020 12:50 0

mai magistratilor la Consiliul Europei la mai mari procurorilor vostri nu ati cerut ma sa se sesizeze ca voi nu raspundeti atat penal cat si civil, la Consiliul Europei nu ati facut si voi o lista cu victimile voastre/ cate dosare sunt clasate de ICCJ, nu ati trimis si cate persoane ati nenorocit/ arestati/evacuati din case/ retrocedarile nu voi le ati pronuntat?/copii vanduti nu voi ati dat sentinte, astea nu le spuneti. aaa salarii/ pensii/ diurne/sejururi/ masini la scara. voi ati uitat ce facultate ati facut?/ aveti cumva cibernetica/medicina? stati dreacu in banca voastra, voi stiti cu ce medii ati venit la facultate da

# ÎCCJ-CCR date 17 January 2020 13:23 +2

Convocarea adunării generale a Î.C.C.J. având pe ordinea de zi: sesizarea C.C.R. pentru control de constituţionalitate înainte de promulgare a proiectului de lege referitor la tăierea pensiilor[art. 146 lit. a) din Constituţia României].

# DODI date 17 January 2020 13:45 +3

Poate era necesară o botă (orbănelul) la un car de oale (magistrații) pentru a uni această tagmă destrămată de SRI prin acoperiți, lichele și oportuniști. Prostul de orbanel trebuie iertat. La mintea-i puțină simgurul lucru din politică pe care l-a aproFUNDat conștiincios a fost mersul în patru labe și țucat fesele proFUNDe ale antemergătorilor. Pentru faptele sale trebuie condamnați instigatorii, iar aceștia sunt SRI (cu mândra lor dreaptă DNA și stânga STS, SPP și DIICOT) și vuvuzeaua ciolanis. Ciorditorul imobiliar nu gândește nici măcar PAS CU PAS dar execută orbește ordinele primite de la SRI și Merkel.

# nae din dealul feleacului date 17 January 2020 14:49 -2

Bine ati punctat D-le"#n.m".Aceasta tagma ,procurori si judecatori,impropiu denumiti magistrati au distrus aceasta tara din 1944 incoace si vor distruge in continuare in cumetrie cu cozile de topor politico-alogene.Constitutia RO elaborata/aprobata de aceste cumetrii este suportul lor pt."victoria socialismului /capitalismului impotriva poporului".Legea fundamentala trebuie astfel conceputa incit sa i se poata aduce amendamente pe parcurs functie de trebuinte,nicidecum ceva rigid ce nu se poate modifica/adapta asa cum este astazi.Intrebarea e cind si cu cine ?

# plãtitor de taxe date 17 January 2020 15:14 0

ORI CUM ATI DAO,VOI,JUSTITIABILII,NU MERITATI ACEA,PENSIE SPECIALÃ.CÃ NU FACETI JUSTITIE CORECTÃ.ORI CUM ATI DAO.NU MERITATI.VOI SÃ FITI SPECISLII ROMÂNIEI.DAR NU VÃ PANICATI.DE ACEST GUVERN NU ÎI NUMA GURA.UNA OR AVUT DISCURS ELECTORAL,ASTA CA SÃ ÎI VOTEZE,PROSTII ,DAR NU OM CU SCAUN LA CAP.DECI NU VÃ PANICATI,,SOPÎRLA DE RARES BOGDAN ,ÎMPREUNÃ CU MANDOLINÃ NU VÃ VOR LÃSA FÃRÃ,VALUTÃ.SE STIA DE LA BUN ÎNCEPUT CÃ NU SE POATE.ASTA CINE STIE. SI CUNOASTE UN PIC.CONSTITUTIA.

# leea date 18 January 2020 08:58 0

A se vedea protestul magistratilor din Polonia de sambata trecuta( Protestul celor 1000 de robe)la care au participat magistrati din toata Europa(inclusiv din Romania),impotriva abuzurilor politicienilor (executiv,legislativ)fata de magistrati,concretizate in masuri legislative halucinante,campania tot mai extinsa de calomniere a judecatorilor,presiuni exercitate asupra acestora de cele 2 puteri,etc.!Vad ca nu se intelege faptul ca nu e vorba numai despre bani(pensia de serviciu),ci despre respectarea principiilor de drept,a Constitutiei,a reglementarilor internationale la care Romania e parte,a independentei justitiei ,etc!Polonia face deja obiectul a 2 proceduri de infrigement pt.legile privind magistratii si organizarea judiciara!Sloganul protestului lor - Astazi judecatorii,maine voi!Despre asta e vorba!Am vazut aseara o emisiune la Antena 3 cu un asa-zis sondaj, empiric,dar manipulator -Sunteti de acord cu eliminarea pensiilor speciale? Cam unde s-ar incadra intrebarea asta?

# anton date 18 January 2020 09:12 0

Si magistratii platesc taxe(si impozite)!Mai mult ,aduc ,prin activitatea lor,prin taxele timbru,etc.venituri imense Statului(bugetelor locale)! Unde se duc acesti bani? Nu am auzit sa fie intrebati politicienii despre asta!

# Mary date 18 January 2020 22:13 +2

.GUVERNANTIII...SALARII URIASE LA PARLAMENTARI.. NU AU INTERDICTIII.....DOAR SALARII.... DECONTARI.....TRANPORT ....CAZARE.....SI MAI ALES PENSII SPECIALE......MAGISTRATI AU DOAR PENSII DE SERVICIU SI MULTE INTERDICTII....LA FEL SI GREFIERII.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii